Punkkua ja polttareita

luomuviini, joka ei päätä kivistä.

Viime viikonloppuna vietettiin taas yhden ystäväni polttareita. Joitain kuvia Instagramiin laitoinkin päivän kuluessa, joten tarkkasilmäisimmät ovat ne voineet huomata. Onneksi emme olleet suunnitelleet sen kummempaa tekemistä ulkosalle, sillä kolea ilma piti meidät sisätiloissa. Onneksi ei sentään satanut, kunhan oli tarpeeksi päällä niin pärjäsi hyvin.

Olimme vuokranneet hotellihuoneen Klaus K:sta ennen dinneriä. Hotelissa meikkasimme, juttelimme ja joimme tilkan tai kaksi viiniä ennen kuin menimme alakerran Boulevard Socialiin syömään. Viinit tulivat minulle blogin kautta, sillä tein yhteistyötä luomuviineihin liittyen. Perlage Cabernet del Veneto on saapunut Alkoihin jo vuonna 2001 ja on ensimmäisiä luomuviinejä joita Suomessa on myyty.

Te tiedätte, että punaviineihin liittyen olen vähän nirsonlainen, sillä migreeni saattaa yllättää tämän neidin pään. Sen takia en esimerkiksi uskalla oikein juoda kuin luomuviinejä. Perlage sopi minun suuhuni, eikä minulle tullut mitään sellaista migreenistä oloa.  Eli jos kuulutte minun kanssani tähän samaan migreeni-ryhmään, niin suosittelen kokeilemaan.

 

Meidän neitiraati sanoi, että viini sopii esimerkiksi tosi hyvin pizzan seuraksi. Yleensä Perlagea suositellaan nimenomaan tomaattipohjaisten pastojen, rasvaisten juustojen tai vaikka possun seuraksi. Itse tosin näkisin viinin nimenomaan tomaattisen focaccian, pastan  ja alkupalojen kaverina.

Perlage tulee perheyrityksestä, jossa suurin fokus on ollut kuplissa, eli proseccossa. Perheyritys on tosin kovasti laajentanut myös nimenomaan muihinkin viineihin, vaikka kuplat ja korkit ovat olleet se yrityksen ydin. Suosittelen testaamaan viiniä jos punaviinit ovat muuten vieraita, sillä Perlage on helppo viini eikä pääkipua tarvitse välttämättä pelätä lasin tai kahden jälkeen :)

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*