Sadepäivän asu

kun on hattu, ei haittaa vaikka sateenvarjo unohtuu kotiin.

Kävimme ensimmäisen kerran Normandiassa jouluaaton tienoilla. En ollut silloin ollenkaan tietoinen minne olen tulossa, sillä sain joululahjaksi viikonlopun paikasta josta en tiennyt yhtään mitään. Muutaman tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme pieneen kalastajakylään nimeltä Honfleur. Honfleur on kaunein paikka missä olen ikinä ollut. En olisi uskonut että Ranskastakin löytyy tällaisia pienen pieniä kuvan kauniita kyliä. Minulle luvattiin jouluna, että vielä jonakin päivänä palaisimme raitapaitojen luvattuun kylään, ja se tapahtui sunnuntaina.

Honfleurissa, niin kuin muuallakin Normandiassa sataa melkein koko ajan. Joten ssteen takia pakkasin kumisaappaani mukaan minimatkalle. Onneksi niin, sillä vesi ropisi melkein koko ajan. Siis oikeasti melkein koko ajan, niin myös nyt Pariisissa.  

 

Olen perimmiltäni hyvinkin hattu- ja päähineihminen, mutta jostain syystä en Suomessa ikinä oikein uskaltanut isoja lierihattuja päähäni laittaa muualla kuin rannalla. Onneksi Ranskassa erilaisia hattuja on yllin kyllin, joten täällä olen uskaltautunut hattukaupoille ihan helposti. Sievyytensä lisäksi, toimivat hatut hyvinä sateenvarjoina. Myös Pariisissa on ollut kovinkin sateista, joten hattuja tulee käytettyä muuallakin kuin Normandiassa.

Hattu: Zara

Viitta: Global/Stockmann (on elokuun kantisalessa ja monessa eri värissä)

Housut: Zara

Huivi: Kenzo

Kaulakoru: Armani Exchange

Kumisaappaat: Italiasta

You may also like

8 Comments

 1. Honfleur kuulostaa ihanalta paikalta ja varmasti täydellinen paikka vierailla näin loppukesästä tai alkusyksystä jos siellä kerran ripottelee vettä usein :) Luo sitä paikan tunnelmaa.

  Hassu juttu nuo hatut, itse en niitä ole hirveästi käyttänyt Suomessa vaikka niitä vuosien aikana hattuhyllylle onkin kertynyt. Nizzan lomalla taas minulla oli kesähattu päässä joka ikinen päivä :D Nykin reissulta löysin taas aivan iii-ihanan vaalean beigen villa lörttöhatun :) 

 2. Kauniita kuvia!

  olen seurannut blogiasi vain keväästä lähtien. Minulle oli tullut sellainen kuva, että olet tottunut Ranskan-matkailija. Ilmeisesti et, sillä jos et tiennyt, että Ranska on täynnä pieniä, romanttisia, kauniita pikkukyliä, et kyllä kovin hyvin Ranskaa tunne!

  Suosittelen, että matkustele aina kuin mahdollista Pariisin ulkopuolelle, niin näet ja koet todellista ranskaa, ruokia, kulttuuria, tapoja jne. Pariisi on vain Pariisi….

  Hyvää loppukesää ja toivottavasti lisää ihania kuviasi, sekä asuja mutta myös sitä Ranskaa :)

 3. Hatut on jännä juttu.. Tykkäisin käyttää, mutta en jotenkin osaa. Ostin keväällä ison lierihatun, joka tosin materiaaliltaan villaa, enkä ole sitä vielä kertaakaan pitänyt. Tosin oikea käyttöaika taitaa olla vasta nyt syksyn alkaessa. Näytät todella kauniilta ja onnelliselta näissä kuvissa. Honfleur kiinnostaisi, mutta pääseekö sinne muuten kun autolla? Siis julkisilla? Hieman jännittäisi lähteä yksin autolla seikkailemaan.. -Merja

 4. Suunnilleen saman veran seuraillut Sofién seikkailua maailmalla, mutta ei minulle tuollaista kuvaa ole vielä syntynyt. Oli aika ylimielisesti todettu, heti kauniiden kuvien jälkeen. Hui! Joka maasta löytyy pieniä, romanttisia kyliä ja kaikkea muutakin ihanaa.. Voisin Sveitsissä asuvana suositella esim käyntiä Asconassa, ja ajamista sinne vuoristoteitä pitkin.. se oli kokemus kerrassaan! Mutta Ranska on jostain syystä meille mieheni kanssa lähellä sydäntä – ja heti Pariisin jälkeen myös Etelä-Ranska. Saint Tropezissa on aivan ihania ja rentoja ihmisiä muutenkin kuin vain lomailemassa.

  Terveisiä Pariisiin! ;)

  -tiau

 5. Ihana, ihana Sofié. Täällä yksi hattuihminen, joka ei osaa pitää Suomessa hattuja, mutta omistaa niitä kasapäin.. Oui, näytät tosi kauniilta ja onnelliselta. Saappaat näyttävät sopivan jalkaasi, Pariisissa ja muualla Ranskassa. Mukavia askeleita elämääsi! Sato tai paistoi, suomalaisella on oppimista. Kaikilla on. Olen itsekin kahden kielen ja kulttuurin alkutaipaleella elelevä smiley-smile.gif

 6. Heippa.

  se on aivan ihana paikka. Itse pidin siitä varsinkin silloin jouluna kun oli pimeää ja kynttilöitä joka puolella :)

   

  Hih, juurikin niin. Minullakin on hattuja jos jonkinmoisia, mutta suurimpia en niinkään pidä muualla kuin ulkomailla. Ehkä tästä hieman rohkaistun ja laitan hattuja samalla tavalla päähän kuin ranskikset vesisadetta suojaamaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*