Pöydän uusi elämä: tarvittiin vain pala marmoria

Jos jokin on ollut täällä kotona jo useamman vuoden rempallaan, on se ollut meidän keittiönpöytä.  Mieheni ei halua mielellään uusia mitään. Jos huonekalu esimerkiksi on edelleen käyttöklpoinen, ei sitä uusita vain jonkun trendin takia. Hän ostaa mielellään kerralla kaikki kuntoon ja pitää samat huonekalut seuraavat kymmenen vuotta. Näin on ollut myös keittiönpöytämme kanssa.

Hän osti pöydän seitsemän vuotta sitten. Varsinaisesti pöydässä ei ole mitään vikaa, vain pöydän maitolasi on tuntunut hieman tunkkaiselta jo monta vuotta. Olen silloin tällöin silmäillyt erilaisia pöydän pintoja. Kivisiä ja puisia. En ole oikein innostunut sen kummemmin alkaa etsiä uutta pintaa, vaan olen käyttänyt pöytäliinaa peittämään pöydän maitolasin.

Noin kuukausia sitten Instagramin mainoksien kautta löysin Rotterdamista kolmen kundin yrityksen, joka valmistaa vain pöytiä marmorista. Muutama eri malli ja erivärisiä marmoripöytiä jalkojen kanssa. Hyvin simppeli, mutta varmasti toimiva yritysmalli.

Laitoin kundeille saman tien viestiä, että onnistuisiko jos ostaisin vain päällisen? Pöydän jalat löytyvät jo omasta takaa ja ne ovat enemmän omaan makuuni. Meni pari päivää ja marmoripöytä oli ostettu.

Tämän viikon maanantaina sain päällisen pöydälle ja se sopi ihan täydellisesti vanhan rungon päälle. Minä olin tyytyväinen pöydän uudesta elämästä ja mies siitä, että vanhaa rakasta pöytää ei tarvinnut antaa eteenpäin.

Tiedän, että kyseessä oleva yritys ei välttämättä auta Suomessa asuvia, sillä en usko, että pienellä yrityksellä on mahdollisuus kuljettaa painavia pöytiä Suomeen. Ideana halusin kertoa teille pöydän tarinan. Aina ei tarvitse uusia koko huonekalua, sillä sohvan päällistä vaihtamalla, huonekaluja maalaamalla tai vaikka pöydän päällisen uusimalla voi muuttaa kodin ilmettä huomattavasti. Lisää yrityksestä, Marmeren Tafels, löydätte esimerkiksi heidän Instagramin kautta.

 

You may also like

2 Comments

 1. Ei vitsi, miten ihana tuli! Olen itsekin miettinyt marmorilevyn tilaamista sivupöydälle. Tai ehkäpä komposiittia, josko olisi käytännöllisempi. Kuuntelen mielelläni käyttökokemuksia siitä, miten marmori kestää käytössä. Onhan tuo niin kaunis!<3 Iloista sunnuntaita Janette!

  1. Heippa Salla,

   Minulla on marmoripöytä Etelä-Ranskassa, mutta se on mattainen. Tämän pöydän halusin kiiltävänä, jotta se olisi helppohoitoisempi :)
   Etelän pöydän kanssa saa olla tarkkana vesirinkuloiden tai öljyläikkien kanssa, uusi pöytä on hieman armollisempi. Eli kannattaa valita kiiltäväksi hiottu :)

   Kiitos ja ihanaa viikkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*