Plat du Jour

Pictures:We Heat It
Olen viime aikoina potenut lautaskuumetta. Katsoessani astiakaappiani, näen vain tylsiä valkoisia astioita. Olen ostanut astioitani niin sanotusti järkipohjalta, haluan että lautasia on mahdollista uusia sitä mukaan kun niitä rikkoutuu. Mutta bloggailuun lautaseni eivät vain sovellu. En jaksa kuvata keittoja aina samanlaisissa kulhoissa tai leivoksia samoissa tarjottimissa. Vaikka miten paljon Iittalasta, Pentikistä tai Villeroy et Bochista tykkäänkin ja kattaukset saa heidän tuotteillaan kauniiksi, mutta samojen lautasten, kippojen ja kuppien valokuvaaminen kerta toisensa jälkeen on vain hyvin tylsää. Mietiskelin, että mistä voisin ostaa erilaisia ja vähän erikoisempia lautasia ja tajusin, että Riian antiikkiliikkeissä varmasti myydään  hyvinkin erikoisia lautasia. Joten ehkäpä palaan pääsiäismatkaltani laukku täynnä lautasia?  Minulla on ollut tapana raahata astoita matkoilta mukanani, mutta jos teillä on vinkata jotain hyviä kirppareita tai antiikkiliikkeitä täällä Suomessa, niin tehkääpä se! Soffuliini olisi erittäin iloinen jos saisi astiakaappiin vähän väriä!

______________________

When I look into my cupboard, I get bored. I do like my plates and cups, but those are all white. I have struggled with frustration when I have took pictures, because I would like to get some variation into my pictures. And because I mainly take pictures about food, plates play a big roles in my pictures. I have brought cups and plates from abroad also before, and I thought that I could find nice, old and interesting plates from Riga. If you happen to know some interesting antique stores in Riga, please let me know!

You may also like

18 Comments

  1. Hmmm…no kirppiksiltä löytyy tietysti mitä erilaisempia lautasia…esimerkiksi tänään Valtterista olisi saanut kaikenlaisia värikkäitä lautasia edullisesti. Sehän on aina vähän tuurista kiinni, milloin niitä löytöjä tekee eli kannattaisi tietysti säännöllisesti vierailla eri kirppiksillä, jotta todennäköisyys löytöjen tekemiseen lisääntyisi. Minulla on iso kasa erilaisia kukkakuvioisia kahvilautasia, joita olen hamstrannut kirppiksiltä, mutta en ole vain raaskinut käyttää niitä. Osa on vanhaa Arabiaa ja pelkään niiden rikkoutuvan. :-)

  2. Erilaisilta kirppiksiltä löytyy etenkin parittomia lautasia edullisesti. Helsingistä olen ostanut Iso-Roban Fidasta sieviä kavikuppeja yms. pikkurahalla.Yhdeltä reissulta toimme New Yorkista Fishs Eddy-liikkeestä vanhoja isoja ja todella painavia ravintolalautasia 8 kpl ja pienempiä, mutta myös painavia vanhoja ravintolan leipälautasia 8 kpl. Seuraavalla matkalla samasta liikkeestä lähti mukaan iso ravintolan tarjoiluvati ja seitsemän kiloa painavan painosylinteri… Odotan jo kesän matkaa ja käyntiä liikkeessä. http://lumolifestyle.blogspot.com/2009/08/new-york-stores.html

  3. Hmmm…no kirppiksiltä löytyy tietysti mitä erilaisempia lautasia…esimerkiksi tänään Valtterista olisi saanut kaikenlaisia värikkäitä lautasia edullisesti. Sehän on aina vähän tuurista kiinni, milloin niitä löytöjä tekee eli kannattaisi tietysti säännöllisesti vierailla eri kirppiksillä, jotta todennäköisyys löytöjen tekemiseen lisääntyisi. Minulla on iso kasa erilaisia kukkakuvioisia kahvilautasia, joita olen hamstrannut kirppiksiltä, mutta en ole vain raaskinut käyttää niitä. Osa on vanhaa Arabiaa ja pelkään niiden rikkoutuvan. :-)

  4. Absolutely white:Niin, mä oon vähän laiska kirppiksillä kävijä. Käyn siellä oikeastaan vaan fiiliksen takia, harvoin oikeastaan löydän mitään. Kesäisin kävelen useasti Hietanimen kirpparin läpi, mutta harvoin mitään ostan. Ehkäpä ensi kesänä, kun on tiettyjä asioita hakusessa.Haluaisin just ton takia ihan jotain muuta kuin vanhaa Arabiaa, koska lautasia rikkoutuu aina silloin tällöin. Haluaisin jotain lautasia, joilla ei olisi niin väliä ja sellaisia joita uskaltaisi pestä tiskikoneessa, en nimittäin ole mikään maailman innokkain tiskaaja :)

  5. Lumo:Mun piti keretä sinne just keskiviikkona, mutta en vaan ehtinyt! Ohhh, IHANAA, että jokin muukin raahaa toiselta puolelta palloa lautasia!! Olen useasti saanut kuulla Thaimaan tempauksestani. Ostin Thaimaasta keraamisia lautasia 6 klp, jotka maksoivat 1 ? kpl. Loppujen lopuksi lautasten lähettäminen DHL:n mukana tuli maksamaan 120?, eli halvat lautaset tulivatkin loppujen lopuksi aika kalliiksi :D

  6. Erilaisilta kirppiksiltä löytyy etenkin parittomia lautasia edullisesti. Helsingistä olen ostanut Iso-Roban Fidasta sieviä kavikuppeja yms. pikkurahalla.Yhdeltä reissulta toimme New Yorkista Fishs Eddy-liikkeestä vanhoja isoja ja todella painavia ravintolalautasia 8 kpl ja pienempiä, mutta myös painavia vanhoja ravintolan leipälautasia 8 kpl. Seuraavalla matkalla samasta liikkeestä lähti mukaan iso ravintolan tarjoiluvati ja seitsemän kiloa painavan painosylinteri… Odotan jo kesän matkaa ja käyntiä liikkeessä. http://lumolifestyle.blogspot.com/2009/08/new-york-stores.html

  7. Absolutely white:Niin, mä oon vähän laiska kirppiksillä kävijä. Käyn siellä oikeastaan vaan fiiliksen takia, harvoin oikeastaan löydän mitään. Kesäisin kävelen useasti Hietanimen kirpparin läpi, mutta harvoin mitään ostan. Ehkäpä ensi kesänä, kun on tiettyjä asioita hakusessa.Haluaisin just ton takia ihan jotain muuta kuin vanhaa Arabiaa, koska lautasia rikkoutuu aina silloin tällöin. Haluaisin jotain lautasia, joilla ei olisi niin väliä ja sellaisia joita uskaltaisi pestä tiskikoneessa, en nimittäin ole mikään maailman innokkain tiskaaja :)

  8. Lumo:Mun piti keretä sinne just keskiviikkona, mutta en vaan ehtinyt! Ohhh, IHANAA, että jokin muukin raahaa toiselta puolelta palloa lautasia!! Olen useasti saanut kuulla Thaimaan tempauksestani. Ostin Thaimaasta keraamisia lautasia 6 klp, jotka maksoivat 1 € kpl. Loppujen lopuksi lautasten lähettäminen DHL:n mukana tuli maksamaan 120€, eli halvat lautaset tulivatkin loppujen lopuksi aika kalliiksi :D

  9. Oli pakko vielä kommentoida täällä, että minä myös…siis olen raijannut matkoilta lautasia ja kippoja. Singaporesta ostin 6 kpl setit kolmea eri kokoa lautasia, joista isoin oli jo todella iso. Viime reissulla Nykissä jouduin jättämään hotellihuoneeseen muutamat posliinikipot, kun eivät millään eivätkä mitenkään mahtuneet laukkuihini.

  10. Oli pakko vielä kommentoida täällä, että minä myös…siis olen raijannut matkoilta lautasia ja kippoja. Singaporesta ostin 6 kpl setit kolmea eri kokoa lautasia, joista isoin oli jo todella iso. Viime reissulla Nykissä jouduin jättämään hotellihuoneeseen muutamat posliinikipot, kun eivät millään eivätkä mitenkään mahtuneet laukkuihini.

  11. Minulla on nykyään myös taka-ajatuksena ruokakuvat kun kiertelen kirppiksiä! Olen aina valppaana jos löytyy joku kiva lautanen. Kattaus on kyllä muutenkin lähellä sydäntäni ja astioita tulee rohmuttua hitaasti mutta varmasti. Riikassa on varmasti odottamassa löytöjä!

  12. Suvi:Mä oon jollain lailla yrittänyt hillitä (edes vähän) astioiden ostoa, sillä takaraivossa on tieto tulevasta muutosta Helsinkiin. Ja jos on jäänyt epäselväksi, niin mä inhoan muuttamista ja varsinkin pakkaamista :).Mutta nyt kun iski pienoinen ärsytys lautasiin, joita lojuu kaapissa, niin kaipa se on pakko muutama uutukainen ostaa :)Toivotaan, että palaan matkalta lautasien kanssa :)

  13. Minulla on nykyään myös taka-ajatuksena ruokakuvat kun kiertelen kirppiksiä! Olen aina valppaana jos löytyy joku kiva lautanen. Kattaus on kyllä muutenkin lähellä sydäntäni ja astioita tulee rohmuttua hitaasti mutta varmasti. Riikassa on varmasti odottamassa löytöjä!

  14. Suvi:Mä oon jollain lailla yrittänyt hillitä (edes vähän) astioiden ostoa, sillä takaraivossa on tieto tulevasta muutosta Helsinkiin. Ja jos on jäänyt epäselväksi, niin mä inhoan muuttamista ja varsinkin pakkaamista :).Mutta nyt kun iski pienoinen ärsytys lautasiin, joita lojuu kaapissa, niin kaipa se on pakko muutama uutukainen ostaa :)Toivotaan, että palaan matkalta lautasien kanssa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*