Passion project l mitä tekisit jos olisit taloudellisesti riippumaton?

Avec Sofié Blog l Passion project

Tuntuu, että joka paikassa puhutaan taloudellisesta riippumattomuudesta. Joku ostaa asuntoja, toinen sijoittaa osakkeisiin ja kolmas unelmoi, että kun olisi vaikka viisikymmentä vuotta, ei päivätöissä tarvitsisi enää käydä, vaan energian voisi laittaa niin sanottuun passion projektiin. Yksi unelmoi viinitarhasta, toinen purjehtimisesta ja kolmas rinkkaelämästä.

 

Avec Sofié Blog l Passion project

Muutaman tällaisen ihmisen olen tavannut ja ihailen heitä suuresti. Ranskan kotimme entinen omistaja oli ollut Sveitsissä pankkiirina, mutta haluaisi elää vapaasti ja hän muutti kodin myymisen jälkeen purjeveneeseen ja lähti seilaamaan ympäri maailmaa. Toinen sveitsiläinen pariskunta pitää näissä kuvissa vilahtavaa design bnb:tä Provencessa, jossa olimme muutama vuosi sitten lomalla. He olivat olleet kellobusineksessa ja päättivät lähteä oravanpyörästä hotellin omistajiksi. Ei ollenkaan huono vaihtoehto, kun näitä kuvia katselee ja kun seurailin heidän arkeaan pienessä hotellissa keskellä ei mitään muutaman päivän ajan.

Avec Sofié Blog l Passion project

 

Tarvitsen itse aina jonkun passion projektin; yli kymmenen vuotta se on ollut tämä blogi, tänä keväänä olen myös istutellut puutarhaa ja juossut enemmän kuin viiteen vuoteen. Mutta mikä olisi se passion projektini seuraavaksi? Aloin keväällä kirjoittamaan kirjaa ja varmaan lomalla jatkan siitä mihin jäätiin. Mutta jos ei tarvitsisi miettiä millä lyhentää lainaa tai tehdä lomamatkoja, kääntyisin minä suuremman passion projektin pariin. Sehän se unelma kai meillä jokaisella on?

Avec Sofié Blog l Passion project

Avec Sofié Blog l Passion project

Luin edellisestä Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä (selkeästi minun elämäni pyörii nyt tämän lehden ympärillä) suomalaisesta pariskunnasta Bordeauxissa ja heidän viinitilastaan. Kuulostaa niin satumaiselta, vaikka tiedän, että on varmasti kestänyt kauan aikaa ennen kuin on saanut kaikki paperihommat ja muut täällä Ranskassa tehtyä kuntoon.

Minun isompi passion projekti ei ole viinitila, vaan ihan erilainen ja helpommin toteutettavissa. Mikä on sinun unelmiesi elämä? Oma joogaretriitti alpeilla? BnB Italiassa? Vaiko viinitila Ranskassa?  Vai onko niin sanottu tavallinen arki unelmien elämää?

Uskon, että tämä kevät on jollain lailla laittanut arvomme uusiksi ja laittanut miettimään mikä on elämässä tärkeää. Näin ainakin toivon. Kuulostaa ehkä hieman karhealta, mutta ensimmäinen lukioaikainen poikaystäväni sanoi aina, että elämässä ei tarvitse muuta tehdä kuin kuolla, joten tee kaikki asiat sitä ennen niin kuin sydämesi sanoo. Niin totta edelleen.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

  1. Ihana postaus ja saa pysähtymään miettimään omia unelmia. Itselläni on haaveena voida tehdä päivätyötä osa-aikaisesti ja osa-aikaisesti toimia yrittäjänä tehden juuri sitä, mitä haluan. Myös salaa haaveilen B&B:stä Välimeren läheisyydessä, voisin hyödyntää siinä myös ensimmäistä koulutustani hotelli- ja matkailualalta. 🙂

    En kuitenkaan halua nyt kolmikymppisenä kituuttaa liikaa, kun en tiedä omaa terveydentilaani tai maailman tilannetta 20 vuoden päästä. Haaveita on kuitenkin tärkeää olla ja pyrin jatkuvasti kehittämään omaa osaamistani sekä käyttämään energiaa itselle tärkeisiin asioihin. En enää halua työskennellä pitkiä päiviä vain rahan tai cv-merkinnän takia aina seuraavaa lomaa odottaen. Elämästä pitää voida nauttia jatkuvasti! 😍

  2. Olisi kiva kuulla, mikä sinun suuri unelmasi on? Itse haluaisin elää kuten nytkin, mutta matkustella enemmän ja pidempiä jaksoja. Esim. 3kk vuodesta Italiassa olisi aika ihanaa! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*