Parsnip Chips

Uudessa Mustassa vietetään Paluu juureksiin-marraskuuta. Sain Uudelta Mustalta haasteen ja minun tuli tehdä palsternakasta jotakin erilaista ja sitä kautta saada suomalaisia juureksia tutuksi. En syö normaalisti sipsejä ollenkaan, joten päätin tehdä palsternakkasipsejä. Palsternakka on todella maistuva juures, joten sipseihin ei tarvinnut lisätä mausteita, vain suolaa. Halusin myös että sipsit olisivat vähän kevyempiä, joten en uppopaistanut niitä vaan paistoin ne uunissa. Paistoin palsternakkalastut avokadoöljyssä, koska halusin nihin pehmeän maun. Avokadoöljy sopii loistavasti myös ruoanlaittoon, sillä öljyssä on korkea polttopiste. Avokadoöljy on muutenkin hyvä tuote muiden öljyjen rinnalle, sillä se sisältää paljon E-vitamiinia.

Tarvitset:

Palsternakkaa (yhdestä palsternakasta tulee yhden ihmisen annos), tilliä, ruohosipulia, suolaa, avokadoöljyä ja kermaviiliä.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori palsternakka ja leikkaa siitä lastuja juustohöylää apuna käyttäen. Asettele lastut vieritysten pellille. Ripottele lastujen päälle suolaa, tilliä ja öljyä. Paista lastuja uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Uunissaoloaika riippuu lastujen paksuudesta, joten sipsit ovat valmiita kun ne ovat saaneet kullan keltaisen värin.

Sipsien kaveriksi tein kermaviilikastikkeen jonne laitoin ruohosipulia ja tilliä. Lisäsin kastikeeseen vielä hivenen valkopippuria, mutta suolaa en laittanut ollenkaan. Sipsien maku muistutti pikkaisen Kartanon perunalastujen makua. Eli jos haluat hieman kevyempiä lastuja, niin kannattaa raapustaa resepti ylös :)

Haluaisin haastaa nyt muutaman muun bloggaajaan ensi viikolla esiteltävään uuteen juurekseen. Heitän haasteen Kaitaliinalle, CocolleSaijalle ja Rouva Jonesille. Tottakai kaikki voivat osallistua tähän ja olisin muuten tosi iloinen jos linkkailisitte ruokianne tänne blogiini. Voisin sitten linkkailla niitä eteenpäin. Punajuuren vuoro oli marraskuun alussa ja itse en siihen haasteeseen vastannut, mutta ajattelin että haastaisin itse itseni tekemään punajuuresta jotain vähän erikoisempaa.

______________________________________________

You need:

Parsnips ( 1 parsnip will make a portion to one person), dill, chives, salt, avocado oil and sour cream.

 

Heat the oven to 175 degrees. Peel the parsnip and cut it into thin slices. Lay chips on the tray. Sprinkle little salt, oil and dill on top of the chips. Bake chips in the oven for about 15-20 minutes. Time depends on the thickness of the chips. Chips are ready as they have become golden yellow. 

 

 

I served parsnip chips with sour cream sauce.  I put chives and dill into sour cream and little bit of white pepper but I left out the salt. If you want a little bit lighter chips, keep this recipe in mind:)

You may also like

34 Comments

 1. Hihi, kivaa! Hyvä että haastat minut, sillä olen ollut viime aikoina hyvin laiska ruoanlaittaja. Paitsi apua, saako reseptin varastaa jostain vai pitääkö oikeasti koittaa olla innovatiivinen juureskokki? :D Onko juureksena juurikin tuo palsternakka siis? Ja vitsit noi sipsit näyttää hyviltä!

  1. Heippa :)

   Arvasin, että tykkäisit! Tulit heti mieleeni!

   Saat varsinaiset ohjeet sähköpostilla ihan varmasti tässä lähipäivinä. Juures ei ole palstrenakka vaan jokin muu. Reseptejä saa lainailla ja muokata oman mielen mukaan!

   Raksuttimeni sanoi minulle sipsejä syötyään, “gulle, näihin jää koukkuun” eli ihan kelpo kamaa ne oli :)))

 2. Hihi, kivaa! Hyvä että haastat minut, sillä olen ollut viime aikoina hyvin laiska ruoanlaittaja. Paitsi apua, saako reseptin varastaa jostain vai pitääkö oikeasti koittaa olla innovatiivinen juureskokki? :D Onko juureksena juurikin tuo palsternakka siis? Ja vitsit noi sipsit näyttää hyviltä!

 3. Heippa :)Arvasin, että tykkäisit! Tulit heti mieleeni!Saat varsinaiset ohjeet sähköpostilla ihan varmasti tässä lähipäivinä. Juures ei ole palstrenakka vaan jokin muu. Reseptejä saa lainailla ja muokata oman mielen mukaan!Raksuttimeni sanoi minulle sipsejä syötyään, “gulle, näihin jää koukkuun” eli ihan kelpo kamaa ne oli :)))

 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :) vähän kyllä häiritsi, kun sana ‘hivenen’ vilisi yhdessä kohdassa vähän liikaa :D “Lisäsin kastikeeseen vielä hivenen valkopippuria, mutta suolaa en laittanut ollenkaan. Sipsien maku muistutti hivenen Kartanon perunalastujen makua. Eli jos haluat hivenen kevyempiä lastuja, …”

 5. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :) vähän kyllä häiritsi, kun sana ‘hivenen’ vilisi yhdessä kohdassa vähän liikaa :D “Lisäsin kastikeeseen vielä hivenen valkopippuria, mutta suolaa en laittanut ollenkaan. Sipsien maku muistutti hivenen Kartanon perunalastujen makua. Eli jos haluat hivenen kevyempiä lastuja, …”

 6. Voi, näitä täytyy kokeilla! Jos ne vielä maistuvat vähän kartanon perunalastuilta, ai että! Mä oon ihan sipsityttö! <3

  Voiskohan muistakin juureksista tehdä sipsejä, esim. lantusta?

 7. Voi, näitä täytyy kokeilla! Jos ne vielä maistuvat vähän kartanon perunalastuilta, ai että! Mä oon ihan sipsityttö! <3Voiskohan muistakin juureksista tehdä sipsejä, esim. lantusta?

 8. Hei <3Tee ihmeessä! Tykkäät varmasti!Olen aiemmin tehnyt sipsejä punajuuresta, mutta ilman muuta lanttukin käy :)

  1. Voi teitä sipsihirmuja! Nää on ehdottomasti teidän juttu :)))
   Mä en ole koskaan oppinut syömään sipsejä. Ehkä herään taas vähän myöhemmin, sillä inhosinhan pienenä suklaatakin?! :D

 9. Naminam, hyvältä näyttää! Pitää ehdottomasti kokeilla kun kuulun minäkin sipsihirmujen lahkoon… :)

 10. Voi teitä sipsihirmuja! Nää on ehdottomasti teidän juttu :)))Mä en ole koskaan oppinut syömään sipsejä. Ehkä herään taas vähän myöhemmin, sillä inhosinhan pienenä suklaatakin?! :D

 11. Pitkään blogiasi seuranneena ihastunut sun kokkailuihin. Olen kokeillut sitruunatorttua ja muutamaa muuta herkkua, näitä palsternakkasipsejä kokeilin töiden jälkeen, mutta jokin meni pieleen…Maku oli ihan jees, tosin tuli liikaa suolaa eikä mun sipsit tosiaankaan näyttänyt samalta kuin sun kuvissas :( Voitko tarkentaa öljyn ja mausteiden määrää, jos vaikka paranis ens kerralla?
  Kiitos ihanasta blogista sekä inspiraatioista resepteihin! :)

  1. Hmm. Mikäköhän siinä nyt oli? Leikkasitko siivuista tosi tosi ohuita? Kokeilin kolmella eri juustohöylällä ja ainoastaan yhdellä sain siivuista tosi ohuita. Voit myös kokeilla leikata veitsellä tai juuresten kuorimaveitsellä.

   Olen näissä jutuissa aika suurpiirteinen ja ihan tarkkoja määriä en nyt oikein osaa sanoa, sillä kaadoin öljyä vähän sinne tänne. Jos en nyt ihan väärin arvioi, niin semmoisen 10 millilitran verran. Suolaa taas laitoin suolamyllystä kolmen kierroksen verran. Punnitsin äsken keittiövaa’allani sen kolmen kierroksen verran ja vaakani näytti nollaa? Laitoin suolan teelusikkaan ja se oli noin puolillaan. Toivottavasti auttoi :)

   Kiitos kun kommentoit<3

   1. Kokeilin vielä uudemman kerran reseptiä äsken ja minulla ne kyllä onnistuivat. Etkai vain laittanut niitä lastuja päällekkäin? Sillä silloin niistä ei tule rapeita. Anteeksi kun en selittänyt tarpeeksi selkeästi :/

    1. Mua oikeasti jäi häiritsemään mikä olisi voinut mennä vikaan. Kokeileppa ensi kerralla että nostat lastut uunin keskiosaa ylemmälle tasolle. Uuneissa on eroja ja jos tämä vaikka selittäisi sen miksi sipsisi eivät onnistuneet :)

     1. Kokeilin kanssa kahdella eri höylällä ja terävemmällä sain ohuita lastuja paremmin. Täytyy kokeilla nostaa peltiä uunissa ylemmäs, uuni paistaa muutenkin epätasaisesti. Kokeilen viikonloppuna uudestaan ja laitan vähemmän öljyä ja ihan hivenen suolaa :D En tykkää tavallisista sipseistä ollenkaan, joten näistä juureslastuista voisi löytyä kiva tarjottava vieraillekin.
      Mukavaa torstaita sinulle <3

 12. Pitkään blogiasi seuranneena ihastunut sun kokkailuihin. Olen kokeillut sitruunatorttua ja muutamaa muuta herkkua, näitä palsternakkasipsejä kokeilin töiden jälkeen, mutta jokin meni pieleen…Maku oli ihan jees, tosin tuli liikaa suolaa eikä mun sipsit tosiaankaan näyttänyt samalta kuin sun kuvissas :( Voitko tarkentaa öljyn ja mausteiden määrää, jos vaikka paranis ens kerralla? Kiitos ihanasta blogista sekä inspiraatioista resepteihin! :)

 13. Hmm. Mikäköhän siinä nyt oli? Leikkasitko siivuista tosi tosi ohuita? Kokeilin kolmella eri juustohöylällä ja ainoastaan yhdellä sain siivuista tosi ohuita. Voit myös kokeilla leikata veitsellä tai juuresten kuorimaveitsellä.Olen näissä jutuissa aika suurpiirteinen ja ihan tarkkoja määriä en nyt oikein osaa sanoa, sillä kaadoin öljyä vähän sinne tänne. Jos en nyt ihan väärin arvioi, niin semmoisen 10 millilitran verran. Suolaa taas laitoin suolamyllystä kolmen kierroksen verran. Punnitsin äsken keittiövaa’allani sen kolmen kierroksen verran ja vaakani näytti nollaa? Laitoin suolan teelusikkaan ja se oli noin puolillaan. Toivottavasti auttoi :)Kiitos kun kommentoit<3

 14. Kokeilin vielä uudemman kerran reseptiä äsken ja minulla ne kyllä onnistuivat. Etkai vain laittanut niitä lastuja päällekkäin? Sillä silloin niistä ei tule rapeita. Anteeksi kun en selittänyt tarpeeksi selkeästi :/

 15. Mua oikeasti jäi häiritsemään mikä olisi voinut mennä vikaan. Kokeileppa ensi kerralla että nostat lastut uunin keskiosaa ylemmälle tasolle. Uuneissa on eroja ja jos tämä vaikka selittäisi sen miksi sipsisi eivät onnistuneet :)

 16. Kokeilin kanssa kahdella eri höylällä ja terävemmällä sain ohuita lastuja paremmin. Täytyy kokeilla nostaa peltiä uunissa ylemmäs, uuni paistaa muutenkin epätasaisesti. Kokeilen viikonloppuna uudestaan ja laitan vähemmän öljyä ja ihan hivenen suolaa :D En tykkää tavallisista sipseistä ollenkaan, joten näistä juureslastuista voisi löytyä kiva tarjottava vieraillekin. Mukavaa torstaita sinulle <3

 17. Jos arpoo oikeata öljyn määrää, niin sellainen spray-pullo on tosi kätevä. Mä käytän sitä just uuniporkkanoihin, lohkoperunoihin ja uunipunajuuriin, kun öljyä tarvitaan, mutta määrän kanssa on hankalaa ja pitäisi saada tasaisesti. Sorry, jos tämä on muille ihan itsestäänselvyys, mutta mulle oli keksiessäni aikamoinen ahaa-elämys. :D

  Sipsit näyttävät hyviltä. Mulla on ihan kamala popcorn-himo just nyt ja melkein aloin miettiä, että tulisko porkkanoista hyviä sipsejä, muita juureksia ei just nyt ole kaapissa… Tai ehkä sit vaan kipaisen sinne Alepaan.

 18. Jos arpoo oikeata öljyn määrää, niin sellainen spray-pullo on tosi kätevä. Mä käytän sitä just uuniporkkanoihin, lohkoperunoihin ja uunipunajuuriin, kun öljyä tarvitaan, mutta määrän kanssa on hankalaa ja pitäisi saada tasaisesti. Sorry, jos tämä on muille ihan itsestäänselvyys, mutta mulle oli keksiessäni aikamoinen ahaa-elämys. :DSipsit näyttävät hyviltä. Mulla on ihan kamala popcorn-himo just nyt ja melkein aloin miettiä, että tulisko porkkanoista hyviä sipsejä, muita juureksia ei just nyt ole kaapissa… Tai ehkä sit vaan kipaisen sinne Alepaan.

 19. En ole mikään suuri sipsifani… tai teollisia sipsejä ei vain tule normaalisti syötyä. Olen kuitenkin ihastuksissani, jos saan kotitekoisia sipsejä. Palsternakka on muutenkin suosikkijuureksiani, näiden täytyy siis olla hyviä!

  Yeensä sekoitan palsternakkakuutioita bataatti- ja omenakuutioidnen kanssa. Lisäksi hieman öljyä, pippuria ja suolaa, 30 min uunissa kerran käännellen ja hyvää tulee.

 20. En ole mikään suuri sipsifani… tai teollisia sipsejä ei vain tule normaalisti syötyä. Olen kuitenkin ihastuksissani, jos saan kotitekoisia sipsejä. Palsternakka on muutenkin suosikkijuureksiani, näiden täytyy siis olla hyviä!Yeensä sekoitan palsternakkakuutioita bataatti- ja omenakuutioidnen kanssa. Lisäksi hieman öljyä, pippuria ja suolaa, 30 min uunissa kerran käännellen ja hyvää tulee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*