Parempi pasta paahdetusta paprikasta

Jos saisin, söisin pastaa joka päivä. Kun näen menussa sanan pasta, ajatukseni sumentuu ja nappaan listalta tuon italialaisen herkun aina kun siihen on mahdollisuus. Kotona en pastaa tee, sillä kotona kun asuu gluteenitonta ruokavaliota noudattava toinen puolisko, jää pastan keittelyt vähemmälle.

Avec Sofié blog l Roasted pepper sauce

Avec Sofié blog l Roasted pepper sauce

Olen korvannut pastan monesti kvinoasta tehdyllä pastalla, mutta koen että parempi pastankorvike on itseasiassa kasvikset. Pastaveteen meneekin usein nauhamaisesti pilkottu porkkana tai kesäkurpitsa. Eilen suolaveteen meni kesäkurpitsa ja sen seuraksi tein kastikkeen paahdetuista paprikoista.

Avec Sofié blog l Roasted pepper sauce

Unohtakaa tomaattikastikkeet ja laittakaa niiden tilalle paahdettuja paprikoita. Paahdetuissa paprikoissa on niin paljon enemmän luontaista makua, joten valkosipulin lisäksi ei paljoa muuta tarvita. Totta kai paprikat voi paahtaa itsekin, mutta varsinkin tähän vuoden aikaan suosisin lasipurkissa majailevia paprikoita.

Avec Sofié blog l Roasted pepper sauce

Mieheni ei pidä tomaateista (?!?) ja sen takia paprikat on meillä kovasti ruoanlaitoissa esillä. Tämä kastike on mieheni lemppari ja usein kuulen pyyntöjä, jos voisin tehdä paprikakastiketta tai -hummusta lisäkkeeksi. Kannattaa siis kokeilla :)

Avec Sofié blog l Roasted pepper sauce

Pasta

1 pieni kesäkurpitsa henkilöä kohden

Vettä

Suolaa

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä nauhamaisia suikaleita. Laita suikaloidut kesäkurpitsat kiehuvaan suolaveteen muutamaksi minuutiksi (maksimissaan 4 minuuttia).

Paprikakastike

540g purkkipaprikoita

Valkosipulia

Suolaa

Pippuria

Öljyä

Kaada paprikat blenderiin ja soseuta tasaiseksi.  Pilko valkosipulia oman maun mukaan (2-3 valkosipulinkynttä). Laita öljyä kattilaan, lisää valkosipulit kuumaan öljyyn ja kuullota niitä hetkisen ennen kuin kaadat paprikaseoksen niiden kaveriksi. Lisää suolaa ja pippuria. Tarjoile kastike keitettyjen kesäkurpitsasuikaleiden ja burratan tai mozzarellan kera.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*