Raspberry Mini Cheesecakes

Kokeilin Martha Stewartin pieniä juustokakkuja. Muokkasin reseptiä hivenen ja hyvää tuli! Vein kakkusia kavereille ja ne menivät parempiin suihin sen siliä tien (outo sanonta btw ;D). Tässä samalla pakkailen, siivoilen ja mietin että mitä kaikkea sitä pitääkään pakata Helsinkiin mukaan. Yksi muuttolaatikko täyttyy ainakin blogiin liittyvistä välineistä. Toinen kouluun liittyvistä jutuista ja kolmas kaikesta muusta “tarpeellisesta”. 

Reseptistä tulee 6 pientä juustokakkusta. Vuokina minulla oli italailaiset leivosvuoat.

Tarvitset:

5 kpl digestive-keksiä
muutama rkl sulatettua voita
hivenen sokeria
200 g pakastevadelmia
200 g Philadelphia-juustoa
hivenen suolaa
1 tl vaniljasokeria
kardemummaa
50 g valkosuklaata
1 kananmuna

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Murskaa digestivet ihan pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi, kardemumma ja sokeri, sekoita. Painele keksimurska vuokien pohjalle. Laita vuoat uuniin noin viideksi minuutiksi. Erottele neste sulatetuista vadelmista. Käytin pientä teesiivilää, jottei yhtään vadelman siementä eksy vadelmamehun sekaan. Lisää sokeria vadelmamassan sekaan. Sekoita sähkövatkaimella philadelphia-juuston koostumus rikki. Lisää n. 0,5 dl sokeria, vähän suolaa ja vaniljasokeria. Kun seos on sekoittunut, lisää kanamuna. Laita pala valkosuklaata keksimurskan päälle. Lado vielä teelusikallinen vadelmamassaa suklaan päälle. Kaada philadelphiaseosta vadelmaseoksen päälle niin, että se peittyy kokonaan. Tipauta muutama tippa vadelmamehua juustoseoksen päälle. Ota cocktailtikku avuksi ja “marmoroi” vadelmamehu juustoseokseen. Laita kakut uuniin noin 20 minuutiksi ja anna kakkujen kylmetä kunnolla ennen tarjoilua. Kunhan saadaan raparperiä, niin teen näitä kyllä raparperitäytteellä! Kesän yksi lempijutuistani on raparperi :)

____________________________

I borrowed this recipe from Martha Stewart, but I made few changes into it. Recipe makes six small cupcakes.

Recipe:

5 graham crackers (finely crushed)
few tablespoons unsalted butter (melted)
cardamon
hint of sugar
200g raspberries
50g of white chocolate
200g cream cheese(room temperature)
pinch of vanilla sugar /extract
pinch of salt
1 large egg

Preheat oven to 150 celsius. Stir together graham crackers, melted butter, sugar and gardamon. Press 1 tablespoon cracker crush into bottom of each lined cup. Bake cups around 5 minutes. Divide raspberry puree and juice. I used fine sieve when I was dividing juice from the puree.  With an electric mixer, beat cream cheese. Add 0,5 dl of sugar, pinch of salt and vanilla, mix until combined. Add egg and beat until smooth and well combined. Place one piece of white chocolate on cracker crust and put one teaspoon of raspberry puree on top of the chocolate. Spoon 3 tablespoons of filling over raspberry puree. And at last, drop few drops of raspberry juice over cream cheese mixture. With a toothpick, swirl juice into cheese filling. Bake cakes around 20 minutes and let them cool completely before serving.

You may also like

26 Comments

 1. Ja taas pelastit tämän herkkuleipurin suurelta pulmalta, mitä sitä tyttöjen iltaan oikein leipois, löyty uusi kokeilematon juttu, kiitos siitä! ..ja ihanaa matkaa Barcaan! Omia lemppareita siellä on modernin taiteen museo MACBA ja sen lähitienot sekä barri goticin alue :)

 2. Näyttää hyvältä! Täytyykin käydä tarkistamassa takapihan raparperitilanne. Helsinkiläiskerrostalomme takapihalla kasvaa raparperi, jota minä ja muutama naapuri hyödynnämme leivonnaisin ja jälkiruokiin ja välillä ääruokiinkin (mm. raparperikana) keväisin ja alkukesästä.

 3. Ja taas pelastit tämän herkkuleipurin suurelta pulmalta, mitä sitä tyttöjen iltaan oikein leipois, löyty uusi kokeilematon juttu, kiitos siitä! ..ja ihanaa matkaa Barcaan! Omia lemppareita siellä on modernin taiteen museo MACBA ja sen lähitienot sekä barri goticin alue :)

 4. Uuvee:No kiva jos pystyin auttamaan :) Ihanaa tyttöjen iltaa :)Tuolla museossa en viimeeksi kerennyt käymään, joten yritän nyt saada aikaiseksi käydä siellä :) Barri Gothicistäkin sain viime kerralla vain pintaraapaisun, joten siellä haluan ehdottomasti käydä. Mutta nyt kun on “paikallinen” kyljessä, niin varmasti keskitytään myös pienempiin nähtävyyksiin.MouMou:Hihi, kiitos! Viimeeksi kun kommentoit taisivat kuvaamani sitruunat herättää sinussa hieman hilpeyttä :D Kiva että tykkäät näistä!

 5. Maija:Joo herkkua ne olivatkin. Kannattaa vain muistaa, että reseptistä tulee vain kuusi. Tein pienen annoksen, koska en halunnut, että minulle jää yhtään kakkusta jääkaappiin kummittelemaan :)Lumo:Mitä! Nyt olen kyllä kateellinen! Näin alkuperäisenä maalaistyttönä unelmoin aina omasta raparperipensaasta. Pienenä pihallamme kasvoi raparperiä ja minusta on paljon valokuvia kun istun nurmikolla raparperihattu päässäni :) Voi että miten onnellinen olisin jos meidänkin sisäpihallamme kasvaisi raparperiä. Noh, aina voi ottaa Jopon alle ja kaartaa kauppatorille!Katri:Kiitos! Aina kun leivon, niin kuvista tulee pakosti jollain lailla vaaleanpunaisia? Kesällä sekaan voi laitaa vaikka viinimarjoja raparperin seuraksi :)

 6. Näyttää hyvältä! Täytyykin käydä tarkistamassa takapihan raparperitilanne. Helsinkiläiskerrostalomme takapihalla kasvaa raparperi, jota minä ja muutama naapuri hyödynnämme leivonnaisin ja jälkiruokiin ja välillä ääruokiinkin (mm. raparperikana) keväisin ja alkukesästä.

 7. Tosi kivan näköisiä ja varmaan myös todella herkullisia!!:) Pitää jossain vaiheessa kokeilla!:)

 8. Uuvee:No kiva jos pystyin auttamaan :) Ihanaa tyttöjen iltaa :)Tuolla museossa en viimeeksi kerennyt käymään, joten yritän nyt saada aikaiseksi käydä siellä :) Barri Gothicistäkin sain viime kerralla vain pintaraapaisun, joten siellä haluan ehdottomasti käydä. Mutta nyt kun on “paikallinen” kyljessä, niin varmasti keskitytään myös pienempiin nähtävyyksiin.MouMou:Hihi, kiitos! Viimeeksi kun kommentoit taisivat kuvaamani sitruunat herättää sinussa hieman hilpeyttä :D Kiva että tykkäät näistä!

 9. Maija:Joo herkkua ne olivatkin. Kannattaa vain muistaa, että reseptistä tulee vain kuusi. Tein pienen annoksen, koska en halunnut, että minulle jää yhtään kakkusta jääkaappiin kummittelemaan :)Lumo:Mitä! Nyt olen kyllä kateellinen! Näin alkuperäisenä maalaistyttönä unelmoin aina omasta raparperipensaasta. Pienenä pihallamme kasvoi raparperiä ja minusta on paljon valokuvia kun istun nurmikolla raparperihattu päässäni :) Voi että miten onnellinen olisin jos meidänkin sisäpihallamme kasvaisi raparperiä. Noh, aina voi ottaa Jopon alle ja kaartaa kauppatorille!Katri:Kiitos! Aina kun leivon, niin kuvista tulee pakosti jollain lailla vaaleanpunaisia? Kesällä sekaan voi laitaa vaikka viinimarjoja raparperin seuraksi :)

 10. Vaaleanpunainen nonparelli:Kiva kun eksyit tänne :) Kävinkin eilen kurkkaamassa blogiasi :)Suz:Ne on tosi maukkaita, kannattaa kokeilla :)

 11. Voi ei, kaipaan niin leipomista ja välillä oikein suututtaa kun ei ole uunia! Ilmeisesti se ei tosiaankaan kuulu täällä asuntojen vakiovarusteisiin enkä vuodeksi ole viitsinyt ostaa uutta.Mutta tällaisia ohjeita kun lukee niin tekee kyllä mieli leipoa. Aivan ihanannäköisiä taas :) Varmasti kokeilen kesällä Suomessa!

 12. Vaaleanpunainen nonparelli:Kiva kun eksyit tänne :) Kävinkin eilen kurkkaamassa blogiasi :)Suz:Ne on tosi maukkaita, kannattaa kokeilla :)

 13. Voi ei, kaipaan niin leipomista ja välillä oikein suututtaa kun ei ole uunia! Ilmeisesti se ei tosiaankaan kuulu täällä asuntojen vakiovarusteisiin enkä vuodeksi ole viitsinyt ostaa uutta.Mutta tällaisia ohjeita kun lukee niin tekee kyllä mieli leipoa. Aivan ihanannäköisiä taas :) Varmasti kokeilen kesällä Suomessa!

 14. Perta Pauliina:Pystyn hyvin kuvitteemaan tilanteesi, sillä meillä ei Kuala Lumpurissa ollut uunia! Mutta näistä voit tehdä variaarion sillä lailla, että uunin sijasta laitat liivatetta ja jätät kananmunan myös pois :)Voi kiitos Petra!

 15. Perta Pauliina:Pystyn hyvin kuvitteemaan tilanteesi, sillä meillä ei Kuala Lumpurissa ollut uunia! Mutta näistä voit tehdä variaarion sillä lailla, että uunin sijasta laitat liivatetta ja jätät kananmunan myös pois :)Voi kiitos Petra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*