Relaxitaxi Sunday

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on Israelin matkalta lähtien ollut jonkinlainen Marokkokuume. Kun olen kokkaillut, on ilmassa leijaillut ras el hanout- mauste. Kun olen sisustellut, ei ole voinut olla huomaamatta uusissa sisustushankinoissakaan marokkolaista fiilistä. Se graafisuus kun sopii skandinaaviseen kotiin myös hyvin. Kimalluksesta nyt puhumattakaan.

brunch7
Amsterdam on ainakin minun mielestä Euroopan todellinen sulatusuuni. Totta kai siirtomailla on omat vaikutuksensa, mutta jo pelkkä maan ruokakulttuurikin on niin värikäs, että ainakin minä inspiroiduin ihan totaalisesti. Indonesia on luonnollisesti jättänyt jälkensä maan illallispöydissä tarjottaviin lautasiin ja sambal-kastike löytyy varmaan jokaisesta hollantilaiskeittiöstä.

brunch6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisustuksessa ja keraamisissa astioissa Amsterdamissa ja totta kai muualla näkyy Marokko. En voinut olla ostamatta noita pikkukippoja tai pientä metallista “tagine” – astiaa. Kippoja kun ei voi olla koskaan liikaa. Vai mitä?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Meillä kun ei yhteistä aikaa ikinä ole oikein viikolla, niin sunnuntaisin meillä kotona on relaxitaxi -päivä. Viime sunnuntaina teimme sopimuksen, että meillä on ei tehdä mitään päivä. Sen takia aamiaista/brunssia syötiin vasta joskus kahden aikaa ja menimme ulos kotoa vasta joskus kuuden aikoihin illalla. Välillä on hyvä pitää tuollaisia totaalisia rela-päiviä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samalla kun kokkailin brunssia, koristelin pöydän Amsterdamin tuliaisilla. Pöydästä löytyi niin kreikkalaisia tahnoja, kookospaloja ja hedelmiä. Kummankin lempijuttuja.

Saan Pampulan taas illalla kotiin, niin luulen, että meillä on myös tänä viikonloppuna aika kotipainotteinen viikonloppu tulossa. Pariisin ilmat ovat viilenneet nopeasti ja ulkona katukahviloissa ei enää tule oikein mielellään istuskeltua. Villasukat jalkaan ja kynttilät palamaan siis <3

…………………………………………………………………….

Since I came back from Israel, I have suffered from some kind of Moroccan fever. I don’t use any other spice than ras el hanout anymore and my interior shopping and cravings have also some kind of Moroccan influence. I guess it’s their simple and somewhat similar style that attracts my Scandinavian eyes.

Amsterdam to me is a real European melting pot like KL is in SE Asia. I understand that many of the influences come from the country’s colonial history, but you can’t be without feeling the “new world” in the everyday life. When you do as basic thing as groceries for example, you see so many cultures presented in the grocery store. To me it is a very lovely feeling.

When was in Amsterdam, I couldn’t leave one of the interior stores without buying those little Moroccan plates and that metallic tagine pot. On Sunday we had a relaxitaxi day and we spent the day around the brunch table and basically doing nothing. It was a lovely day.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*