Pikamatka New Yorkiin

Picture:We heart it

Picture: We heart it

New York on ollut pakko päästä-listallani jo hyvin kauan. Muuten Yhdysvallat eivät kiehdo minua mitenkään ihan hirveästi, mutta New Yorkiin on joskus päästävä. Pienoista lievistystä matkakuumeeseen voi katsoa Yle Areenan sarjasta, joka käsittelee New Yorkia. Sarjan nimi on New Yorkin monet kasvot ja siinä on viisi osaa. Sarjassa esitellään Manhattan, Harlem, Brooklyn, Bronx ja Queens. Katsottuani sarjan tajusin, että miten paljon New Yorkin eri asuinalueet sisältävät  eri kansallisuuksia, historiaa, kulttuureja, alakulttuureja…

Ystäväni on käynyt New Yorkissa muutamaan otteeseen ja viime kesän matkallaan hän kävi Harlemin legedaarisella Apollo clubilla seuraamassa amatööri-iltaa.  Ilta oli ollut todella mieleenpainuva. Hän sanoikin, että jos joskus menen New Yorkiin niin Apollon amatööri-iltaa ei kannata ohittaa. Apollon keskiviikko on myös esitelty New Yorkin monet kasvot-sarjassa.

Yksi suosikkivideoistani on Mindrelicin NYC timelapse. Olen katsonut linkin alla olevan videon varmasti kymmeniä kertoja. Videon katsominen herättää ainakin minun kohdallani hirmuista kaukokaipuuta ja hinkua uuteen kameraan.

 

You may also like

8 Comments

  1. Itselläkin New York on pakko päästä -listallani! Iso omena vaan on niin elämys varmasti ja shoppailumahdollisuudet varmasti rajoittamattomat :) Täytyykin päästä New York -tunnelmaan katsomalla tuo video.

  2. Vitsi mullakin on tullut NYC-kuume sen YLETeeman ohjelman myötä!Ja se apollo-nightclub vaikuttaa todella siistiltä, itse laulajana pyrkisin varmaan itse lavalle, hehheh :P Toinen paha kanava on travelchannel, minkä katsomisen jälkeen tekee aina mieli kauas ja lämpimään!

  3. Minulla kun on hieman lentopelkoa, niin Atlantti on tullut minun ja Omenan väliin aika pahastikin. Niin ja kai se budjettikin on hieman esteenä kun opiskelija olen. Matkalla kun olen niin en halua miettiä, että mitä mikäkin maksaa ja New Yorkissa voisi shoppailu lähteä hieman käsistä :DKannattaa katsoa. Itselläni vierähti toissa lauantai-ilta sarjaa katsoessa. Kannattaa olla nopea, sillä ensimmäiset osat eivät ole enää nähtävillä kuin muutaman päivän.

  4. Hei!Huomasinkin kuvistasi, että meillä on yhteisiä tuttuja ;)No mä voisin mennä lavalle vaikka ei ääntä olekaan :D. Tuollainen clubi on kyllä niin “jenkkiä”, Suomeen se ei varmaankaan soveltuisi. Meillä otetaan kaikki aina niin vakavasti ja kaikki otetaan niin herkästi itseensä.Meillä näkyi ennen travelchannel ja vaikka en televisiota yleensä katso, mutta silloin vietin joka sunnuntain nenä kiinni telkkarissa :)

  5. Kiitos Yle Areena vinkistä sekä NYC timelapse videolinkistä, oli upeesti tehty toi video! Toissatalven New Yorkin matkan jälkeen ensimmäinen ehdotukseni reissukohteeksi on joka kerran sama :) Kaipaan sinne niin takaisin. Hieno kaupunki.

  6. Ensimmäiset jaksot eivät ole enää kauaa Areenalla, joten katso ne nopeasti. Timelapse on kerrassaan upea, siis ihan todella hieno!Minulla asuu siellä muutama kaveri ja melkeinpä sukulainen, niin olisi kiva jos he voisivat näyttää suosikkipaikkojaan. Minulla on kaksi paikkaa jossa haluan viettää uuden vuoden, toisessa vietin viime uuden vuoden ja seuraavana olisi kyllä New Yorkin vuoro.Viime vuodesta ihanimpana kokemuksena jäi luisteluretki Eiffelin toisessa kerroksessa, niin nyt olisi kyllä Central Parkin vuoro :)Uskon, että kaipaat. Minäkin kaipaan, vaikka en ole siellä koskaan edes ollut :)

  7. NYC on yksi minun lempikaupunkejani. Aikoinani asuin USA:ssa useamman vuoden ajan ja sen aikana tuli selväksi, että USA:ssa riittää upeaita paikkoja, eli siinä maassa on todella kierreltävää. Ennen sinne muuttoa en ollut yhtään kiinnostunut koko maasta! Upea paikka! Kaliforniaa, merta, vuoria, Floridaa, isoja maissipeltoja etc tuli nähtyä, mutta niin paljon jäi näkemättä kuten esim. Grand Canyon. USA on niin iso maa, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin myös matkustuksen saralla!

  8. Oi, kuulostaa upealta kokemukselta! Minulla on ollut ehkä pienoinen asennevamma kyseistä maata kohtaan. Tai ainakin sen länsi-rannikkoa kohtaan. Mielikuvissani lännessä kaikki on muovista, mutta tiedän tämän olevan ihan harhaluuloa. Sielläkin on varmasti niin paljon nähtävää ja koettavaa :)Grand Canyonista tuli mieleeni, että oletko nähnyt elokuvan 127 hours? Elokuva oli paikoittain vähän ahdistava, mutta siinä näki kanjoneiden komeutta :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*