Provencen kasvikset

Nyt tämä on viimeinen ruokapostaus pitkään aikaan. Mutta toisaalta tästä blogin alkupuolelta saakin varmasti ihan oikean kuvan minusta, sillä minä rakastan ruokaa. Ja varsinkin jos illallinen/päivällinen/picnic on katettu kauniisti, niin nautin siitä vieläkin enemmän. Hyvä ja terveellinen ruoka on minun makuuni, mutta herkutellakin saa. En sinällään vahdi mitenkään erikoisemmin kaloreita tai ravintoarvoja, yritän syödä kaikkea kohtuudella :)

Nyt kun kesän kasvikset ovat parhaimmillaan herkuttelen niillä. Tein toissailtana minulle ja poikaystävälleni Provencen kasviksia ja naudan lihaa. Vähän samantyyppinen ruoka kuin esimerkiksi Burgundinpata, mutta tähän ei tullut punaviiniä eikä valmistamiseen mennyt kolmea tuntia. En ollut aiemmin valmistanut kasviksia tällä tavoin, mutta tästä ruoasta tuli ehdottomasti poikkiksen uusi lempiruoka :)

1 kesäkurpitsa
15 pienta perunaa
1 munakoiso
Pieniä sipuleita maun mukaan
1 rasia herkkusieniä
tuoretta basilikaa ja tuoretta rosmariinia
karkeaa merisuolaa
oliviöljyä
1/2 Knorrin FOND “du chef” kasvisliemi tilkkaan vettä sekoitettuna.
Vuohenjuustoa

Pilkoin kaikki kasvikset uunivuokaan, ainoastaan perunoita olin keittänyt hieman pehmeämmiksi enne uuniin laittoa. Paistoin kasviksia ja juustoa noin tunnin verran 200 asteessa.

Yksinkertaista, helppoa ja hyvää!

Bon Appétit!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*