Ruudun sillä puolen..

Tämän postauksen olen meinannut kirjoittaa jo jonkun aikaa. Olen aloittanut  kirjoittamisen moneeen otteeseen, mutta aluksi en meinannut edes uskaltaa julkaista tätä. Rohkaistuin kumminkin, kun ajattelin että tästä voisi olla jollekin hyötyä ja antaa ajattelemisen aihetta.

Blogin kautta sähköpostiin satelee jos jonkunlaisia yhteistyöehdotuksia ja kutsuja. Suurin osa niistä on ihan täysin asiallisia ja mukavia, mutta sekaan mahtuu myös sellaisia maileja joihin en edes vastaa. Viime kesänä sain hieman oudolta kuulostavan työtarjouksen ja emmin jonkin aikaa siihen vastaamiseen. Vastasin kumminkin kysyäkseni, että mistä siinä loppujen lopuksi olisi edes kyse. En halua mennä tapauksen yksityiskohtiin sen tarkemmin, mutta työtarjous kuullosti liiankin hyvältä ollakseen totta, joten kieltäydyin. Olen perusluonteeltani aika varovainen, joten hälytyskelloni alkoivat soimaan heti puhelun päättymisen jälkeen.

Tämä tapaus on ollut viime aikoina mediassa esillä, sillä kyseinen mieshenkilö on saanut huijattua nuoria naisia samoilla ehdotuksilla millä hän minuakin yritti. Tämä kyseinen tapaus oli minulle hyvä muistutus siitä, että blogiani lukee ystävien ja  ihanien lukijoiden lisäksi myös muutkin.  Täten haluaisinkin muistuttaa, että olkaa varovaisia. Miettikää, että haluatteko laittaa lapsianne tai ihan koko elämäänne blogimaailmaan esille. On hienoa, että miten jotkut ihmiset ovat niin rohkeita, että jakavat elämänsä koko kirjon lukijoidensa kanssa, mutta tällaiset jutut saavat ajattelemaan myös niistä haittapuolista.

Vähän raskas postaus näin lauantai-aamuna, mutta halusin jakaa tämän teidän kanssanne <3

Tämän viikon blogihiljaisuus johtuu tenteistä ja muista koulujutuista. Kunhan saan ne pois alta, niin postailen taas säännöllisesti :)

You may also like

40 Comments

 1. No huh huh:( Ihan kamalaa.
  Musta on todella hyvä, että kirjoitit tästä!! Todellakin hyvä muistutus meille kaikille jotka netissä kirjoittelee.
  Ihanaa viikonloppua kaunis ja haleja, hyvä että olet ollut varovainen <3

  1. Niin, tuli kyllä tosi inhottava olo :/

   Kun te kommentoijat olette niin ihania, niin usein unohdan että blogia lukee muutkin.
   Hihi, jotain hyvää tästä pienestä arkuudestakin on :)

 2. No huh huh:( Ihan kamalaa.Musta on todella hyvä, että kirjoitit tästä!! Todellakin hyvä muistutus meille kaikille jotka netissä kirjoittelee.Ihanaa viikonloppua kaunis ja haleja, hyvä että olet ollut varovainen <3

 3. Kiitos että julkaisit tämän! En itse ole uskaltanut, tai aloitin kyllä, mutta päädyin poistamaan tekstin.. Minä valitettavasti tapasin kyseisen miehen. Hän otti minuun yhteyttä minuun työkkärin ilmoitukseni kautta ollessani työtön. Toivon, että kukaan ei mene samaan ansaan kuin minä.

  1. Voi miten ikävä kuulla. Olen myös ymmärtänyt, että hän on etsinyt uhrejaan mitä ihmeellisimmistä paikoista. Tälläkin hetkellä hänellä on asuntoilmoitus netissä :/
   Olen niin pahoillani puolestasi <3

 4. Kiitos että julkaisit tämän! En itse ole uskaltanut, tai aloitin kyllä, mutta päädyin poistamaan tekstin.. Minä valitettavasti tapasin kyseisen miehen. Hän otti minuun yhteyttä minuun työkkärin ilmoitukseni kautta ollessani työtön. Toivon, että kukaan ei mene samaan ansaan kuin minä.

 5. Hyvä kirjoitus – en ole koskaan tajunnut niitä jotka lapsiensa kuvia laittavat nettiin! Oman naamansa esittely on eriasia – lapsilta ei lupaa kysytä. :/ Mutta tämä on vain mun mielipide ja mun lemppariblogeja on ne joissa lapsia on ja niistä kerrotaan, mutta samalla mietin kuka niitä katseleekaan.

  Mistähän tapauksesta puhutte..alkasi kiinnostamaan! Mulle on tullut aika vähän yhteistyöjuttuja/arvontoja, kaikki asiallisia olleet. :)

  1. Olen vähän samoilla linjoilla kanssasi. Suomi on kumminkin niin pieni maa, että täällä nyt on niin helppo paikantaa kenet tahansa. On vain vaikea kuvitella ihmisistä pahaa, mutta kun niitä pahoja ja sairaitakin ihmisiä valitettavasti tänne pallolle mahtuu.
   Munkin milelestä on ihana seurata perheellistä elämää, mutta tämä juttu nosti kyllä minut takajaloilleni.

   Valitettavasti en halua mennä tarkempiin yksityiskohtiin :/

 6. Hyvä kirjoitus – en ole koskaan tajunnut niitä jotka lapsiensa kuvia laittavat nettiin! Oman naamansa esittely on eriasia – lapsilta ei lupaa kysytä. :/ Mutta tämä on vain mun mielipide ja mun lemppariblogeja on ne joissa lapsia on ja niistä kerrotaan, mutta samalla mietin kuka niitä katseleekaan.Mistähän tapauksesta puhutte..alkasi kiinnostamaan! Mulle on tullut aika vähän yhteistyöjuttuja/arvontoja, kaikki asiallisia olleet. :)

 7. Mulle on muuten tullut niin ikään työkkärin välityksellä todella epäilyttävä työtarjous. En tiedä onko sama kuin mistä kirjoititte RagDollin kanssa, mutta kyseisestä firmasta on tehty muinoin myös dokumentti. Sen takia tunnistinkin firman nimen ja katsoin heti, että en halua noiden kanssa olla missään tekemisissä.

  1. Heippa!

   Jännä huomata, että teistä lukijoistakin on löytynyt näin monta ihmistä joihin tämä henkilö on ottanut yhteyttä. Hyvä että olit valppaana :)

 8. Mulle on muuten tullut niin ikään työkkärin välityksellä todella epäilyttävä työtarjous. En tiedä onko sama kuin mistä kirjoititte RagDollin kanssa, mutta kyseisestä firmasta on tehty muinoin myös dokumentti. Sen takia tunnistinkin firman nimen ja katsoin heti, että en halua noiden kanssa olla missään tekemisissä.

 9. Hyvä muru kun rohkenit! Tosiaan, vaikka 99% ovatkin varmasti järkeviä ja hyväntahtoisia lukijoita, riittää vaan se yksi prosentti tekemään todellista vahinkoa. Tässä ihan selkäpiitä karmiva esimerkki siitä :/ Ei sitä turvallisessa Suomessa niin helposti tule mietittyä näitä kaikkia mahdollisia vaaroja. Joten nuoret naiset – olkaa varovaisia – niin maailmassa kuin nettimaailmassakin!

  1. Hei <3

   Niin oli :)

   Niin, kun siihen ei tarvita kuin se yksi :(. Suomi on kumminkin niin turvallinen maa, että ei sitä tule aina ajatelleeksi, että mihin sitä voi törmätä.

   Juurikin näin!

 10. Hyvä muru kun rohkenit! Tosiaan, vaikka 99% ovatkin varmasti järkeviä ja hyväntahtoisia lukijoita, riittää vaan se yksi prosentti tekemään todellista vahinkoa. Tässä ihan selkäpiitä karmiva esimerkki siitä :/ Ei sitä turvallisessa Suomessa niin helposti tule mietittyä näitä kaikkia mahdollisia vaaroja. Joten nuoret naiset – olkaa varovaisia – niin maailmassa kuin nettimaailmassakin!

 11. Olenko mä ihan kaikesta sivistyksestä pihalla, kun en ainakaan heti tajua että mistä tapauksesta puhutaan..? Vai tarkoitetaanko tässä sitä “mallipomoa”, joka sai 12(?) vuoden vankeustuomion raiskauksista ym? :/

 12. Olenko mä ihan kaikesta sivistyksestä pihalla, kun en ainakaan heti tajua että mistä tapauksesta puhutaan..? Vai tarkoitetaanko tässä sitä “mallipomoa”, joka sai 12(?) vuoden vankeustuomion raiskauksista ym? :/

 13. Tiedän myös valitettavasti kyseisen tapauksen.:( Olen myös törmännyt samaan mieshenkilöön ja tämän ehdotuksiin jo yli 6v sitten. Aivan sairas tyyppi! Yököttää koko tapaus vieläkin. Kyseinen tyyppihän on ehdotellut naisille sopimattomia jo vuosia eikä lopeta vieläkään. Onneksi tästä sentään on juttua mediassa niin monet osaavat suhtautua varauksella vastaaviin tapauksiin.

  1. Jouduin muokkaamaan kommenttiasi hieman, sillä en halua tekojen yksityiskohtia tänne. On aika inhottavaa, että miten hän on saanut jatkaa näin kauan ja miten laaja-alaista hänen toimintansa on ollutkaan. Olen itseasiassa aika ymmälläni, että teistä lukijoistakin löytyi häneen törmänneitä :/

 14. Tiedän myös valitettavasti kyseisen tapauksen.:( Olen myös törmännyt samaan mieshenkilöön ja tämän ehdotuksiin jo yli 6v sitten. Aivan sairas tyyppi! Yököttää koko tapaus vieläkin. Kyseinen tyyppihän on ehdotellut naisille sopimattomia jo vuosia eikä lopeta vieläkään. Onneksi tästä sentään on juttua mediassa niin monet osaavat suhtautua varauksella vastaaviin tapauksiin.

 15. Niin, tuli kyllä tosi inhottava olo :/ Kun te kommentoijat olette niin ihania, niin usein unohdan että blogia lukee muutkin. Hihi, jotain hyvää tästä pienestä arkuudestakin on :)

 16. Voi miten ikävä kuulla. Olen myös ymmärtänyt, että hän on etsinyt uhrejaan mitä ihmeellisimmistä paikoista. Tälläkin hetkellä hänellä on asuntoilmoitus netissä :/Olen niin pahoillani puolestasi <3

 17. Olen vähän samoilla linjoilla kanssasi. Suomi on kumminkin niin pieni maa, että täällä nyt on niin helppo paikantaa kenet tahansa. On vain vaikea kuvitella ihmisistä pahaa, mutta kun niitä pahoja ja sairaitakin ihmisiä valitettavasti tänne pallolle mahtuu.Munkin milelestä on ihana seurata perheellistä elämää, mutta tämä juttu nosti kyllä minut takajaloilleni. Valitettavasti en halua mennä tarkempiin yksityiskohtiin :/

 18. Heippa!Jännä huomata, että teistä lukijoistakin on löytynyt näin monta ihmistä joihin tämä henkilö on ottanut yhteyttä. Hyvä että olit valppaana :)

 19. Hei <3Niin oli :)Niin, kun siihen ei tarvita kuin se yksi :(. Suomi on kumminkin niin turvallinen maa, että ei sitä tule aina ajatelleeksi, että mihin sitä voi törmätä. Juurikin näin!

 20. Ei puhuta ei. En halua nyt tässä yhteydessä mennä mitenkään tapauksen yksityiskohtiin, vaikka julkisuudessa tästä tapauksesta onkin ollut puhetta.

 21. Jouduin muokkaamaan kommenttiasi hieman, sillä en halua tekojen yksityiskohtia tänne. On aika inhottavaa, että miten hän on saanut jatkaa näin kauan ja miten laaja-alaista hänen toimintansa on ollutkaan. Olen itseasiassa aika ymmälläni, että teistä lukijoistakin löytyi häneen törmänneitä :/

 22. On kyllä todella inhottavaa touhua. Tein melko runsaasti mallin töitä nuorempana ja törmäsin samanlaisiin veijareihin, outojen tyyppien mukaan ei kukaan järkevä lähde edes hienoilta kuulostavien työjuttujen perusteella joten mitään yhteydenottoja kamalampaa ei sattunut minulle mutta minunkin tuttavapiirissäni oli niitä joita tälläiset tarjoukset kiehtoivat ja täytyy sanoa että joillekin kelpasivat kyllä “ilmaiset solariumit ja kasvohoidot” asianlaitojen selkiydyttyäkin. Tästä syystä moiset jannut pystyvät toimimaan näinkin kauan.

  En kylläkään näe tälläisten henkilöiden olemassaoloa uhaksi lasten kuvien näyttämiselle blogissani. Paljon vaarallisempaa on turista leikkipuistossa puhelimeen ja kääntää lapselle selkä, mikä on valitettavan yleistä…

 23. On kyllä todella inhottavaa touhua. Tein melko runsaasti mallin töitä nuorempana ja törmäsin samanlaisiin veijareihin, outojen tyyppien mukaan ei kukaan järkevä lähde edes hienoilta kuulostavien työjuttujen perusteella joten mitään yhteydenottoja kamalampaa ei sattunut minulle mutta minunkin tuttavapiirissäni oli niitä joita tälläiset tarjoukset kiehtoivat ja täytyy sanoa että joillekin kelpasivat kyllä “ilmaiset solariumit ja kasvohoidot” asianlaitojen selkiydyttyäkin. Tästä syystä moiset jannut pystyvät toimimaan näinkin kauan.En kylläkään näe tälläisten henkilöiden olemassaoloa uhaksi lasten kuvien näyttämiselle blogissani. Paljon vaarallisempaa on turista leikkipuistossa puhelimeen ja kääntää lapselle selkä, mikä on valitettavan yleistä…

 24. Mallimaailmassa on varmaan myös ne varjopuolensa. Kyse on kumminkin alasta, jossa on lähinnä nuoria tyttöjä ja moni varmasti “hairahtuu” parempien töiden toivossa. Kuulostaa kyllä aika kyseenalaiselta ja inhottavalta :/

  Siis puhuin vain ihan yleisesti lapsien kuvien näytöstä ja muutenkin ns. “reality blogeista”. Kun sitä ei ikinä tiedä kuka siellä ruudun takana on.

 25. Mallimaailmassa on varmaan myös ne varjopuolensa. Kyse on kumminkin alasta, jossa on lähinnä nuoria tyttöjä ja moni varmasti “hairahtuu” parempien töiden toivossa. Kuulostaa kyllä aika kyseenalaiselta ja inhottavalta :/Siis puhuin vain ihan yleisesti lapsien kuvien näytöstä ja muutenkin ns. “reality blogeista”. Kun sitä ei ikinä tiedä kuka siellä ruudun takana on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*