Podcast: Linving in Paris and working in luxury industry

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Niin kuin vähän lupailin, niin Sohvi aloitti oman podcastin! Ilokseni sain yliopisto-ajan ystäväni ensimmäiseksi podcast-vieraakseni, niin ei tarvinnut yksin höpötellä. Monesti blogissa jakaa Ranskaan liittyviä asioita vain omasta näkökulmasta, niin on kivaa vaihtelua saada jonkun toisenkin ajatuksia ulkomailla asumisesta.  Yhdessä Saaran kanssa siis mietitimme ensimmäisessä podissani Ranskassa asumista ja sivuutamme Saaran uravalintaa ranskalaisella luksusmerkillä.

Toivottavasti tykkäätte, sillä itse pidin podin tekemisestä tosi paljon. Kertokaa jos teillä on jotain ideoita tai toiveita podiin liittyen, mielelläni kuulisin niitä. Podiin pääsette täältä.

P.S. Kiitos Noora & Noora -blogille inspiksestä ja avusta!

You may also like

30 Comments

 1. Ihana podi, keep going! Olen asunut Ruotsissa ja opiskellut siellä (ei vaihtarina) ja samastun tuohon suomalaisten suorasukaisuuteen. Kauppaan mennessään sitä ei edes alkuun tajunnut, että pitää selittää ensin ummet ja lammet ennen kuin kysyy, mistäpäin voi löytyy :D

  Seuraavaa jaksoa odotellessa! <3

  1. Heippa, niin ihana kuulla :))

   Niinpä! Välillä oikeasti hävettää oma käytös kun tämä suomalainen suorasukaisuus on vähän junttia täällä . Voisin laittaa näistä suorasukaisista toilailuista oman sarjan #JunttiPariisissa :)

 2. Hyvä haastattelu. Kiitos podista.
  Erityiskiitos siitä että teidän molempien ääni oli miellyttävä kuunnella.
  Näin ei aina ole joka podissa, ja ne jäävät valitettavasti välillä kuuntelematta kun korvat ei kestä. Naisilla menee helposti ääni ylärekisteriin ja se kuulostaa pahalta.

  Ulkosuomalaisten naisten tarinoita on tosi mielenkiintoinen kyllä kuunnella. Jos tapaat muitakin niin kiinnostaa kovasti jatkossakin.

  Nina

  1. Ääni on henkilökohtainen asia ja harvat sille mitään mahtaa, vähän sama asia kuin ulkonäkö. Eräs nainen kommentoi kerran minulle että “voisinko puhua hiljemmin kun minulla on niin kova ääni”. Vastasin hänelle että minulla on reipas ja kova ääni ja sille asialle en mahda mitään.

  2. Heippa, voi miten kiva kuulla.

   Ymmärrät mitä tarkoitat. Olen itseasiassa käynyt PR-koulutuksen työni takia jossa olen harjoitellut kameran edessä oloa ja intonaatioiden välttämistä. Eli kai se ehkä kuuluu hieman. Mutta sille omalle perusäänelle ei voi valitettavasti mitään :)

 3. Olipa ihana podi, jatkoa odotellessa! Sitä oli mukava kuunnella työn lomassa. Tuttuja ajatuksia teillä molemmilla. Kaipaan usein Helsingin ja myös Tampereen ravintoloita, joissa riittää valinnanvaraa ja juurikin tuota hyvää perusruokaa. Myöskin small talk -taitojani saisin minäkin edelleen hioa, heh. Oletko muuten lukenut Lost in Finland -kirjan? Ostin sen miehelleni, jotta ymmärtäisi näitä suomalaisten omituisuuksia paremmin. Voisi kiinnostaa myös sun miestä :)

  1. Heippa,

   kiva kuulla :)

   Niinpä. Ranskikset eivät tiedä mitään hyvästä perusruoasta ja terveellisistä vaihtoehdoista. On välillä hassua kuunnella miten he sanovat että pasta on terveellinen vaihtoehto.

   No en ole – kiitos vinkistä. Nimenomaan, suomalaisia omituisuuksia :D

 4. Ensimmäinen podi koskaan, jonka kuuntelen ja senkin vain kun sattui olemaan kotihommia ja ajattelin, että tuossahan se menee samalla..jos nyt kokeillaan, vaikka en kyllä tykkää, kun luen mielummin ihan rehellisiä blogikirjoituksia.

  Ja jestas.. Yks kaks löydän itseni ranskalaisesta kahvilasta kuuntelemassa kahden mielenkiintoisen naisen jutustelua ja ehti siinä jo pyykit ja tiskitkin loppua melkein kesken. Kiitos kovasti tämä oli tosi kiva ja positiivinen yllätys. Naurattaa myös kun usein jännitän etukäteen kun ensimmäisen kerran kuuntelen ihmistä, jonka ääntä en tunne, mutta jonka ajatuksia ja juttuja olen lukenut jo pidempään, että sopiiko ääni nyt tuohon persoonaan. Ei yhtään tiedä mitä odottaa, mutta kuten joku jo sanoikin niin oli kyllä miellyttävää kuunnella molempia, vaikka eihän kukaan tietenkään äänelleen mitään voi.

  Olen itse opiskellut viestintäalaa ja äänitunneilla opettaja kertoi kuinka oli äänittänyt spiikkejä ilman kunnon studiota. Jotta ääni ei kaikuisi niin hän rakensi patjoista “luolan” ja teki äänitykset siellä. Oli kuulemma vähän lämmin, mutta ääni kuulosti tietysti paremmalta.
  Tämä nyt vain tämmöisenä hauskana loppukaneettina. En tiedä missä te äänititte. Hieman sieltä kaikua kuului, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Ja oikeasti tuli olo kuin olisi itse jossain kahvilassa mukana jutuissa. Kuuntelen kyllä varmasti seuraavankin podin :)

  p.s. Ja sanoitko tosiaan alussa, että et olekaan Sohvi tai ehkä Sofia joksi sinut kuvittelin?! :D Mistä tämä nimi sitten juontaa juurensa..?

  1. Heippa,

   voi miten tulee niin hyvä mieli tällaisista kommenteista. Blogiin myös kirjoittajakin välillä uupuu kun sisältö alkaa tuntumaan myös itsestä välillä hieman puurolta. Ja aikataulupaiden takia podcast on myös armollinen sisältö :)

   Olisi hauska kuulla, että oliko ääneni yllätys vai ei?

   No siis mitään luolaa ei rakennettu mutta oltiin syvällä kotisohvassa. Pariisilaiskodeissa nimittäin kaikuu niin pahasti, että oli pakko tehdä podi kotisohvalla.

   Joo ei ole Sohvi oikea nimeni. En vain ensimmäisenä vuotena halunnut paljastaa nimeäni tai kasvojani niin sen takia halusin jonkun muun nimen. Minulla on ystävä jonka nimi on Sofie ja olen aina rakastanut hänen nimeään :)

   1. No kieltämättä ääni oli pehmeydessään ja heleydessään vähän yllätys :D Ei suinkaan mitenkään huonolla tavalla, mutta mielikuvissa ääni oli ehkä jotenkin napakampi tai kovempi. Parempi näin ;)

    Nimi on myös hassu juttu, kun kasvot on yhdistänyt Sofieen, Sofiaan tai Sohviin niin ihan tuli yllätyksenä, että todellisuus on jotain muuta (en tiedä oletko tästä aiemmin blogissa kertonut, mutta minulta on mennyt ihan ohi. En tosin olekaan ollut lukijana vielä kamalan pitkään). Tästäkin huolimatta se oma oikea nimi istuu kyllä ihan täydellisesti, joten kai me kuitenkin ollaan sitten nimiemme näköisiä :)

 5. Kyllä oli mummelin kiva kuunnella Hangossa sun bodia ihan Ranskasta asti, olen taas piirun verran siirtynyt enemmän nykyaikaan vaikka instaa ja snäppejä olen jo jonkun aikaa seurannut. Kiitos tästä ja annoin lisäksi mielikuvituksen lentää.
  Olisi vielä pieni pyyntö? Kerroit että tekisit seuraavan bodin englanniksi mutta tekisitkö kuitenkin välillä vielä Suomeksi olisin iloinen.

  1. Heippa,

   vo i Hanko – lempipaikkani!

   Ihana kuulla :)))

   No totta kai teen aina Suomeksi silloin kun vain voin, mutta kun täällä Ranskassa minulla ei ole niin paljoa suomalaisia ystäviä, niin joudun välillä varmasti vaihtamaan kieltä.

 6. Ihana podcast! Tämä oli myös minulle ensimmäinen tämän lajin podcast ja luulenpa, että jäin kerrasta koukkuun:) Pitääkin alkaa etsiä lisää kuunneltavaa, ja innolla odotan seuraavaa podiasi:)

  1. Heippa,

   voi miten ihana kuulla! Olen niin happy. Menihän tässä vuosi ennen kuin uskalsin tähän ryhtyä :D

   Minulle saa myös vinkkaila podeja sillä kuuntelen niitä mielelläni! Minulla ei ole aikaa niinkään katsella videoita niin podit sopivat minulle paremmin.

 7. Kivaa kuunneltavaa. Ihan tuli ikävä kaupungin vilinää ja tapahtumia. Vaasa on ihan liian pieni paikka minulle.

  1. Heippa ja kiitos niin paljon :)))

   Haha, voisin olla myös olla sellainen inspiraation kerääjä ja matkustella ympäriinsä kokemassa ja haalimassa ideoita xD

   Joskus ihan vakavissaan joku ehdotti minulle että minun pitäisi alkaa tekemään keikkaa ja luomaan kattauksia pöytiin yksityiskoteihin :)

 8. Tosi kiva oli kuunnella kotitöiden lomassa. Tälläisiä olisi kiva saada lisää. Kukaan seuraamistani bloggaajista ei olekkaan tälläistä ennen tehnyt , joten oli tosi kivaa vaihtelua tälläinen. :)

 9. Kiitos hauskasta lähetyksestä! Kun laittaa podeja päälle, tiskauskin sujuu paremmin – se kotitöiden laji ei ole suosikkini :-)

 10. Minua häiritsi aika paljon “öööt” ja “aaat” vaikka ymmärrän, että puhuminen suomeksi voi olla hankalaa. Kiinnittäisin sujuvuuteen kuitenkin seuraavalla kerralla huomiota samoin kuin siihen, ettei puhu liian pehmeästi / lässytä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*