Pikkujouluja niin arkena kuin viikonloppuna

Kaupallinen yhteistyö Freixenet Italian Rosé ja Asennemedia

Nyt kun minusta on vihdoin kuoriutunut jouluihminen, olen järjestänyt jo muutamat pikkujoulut kotona. Hollantiin ei ilmeisesti kuulu niinkään pikkujouluperinteitä samalla lailla mitä Suomeen, joten olen kutsunut ystäviäni kylään ja olemme viettäneet #piccolojoulu -juhlia yhdessä. Hollannissa joulu ei saa samanlaista painoa, mitä meillä Pohjoismaissa, joten täällä pitää itse varmistaa, että saa kunnollisen annoksen joulumieltä jo ennen joulua.

Meillä joulunaika on alkanut jo marraskuun ensimmäisenä päivänä. Viime vuonna joulu loppui kohdallani liian aikaisin, niin olen pitänyt tänä vuonna huolta, että joululaulut ovat soimassa heti aamusta sekä kynttilät palavat iltaisin. Tämä on varmasti syy siihen, miten marraskuu ei ole tuntunut siltä perinteiseltä marraskuulta. Jos siellä on kaamosväsymystä ilmassa, mielen saa valoisaksi, kun kutsuu ystäviä arkenakin kylään – suosittelen tätä pikkujoulureseptiä kaikille teille.

 ‘

 

Ennen melkein pelkäsin marraskuuta pimeyden takia, mutta viime viikolla huomasin sen menneen käytännössä minulta ohi, kun olin alkanut viettämään joulua jo heti marraskuun alussa. Täten #piccolojoulu :sta tulee meillä perinne. Pikkujoulut eivät tarvitse aina välttämättä liittyä työpaikan juhliin tai viikonloppuun, niitä voi helposti viettää arkena pienellä porukalla.

Freixenetin kaupallisen yhteistyön johdosta tarjottiin #piccolojoulu -juhlissa juustojen ja keksien lisäksi Freixenetin Italian Rosé kuohuvaa. Juhlimme saman juoman kanssa Caritan synttäreitä toukokuussa ja se sopii erittäin hyvin myös alkumaljaksi joulun juhlallisuuksiin. Freixenetin Italian Rosé on kuiva kuohuva, jossa maistuu myös verigreippi ja vadelma. Kuohuvan kaveriksi sopii todella hyvin myös vaalea kala, joten jos olette suunnittelemassa viikonlopulle menua, kuohuva kalan kaveriksi on loistava vaihtoehto.

Pienet pullot ovat myös ihan todella kauniit koristukset pöydälle. Italian Rosé -pullon pinta kimaltelee kauniisti kynttilöiden valossa ja tekee kattauksesta juhlallisen. Olin tosin joulufiilistelijänä koristellut pöydän muutenkin jouluiseksi, mutta muita koristuksia ei olisi välttämättä edes tarvittu kuin kynttilät ja nämä kauniit pullot.

Viime viikon juhlissa, sain ystäväni kylään aperitiiville ja juustoille ennen illallista. Ihan täydellinen tapa aloittaa uusi viikko. Tuntuu, että jos ei tee aikaa pysähtymiselle, aika vain menee eikä tule nähtyä ystäviä ollenkaan. Kesällä yhdessäolon järjestäminen on jollain lailla helpompaa, mutta talvella siihen pitää nähdä hivenen enemmän vaivaa. Pieni vaiva on ehdottomasti näiden hetkien arvoinen.

 

Valviran ohjeistusten mukaan alkoholia koskevia kommentteja ei julkaista, muut kommentit tervetulleita. 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*