Restaurant Day 19.11.2011


Tulevana viikonloppuna vietetään taas mukavia ruokahetkiä Ravintolapäivän merkeissä. En voi kiireiden takia itse osallistua kyseiseen päivään, mutta onneksi keksin ratkaisun tähän ongelmaan. Vietämme ystäväpariskuntien kesken sunnuntaina oman ravintolapäivän brunssin merkeissä. Minä olen vastuussa ideoinnista ja toteutuksesta ja vieraani ovat vastuussa vain syömisestä. Hyvä diili mun mielestä! Olen suunnitellut kuumeisesti kyseisen brunssin tarjottavia jo viikon verran ja nyt alkaa menu olemaan pukkihiljaa selvillä.

Tämän postauksen yhteydessä kuvissa näkyvistä astioista osa on minulla kuvauslainassa kyseisen brunssin takia. Menusta sen verran, että pöllönäkkäriä on ainakin tarjolla. Ihan näkkileivällä ei masuja kumminkaan täytellä, niin näette sitten joko sunnuntaina tai maanantaina, että mitä olen ystävilleni tarjoillut.

Ravintolapäivän kotisivuilla voitte tutustua ravintolatarjontaan ja tarkistaa omien paikkakuntienne ravintolat. Viime kerralla kaverini pistivät pystyyn oman ravintolansa ja olenkin kirjoitellut teille aiemmin Kolmesta Luukusta. Oletteko muuten menossa tutustumaan omien kaupunkienne ravintolatarjontaan? Jos olisin tulevana viikonloppuna Helsingissä niin menisin ehdottomasti kokeilemaan ainakin Raaka Baarin, B-Herkun, PuuteriBakeryn ja Cupcake Cornerin :)

________________________________

In the upcoming weekend everyone in Finland is able to open a little restaurant. My friends had their own restaurant in August and they served different kinds of dishes from their windows. We have had this Restaurant Day couple of times already and I think and hope we will enjoy from this tradition in the future as well.

I’m not able to join to this amazing event this time, but I will have my very own restaurant day on Sunday. I’ll make a brunch to my friends on Sunday. I have planned the menu already and because the owls are very trendy at the moment I will serve home made organic owl crackers for example. Of course you don’t fill tummies with crackers and therefore I have planned so many different kinds of dishes for my colorful brunch. You will see the results on Sunday or Monday :)

You may also like

11 Comments

 1. Päivällä olen itse mukana; minulla ja kälylläni Mariialla on Kälyset namuset-puoti, joka tarjoaa suklaisia herkkuja Helsingistä. Paikka Design Laakso & Sundman, Pikku Roba 8, klo 12->. Samalla voi tutustua Mariian koruihin.

  Illalla menen vielä mieheni kanssa Punavuoreen Le Frog-kotiravintolaan illalliselle eli ahkerasti aiotaan olla mukana niin järjestäjänä kuin asiakkaanakin.

  Olen osallistunut molempiin aiempiin ravintolapäiviin asiakkaana, fiilis oli aivan mahtava ja ruoka herkullista. Tällaisia ruohonjuuritason tapahtumia rakas kotikaupunkini kaipaa, ei byrokraattista hengiltä elävöittämistä!

  1. Oi kuulostaa ihanalle! Hmm. nyt taas harmittaa etten ole siellä! Täällä Vaasassa on kyllä myös muutama ravintola, mutta en kerkeä millään osallistumaan. Voisin vinkata lukijoitani teidän paikasta :)

   Le Frogista olen kuullut aiemmilta kerroilta pelkkää hyvää! Enjoy :)

   Minulle on aina osunut jotakin kyseiselle päivälle. Toukokuussa olin matkalla ja elokuussa minulla oli sukulaisen rippijuhlat. Sitten kun pääsin juhlista, niin kaikki paikat olivat melkein jo kiinni.

   Tämä on ihan mahtava juttu! Paljon tsemppiä ihanaan päivään :)

 2. Nyt kun olen kerrankin paikalla aion ehdottomasti käydä testaamassa Ravintolapäivän antia, kiitos vinkistä Sofie! Olisi muuten mennyt ehkä ohi..

  Kokeilin muuten noita palsternakka sipsejä, olivat aika hyviä. Kiva kun laitat reseptejä tänne, niitä on hauska testata.

  Kokeilin myös toista itselleni uutta reseptiä; täytettyjä paprikoita. Taisivat olla onnistuneet sillä niitä saa kuulemma tehdä toistekin ;)

  Nuo astiat ovat ihania, mahtaakohan noita löytyä kaupasta? Piristäisivät kivasti valkoista astiasarjaa.

  1. Käy ihmeessä! Tällaisia juttuja ei kannata missata :)

   No reseptien takiahan blogini aloitinkin :). Oi täytetyt paprikat ovat suurta herkkua. Oletko kokeillut täytettyjä tomaatteja tai kesäkurpitsoja?

   Itseasiassa nostit hyvän pointin esiin, sillä Origo Mix on näköjään poistumassa valikoimasta :/ En tiennyt tätä näitä kuvauslainoja hakiessa. Vaasan myymälässä sitä oli vielä ainakin tosi paljon tarjolla :) Eli luulen, että sitä on muissakin Iittalan omissa myymälöissä. On muuten totta, että tuollaiset väriläiskät piristävät kattauksia kummasti. Minun astiani ovat kaatimia ja lasistoja lukuunottama aika valkoisia. 24h- ja Ego-sarjaa on kiva värittää pienin väriläiskin :)

 3. Heii,

  Mielettömän söpöjä nuo origo mix astiat. vaikka itsellänikin on vain valkoisia astioita innostuin noista murokupeista heti :) Palsternakka sipsejä on pakko kokeilla! Rakastan reseptejäsi, kaikki kuulosta aina niin herkulliselta :P Kunpa olisin ahkera ja jaksaisin kokeilla kaikkia itse.

  1. Heippa :))

   En ole itsekään yleensä suurien väriläiskien ystävä. Tai sitten sitä väriä pitää olla sopivasa suhteessa, mutta olen myös ihastunut juurikin noihin murokuppeihin :) Niillä piristää valkoista kattausta kummasti! Olen nyt vähän kahden vaiheilla, että ostaisinko ne vai en. Kauaa ei voi miettiä, kun sarja lopetetaan :/

   Palsternakkasipsit on ihan tosi hyviä! Niitä kannattaa kokeilla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*