Rillirouskuttaja

Pikään blogiani seuranneet saattavat muistaa Vaasan talvisen kävelyreissun jäällä, mikä aiheutti minulle lumisokeuden ensimmäisen kerran. Siitä kävelyreissusta on ainakin neljä vuotta, mutta silti muutaman kerran vuodessa saan samanlaisen silmävaivan jos olen paljon koneen ääressä. Vaiva tosin menee heti pois antibioottitipoilla, joten suuremmasta ongelmasta ei ole kyse.Tämä vuosia vaivannut ongelma on kumminkin aina mielessä, sillä silmissä kun on jotain häikkää, miettii sitä lääkärille menoa aika nopeasti. Silmillä kun kukaan ei halua leikkiä. Eihän.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Minulla on ollut varsinkin tänä kesänä todella kipeät silmät. Olen ravannut silmälääkärillä, että jos hän löytäisi silmistäni muutakin. Eipä ole löytänyt ja olen lähteny lääkäristä tuttujen tippareseptien kanssa. Olen aina halunnut silmälaseja ja salaa olen toivonut, että kyse olisi näöstäni. Mutta kuulemma siitä ei ole ollut ksymys. Niinpä vietin kesä-heinä ja elokuun öitä valvoen ja miettien, että mitä jos minulla on esimerkiksi aivokasvain tai se Googlen antama tuomio, melanooman alku. Onhan minulla juuri ne vihertävän ruskeat silmätkin, mitkä altistuvat auringolle… Jep, pitkiä kesäöitä on vietelty.

 

Olen käynyt Amsterdamissa aiemminkin lääkärissä ja pidän tästä suoraviivaisuudesta mikä näkyy puheissa ja toimintatavoissa. Jos on ongelma, siihen pitää löytyä ratkaisu. Joten unohdin oman lääkärini ja painelin täällä silmälääkärille. Tunnin konsultaation jälkeen hän totesi että en näe kunnolla. Toinen silmäni on vain toista heikompi ja on sen takia kipeä kun joutuu tekemään enemmän töitä. Halleluja!

Meni alle vuorokausi ja sain omat ihan oikeat silmälasit. Oli jopa hieman huvittavaa ymmärtää,  että näen lasieni kanssa jopa ihan lehtiäkin puissa enkä pelkkää vihreää utua oksilla. Nyt  voin myös pussata Pampulaa silmät auki ilman että oikea silmäni vihlaisee.

Eli jos tämä jotain opettaa, niin joskus voi olla edullisempaa ja ajankäytöllisesti tehokkaampaa lentää vaikka Amsterdamiin lääkäriin, sillä täällä tämä terveydenhuolto ainakin minun kolmesta eri kokemuksesta vain toimii. Näin jälkikäteen oikeasti harmittaa, että olen ruokkinut silmääni jatkuvasti lääkärin määräyksestä antibiooteilla. En muutenkaan haluaisi syödä mitään lääkkeitä ja varsinkin jos on ongelma, se pitää oikeasti ratkaista.

Pääasia on nyt kumminkin että vihdoinkin sain lasit ja näen kunnolla ilman kipuja! Ihana olla vihdoinkin oikeasti rillirousku! Tätä olen odottanut koko ikäni.

You may also like

7 Comments

 1. Hienoa, että vaivaan löytyi näinkin helppo ratkaisu, ja onpa hienot rillit, sopii sulle tosi hyvin :) Laitettiinko niihin sinistä valoa suodattavat linssit, joista voisi olla hyötyä päätteellä ja mobiilinäyttöjä katsellessa? Jos ei, niin tätäkin voisi olla aihetta harkita seuraavia hankittaessa :)
  (Ja pienenä vinkkinä jatkoon, että ainakin Suomessa (pätevä) optikko voisi olla oikea osoite kun on kyse silmälasimääräyksestä, tähän silmälääkäreillä ei ole (ainakaan yhtä hyvää) koulutusta kuin optikoilla, joiden ydinosaamisaluetta refraktointi on. Asiansa osaava optikko ohjaa aina siiten eteenpäin silmälääkärille jos on aihetta epäillä sairautta, joka taas on lääkäreiden aluetta. Eikä tän oo nyt tarkoitus olla mikään näsäviisastelukommentti, ihan vaan tiedoksi koska suurin osa ei tätä tule ajatelleeksi/tiedä :)

  1. Heippa,

   jep, olisipa tämä ymmärretty tosin hivenen aiemmin, sillä olisi säästynyt monta nukkumatonta yötä ja kyyneltä.

   Ei laitettu. Kröhöm. Ne tulee sitten niihin seuraaviin :D

   Siis kävin yksityisellä silmälääkärissä ja hän vain pyysi minua sanomaan ensimmäisen rivin kirjaimista ja aina sama vastaus “näet ihan hyvin”.

   Sen takia Damissa menin ensin yleislääkärille ja sen jälkeen suoraan optikon lääkärille jossa olikin jo sitten jos jonkunlaista vempelettä.

   En ota ollenkaan näsäviisasteluna – puss!

   1. Tää on vähän tulenarka aihe, mutta valitettavan yleinen ongelma tuo lääkäreiden hieman puutteellinen refraktointi ainakin täällä suomessa… :/ ja tietty on enemmän ja vähemmän päteviä sekä lääkäreitä, että optikoita, onneksi lopulta löytyi osaava! Ja blue block-linsseistä ainakin mulla itellä on ihan positiiviset kokemukset, joku saattaa olla sitä mieltä että voi olla lumevaikutustakin enkä nyt välttämättä ihan kaikkia mainosmiesten ylistyksiä niele, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole, itsekin kun näitä näyttöjä tulee tuijoteltua aika lailla niin oon tykännyt kyllä, eli kantsii harkita.

 2. Nyt voit sitten fiilistellä laseilla vaikka ja miten =)
  En olekaan koskaan aiemmin kuullut että silmien värillä on tekemistä esim. valoarkuuden kanssa? Nimittäin itselläni on myös vihreän ruskeat silmät, ja olen huomannut jo aikoja sitten että ne on herkemmät valolle!
  Ihanaa ja kirkkaampaa syksyä!

 3. Niin voin – arvaa olenko tästä asiasta iloinen!

  Siis näin se Google kertoi yön pimeinä tunteina. Sama menee ihoon jos on tällainen pisamakas ja punertava.

  Kiitos – nyt näkee taas!

 4. Tervetuloa rillihuuruisten joukkoon :) Kivat pokat olet löytänyt. Huomasin vasta että Marimekolle on tullut silmälasinkehyksiä myyntiin, ja niiden sisäpuoli ilmeisesti unikkokuosia. Ne pitää tsekata jos vaikka kehykset lähtisivät mukaan, lasit teetän sitten Saksan puolella. Olen sen puolen hyväksi havainnut.

 5. Miten sattuikin. Kävin itse eilen optikon näöntutkimuksessa ja tuomio oli että pärjäät vielä ilman, mutta näinkin voisit nähdä (laittoi oikeat vahvuudet). Maailma kirkastu. =) En tiennyt myöskään tuosta valoherkkyydestä. Olen kulkenut pari vuotta jo aurinkolasit päässä ilmalla ku ilmalla. (silmäni ovat pistaasin väriset ja hiukseni niin sanottu pohjaväri on punainen). Itsekin siis olen tilaamassa prällejä. =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*