Ryppyjä ja photaria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulun omasta mielestäni ainakin niihin luonnollisimpiin bloggaajiin. Tästä saa toki olla myös toista mieltä.  En käherrä hiuksiani joka aamu (en edes joka kuukausi), en sinällään meikkaa vaikka joskus olisi ehkä syytäkin. En myöskään jaksa pingottaa kilojeni suhteen enää.

Näitä kuvia katsellessa huomasin suureet juonteet silmäkulmassa. Siis ne oikean elämän jäljet ihossani mitä varmaan kolmenkympin tietämillä siellä pitää ollakin. Järkytyin enkä aluksi meinannut edes haluta julkaista tätä kuvaa itsestäni. Siis ryppyjä, minullako muka? Joo varmasti varjot tekevät myös tehtävänsä, mutta ryppyjä siellä tosiaan on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

asu3

Syy tähän kirjoitukseen piti aluksi olla tuo kukkapuska, joka on päässäni,  mutta kuvien näkemisen jälkeen muutin hieman suuntaa. Ikäväkseni olen huomannut blogeissa nyt sen trendin, mitä printissä ollaan kauhisteltu niin kauan kuin muistan. Kuvien rankan muokkaamisen. Rakastan photarilla leikkimistä mutta “virheitä” ihossani en korjaa.

Itse olen aina ollut näitä korjaamisia vastaan niin  ja harmikseni olen huomannut että rypyt laitetaan blogeissa piiloon siveltimin, kuvia otetaan laajakulmalla että näytetään pienemmiltä ja omaa kokoa muutenkin muokkaillaan. Se on minusta jollain tavalla hyvin surullista, sillä juuri sen tavallisuuden takia blogeja alun perin olen alkanut lukemaankin. Jos haluan nähdä PhotoShopattuja malleja, voin katsella muotilehtiä, blogeista haen realismia ja sitä joka päivän kauneutta ns. tavallisten ihmisten kasvoista ja elämästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totta kai minäkin tiedän parhaat puoleni ja poskeni. Se on tuo vasen poski. Niin kuin se jollain keskustelupalstallakin luki, ovat kasvoni epäsymmetriset ja parempaa puolta näytän siis valokuvissa. Niin tekee varmasti ihan kaikki muutkin vaikka blogia ei olisikaan.

Myönnän että olen pyöristynyt vuoden saatossa. Rakkautta vatsassa ei ole muuten kun suklaan ansioista, sillä raskaana en ole vaikka te välillä siitä kyselette. Elämän kiire ja epäsäännöllisyys on tehnyt tehtävänsä ja kai ne Pampulan rakkauden osoitukset suklaarasioiden muodossa. Ei stressiä siis siitäkään, ei myöskään photaria mahan kohdalle, lenkkiä ja vatsalihaksi tosin voisi lisätä.

Toivoisin siis blogeilta edelleen realismia, en muokattuja kuvia. Ei mennä sinne missä muotilehdet ovat, me ollaan täällä ryppyinemme ja masuinemme, normaalina naisina. Kauniina juuri sellaisina kun olemme <3

Shirt: Zara

Scarf: Balmuir (gifted)

Pants: Massimo Dutti

Hair piece: Forever 21

Bag: Zara

Shoes: Uterque

Ring: Tiffany

Arm candy: Efva Attling & Tiffany

Ps. Hyviä seerumi- ja tököttivinkkejä otetaan vastaan, jolla saadaan ihoa taas vähän ravittua ;)

You may also like

40 Comments

 1. Olen lukenut sua vaihtelevasti jo monen vuoden ajan, mutta tää on eka kerta ku kommentoin. Mä en oo ollu varma pidänkö sun blogista, mutta oot aina ollut mielenkiintonen. Nyt tän postauksen jälkeen mun täytyy ehdottomasti sanoa että pidän! On ihana lukea aikuisen naisen juttuja, jotka selvästi erottuu kaiken blogihötön alta.

  1. Hei, kiva kun kommentoit :)

   Huomaan että teitä on monia jotka ovat aloittaneet kommentoinnin ihan vasta äskettäin, kiitos siitä teille. Olisi kiva kuulla miksi et ole ollut varma ettet ole blogistani pitänyt?

   No kai tässä on itsekin kasvettu ja nyt kun en ole enää Suomessa, niin koen jollain tavalla olevani vapaampi. Aiemmin en oikein uskaltanut kirjoittaa kun pintaa, mutta nyt vähän jo muutakin.

 2. Iso peukku tälle kirjoitukselle! Olen huomannu saman asian ja miettinyt miksi bloggaajat tekevät niin. Onneksi on sinunlaisia poikkeuksia <3

  1. Olen itsekin miettinyt tätä. Miksi? Eikö blogit aloitettu juuri sen takia että saataisiin muunlaista sisältöä kuin naistenlehdissä?

 3. Ihastuttava kirjoitus! Kyllä elämä näkyy ja sen kuuluukin näkyä. Itse olin omasta ulkonäöstäni mahdottoman armoton itseäni kohtaan silloin, kun siihen näin jälkikäteen ei ollut mitään aihetta. Nyt kun olisi, en jaksa enää välittää. Elämä on niin hektistä, pitäisi olla koko ajan kahdessa paikassa yhtä aikaa tekemässä kahta asiaa yhtä aikaa. En kerta kaikkiaan ehdi liikkua tarpeeksi tai muutoinkaan huoltaa itseäni. Toisaalta hektisyys tekee sen, että eipä noita ylimääräisiä kiloja, ihon sameutta yms. ehdi kyllä murehtiakaan. Ja elämässä sattuu tälläkin hetkellä olemaan niin paljon suurempia murheita kuin minä itse.

  Kun sanot, että et meikkaa tai käherrä hiuksiasi yms. niin enpä ole moista edes huomannut. Sillä niin kuin aika vasta kommentoinkin, en vain jaksa lakata ihmettelemästä, kuinka mahdottoman kaunis sinä olet! Jos jossain pari ryppyä on, niin niitä en olisi kyllä huomannut ennen kuin asian toit esille. Kokonaisuus on tärkein.

  Komppaan edellistä kommentoijaa siinä, että on ihanaa lukea aikuisen naisen juttuja, jotka eivät ole sitä pintakiiltoista blogiunelmaa, jota monessa paikassa tarjoillaan. Siksi kait tässä on matkassasi jo vuosia oltu :)

  1. Hei Tarja <3

   Hihi, samanlaisia fiiliksiä. Mennään pää kolmantena jalkana eikä silloinkaan pysty edes miettiä tai katsoa peiliin. Hyvä jos syödä ehtii.

   Onpa ikävä kuulla, että on tuollainen tilanne. Halaus <3

   Hiuslaatuni takia en siis voi kuivata hiuksia edes hiustenkuivaimella kovinkaan usein. Nytkin ne ovat ihan elottomat kun saivat jonkun shokin Israelin kostean lämpötilan jälkeen tänne kuivaan Pariisiin palatessa.

   Ostin itseasiassa kihartimen muutama kuukausi sitten ja poltin itselleni kaulaan syntymämerkin ja sen jälkeen en ole siihen koskenut. Se niistä kihartamisista ;D

   Joo ei mitään blogiunelmia täällä. Monesti haluaisin jakaa elämästäni enemmän, mutta en kertakaikkiaan uskalla. Blogistani saa nimittäin silti niin vääränlaisen kuvan elämästäi. Tälläkin hetkellä on sellainen stressi päällä että hiuksia lähtee tukuttain päästä, mutta eihän niitä tukkuja täällä blogissa nähdä..

   Kiitos että olet ollut matkallani <3

 4. Olen samaa mieltä ja osittain tuosta syystä, en viitsi enää muotiblogeja lukea paria, kolmea lukuunottamatta. Nuorille tytöille menestyvät bloggaajat ovat eräänlaisia esikuvia ja kun oman vartalon kanssa ollaan muutenkin epävarmoja, niin ns.terveellinen elämäntapa saattaa tarkoittaa nuorille liian vähäistä syömistä ja pakonomaista liikkumista. Siis ääripäätä siitä mitä terveellisellä elämäntavalla oikeasti tarkoitetaan. Tällainen esimerkki löytyy lähipiiristä ja on surullista katsottavaa, varsinkaan kun minkäänlainen puhe ei tunnu auttavan. Itsensä hyväksyminen ryppyineen ja masumakkaroineen on mielestäni aikuisen naisen merkki ;)

  1. Minua oikeasti harmittaa. Silloin kun olin teini, niin katselin vain anorektisen Twiggyn kuvia ja totta kai se peilikuva vääristyi. Ei siinä mitään jos joku on hoikka, mutta omaa vartaloa vääristlemään teknisin keinoin, niin se ei minusta ainakaan kuulu blogeihin. Muotilehtiin voi kuulua ja sen kaikki tiedostavat, mutta blogin lukijat eivät niinkään.

   Heheh, kai olen nyt siis aikuinen sitten ;)

 5. Olen myös sitä mieltä että ei korjailla. Itse olen sinua huomattavasti vanhempi bloggaaja, eikä tulisi mieleenikään tehdä korjauksia..enkä itseasiassa niitä osaisi edes tehdäkään:) minusta siinä on se viehätys että kasvoissa ja vartalossa elämä näkyy ja se antaa persoonaa ja karismaa. Terkut Vaasasta!

  1. Heiii – tämäpä ihana yllätys! Viimeisestä Vaasakeikasta on aikaa ! Olisi ihana tulla käymään siellä ;*

   Ihanaa helatorstaita!

 6. Onneksi et ole lähtenyt piiloittamaan ryppyjä tai muutakaan. Olet aivan todella kaunis ja tuntuisi hassulta, että kuvissa näyttäisit 16-kesäiseltä. Blogistasi välittyvä aitous (ja kauniit kuvat) on ainakin minulle syy palata lukemaan juttujasi. Ja mitä se haittaa, vaikka rakkaussuklaat näkyisivätkin vyötäröllä, syy on ainakin hyvä!
  ps. Biothermillä on ainakin hyväksi todettuja seerumeja.
  pps. ihana huivi!

  1. Hei toinen Sohvi <3

   En ole. Värejä korjailen lähinnä ja lisään tekstejä, muuten en. No joo, olisihan se, kun en sellainen kumminkaan enää ole..

   Luulen, että tämä poissa Suomesta oleminen on tehnyt minulle hyvää ja varsinkin blogilleni, sillä nyt kun en ole siellä niin voin olla vapaampi ja kirjoitella mitä haluan. Jollain tavalla en Suomessa sitä uskaltanut tehdä.

   Ei haittaa onneksi pampulaanikaan. Minusta on ihanaa jos saan syödä suklaata sen toisenkin mielestä <3

   Minulla on itseasiassa ollut yksi heidän seeruminsa ja se oli tosi hyvä.

   Kiitos- se on tosi ihana <3

 7. Ihastuttava kirjoitus!

  Mä en myöskään oikein ymmärrä sitä että kaikki rypyt ja muut epätasaisuudet pitää pyyhkiä kuvista blogia varten. Olen viime aikoina poistanut paljon blogeja lukulistaltani sillä alkoi kyllästyttämään liika stailaaminen ja virheettömyys monissa blogeissa. Tykkään lukea blogeja joista oikeasti loistaa sen kirjoittajan persoona eikä mikään hyväksyttyyn muottiin mukautunut bloggaaja.

  Mä suosittelen tätä:
  http://images.vitaminimages.com/pp/VF/Assets/Puritan_products/Detail_page/071250.jpg

  eli Out of African raaka-shea-voidetta.

  1. Heippa,

   mä ymmärrän että kuvissa totta kai ymmärrän että kuvissa halutaan näyttää hyviltä. Haluan niin tehdä itsekin, mutta en silti halua luoda mitään illuusiota kapeasta vartalosta, jos sellaista ei kerta ole ;D

   Kiitos vinkistä!

 8. Olen seurannut blogiasi pitkään ja pitänyt siitä todella paljon. Vaikutat niin aidolta ja hurmaavalta persoonalta. Kirjoituksesi ovat todella hyviä ja rehellisiä ja kuvat upeita. Jatkan ehdottomasti lukemista edelleen. Kiitos kun jaksat ilahduttaa meitä lukijoita kiinnostavilla jutuillasi. Hyvää jatkoa sinulle.

  1. Heippa,

   ihanaa että pidät. Tämä on minulle oikeasti henkireikä, sillä minulla ei täällä Pariisissa ole juuri muuta tekemistä kuin työt, sillä kavereita minulla ei samalla tavalla ole mitä Suomessa. Eli ilman blgia olisin varmasti aika yksinäinen.

   Kiitos samoin, nautitaan keväästä <3

   1. Heippa Sohvi! Jos kaipaat kaveria Pariisissa, lähtisin mielelläni kanssasi esim. kahville, jätskille tai vaikka piknikille. Olen muuttamassa Pariisiin nyt kesällä ja mielelläni itsekin tutustuisin uusiin ihmisiin. Sähköpostiosoitteeni varmasti näetkin tämän kommentin yhteydestä, laita viestiä jos siltä tuntuu!

 9. Minäkin olen kyllästynyt blogien muokattuihin kuviin, ne todellakin muistuttavat enemmän muotilehtien myyntikuvilta kun jonkun ihmisen itseottamilta kuvilta. Olet tosi kaunis ja rohkea nainen. Ihana kirjoitus!

 10. Tai kun kyse on normaaleista ihmisistä, ei huippumalleista. Vaikka oman elämänsä huippumalleja varmasti ovat. Mutta haluan blogeilta nimenomaan arkisia juttuja ja ei muokattuja kuvia. Stailaus on toki sallittu, mutta epärealistiset muokkaukset eivät minuun ainakaan uppoa. Silloin voin lukea taas Vogueta ;)

 11. Taas yksi lisäsyy miksi blogisi kuuluu siihen harvaan ja valittuun joukkoon jota enää luen. Luonnollisen kaunis, sekä blogi että bloggaaja.

  Kaunista viikonloppua.

 12. Hyvä kirjoitus! Samaa mieltä. Se tuo vain suloisuutta kun ollaan omana itsenämme. Aivan ihana tuo kukkakoriste! Tykkään kans kukista päässä. ;D Ja nyt on ihana alkaa taas talven jälkeen käyttämään pastellivärejä kuten upea huivisi xx

 13. Hei,

  Kiitos hyvästä postauksesta! Olen lukenut blogiasi parin vuoden ajan satunnaisesti, mutta nyt huomaan päätyväni tänne aina vain useammin. Tuntuu, että blogin taso on jotenkin parantunut blogimuuton myötä. Erityisen kiinnostavaa on ollut lukea Ranskaan liittyviä kirjoituksia, itsekin kun olen viettänyt siellä hieman aikaa.

 14. Höpö höpö les rides! Ensinnäkin vietät aikaa päätteellä ja valo vanhentaa, joten joku vahvempi tuote (kertoi minulle Pariisin Sephoran myyjä). Kokeiles täysiä yöunia ja jotain kosteuttavaa voidetta. (ok, en ole kosmetiikka-alalla, mais alors?)

  Ihanaa muuten täällä syödään, en kestä niitä salaatti-treenijuttuja! a+!

 15. Itse olen kanssa harmitellut moneen kertaan sitä, miksi kaikesta pitää tehdä nykyään niin sliipattua. Okei, pintaa saa hieman silottaa ja värejä muokata, mutta jo mainitsemasi kehonmuokkaus ja ylimalkainen ryppyjen/finnien tasoittelu saisi jäädä blogeista pois. Oot ihan törkeän luonnonkaunis etkä todellakaan tarvitse ylimalkaista siloittamista minkään osalta ja siitä sinua arvostankin, että osaat ottaa rypyt vastaan kuin ihmisen kuuluu.

  Valokuvauksen ja graafisen alan parissa työskentelevänä törmään tähän ylimuokattuun kehoon/naamaan/kuviin koko ajan ja olenkin tullut aika kriittiseksi sen suhteen mitä tykkään seurata. Jos jonkun keho ja naama näyttää koko ajan liian sliipatulta, menee mulla asiaan usko ja kiinnostus.

  Omissa kuvissani pyrin lähinnä leikkimään väreillä ja sillä, että jos on juuri paskaan kohtaan tullu inhottava finni, sallin itselleni sen poiston. Ohjenuorana pidän sitä, että ihminen on oltava tunnistettava luonnossa – jos muokattu kuva ja todellisuus eivät kohtaa mm. pään muodossa, ihon sameudessa, kehon koossa jne. pitäisi rueta jo hälytyskellot soimaan.

  Sua on ihana seurata tämän luonnollisuuden takia, pidä tämä!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 16. Oletko huomannut, että itseä ja omaa nassua kohtaan ryppyineen kaikkineen on paljon kriittisempi kuin muiden? Harvoin olen todennut jonkun rumaksi tai epäviehättäväksi siksi, että hänellä on juonteita. Päinvastoin, usein ne rypyt tosiaan kaunistavat!

  Itse olen vielä syksyyn asti 29, ja lähes päivittäin huomaan peilistä ne ei enää teinit kasvot. Ns. “Hymyrypyt” ovat aivan selkeät ja otsaa halkoo pystysuunnassa uurre. En pidä näkemästäni.

  Sitten kuitenkin jostain kaivan ajatuksen, että peilistä voisi näkyä jotakin paljon pahempaa. Ja olisiko niin, että muut eivät näe samaa kuin minä? Eihän kukaan ollut huomannut suuria luomianikaan, jotka kävin poistattamassa koska pidin häiritsevinä. Parasta on, kun muru sanoo, ettei huomaa mitään. Taitaa olla niin, että hän hyväksyy minut sellaisena kuin olen.

  Sinä olet kaunotar! :)

 17. Minulle tärkeintä blogeissa on niiden aitous, luonnollisuus ja syvyys, sekä huolellisesti kirjoitetut tekstit ja taitavat valokuvat. Enkä siis tarkoita, ettei saisi olla pinnallisempia aiheita, vaan että niitäkin voi tehdä niin monella eri tavalla. Bloggaajan ulkonäön muokkaus ei todellakaan ole se mitä haluan nähdä, sitä varten tosiaan on se Vogue. Sinun blogissasi “toiveeni” toteutuvat lähes täydellisesti ja siksi olen tänne jäänyt säännölliseksi lukijaksi. Jotenkin olen ollut vielä enemmän ihastunut Ranskaan muuttosi jälkeen – liekö sitten Pariisin maisemat ja kokemukset vai rohkeampi näkemyksiesi esille tuonti (eli molemmat) syynä. Olen aina ajatellut, että voi kun oletkin niin tavattoman kaunis tummine ja voimakkaine piirteinesi. Et todellakaan kaipaa mitään ylimääräistä kasvoillesi tai hiuksiisi. Ja vartalo – no se on osa elämäämme ja sellaisena hyväksymisen arvoinen.

 18. Aivan mielettömän kaunis kuva sinusta tuo ensimmäinen! Ryppyjä olisin tuskin edes huomannut ellet olisi niistä itse erikseen maininnut. Kaikkea ne keskustelupalstojen suurkuluttajat kyllä laittavat merkille :D Upea on myös tekstisi ja allekirjoitan siitä ihan kaiken!

 19. Kiva postaus!

  Minä luen paljon blogeja ja viime vuosina ollaan valitettavasti menty yhä enemmän siihen suuntaan, että kaikki on kiillotettua ja siloteltua. Olen ihan samaa mieltä kun sinä siitä, että blogeilta kaipaan realismia. Tietysti jokainen bloggaa tavallaan, mutta itse arvistan eniten rehellisiä ja realistisia bloggaajia. Niin kuin sinä!

  Näytät tosi kauniilta. Yritä muistaa (itsekin yritän), että ihminen itse on aina kovin arvostelijansa.

 20. Voi, miten ihana kirjoitus!!! Ja kyllä vain olivat kuvatkin kauniita, jälleen kerran! Minusta onkin ollut ihana lukea sinun blogiasi ja katsella kauniita kuvia, en ole mikään nuori tyttönen enää ja vähän alkaa “rakkautta” näkyä minunkin vatsanseudulla! Sinulla on ihania, aikuisia kuvia ja niistä on mielekästä katsoa inspistä ja vain ihastella. Nykyisin olenkin ihan koukussa blogiisi, tuntuu etten saa tarpeeksi kuvia ja juttuja kotikaupungistasi, kävin siellä nimittäin ensimmäistä kertaa maaliskuussa ja sinne jäi sydämeni! Toivon hartaasti että pääsisin pian uudelleen!
  Kiitos ihanasta ja realistisesta blogista, jatka samaan malliin! Olet kerrassaan upea! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*