Perinteinen sunnuntai

Niin kuin monet muutkin viikonloput, myös viime viikonloppu meni ruoan merkeissä. Lauantaina kävin kortteliravintoloiden ruokariehassa ja sunnuntaina kokoonnuimme ystäväni luo brunssille. En ehkä oikeasti tiedä mitään rentouttavampaa kuin tämäntyyppinen yhdessä hengailu ja syöminen. Pöytävaraus jatkuu ja jatkuu ja pöydästä löytyy juuri sitä mitä haluaa syödä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yllättäen minä olin vastuussa makeasta ja tein tuollaisen rahkaisen Pavlovan. Pavlova on niin helppo tehdä ja makua muokata rahkoja maustamalla omien mieltymysten mukaan. Ulkonäkö on tietenkin puoliruokaa, joten mikään ei ehkä korista ruokapöytää yhtä kauniisti mitä Pavlova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brunssi-isäntämme teki meille herkullisia smoothieita. Näistä smoothieista tulikin mieleen, että olen luvannut tehdä teille smoothie reseptejä. Tämä asia pitääkin siis korjata ;)

Recently Updated563 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Recently Updated551-1
Recently Updated557 Recently Updated558 Recently Updated559

Recently Updated561-1

Recently Updated560

Sunnuntait ovat niitä päiviä, jotka pyhitän yleensä aina kokonaan  blogille, joten ehdotin ystävilleni, että mitäs jos ensi viikolla tehtäisiinkin brunssi jo lauantaina. Täten, ensi lauantaina brunssivuoro siirtyy minulle ja rakkaat brunssipartiolaiseni kokoontuvat kotiini syömään.

Nyt haluaisinkin kysyä teiltä, että mitä te haluatte minun tekevän brunssille? Te voisitte nyt ehdottaa jotain sellaista, mitä tarjoaisin vierailleni ja jakaisin reseptin myöhemmin teidän kanssa. Tuleeko jotain sellaista mieleen, mitä en ole tehnyt teille aiemmin? Muutenkin haluaisin kuulla teidän mielipiteitä, sillä oma mielikuvitus saattaa aina välillä jumiutua tiettyihin kaavoihin, joista olisi hyvä päästä eroon :)

P.S. Pensasmustikka-kaavoistani en ole sitten ajatellut ikinä luopua <3

You may also like

42 Comments

 1. Kotibrunssit ovat parasta viikonlopun vietettä, varsinkin aurinkoisia viikonloppuina. Se on sitä hetkessä elämistä ja nauttimista, paras tapa rentoutua :)

  Itse olen tällä hetkellä innostunut ranskalaisista crêpeistä. Kävin yhdessä ihanassa uudessa kahvilassa pari viikonloppua sitten Salo visiitilläni (Salon taidemuseossa on muuten Hannes Heikuran valokuvanäyttely maaliskuun loppuun saakka)ja söin pitkästä aikaa makean crêpesin. Nauttiessani sitä herkkua mieleeni palautui Ranskan riviera reissu vuosien takaa ja pienessä merenrantakaupungin kahvilassa nautittu suussasulava makea herkku.
  Crêpes olisi aika toimiva brunssillakin kun siitä voi tehdä niin suolaisia kuin makeita versioita.

  Pinterest on paras paikka hakea brunssitarjoiluun inspiraatiota; itse bongasin sieltä ihania mini tartaletteja (lime ja jogurtti hedelmä versiot kuulostivat aika herkullisilta).

  Joku italialaishenkinen brunssi voisi olla myös aika kiva ;)

  Terveellisiä smoothie reseptejä otetaan ilolla vastaan, itse olen jumittunut pariin perusreseptiin joten vaihtelu olisi virkistävää :)

  1. Niin on! Tässä tulee myös se juttu, että kerrankin joudun siivoamaan ennen sunnuntiata ;)

   Hannes Heikuraa ja brunsseilua Salossa, aika kiva. Oliko se näyttely Dark Zone? Näin sen joskus vuosi sitten tennarissa ja oli kyllä tosi pysäyttäviä kuvia.

   Ooh, crêpes! Mahtava idea! Rakkaat vieraani rakastavat niitä! Oi ja voi, olisipa teleportti niin uudelleensijoittaisin itseni ranskalaiseen merenrantakaupunkiin syömään muutaman croisantin :)

   Mikäs se sinun Pinterest on? Olisi kiva jos vinkkaisit siitä :). Pinterest on toinen kotini. Saan tosin olla siellä ainoastaan sunnuntaisin, sillä se vie minut muuten mennessäni :D

   No se voisi olla ensi kerran teema :)

   No kiva kuulla, niitä on varmasti tulossa :)

 2. Kotibrunssit ovat parasta viikonlopun vietettä, varsinkin aurinkoisia viikonloppuina. Se on sitä hetkessä elämistä ja nauttimista, paras tapa rentoutua :)Itse olen tällä hetkellä innostunut ranskalaisista crêpeistä. Kävin yhdessä ihanassa uudessa kahvilassa pari viikonloppua sitten Salo visiitilläni (Salon taidemuseossa on muuten Hannes Heikuran valokuvanäyttely maaliskuun loppuun saakka)ja söin pitkästä aikaa makean crêpesin. Nauttiessani sitä herkkua mieleeni palautui Ranskan riviera reissu vuosien takaa ja pienessä merenrantakaupungin kahvilassa nautittu suussasulava makea herkku. Crêpes olisi aika toimiva brunssillakin kun siitä voi tehdä niin suolaisia kuin makeita versioita.Pinterest on paras paikka hakea brunssitarjoiluun inspiraatiota; itse bongasin sieltä ihania mini tartaletteja (lime ja jogurtti hedelmä versiot kuulostivat aika herkullisilta). Joku italialaishenkinen brunssi voisi olla myös aika kiva ;) Terveellisiä smoothie reseptejä otetaan ilolla vastaan, itse olen jumittunut pariin perusreseptiin joten vaihtelu olisi virkistävää :)

 3. Menusta en osaa sanoa, mutta ehdotan, että kutsuisit myös minut brunssille :D Ruokasi näyttävät niin herkuilta! Nyt alkoi tehdä mieli pavlovaa, en muista koska sitä olisin viimeksi syönyt.

  1. Hih, okei :D

   No vielä en ole lukijoita ikinä syömään kotiini kutsunut, mutta katsotaan jos vaikka joku ravintolapäivä vuokraisin jonkun tilan ;)

 4. Menusta en osaa sanoa, mutta ehdotan, että kutsuisit myös minut brunssille :D Ruokasi näyttävät niin herkuilta! Nyt alkoi tehdä mieli pavlovaa, en muista koska sitä olisin viimeksi syönyt.

 5. Voi mitä herkkuja taas! Pavlova on kyllä ihan mieletön. Onko siellä jäätelöä lainkaan? Sön ranskassa kerran jäätelöllistä versiota ja olen miettinyt kuuluuko se perinteiseen pavlovaan?
  Oletkohan valmistanut aikaisemmin syrnikkejä tai blinejä? Ne olis aika näppärää brunssiruokaa ja täytevaihtoehdot ovat rajattomat :)

   1. Ahh, nyt mun on saatava noita blinejä :) Hihi, aika siistiä että Laurenkin on löytänyt ne. Ja kelpaakin pinnailla kun näyttää noin hyvältä.
    Kysin poikaystävältäni siitä herkkujälkkäristä kun syötiin täällä, ja sen nimi on Vacherin, ehkä sillä ei ole mitään tekemistä pavlovan kanssa, ajattelin vaan sitä markenkia… :)

 6. Voi mitä herkkuja taas! Pavlova on kyllä ihan mieletön. Onko siellä jäätelöä lainkaan? Sön ranskassa kerran jäätelöllistä versiota ja olen miettinyt kuuluuko se perinteiseen pavlovaan?Oletkohan valmistanut aikaisemmin syrnikkejä tai blinejä? Ne olis aika näppärää brunssiruokaa ja täytevaihtoehdot ovat rajattomat :)

 7. Moikka! Itse metsästän täydellistä pesto-ohjetta, ja täällä on aina niin maukkaita resepti-ideoita niin ehkä sulla olis mielessä joku ihana pestoresepti!:) ja sopis ihanasti brunssillekkin!

 8. Moikka! Itse metsästän täydellistä pesto-ohjetta, ja täällä on aina niin maukkaita resepti-ideoita niin ehkä sulla olis mielessä joku ihana pestoresepti!:) ja sopis ihanasti brunssillekkin!

 9. Joku superhelppo kanacaesarsalaatti! Tai joku muu ihana salaatti. Esimerkiksi Töölönrannan sunnuntaibrunssilla on niiiiiiin ihania salaatteja että ne vie kielen menneessään! Ja se jälkkäripöytä, mmmm. Olen pieni possu siis herkkusuu :D

  1. Hei sinä suloisuus!

   Et ehkä usko, mutta en ole käynyt Töölönrannan brunssilla IKINÄ! Olen asunut Töölössä aina Helsingissä asuessani, mutta kertaakaan en ole siellä brunssilla käynyt.

   Pöh, herkkusuut eivät ole possuja, me ollaan elämästä nautiskelijoita <3

   1. Lupaa että käyt viimeistään kesällä vaikka hellun kanssa Töölönrannan brunssilla! Minusta sen hintakaan ei ole paha kun ajattelee mitä kaikkea siellä on tarjolla. Mie olen muutaman kerran käyny, siellä vaan syö itsensä niin taju kankaalle niistä herkuista että paluulento kotiin pikkukoneessa polvet suussa on aina tuskaa niin en ole nyt sitten vähään aikaan käynyt, viime kesä taisi olla eka kesä etten käynyt. Ja se brunssi pitää ottaa kuoharilla tottakai! Mmmm herkkusuulla valuu kuola jo :D

    Aurinkoista viikonloppua sinulle ihana Sofie!

    1. Hei,

     puhutko taas sitä ihme kieltäsi? Tarkoittaako hellu samaa kuin raksu, honey, muru tai kulta? Yksi asia mitä blogia pitäessäni olen oppinut, niin se on nämä teidän ihanat murteet <3

     Kiitos samoin Fiipinen <3

 10. Joku superhelppo kanacaesarsalaatti! Tai joku muu ihana salaatti. Esimerkiksi Töölönrannan sunnuntaibrunssilla on niiiiiiin ihania salaatteja että ne vie kielen menneessään! Ja se jälkkäripöytä, mmmm. Olen pieni possu siis herkkusuu :D

 11. Yksi, mikä minulla aina tulee brunssista puhuttaessa mieleen, on croissant. Olisi ihana osata tehdä täydellisiä croissanteja itse, mutta reseptit vaikuttavat niin monimutkaisilta ja työläiltä, etten ole uskaltanut edes yrittää… Croissantit nimittäin ovat mielestäni parasta brunssiruokaa mitä on! :)

  1. Hei,

   itsekin pelkään tehdä niitä ulkonäön takia. Croisant on vähän niinkuin korvapuusti-kukaan ei halua syödä niitä epätäydellisinä.

   Se on kyllä totta :)

 12. Yksi, mikä minulla aina tulee brunssista puhuttaessa mieleen, on croissant. Olisi ihana osata tehdä täydellisiä croissanteja itse, mutta reseptit vaikuttavat niin monimutkaisilta ja työläiltä, etten ole uskaltanut edes yrittää… Croissantit nimittäin ovat mielestäni parasta brunssiruokaa mitä on! :)

  1. Aloha Nata!

   Lueskelinkin sun meiningeistä. Vai tuli teekkariaikoja ikävä :)

   Okei, mitäs jos tehtäisiin joskus bloggaribrunssi? Me nähdään niin harvoin nykyään kaikkien kanssa. Musta tässä olisi ideaa :)

   1. tehdään! laitoin sulle meilii tästä, mut tuli bumerangina takas, ku tyhmänä yritin vastata tähän wordpressin automaattiseen ilmotukseen ;DD ollaan yhteyksissä! oon ehdottomasti messissä aina mitä ruokahommmiin tulee!

 13. jenkkityyliin pannukakkuja, vohveleita, pekonia ja hmm, vaik coleslawta tai kerrosleipiä. kyllä, tulin just jenkeistä :D

 14. Niin on! Tässä tulee myös se juttu, että kerrankin joudun siivoamaan ennen sunnuntiata ;)Hannes Heikuraa ja brunsseilua Salossa, aika kiva. Oliko se näyttely Dark Zone? Näin sen joskus vuosi sitten tennarissa ja oli kyllä tosi pysäyttäviä kuvia. Ooh, crêpes! Mahtava idea! Rakkaat vieraani rakastavat niitä! Oi ja voi, olisipa teleportti niin uudelleensijoittaisin itseni ranskalaiseen merenrantakaupunkiin syömään muutaman croisantin :)Mikäs se sinun Pinterest on? Olisi kiva jos vinkkaisit siitä :). Pinterest on toinen kotini. Saan tosin olla siellä ainoastaan sunnuntaisin, sillä se vie minut muuten mennessäni :DNo se voisi olla ensi kerran teema :)No kiva kuulla, niitä on varmasti tulossa :)

 15. Hih, okei :DNo vielä en ole lukijoita ikinä syömään kotiini kutsunut, mutta katsotaan jos vaikka joku ravintolapäivä vuokraisin jonkun tilan ;)

 16. Hmm. En ole kyllä syönyt jäätelöä Pavlovassa, mutta kuka kieltää? :)Syrnikkejä en, mutta blinejä niin paljon, että tulee jopa korvista ulos! En halua kehuskella, mutta Lauren Conrad pinnasi jopa blini-reseptini omaan Pinterestiinsä. Se oli aika iso some-saavutus ;)http://avecsofie.indiedays.com/2012/01/18/the-perfect-blini-recipe/

 17. Hei sinä suloisuus!Et ehkä usko, mutta en ole käynyt Töölönrannan brunssilla IKINÄ! Olen asunut Töölössä aina Helsingissä asuessani, mutta kertaakaan en ole siellä brunssilla käynyt.Pöh, herkkusuut eivät ole possuja, me ollaan elämästä nautiskelijoita <3

 18. Hei, itsekin pelkään tehdä niitä ulkonäön takia. Croisant on vähän niinkuin korvapuusti-kukaan ei halua syödä niitä epätäydellisinä. Se on kyllä totta :)

 19. Aloha Nata!Lueskelinkin sun meiningeistä. Vai tuli teekkariaikoja ikävä :)Okei, mitäs jos tehtäisiin joskus bloggaribrunssi? Me nähdään niin harvoin nykyään kaikkien kanssa. Musta tässä olisi ideaa :)

 20. Ahh, nyt mun on saatava noita blinejä :) Hihi, aika siistiä että Laurenkin on löytänyt ne. Ja kelpaakin pinnailla kun näyttää noin hyvältä. Kysin poikaystävältäni siitä herkkujälkkäristä kun syötiin täällä, ja sen nimi on Vacherin, ehkä sillä ei ole mitään tekemistä pavlovan kanssa, ajattelin vaan sitä markenkia… :)

 21. Lupaa että käyt viimeistään kesällä vaikka hellun kanssa Töölönrannan brunssilla! Minusta sen hintakaan ei ole paha kun ajattelee mitä kaikkea siellä on tarjolla. Mie olen muutaman kerran käyny, siellä vaan syö itsensä niin taju kankaalle niistä herkuista että paluulento kotiin pikkukoneessa polvet suussa on aina tuskaa niin en ole nyt sitten vähään aikaan käynyt, viime kesä taisi olla eka kesä etten käynyt. Ja se brunssi pitää ottaa kuoharilla tottakai! Mmmm herkkusuulla valuu kuola jo :DAurinkoista viikonloppua sinulle ihana Sofie!

 22. Hei, puhutko taas sitä ihme kieltäsi? Tarkoittaako hellu samaa kuin raksu, honey, muru tai kulta? Yksi asia mitä blogia pitäessäni olen oppinut, niin se on nämä teidän ihanat murteet <3Kiitos samoin Fiipinen <3

 23. tehdään! laitoin sulle meilii tästä, mut tuli bumerangina takas, ku tyhmänä yritin vastata tähän wordpressin automaattiseen ilmotukseen ;DD ollaan yhteyksissä! oon ehdottomasti messissä aina mitä ruokahommmiin tulee!

 24. Ennen kävin sunnuntaisin brunssilla jokimarkkinoilla, ei ihan yhtä kivaa kuin kotona rauhassa tosin. Me syötiin silloin ostereita, katkarapuja ja majoneesia (itsetehty tosi tosi helppoa ja hyvää myös vaikken muuten oikein itse tykkää), merietanoita, lohitartaria, paellaa, makkara-peruna-mustekalapataa, lohi-kasvisvartaita, mozzarella-munakoiso-tomaattitorneja ja kylmää valkoviiniä tai kuohuvaa. Tulipa nälkä muistellessa:) Muuten katkarapuja voi myös paistaa valkosipulissa tai flambeerata viskissä tai pastiksessa esim. Jos haluat askarrella ehdotan dim sumeja! :).

 25. Ennen kävin sunnuntaisin brunssilla jokimarkkinoilla, ei ihan yhtä kivaa kuin kotona rauhassa tosin. Me syötiin silloin ostereita, katkarapuja ja majoneesia (itsetehty tosi tosi helppoa ja hyvää myös vaikken muuten oikein itse tykkää), merietanoita, lohitartaria, paellaa, makkara-peruna-mustekalapataa, lohi-kasvisvartaita, mozzarella-munakoiso-tomaattitorneja ja kylmää valkoviiniä tai kuohuvaa. Tulipa nälkä muistellessa:) Muuten katkarapuja voi myös paistaa valkosipulissa tai flambeerata viskissä tai pastiksessa esim. Jos haluat askarrella ehdotan dim sumeja! :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*