Rivieran rantatyylin kulmakivet

Kun suomalainen menee rannalle, menee se ei pestyillä hiuksilla ja kasvoissa on vain aurinkovoidetta. Ehkä hieman kärjistetty, mutta ketään lähipiiristäni en tiedä kuka sen koommin laittautuisi rannalle vaan sinne mennään enemmänkin vaatteissa jotka saavat mennä hiekkaan ja aurinkovoiteeseen. Hiukset pestään rantapäivän jälkeen eikä niitä sen koommin käherrellä. Ranskassa se menee vähän toisin, ainakin näillä rannoilla joilla olen pyörinyt.

Parhaat catwalkit saan tosiaan lempirannallani ja se on parempaa kuin mikään muotishow melkeinpä. Itse tosin menen rannalla kulahtaneimmassa uikkarissa sekä nykyään vesijuoksuvyön kanssa. Pari viikkoa sitten muotitietoisimmat rantaihmiset imettelivät ja naureskelivat juoksuvyötäni vieressäni ja tomerasti vitsilläni sanoin ”it’s Dolce & Gabbana” ennen kuin kerroin mihin tarkoitukseen se vyö oikeasti on. Ihmiset varmasti luulivat että en osaa uida ja että vyöni on kelluke :D Onneksi on pokkaa mennä mihin tahansa myös vesijuoksuvyö lanteilla.

En nyt vesijuoksuvyötäni ajatellut teille inspiraatioksi keräillä, vaan enemmänkin kollaasia Rivieran-rantatyylistä. Täällä näkyy varmaan enemmän Cartieria ja Chanelia rannalla kuin Esplanadilla ja sen takia on niin ihanaa katsoa mitä upeimpia rantailmestyksiä isoine lierihattuineen.

Avec Sofié blog l Riviera beach style

 1. Melissa Obadash bikini. 2. Gauhar Straw hat. 3. See by Chloé dress. 4. Sandro silk scarf. 5. Aquazurra sandals.  6.  Rae Feather personalized monogram basket. 7. Linda Farrow sunnies.

* Collage does not contain affiliate links

Avec Sofié blog l year 2016

Toivottavasti tykkäsitte kollaasista ja saitte inspistä omaan rantapukeutumiseen. Oma rantapukeutumiseni ei ehkä ole yhtä chic, mutta kun menen vaikka lempipoolilleni, joka näkyy postauksessa Liian hyvä palvelu ja suomalainen vaatimattomuus, niin silloin laitan paremmat bikinit sekä Hermèsin silkkihuivin päähäni. Tänne poolille ei ole ehkä pokkaa ottaa sitä juoksuvyötä mukaan ;)

You may also like

21 Comments

 1. Hauska postaus, tässä taas ne kulttuurierot huomataan :D Ihania juttuja tuossa kollaasissa, mutta en itse raaskisi niitä hiekkarannalle viedä pilaantumaan. Mun rantalookkiin kuuluu läpsyttimet, uikkarit, pyyhe, lippis ja joku kevyt tunika :D

  1. Jep, niin huomataan. Itse menen myö Havainasin sandaaleilla rannalle ja jossakin vanhassa mekossa jolla ei ole niin väliä. Ikinä en laittaisi kauneimpia kenkiäni rannalle mentäessä tai lempimekkojani, sillä ne ovat samantien pilalla :/

   Mutta on ihana katsoa kun ihmiset tulevat beach-Chaneleiden ja muiden kanssa rannalle ja näyttävät kerrassaan niin upeilta :)

  1. Heippa,

   jep, on vähän eri meinki kun minun rantatyylissäni :D

   Toki täältäkin löytyy erilaisia rantoja, mutta omalla beach clubillani ihmiset pukeutuvat ja laittavat hiuksensa ennen kuin sinne tulevat. Minusta se on todella ihanaa, että ihmiset jaksavat panostaa ihan vaikka rannalle tultaessa.

   Itse olen tosin siinä mielessä laiska, että ei tulisi mieleenkään kähertää hiuksia ennen kuin menen rannalle tai laittaa meikkikerrosta päälle. Aurinkosuoja on se ainut mitä teen ja hyvällä tuurilla harjaan hiukset :)

 2. Ihanat oltavat sinulla siellä Ranskassa! Vaatekollaasi oli tyylikäs ja huoleton yhtä aikaa. Aurinkoisia päiviä sinulle.

  1. Kiva, että tykkäsit kollaasista :)

   Itse tykkään enemmän tyttömäisestä ja vähän hippimäisestä tyylistä, kuin sellaisesta ûber glamourous bling bling -meiningistä :)

 3. Älä nyt, onhan tuolla jollain muullakin kellukkeet. Mutta siis vesijuoksuvyö! Sehän olisi ratkaisu lomatreeneihin. Tekisi kovasti mieli juoksemaan, mutta +36 ja nykyinen juoksukunto on ihan toivoton yhtälö. Onkohan niitä matkaversioina? Sulla on varmaan ihan tavallinen vyö siellä?

  1. Heiiii, mutta ne on lapsia :)

   Se on ratkaisu mun treeniin. En enää voi juosta ilman selkäkipua, niin vesijuoksu ja kahvakuula on on ainoa vaihtoehto.

   Ostin uuden vyön täältä ja se on pienempi mitä mun entinen vyö oli. Tämä kulkisi hyvin jopa käsimatkatavaroissa :) Eli jos tulee urheilukauppa vastaan, niin käy kysäsemässä. Täältä oli vaikea löytää, mutta isommasta urheiluliikkeestä löytyi :)

   1. Oho, ekan lauseen jälkeen piti olla ;)-hymiö, mutta näköjään unohtui. Mutta sitä piti tulla sanomaan vielä, että vesijuostessakin voi kai kuunnella musiikkia (viitaten vikaan kommenttiisi), oon uimahallissa nähnyt monella vedenkestäviä radioita/mp3-soittimia. :)

 4. Tämän postauksen tarkoitus ei ehkä ollut saada lukijassa aikaan vesijuoksuvyö-kuumetta. Sellainen minuun nyt kuitenkin iski. Pakko saada vesijuoksuvyö! Rannalle en hiuksia käherrä, kun ne kastuvat kuitenkin. Ripsiväriä kyllä laitan. 38 asteessa poispestävää.

  1. Heippa,

   ihana kuulla :)

   Aloitin vesijuoksun 10 v sitten talvella Vaasassa kun ei siellä talvella voi juosta. Nyt on selkä vaivannut viimeiset vuodet että jos ei venyttele kunnolla, niin kävelen kuin pingviini seuraavat kolme päivää ja irvistellen kivusta. Selkä meni pari viikkoa sitten niin huonoksi että heitin kengät nurkkaan ja otin vyön :)

   Ihan parasta liikuntaa ja hyvää myös nivelille – suosittelen :)

   1. Oon nyt unohtanu tän vesijuoksun kokonaan! Kiitos muistutuksesta :) en kans voi juosta kipujen takia. Vaasassa opiskeluaikana käytiin opiskelukaverin kaa just vesijuoksemassa ja bonuksena vesijumpissa :D iha huippua. Nyt meen kyllä syksyllä uimahalliin ja vesijuoksemaan!

    1. Heippa, ihanaa että jos innostuit. Vesijuoksu on ihan mun lempilaji :)

     Kun olin altaalla Helsingissä oltaessa kävin ystäväni kanssa aamulla vesijuoksemassa ja se oli parasta :)

 5. Ihania kuvia, taas kerran :)

  Hitusen asian tai aiheen vierestä, mutta mietin suomalaisten ja ruotsalaisten eroja. Olen hiljattain muuttanut Ahvenanmaalle. Kävelin yhtenä aurinkoisena päivänä merenrannan läheisyydessä olevan leirintäalueen ohi ja kiinnitin huomiota tyylieroihin: ruotsalaiset karavaanarit istuivat ihan tien vieressä, auringossa, nauttien kuplivia, pelaillen ja hakivat heti katsekontaktia ohikulkijaan. Palstan varjoisalla puolella oli suomalaisia karavaanareita. Näyttivät olevan omissa oloissaan, syöden omia eväitään lähes puhumattomina hyttysverhojen takana. En haluaisi nähdä näitä stereotypioita, yleistää, mutta kun…

  Samoja huomioita teen, kun kotimme vierestä kulkee suosittu luontopolku. Jo äänensävystä tunnistan usein onko tulossa suomalaisia vai ruotsalaisia. Suomipoppoo pitää usein enemmän meteliä, on varustautunut retkiasusteilla ja kulkee katsomatta ohi. Kun taas ruotsalaiset usein tervehtivät. Jo vain, tunnistan tuon suomalaisen hienotunteisuuden ja varovaisuuden sekä tarpeen olla omissa oloissa. Olen itsekin aika samanlainen. Mutta silti mietin usein näitä eroja ja toivoisin välillä näkeväni jotain muutakin. Ja tiedän toki senkin, että niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin on erilaisilla luonteilla vastustettuja. Mutta ei hän ole oikeaa tapaa, mielenkiintoisia kyllä nämä kulttuuri- ja tyylierot :)

  1. Hoh hoh, nämä on näitä joka kesän iltalehden palstan peruskommentteja että “kylläpä taas suomalaiset ulkomailla hävettää!”

   Eiköhän meitä mahdu ihan jokaiseen malliin, vaikka suomalaisuus meitä yhdistääkin. Itse alunperin 5 vuotiaana suomeen muuttaneena maahanmuuttajana arvostan rakasta suomenmaatamme

   1. Heippa, en usko että Annastiina tarkoitti tällä mitään pahaa. Nämä ovat vain kulttuurieroja ja me suomalaiset olemme nyt vähän hiljaisempia emmekä luonteeltamme ylitsepulppuavia niin kuin vaikka italialaiset :)

    Meitä mahtuu jokaiseen malliin ihan jokaisessa maassa.

  2. Ihana kuulla, että pidät :)

   No ruotsalaiset yleisesti minun mielestä panostavat pukeutumiseen enemmän mitä suomalaiset. Tuossa yhdessä kommentissa mainitsin, että miten suomalainen on käytännöllinen vähän joka asiassa ja pukeutuminen on varmasti yksi esimerkki. Meillä on kumminkin aika samanlainen talvi mitä Ruotsissa, mutta silti pukeutumistyyli on aika erilainen.

   Ruotsalaiset ovat luonteeltaan muutenkin enemmän diskuteeraavempia mitä suomalaiset. En tiedä onko syy ranskalaisen kuninkaan tapaoppien vai mistä johtuu. Ei tietenkään voi yleistää, mutta totta kai sitä automaattisesti vertaa kun täällä esimekiksi näkee suomalaisia tursiteja ruotsalaisten vierellä.

   Mieheni tekee myös paljon skä ruotsalaisten ja suomalaisten kanssa töitä ja sanoo, että ruotsalaisten kanssa menee usein höpöttelyksi, mutta suomalaisten kanssa kaikki on ruosaviivaisempaa kun kaikki kerrotaan niin kuin ne on :)

 6. Ei hemmetti, tämä oli kuin kuvaus viime kesän italian aurinkorantalomaltamme. Me siis mentiin biitsille meikittömänä, perus biksuissa, eväiden ja 100 litraisen vesipullon kera. Jätettiin myös kännykät ja lompsat hotelliin ettei vaan niitä varastettaisii :D kunnon perus kaikkeen varustettuina suomalaisina siis, tosin tällaiseen muotishowhun ja itsensä esittelemiseen ei oltu varauduttu

  1. Hihi, niin italialaiset osaa :)

   Me suomalaiset ollaan usein käytännönihmisiä eikä ehkä juuri tällaisissa tilanteissa nähdä vaivaa itsemme eteen :)

  1. Suosittelen vesijuoksua lämpimästi varsinkin talviurheiluksi :) Jos sitä voi vielä tehdä ystävän kanssa nii aika menee nopeammin. Ainoa miinus siinä on että ei voi kuunnella musiikkia samaan aikaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*