Pinterest perfect puutarha-aamiainen

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Minulla on vielä niin paljon ihania postaus-juttuja siltä viikolta kun Carita oli luonani ja näin sunnuntaina halusin jakaa kuvat meidän mitä ihanimmista aamiaishetkestä. Ihan joka aamu tai edes viikko en tällaista aamiaista kotonani näe, mutta kun Caritan kanssa päästiin kahdestaan oleilemaan, näytti joka hetki kauniilta. Kaikki eivät arvosta visuaalisia asioita mutta Carita rakastaa tapaani kaikkea kaunista.  Yhteisten mieltymysten takia tällaisten aamiaisten luominen yhdessä on kertakaikkisen ihanaa.

 

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Tämä kevät on ollut ihan mieletön. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla tuli ensimmäiset kunnon lupaukset kesästä ja lämpötila nousi jopa 29 asteeseen. Huhtikuusta asti olemme siis saaneet nauttia mielettömistä ilmoista ja kesää on kestänyt jo kaksi kuukautta, vaikka ollaan vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Kun Carita oli Amsterdamissa, sai hän nauttia myös mielettömistä helteistä koko viikon. Teimme picnicejä, söimme kanaalin varsilla ja otimme kaiken irti myös meidän terassista. Terassia ei paljoa tullut talvella käytettyä, mutta nyt keväällä siellä on tullut vietettyä jo monta aamiaishetkeä.

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Olen ollut todella innoissani siitä, että minulla on kunnon tila yrteille, viikunoilla, raparperille  laventeleille, salaateille ja mansikoille. Mikä luksus onkaan, kun on iso terassi keskellä kaupunkia? Omamme ei ole tässä asiassa mikään poikkeus, sillä kaikilla naapureilla on myös hyvin vihreät terassit joissa kasvaa yrttejä ja hedelmiä.

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Kotimme lähellä on lauantaisin ja maanantaisin luomu-markkinat (Noordemarkt) josta olen tuonut mukanani ties minkälaisia taimia. Markkinat ovat olleet samassa paikassa 1600-luvulta lähtien, mutta edelleen ne palvelevat lähialueen asukkaita samalla tavalla mitä aikoinaan. Markkinoilta saa ostettua kaiken kalasta leipään ja raparperiin.

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Olen todella onnellinen siitä, että vaikka Etelä-Ranskan viljelmiäni en pääse hoitamaan, on minulla siihen mahdollisuus täällä Amsterdamissa. Mitään niin rentouttavaa en tiedä kuin, että saan olla omalla viherpalstallani joko hääräämässä tai juomassa aamukahvini.

Avec Sofié blog - breakfast in the garden - Amsterdam canal house

Söimme Caritan kanssa eggs in a hole -aamiaisen kauniina kevätaamuna terassilla. Egg in a hole on mitä täydellisin aamiainen viikonloppuun. Se on ruokaisa, kaunis ja monipuolinen aamiainen. Reseptin löydätte siihen Brunssivinkki: egg in a hole -postauksestani.

Onko siellä muita multasormia? Mitä kaikkea olette kylväneet puutarhaanne? Onko teillä jotain uusia kokeiluja? Minulla on tänä vuonna kokeilussa artisokka sekä kurpitsa ja innolla odotan niiden kasvamista.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

 

You may also like

10 Comments

 1. Ihana yrttitarha! Ja mahtavaa etta saat viikunoita myos! Minulla kasvaa pihalla myos muutamia yrtteja seka mansikoita, vadelmia ja raparperia. Jalkimmaisista saa kesaisin aamiaislisukkeet tai jalkiruuan

  1. Heippa,

   ole siitä itsekin niin onnellinen :)))

   Viikuna on kokeilu, mutta pitäisi onnistua myös tässä ilmastossa (naapurilla hyviä kokemuksia). Niin ihanaa kun saa marjat suoraan puuroon tai pavlovaan omalta pläntiltä :)

   Ihania viherpeukalohetkiä.

 2. Nämä teidän Pinterest-henkiset kattaukset ovat kaunista katseltavaa. Arvostan itsekin visuaalisia asioita niin kiva, kun täältä voi hakea lisäinspiraatiota. Cityterassit ovat luksusta. 😊

  Nämä Suomessakin hellineet helteet ovat ihan mielettömän ihania. Jännä miten lämpö ja valo saavatkin mielen leppoisaksi.

  Kesästä puheenollen, oletko muuten huomannut, että Jose Gonzalez esiintyy heinäkuun lopussa Altaalla? Itsellä starttaa niillämain kesäloma, kelpaa korkata lomakausi hänen keikallaan. 😍

  Täytyy muuten suositella soodapuhdistusta, muistaakseni mainitsit taannoin Listerinen (?)postauksen yhteydessä, että sinulla on hakusessa valkaisua hellävaraisempi vaihtoehto. Kävin itse ensimmäistä kertaa soodapuhdistuksessa tällä viikolla ja olen yhtä hymyä. 😁

  1. Heippa,

   ihana kuulla. Ymmärrän jos ei kaikkiin uppoa, mutta itse saan niin paljon elimvoimaa jos asiat ovat kauniisti esillä. Niin ovat ja Amsterdamissa niitä on paljon. Keskellä kaupunkia on paljon puutarhoja ja terasseja :)

   Se on. Ihan eri fiilis kuin marraskuussa kumisaappaissa :D

   Eikä! Ihanko oikeasti! Näin hänet Sveitsissä kaksi vuotta sitten ja ihan mieletön. Olen nyt kuunnellut “stay alive”-biisiä itkusilmässä ystäväni takia. Se on ollut lembibiisi jo kauan aikaa, mutta nyt sitä kuuntelee ihan eri lailla.

   Olen tehnyt soodapuhdistuksen muutaman kerran mutta Damissa en ole vielä löytänyt paikkaa missä sen voisi tehdä. Se on totta, sen jälkeen on yhtä hymyä!

   Ihanaa viikonloppua sinne <3

 3. Tuo teidän keidas on ihana. Itse koen ahdistusta meidän aivan liian isosta parvekkeesta. Koen että sitä on mahdotonta saada meidän budjetilla oikeasti kivaksi, jonka vuoksi se aiheuttaa minulle vain väristyksiä ilon sijasta. Kaipaisin sellaista sopusuhtaista suomalaista parvekketta.

  1. Heippa, niin, jos piha on iso, on siinä myös iso työ. Itse pidän rennosta asenteesta myös tässä asiassa. Ja varsinkin kun talo ei ole oma :)

 4. Ihanan näköinen terassi! Meillä on suoraan parvekkeen ja kerrostalomme ulkopuolella iso ja vehreä puisto, joten olen todella tyytyväinen meidän parvekkeen kokoon – en itse koe olevani puutarhaihminen, mutta terassi/parveke on aivan eri asia :)
  Tällä hetkellä hedelmä- ja marjavartaat ovat brunssisuosikki, sekä toki raikkaat hedelmäsalaatit!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.com/

  1. Kiitos paljon :)

   Itse en ehkä ole myöskään puutarha-ihminen. Tai näen jo itseni tuskailemassa ruohonleikkurin kanssa. Tila missä ei tarvitse leikkailla ruohoa, sopii minulle. Terassi on sen takia hyvä vaihtoehto myös meille.

 5. Ihana pinterest-aamiainen! Ehkäpä vielä joskus minäkin ehdin/jaksan vaivautua sellaisen eteen.

  Meillä maalla on tilaa kasvatella vaikka mitä mutta ihan nämä normi salaatit ja porkkanat tällä hetkellä kasvamassa. Ja toki marjoja odottelen innolla. Ihanaa, että myös keskellä kaupunkia voi viljellä!

  1. Kiitos,

   olen tästä myös itse todella onnellinen :)

   Voi sinä onnekas, kun on tilaa! Isoa pihaa en jaksaisi hoitaa, mutta iso kasvimaa olisi ihana!

   Täällä kaikki viljelevät. Siis ihan kaikki. On ihana nähdä, että vihreä ajattelu on näin lähellä jokaisen hollantilaisen elämää.

   Työkaverini tekee vapaaehtoistyötä lähellä olevalla koulun palstalla ja täällä opetetaan lapsille koulussa myös puutarhanhoitoa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*