Pikkuruinen piipahdus Prahassa

Mukulakiviä ja pahaa kahvia

 

 

 

 

Olin työni takia toissa viikolla Prahassa ja sen takia myös blogini hiljentyi viikon ajaksi. En ollut aiemmin käynyt siellä ja sen takia jäimme työkavereideni kanssa sinne viikonlopuksi juhlimaan synttäreitäni. Ihan hirmuisesti paljoa emme kaupungista tosin ehtineet nähdä, mutta saimme kahdessa päivässä ihan kivan kuvan Prahasta ja sen ajattelin jakaa teille nyt nappaamillani valokuvilla.

Minulla oli ehkä hivenen samanlaiset ennakko odotukset Prahasta mitä Latviasta. Taas tosin ne osoittautuivat vääriksi ja tykkäsin kaupungista ihan todella paljon. Praha oli siisti ja suhteellisen turvallisen tuntuinen. Ainoana miinuksena oli palvelun taso. Jopa tähän suomalaiseen palvelukulttuuriin tottuneena olimme välillä todella hämillämme palvelun laadusta.

Ymmärrän hyvin miksi Prahan sanotaan olevan pieni Pariisi, sillä siltä se aina välillä vaikutti. Prahan keskustassa oli kauniita katuja ja ne täynnä loisteliaita putiikkeja samalla tavalla mitä Pariisissa. Voin hyvin kuvitella, että miten sievältä Praha näyttää näin kevään tullen.

Yksi asia mikä minua tosin ihmetytti, oli ravintoloiden taso. Hotellin ravintolasta sai tosin hyvää ruokaa, mutta muuten en nyt ihan lähtisi ruokapaikkoja kehumaan. Voinhan toki olla väärässä ja että meille kävi vain huono tuuri. Eli jos tiedätte hyviä ruokapaikkoja, niin kertokaa ihmeessä :)

Minulla ei ollut aikaa miettiä matkaa kovinkaan paljon etukäteen, joten suunnittelin matkani taas Pinterestin kautta. Sieltä löysin muutamassa minuutissa ne paikat mitkä Prahassa kannattaa nähdä, juutalaisen hautausmaan sekä muutaman muun paikan. Hautausmaa oli muuten ihan todella kaunis paikka. Suosittelen jonottamaan, minusta se oli sen arvoista, matkakumppaneistani taasen ehkä ei ;)

Prahassa oli ihan kevät ja aurinko paistoi kauniin keväisesti. Enää ei kai täällä Suomessakaan niitä ensimmäisiä pisamia tarvitse kauaa odottaa, sillä toivon mukaan saamme aurinkoa jo tulevana viikonloppuna. Kaiken kaikkiaan voisin mielelläni mennä Prahaan uudestaan, sillä suurin osa kaupungista jäi kumminkin näkemättä.

You may also like

4 Comments

 1. Olen joltain matkailusivustoltakin lukenut, että Tsekkiläiset eivät ole kovin palvelualtista kansaa. Ylipäätään tuntuu hieman siltä, että tuolla Itä-Euroopassa ja etenkin entisissä 2. maailmansodan kommunistisissa valtioissa on tuo palvelukulttuuri erilainen muuhnu Eurooppaan verrattuna. Olin itse pari kuukautta sitten Budapestissa ja sielläkin palvelu oli pääsääntöisesti tosella töykeää, ehkä jopa hieman väheksyvää ja kylmää. Tottakai muutamia poikkeuksiakin oli, mutta asetelma oli täysin päinvatsainen moniin muihin maihin verrattuna :)

 2. Nämä reissupostaukset ovat kyllä mielenkiintoisia, erityisesti yksityiskohdat kuvissa :)

  Pieni matkavinkki Massimo Dutti-fanilta toiselle; kannattaa pyörähtää keväällä Tallinnassa sillä kuulin, että Viru-keskukseen avataan MASSIMO DUTTI liike! :D

 3. että tuolla Itä-Euroopassa ja etenkin entisissä 2. maailmansodan kommunistisissa valtioissa

  Siis mitä ihmetta? Pakko oikaista “Vierailijan” lipsauttama kovan luokan lapsus:

  Tsekkoslovakia (eli nykyisin kaksi valtiota Tsekki ja Slovakia) oli itsenäinen valtio toiseen maailmansotaan saakka ja sodan aikana maata miehittivät natsit, eikä Neuvotoliitto, kuten Viereilija, tunnut väittävän! Maan hallinnosta tuli kommuntistinen vasta sodan päättymisen jälkeen 40-luvun lopulla.

  Kiitos Sofielle mukavasta Praharaportista! Kaunis kaupunki. Minuunkin teki suuren vaikutuksen juuri hautuumaa ja synagoga. Reissustani on jo viereähtänyt reilu kymmenen vuotta, mutta ainakin silloin sivukaupungilla ruoka oli halvempaa ja myös parempaa kuin ihan keskustassa, missä taso ilmeisesti turistien vuoksi pysyttelee kehnona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*