Paris lately

Piditte aiemmasta Paris lately -höpötyksestäni, niin ajattelin jatkaa näitä postauksia aina silloin tällöin. Tämä on myös hyvä muistilista teille tännepäin matkaaville, niin saatte melkeinpä yhdestä postaussarjasta tärpit itsellenne. Saatte myös ehdottaa teemoja ja asuinalueita, joista erityisesti haluaisitte tietoa. Ei tee minullekaan nimittäin pahitteeksi koluta uusia paikkoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pariisia on puraissut talvikärpänen viime viikkoina, joten jopa pipot on vedetty päähän. Viime marraskuu on tosin lämpimästi mielessä, sillä istuskelin t-paidassa Tuileriesin-puistikossa vuosi sitten. Silloin mietin, että tämä on ehdottomasti minunkaltainen marraskuu. Toivossa on hyvä elää.  Heh.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Starttasimme sunnuntain kunnollisella hotellin brunssi-aamiaisella naapuruston boutique-hotellissa. Näitä brunnsipaikkoja ei Pariisista löydy samalla tavalla mitä Helsingistä. Eli buffet-aamiaisia ei tarjoilla, vaan brunnsi tarkoittaa lähinnä listalta valittavia pöperöitä. Sen takia Hotel Bachaumontin aamiainen oli ihan kymppi!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiilistelen ihan todella paljon erilaisia kirjakauppoja. Vaikka olen Maraisissa kävellyt edestakaisin melkeinpä joka sunnuntai, on minulta jäänyt Ofr. huomaamatta. Kerrassaan fantastinen paikka jos etsii ug-kirjoja tai haluaa fiilistellä printtejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vain kivenheiton päässe kirjoista, voi löytää pöllökahvilan. Les Chouettes on sisutettu tämän hetken sistusdiggailijan suosikkikahvilaksi ja se kahvikin on tässä pariisilaisessa skaalassa ihan jopa kohtuullista. Sisustuksesta tuli mieleen elokuva The Grand Budapest Hotel, joten jos kaipaa sisustusinpistä, kannattaa kupposille mennä ihan vain senkin takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos nyt voi puhua julkkiskahviloista tai tagata kahvilan #instafamous tagilla, on Ob-la-di yksi Pariisiin tämänhetkisistä trendikahviloista. Kahvilaa koristaa marmoripinnat, lattiassa säteilee marokkolaatat ja tarjottavat on todellista #instaperfect materiaalia. Tämä kahvila on koreillut monen instagrameissa ja sen takia se onkin tällä hetkellä ihan todella suosittu. Kahvilan vieressä on muuten se lempi meksikolaiseni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntain kävelypäivän kunniaksi ja uhrautuakseni näiden postausten takia herkkujen maistajaksi, kävin myös minulle uudessa paikassa, Popellinissa. Kun kävelee Pariisissa, voi nähdä menuissa ja kahviloissa maininnan profiterolleista (cream puff). Ei nyt voi puhua ihan tuulihatuista ainakaan minun mielestäni, sillä nämä pienokaiset ovat ennemminkin taidetta. Näitä ihania palleroita saa eri mauissa niin Popellinissa ja seuraavassa kadunkulmassa paikasta nimeltä Profiterol Chérie. Näitä on siis paikko maistaa maussa tai kahdessa!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime sunnuntai oli oikein herkkupäivä ja totta kai löysin tämän mitä ihanimman tikkupullapaikan. Jos jotain, niin korvapuustia olen kaivannut täällä asuessa. Tikkupulla tuo ainakin minulle mökin takkatulen mieleen ja sen kun iltahämärässä paistettiin pullataikinaa tikussa. Almassa on tosin hieman modernimmat työkalut kuin tikut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kaikki ja paljon muuta on helppo saada aikaan muutaman tunnin Maraisin marssilla. Kun tulette Pariisiin, niin sunnuntai kannattaa pyhittää ihan vain Maraisin herkkukierrokselle. Toki sieltä muutakin löytyy, mutta herkuttelu nyt oli viime sunnuntain päätavoite.

………………………………………………

I’ve been writing my Paris lately post in order to get you nice tips for your trips. I try to avoid everything obvious Paris tips and try to find something new you to discover. On Sunday I was on my stroll in Marais and I picked some new cafes you to see.

Paris is not known about its buffet brunches and at least to me they are necessity on Sundays. You know, lady on the street, but weirdo in the buffet…Our neighborhood got a new very nice boutique hotel, Hotel Bachaumont, and they serve Pinterest perfect brunch and it is also available if you are not staying in the hotel.

On my stroll I also found a very cool books store, Ofr. If you are looking for fashion, design or music books, this is your place. Go there!

Not far away from your next favorite book store, there is a café called Les Chouettes (owls). This old jewelry store is every interior enthusiast must see in Paris. The café is so spacious and the interior somehow reminds me from the movie, the Grand Budapest Hotel.

Ob-La-Di has gained a lot of publicity in Instagram. It’s funny but through Instagram I tend to find the all new nice places to visit in Paris. Ob-La-Di has a very nice marble interior with Moroccan style tiling. #pictureperfect.

I also visited few places to bite the French version of cream puffs. Because they are done in a French way, these little profiteroles are heaven for your eyes and mouth. To pick few places in Marais, Popellini and Profiterol Chérie are ones to go.  And if you are craving a cinnamon bun kind of a treat, don’t miss Alma.

 

You may also like

6 Comments

 1. Oi miten ihana tikkupullapaikka! :)
  Profiterol Cheriet on täällä testattu ja herkullisia ovat! <3

  Onkohan mun koneessa tällä hetkellä jokin vika, sillä tämä kommenttiboksi on ihan minikokoinen mun näytöllä? Kuvat ja muut näkyy selvästi, mutta kommenttia kirjoittaessa ei tahdo nähdä mitä näpyttelee :D

 2. Hei!

  Jotenkin ei yllätä että olet käynyt Cheriessä!
  En syönyt tikkupullia, mutta ensi kerralla on pakko kokeilla.

  Hannu lupasi fixaa nämä näyttöön liittyvät jutut. Ilmeisesti jossain tapauksissa näytön resoluutio ottaa automaattisesti ns. iPad:lle suunnitellun näkymän. Mutta Hanselmi hoitaa :)

 3. Merci, kiitos Pariisin vinkeistä ja soppaohjeesta.
  Olenko nähnyt oiken, onko joissain kuvissasi aamiaisella tuoretta kookosta?
  Kookoksen himooni löytyy kyllä tuoretta kookosta täältäkin, mutta toistaiseksi olen tyytynyt ostamaan silloin tällöin valmista kookosjogurttia joka on kyllä sokeria täynnä.

 4. Kiitos vinkeistä, nämä ovat kivoja postauksia. Olin viikonloppuna Berliinissä ja sieltäkin löytyi kivoja kahviloita. Mieli olisi tehnyt Tel Aviviin mutta en sitten uskaltanut lähteä, kun siellä päin on ollut taas levotonta. Toivottavasti joskus pääsisi sinne :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*