Picnic veneillen

ympäri Amsterdamin kanaalien

Ensimmäisenä lomapäivänä katselin puolikateellisena Amsterdamin kanaaleissa ohitse lipuvia retkeläisiä, joilla oli picnic-pöytä katettu aurinkoiselle veneen kannelle. Mielessä oli yksi asia ”minä haluan myös oman eväsretkeni kanaaleissa.” Ihmettelin suuresti, että mikä ihme trendi tämä vene-picnic on, ennen kuin huomasin että veneitä sai vuokrata omaan käyttöön.

Nappasin numeron veneen kyljestä ja soitin venefirmalle. Kävelimme paikalliseen luomukauppaan (Marqt) ja tein eväsostokseni muutamassa minuutissa ja eväät ostettuamme kävelimme pikkuiselle paatillemme. Veneen maksu tapahtui verkon kautta ja kun saavuimme rantaan, kaikki oli valmiina, niin eväät kuin venekin.

Flunssaisuuteni takia olin ehkä vähän hitaanlainen ja uninen matkalainen, joten kolme tuntia veneen kyydissä sopi paljon paremmin minulle, kuin kävely kanaaleissa. Aurinkokin paistoi koko päivän, joten lomatunnelmaan pääsi loistavasti. Veneestä näki hieman erilaisen Amsterdamin ja pääsi kurkistamaan myös venetalojen ikkunoista sisään ja näki hyvin erilaisen, mutta viehättävän elämäntyylin.

 

Rakastan veneellä oloa, sillä siellä laineiden liplattelua kuuntelemalla rentoutuu ihanasti ja saa laitettua lomavaihteen kivasti päälle. Olen vähän huono olemaan paikoillani ja tekemättä mitään, niin vene on minulle se yksi ja ainut paikka jossa voin vain olla hyvällä omalla tunnolla tekemättä mitään.

Jos menette Amsterdamiin näin kesällä, niin en voisi parempaa matkavinkkiä antaa. Itselleni tämä oli ainakin paras lomapäiväni ikinä. En muuta tarvitse kun pikkuisen sähköllä (hitaasti) kulkevan veneen, köntän juustoa, marjoja ja kylmää juotavaa. Parasta.

You may also like

1 Comment

  1. Ihanan kuuloinen idea! Minka hintaista lystia tuo oli? Syksylle yksi reissu suunnitteilla juurikin Damiin, joten tuota pitaisi myos ehdottomasti kokeilla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*