Saint-Paul-de-Vence

Vaikka Pariisissa on vesivahinkokatastrofi meneillään, en ehkä voisi olla onnellisempi pakopaikastamme. Meidän piti alun perin tulla tänne etelään vasta syyskuussa, mutta vesivahinko ajoi meidät tänne jo paljon aiemmin. Nyt voi kai jo sanoa, että onni onnettomuudessa?

Saint-Paul-de-Vence

Etelä-Ranska ei ole ollut minulle kovinkaan tuttu paikka aiemmin eikä viime kesänäkään täällä tullut sen kummemmin kierreltyä. Nyt kun täällä olemme, päätimme, että viikonloppuisin olisi hyvä tehdä pieniä päiväretkiä, niin paikat tulisivat tutuiksi. Näin saan teille myös samalla pieniä tärppejä, että minkälaisia paikkoja täällä on ja mitä kannattaa nähdä ja mitä ei.

Saint-Paul-de-Vence

Lauantaina pakkasimme autoon itsemme lisäksi vesipullot ja suuntasimme keskiaikaiseen kaupunkiin, Saint-Paul-de-Venceen. Olin kuullut kaupungista puhuttavan aina silloin tällöin ja meidän oli tarkoitus käydä siellä jo joulun alla, mutta se retki jäi tekemättä. Saint-Paul-de-Vence on ollut taiteilijoiden suuressa suosiossa ja kun vaeltelet kaupungin muurien sisällä ja pienillä kujilla, ymmärrät että miksi. Voit syödä lounasta samassa paikassa kuin Pablo Picasso tai löytää maailman herttaisemman näköisiä pieniä taloja joissa on asunut maailman tunnetuimpia runoilijoita.

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Vaikka miten monesti aina mietin, että no nyt olen nähnyt Etelä-Ranskan kauneimmat paikat, tulen varmasti pyörtämään sanani vielä niin monesti. Täällä vain luonto ja historia tekevät yhdessä tästä paikasta niin taianomaisen, että on vaikea laittaa näitä paikkoja paremmuusjärjestykseen. Ja miksi niin edes pitäisi tehdä, kun kumminkin sen oman parhaimman lempipaikan jokainen löytää kumminkin.

Saint-Paul-de-Vence

Jos olette kumminkin kaksin matkassa tai suunnittelemassa romanttista viikonloppua tai vaikkapa häämatkaa, laittaisin tämän kylän ylös. Mitään isoja resortteja ei täältä tosin löydy vaan pieniä hotelleja. Ihan koko kesälomaa tai häämatkaa en Saint-Paul-de-Vence:ssä viettäisi, mutta muutama päivä näissä runollisissa maisemissa nostavat kenen tahansa elinajanodotetta muutamalla vuodella.

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Vence

Saint-Paul-de-Venceen ajaa Nizzan suunnalta alle tunnissa ja maisema muuttuu enemmänkin Provence-tyyliseksi kun meri ja rannat jäävät taakse. Ennen kuin tulin Etelä-Ranskaan, luulin talojen ja ympäristön näyttävän enemmänkin tältä mitä tässä pienessä kylässä. Kylä on korkealla kukkulalla ja sitä ympäröi mitä vihrein vuorimaisema ja kaukana siintää merinäkymä.

Saint-Paul-de-Vence

Tiedän että olen suositellut teille monia paikkoja, mutta jos jotain, niin päiväretken suosittelen tekemään tähän pikkukylään. Edes muutama tunti näissä maisemissa ja pienillä kujilla on automatkan arvoinen. Kylässä on ravintoloiden lisäksi paljon taidegallerioita, joten taideharrastajille tämä suurten pensselitaitajien suosikkikylä on must to see.

 

You may also like

13 Comments

 1. Moi,
  olemme tulossa Ranskan Rivieralle juhannuksen aikaan 10 päivän “road trippille”. Onko sulla jotain muita vastaavia, ei mitään ilmiselviä turistirysäpaikkoja, missä kannattaisi käydä? Nizza, Monaco, Saint-Tropez ja Antibes ovat jo listalla.

  1. Heippa,

   oi, tervetuloa! No jos olisin te, niin jättäisin vaikka Nizzan ja Monacon käymättä ja keskittyisin pieniin kyliin tässä vierellä. Toki ymmärrän, että kun tänne tulee niin haluaa nähdä paljon, mutta Nizzassa ei minun mielestäni ole mitään erikoista nähtävää esimerkiksi. Se on kaupunki muiden rinnalla.

   Aina sanonkin, että kannattaa mennä pienempiin kaupunkeihin ja kyliin jos haluaa nähdä täällä jotakin kaunista. Saint-Tropezissa en ole ollut, mutta Antiber on ihana :) . Näiden lisäksi menisin Ezeen.

   Näitä matkajuttuja on vain hivenen vaikea suositella muille kun ei tiedä millaista lomaa kukakin hakee :)

 2. Oih,lisää ihania kohteita!Ystäväni oli vuoden au pairina ‘Vencessä’ ja aika kävi kuulemma vähän pitkäksi parikymppiselle menojalkavipattajalle Mutta lomakohteena totaalisen hurmaava!

  1. Heippa,

   hih, täällä näitä näköjään riittää. Haluaisin itse mennä ihan hirmuisesti Provenceen käymään kun siellä on ihan erilainen fiilis mitä täällä meren rannalla.

   Hih, no uskon, että ei ehkä ole se menevin kohde. Se onkin ehkä sellainen kyyhkyläiskylä eikä mikään bailukaupunki :D.

   Itseäni se rauhallisuus nimenomaan viehättää ihan hirmuisesti <3

 3. Tulipas muistot mieleen. Pari kertaa tullut myös käytyä kyseisessä kylässä. Suosittelen myös Ezeä. Olen myös samaa mieltä, että alueen pienet kylät on aivan ihania, isompaa menoa hakevalle suosittelen Cannesia ja onhan Nizza myös ihana paikka kaupunkilomaa hakevalle.

 4. Tuttuja maisemia :) Meillä on Nizza ja Ranskan Riviera kuulunut jo lomaan jo vuosia ja onkin tullut koluttua nuo lähiseudun kylät aika tarkkaan. Ihan mahtavia paikkoja ja huikeita maisemia. Mun ehdoton suosikki on Eze <3 Lisäksi Villa Ephrussi de Rothschild Cap Ferratilla on jotain ihan liian upeaa. En muista näistä sun postauksista oletko käynyt siellä, mutta vahva suositus :) Ihanat puutarhat ja upea kartano.

  Nizza kutsuu taas elokuussa muutamaksi päiväksi, joten sitä odotellessa :)

  Aurinkoista kesää Sinulle!

  -Mari-

  1. Heippa Mari,

   Kiva kuulla että on tuttuja maisemia. Itse aina välillä pelkään että nämä postaukseni käyvät pitkästyttäviksi.

   Rothschild on tosiaan upea. Pitäisi kirjoittaa siitäkin kun nyt taas ehdin.

   Tervetuloa ja ihanaa kesää myös sinne :))

 5. Heippa! Asustat Ranskassa, joten ajattelin sinulta kysyä vinkkiä Etelä-Ranskan lomaan.. Ajattelin mennä heinäkuussa max viikoksi Ranskan Rivieralle. Ainakin Nizza (varmaan eniten siellä).. Mutta halua nähdä myös muita paikkoja esim, monaco, cannes.. Näihin kannattaa varmaan tehdä retkiä Nizzasta käsin ,on helpoin (ja halvin)? Yhtenä paikkana ajattelin St.Tropezia. Sielläpäin kannattaisi varmaan ihan yöpyäkin?

  1. Heippa Annn,

   itse en ole Nizzan suuri suosija. En vain pidä niistä kulmista kovinkaan paljoa varsinkaan nyt näiden terroriuhkien ja jalkapallopelien takia.

   Täällä on todella helppo kulkea junalla ja bussilla ja meno Nizzasta esimerkiksi Monacoon maksaa muutaman euron. En ole käynyt St. Tropezissa, mutta toivottavasti tänä kesänä ehdin.

   Minun on oikeasti vaikea suositella ulkopuolisille paikkoja, sillä se on ihan mitä itse haluaa nähdä ja kokea. Itse pidän pienemmistä ja herttaisimmista kaupungeista ja kylistä.

   Eze, Menton, ja meidän kylä on Saint-Paul-de-Vencen ohella suosikkejani. Vähiten kaikista paikoista pidän Nizzasta. Mutta nämä ovat niin makuasioita.

 6. Itse taas tykkäsin paljon Nizzastakin ja jopa Monacosta vaikka yleensä juuri romanttiset pikkukylät viehättävät minua enemmän. Bussikyyti Nizzasta Monacoon rantaviivaa pitkin oli mieleenpainuva. Nizzan valo illalla on ihmeellinen, todella.

  Blogisi on mukava. Kiitos siitä.

  1. Heippa,

   ymmärrän. Itseäni taas viehättää Pariisin jälkeen pienemmät kaupungit, joten Nizza tai Monaco ei mene ykköseksi. Monacossa minua taas häiritsee räikeä “luksus”- prostituutio mitä ei pääse karkuun edes aamukahvilla.

   Täällä tuo auringonlasku on todella ihana ja ne värit ovat kertakaikkisen mahtavia :)

   Kiitos paljon Ulrika <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*