Pariisiin muuttaa hän

ja toivoisi tavaroidensa saavan uuden kodin <3

Ehkä jotain tämän kaltaista olette odottaneetkin? Uusi elämäni on ottanut askeleita eteenpäin jo viime syksystä lähtien. En vain ole täällä blogissa halunnut siitä kertoa ennen kuin keväällä aina sivulauseissa. Olen yrittänyt pitää henkilökohtaisimmat asiat kumminkin poissa blogista, vaikka se totta kai aina välillä vaikeaa onkin. Totta kai te olette lukeneet rivien välistä joitain asioita. Nyt kun suuria muutoksia on elämääni tulossa, niin on varmasti ihan hyvä kirjoittaa niistä ihan oikeasti, eikä vain tuudittautua rivien välissä olevaan tilaan ja toivoa teidän ymmärtävän mitä tapahtuu.

Ihan kokonaan en ole kumminkaan Suomea jättämässä, vaan teen töitä tänne ihan normaalisti ja käyn täällä kuukausittain. Päivät tosin vietän siellä pilvessä tai Ranskan toimistolla, mutta olen Suomessa ihan samalla tavalla mitä nyt Ranskassa tänä vuonna. Olen tästä työmahdollisuudesta kovin onnellinen, sillä jos tämä järjestely ei olisi mahdollista, olisimme varmaankin miettineet jonkinlaista muuta ratkaisua. Kaukosuhde nyt ei tosin ole aina se kaikista helpoin ratkaisu, joten joku muu oli löydettävä.

Mietimme vähän muitakin vaihtoehtoja, sillä pampulan työpiste on myös pilvessä eikä paikkaan sidottu. Itse olin Tukholman ja Kööpenhaminan kannalla, mutta Pariisista pampulan on helppo mennä päiväksi junalla muihin maihin. Suomesta tämä ei valitettavasti ole mahdollista.

Asustelen Suomessa vielä kesän ja elokuun alussa matkaan uuteen kotiin ja uuden elämäni pariin. Mitä uuteen elämääni tulee, eivät kaikki vanhat tavaranikaan voi minua seurata. Joten toivoisin niille uutta kotia. Olen luopumassa käytännössä kaikesta eli pidän kotikirppiksen teille lukijoilleni. Ainoat isoimmat asiat mitkä vien, ovat Kartellin tuolini ja Nespresson kahvinkeittimeni, joten kaikesta muusta käytännössä luovun.

Pampulani ei ole ranskalainen vaan jenkki, joten Ranska ei ole kummankaan kotimaa. Pampula on siellä tosin asunut monta vuotta, joten tavallaan se on hänelle jo kotimaa. Hän tosin pitää pohjoismaista ja Suomesta todella paljon, joten ei minunkaan kotimaani oli tulevaisuudessa meiltä poissuljettu.

Ilmoittelen kotikirppiksen päivämäärästä ihan pian :)

You may also like

82 Comments

 1. Vaude!  Upeaa että olet omat polkusi löytänyt! Aika harvassa on työpaikat joissa onnistuisi noin joustavasti matkustelu ja kotipaikan vaihto onnistuisi noin joustavasti. Myötätuulta elämäsi muutoksiin!

  Harmittavan vähän olen enää tänne me naiset puolelle -kommentoinut mitään. Id oli seurattavuudessa ja kommentoinnin kannalta minulle helpompi :) täällä kuitenkin olen ja mielellään olen lukenut elämästäsi.

 2. Voi miten jännittävää! Ja oli mielenkiintoista kuulla näistä kuvioista tarkemmin, kun olet ollut mielessäni. Mahtavaa seikkailua muille maille, ja ihanaa, että saatte nyt olla yhdessä.

 3. Voi kuinka ihanaa kuulla tällainen uutinen! :-) Olen iloinen puolestasi ja rohkeasta päätöksestäsi! Vaatii myös paljon sinunlaiselta kodinrakentalta luopua kaikista tavaroistasi! Se kertoo kasvustaso ja myös ajattelutavan muutoksesta. Voisin yrittää ottaa sinusta mallia.. ;-) Tuntuu että määrittää itse itseään kodin ja tavaroiden kautta.. Joten täällä innokkaasti odottelee yksi kirppistelijä :-) Toivotaan että työvuorot suosivat kirppistelyä!

 4. Voi kuinka ihanalta kuulostaa… sekä muutto että kaikki muukin uusi elämässäsi :) Ja miten hienoa, että pystyt kuitenkin jatkamaan samassa työpaikassa (sulla on muuten työkaverina yksi mun entinen kollegakin :) )! Paljon siis myötätuulta matkalle mukaan! Sitäpaitsi, sähän olet mun silmin ihan pariisitar jo nyt :) Ja vitsit kuinka kiva onkaan sitten seurata elämääsi Pariisissa, näin blogin välityksellä.

  http://divaaniblogit.fi/vaaleanpunainenhirsitalo

 5. Oi kuinka ihan uutinen! Ensimmäistä kertaa tänne kommentoin vaikka blogia olen lukenut jo jonkin aikaa ja instagrammissakin seurailen. Nyt olen kuitenkin päättänyt ryhdistäytyä niin blogien lukijana kuin ihan omassa elämässänikin ja sanoa ihan ääneen mitä hyvää ajattelen :) Kiitos siis ihanasta ja etenkin kauniista blogista, luulen että tämä muuttouutinen vain laittaa minut useammin tänne kurkistelemaan! Hanne

 6. Oi että, onnea “uuteen” elämänvaiheeseen :) Nauti nyt vielä ihanasta kesä-Helsingistä :). Toivottavasti pääsisin osallistumaan kotikirppikselle!

 7. Oh la la, ihanaa! Mikä elämänmuutos. Sovit kyllä täydellisesti sinne Pariisiin Sofié, pampulasi kainaloon <3 <3 <3 Nää lempinimet jotka blogissasi vilahtavat ovat kyllä suloisia :)

  Toivottavasti saadaan jatkossa seurata Sofién seikkailuja á Paris.

   

   

   

 8. Olen niin onnellinen puolestasi, vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunnekaan. Tiedän omasta kokemuksesta, että kaukosuhde ei ole helppo, mutta yleensä asiat järjestyvät ja sinun tapauksessasi parhaalla mahdollisella tavalla. Tulen kotikirppikselle, jos aikataulu vaan sen sallii. Toivottavasti blogi jatkuu ranskalaisella twistillä höystettynä ;) -Merja

 9. Kiitos :)

  Harmi kun en virtuaalisesti voi näistä tavaroistani päästä eroon. Tavara-teleportti olisi ihana omistaa :)

 10. Heippa,

   

  monesti olet ollut mielessä ja monen monen kertaa kynteni ovat tarvinneet huoltoa. On vain ollut ihan kamala kiirus koko ajan etten ole edes itseäni ehtinyt huoltamaan. Katsotaan jos heinäkuussa, mutta olet varmaankin silloin jo lomilla? Olen täällä tosin kerran kuukaudessa, joten voitaisiin yrittää huoltaa minua siinä samalla :)?

 11. Heippa,

  no se on meidän busineksen coressa, että hommat hoituu millä laitteella ja missä tahansa. Sitä se pilvityöskentely on :)

  Tämä on juurikin sitä mistä olen teille aina kertonut :)

 12. Niin no se on se meidän busineksen ydin. Eli kun on työkalut kunnossa, niin voit tehdä töitä vaikka laiturinnokassa. Harva ihminen on kumminkaan tehty työskentelemään aina samaan aikaan ja samalla tavalla. Itse teen töitä esimerkiksi iltamyöhällä, kun saa olla rauhssa ja omien ajatuksien kanssa :)

  Tulen Suomeen kumminkin kerran kuukaudessa ja päivittäin on palavereja onlinessa. Ihan samalla tavalla mitä nytkin muualle maailmaan :)

  Jep, WordPress on todella paljon parempi alusta mitä tämä. Niin kukijalle kuin kirjoittajallekin. 

  Kiva kun olet lukenut vaikka ei kommentointi ole enää maistunutkaan :)

 13. Hih, kiitos :)

  Olen ollut vähän huono kulkemaan sitä “näin kuuluu tehdä tietä.” Pitää elää sillä tavalla kun itsestä tuntuu :)

 14. Hih, samalla myös hyvin stressaavaa kun haluaisi vain kaikkien tavaroiden häviävän :D

  Joo, on tässä nyt jo aika kauan ikävöity ja matkusteltu edes takaisin :)

 15. Hih, jo jonkun aikaa olen pitänyt tätä sisälläni :)

  No kerran täällä vain eletään ja harvemin se lintu pelkää sen oksan altaan katkeavan vaan se uskoo siipinsä. Niin se on itsekin aina välillä tehtävä :)

  Joo, no minun kodinrakennus loppui jo vuosi sitten. Sen jälkeen en ole kotiini mitään haalinut. Päätin että aloitan sitten kun siltä tuntuu ja sellaisessa paikassa mikä tuntuu kodilta. Tällä hetkellä ahdistun kaiken maailman materiasta ja tavarasta mitä on joka nurkka pullollaan. Happiness is not found in things, but moments <3

  Tervetuloa kirppuilemaan :)

 16. Heippa, kiitos :)

  No on tätä stressattu odotettu. Jos se ei olisi ollut mahdollista olisimme varmaankin miettineet sitten jonkinmoista muuta ratkaisua, mutta onneksi mobiilius on kummallakin mahdollista. 

  Aijaa, kukakohan hän on?

  Niin Sofié sopii hyvin Pariisiin. Niin se on taas vähän erilaista sisältöä se :)

 17. Totta kai säilyy. Tämä on kaiken hyvän alku, joten tätä en lopeta missään nimessä. Sitä paitsi, olen Pariisissa aika paljon yksin, oikeastaan kaikki arkipäivät, joten pitää minulla olla iltaisin jotain tekemistä etten ihan tylsisty :)

 18. Haha, näin Pariisissa ny aika paljon olleena voin sanoa, ettei se ole pelkkää patonkia ja samppanjaa. Kaunishan se on, mutta Suomessa on monta asiaa mitä siellä ollessa kaipaan ihan hirmuisesti. 

 19. Hih, mulla on kaikille aina lempinimi. En tiedä mistä pampula itseasiassa sai alkunsa, mutta siksi häntä kutsun aina välillä :)

 20. Heip, joo ja totta kai se on myös roolistakin kiinni. Moni työkavereistani asuu esimerkiksi Turussa ja sama matka se on toimistolle sieltä kuin Pariisista. Eli ei se sen kummempaa ole. Jos asia olisi ollut jotenkin muuten, niin sitten olisi pampula saanut tehdä muutoksia omaan työhönsä, sillä työpaikkaani en suostu jättämään. 

  Pampula <3

 21. Heip, joo ja totta kai se on myös roolistakin kiinni. Moni työkavereistani asuu esimerkiksi Turussa ja sama matka se on toimistolle sieltä kuin Pariisista. Eli ei se sen kummempaa ole. Jos asia olisi ollut jotenkin muuten, niin sitten olisi pampula saanut tehdä muutoksia omaan työhönsä, sillä työpaikkaani en suostu jättämään. 

  Pampula <3

 22. Kiitos :)

  Nautin nyt minkä kerkeän tässä kaaoksen keskellä :)

  Tervetuloa, oikein mielelläni haluaisin teidät kaikki tänne :)

 23. Joo, Sohvi neiti sopii Pariisiin tosi hyvin ja varsinkin pampulan kainaloon. Joo, olen lempinimigenerattori. Töissäkin on joka toisella työkaverilla mitä erikoisempia lempinimiä. Tulee paljon parempi fiilis kun puhuu lempeästi eri nimillä :)

  Totta kai saatte, ei tämä minnekään katoa :)

 24. No se että sinä ja muut olette aidosti onnellisia puolestani, kertoo kyllä lukijoistani. Olette aina olleet tukemassa minua, niin ilossa ja surussa. Olen aina sanonut että minulla on maailman parhaimmat ja sydämellisimmät lukijat <3 Kiitos siis teille :)

  Ei ole helppo. Tänäänkin aloitin Skypen aamu 6:lta kun Pampula on jenkeissä. Onneksi taas pian nähdään :)

  Tervetuloa!

   

  Jatkuu jatkuu, ei tämä mihinkään ole muuttumassa :)

 25. Ihania kuulumisia! Onnea teille. Ihan loistavaa, että työ mahdollistaa muuton ja etäilyn.

  Tulen mielelläni korttelin toiselta kulmalta kotikirppikselle poistamaan tavaratuskaasi. :D

  xHenna

 26. Ai että, tällaisesta minä tykkään. Elämänmuutoksista, uusista poluista, muistutuksista siitä että asioilla on tapana järjestyä. Ilahduin uutisestasi aivan valtavasti -ja onnea, sitä toivotan. :) -Kirsi

 27. Hurjasti Onnea uuteen elämänvaiheeseesi romanttisessa kaupungissa! Tulin iloiseksi puolestasi, mutta myös siksi, että saan syksyllä nauttia ihanista päivityksistäsi Pariisista (lempparikaupungistani). 

 28. Hei! Olen lukenut iloista ja elämänmyönteistä blogiasi pitkään. Itse asiassa eksyin siihen silloin, kun opiskelit Vaasassa (josta olen itsekin valmistunut, hiukkasen kauemman aikaa sitten…). Itsekin lähdin aika pian valmistumisen jälkeen ex-tempore ulkomaille useammaksi vuodeksi, kun vain sille omalle “pampulalle” tuli tilaisuus tehdä töitä muualla. Aika vähän otettiin mukaan ja eipä kyllä yksikään illallinen pieleen mennyt sillä, että ihan tavallisesta vesilasista viiniä nautittiin sekalaisilta astioilta ihanaa ruokaa syöden, ja huonekalutkin oli alussa sitä sun tätä. Se oli mahtavaa aikaa! Ja sama pampula on matkassa edelleen, meillä kaksi aikuista lasta ja ihan sama mieli kuin nuorempanakin. Kukapa tietää, vaikka vielä tästä lähdemme jonnekin päin maailmaa…Onnea matkaasi!

 29. Ihana uutinen, olen todella onnellinen puolestasi, vaikka en sinua henk.koht. tunnekaan :) Olen seurannut blogiasi pitkaan ja myotaelanyt niin ilon kuin surun tuntemuksissasi. Elamantilanteemme on hyvin erilainen, mutta kovasti olen ihaillut Sinua, tapaasi elaa ja asennettasi elamaan, niin positiivisiin kuin negatiivisiinkin tapahtumiin. Olet kylla onnesi ansainnut ja todellakin voin kuvitella sinut Pariisiin asumaan <3

 30. Hei Sofié! Kun luin ensimmäisen kerran blogiasi, sinusta huokui esiin pariisitar. ;) Vasta Gloriankoti-lehdessä oli juttu Pesä Pariisissa ja vuoden graafikko, Katariina Lamberg asuu perheineen Montmantressa. Tuli niin haikea olo näin Pariisin ystävälle.. Ja nyt sinäkin… Mutta älä huoli, olen erittäin onnellinen puolestasi. Oman maailmankiertueemme aloitimme mieheni kanssa jo vuosia sitten Jenkeistä, sieltä Keski-Eurooppaan, mutkan kautta asetuimme lopulta Sveitsiin. Olemme myös muuttopuuhissa uuteen asuntoon elokuussa eli tavaramäärästä karsineet hyvän tovin paikallisen pelastusarmeijan suojiin. Ja tulee hyvä mieli että voimme auttaa muita. Hassua, että mieheni käy työnsä vuoksi useasti jenkeissä, ja hän on opiskelut myös Vaasassa. Onnea ja iloa pampulan kera Pariisiin! Täältä voi hurauttaa sinne junalla neljässä tunnissa. Kuva jossa istut korissa, on aivan ihastuttava. :)

  -Tiau

 31. Voi miten ihanan jännittävältä tulevaisuutesi kuulostaa! Vaikutat todella sydämelliseltä ja aidolta ihmiseltä. Ig:ssä postaamasi ajatelmat/quotesit ovat koskettaneet usein – niin kauniita ajatuksia <3 jotka kertoo paljon postaajastaan. Kaikkea hyvää sinulle jatkossa,

  Lauralaukku

 32. Hei, wau..oletpa rohkea! Olisimpa itsekin.

  Tälläinen hömppä kysymys, olisitko vaatekaapista luopumassa? Itselläni olisi vaatekaappi haussa :)

 33. Voi miten ihanaa, että pääsette asumaan yhdessä! Minä ja poikaystäväni olimme etäsuhteessa kaksi vuotta ja noin kuukausi sitten pääsimme vihdoin muuttamaan saman katon alle <3 Niin ne asiat vain järjestyivät, kun sain suoraan koulunpenkiltä päästyäni vakituisen työn ja niin kovin odotettu yhteinen arki on alkanut :) Tiedän kokemuksesta, kuinka ikävä toisen luo voi joskus olla todella musertava. Onnea teille uuteen elämän tilanteeseen ja yhteiseen arkeen sitten kun sen aika koittaa<3

  -Siina

 34. Miten rohkeita päätöksiä olet tehnyt! Ei voi kuin ihailla!

  ihanaa uutta elämää Pariisiin, asioilla on aina tapana järjestyä! :-) Toivottavasti ehtisin tulla käymään kotikirppikselle!

   

 35. Voi kuinka ihanaa! :) <3 En malta odottaa, että pääsen lukemaan blogi päivityksiäsi Pariisista!

  Olen itsekin ollut vuoden kaukosuhteessa ja myöhemmin aloittanut uuden elämän uudessa kotimaassa koko entinen elämä pakattuna yhteen matkalaukkuun. Harmi vain etten asu Suomessa, sillä olisin mielelläni antanut kauniille tavaroillesi uuden kodin! :)

 36. Ihania uutisia! <3 Olen niin onnellinen, että sinä olet onnellinen. Jotain pientä rivien välistä on ollut luettavissa (olen siis blogiasi lukenut, vaikka kommentoini on ollut mitä vähäisintä – elämä on ollut koko talven kovin hektistä…). En ole koskaan Pariisissa käynyt, mutta on ollut kiva haistella tunnelmaa blogisi välityksellä. Jatkossa varmaan entistäkin enemmän :)

  Tsemppiä muuttoon!

  – Tarja –

 37. Kyselit instassa espanjan kohteista, kun en ole instaan kirjautunut, annan vinkit täällä!

  Ehdottomasti san sebastian ja bilbao mutta san sebastian on ruokabloggaajan must!!!!! en osaa lyheysti tarpeeksi kehua, voin vain sanoa, että go! :)

 38. Moi! Minä harvoin jätän viestiä, mutta nyt on aivan pakko. Paljon onnea uuteen vaiheeseen elämässäsi. Minulla oli sama tilanne vuosi sitten muutin Tukholmaan kolmen laukun kanssa päästä varpaisiin rakastuneena ;) Jouduin vaihtamaan töitä, mutta oli mulle tärkeää uuteen maahan sopeutumisen kannalta ja kieli vahvistui sitä myötä. Kumpikaan meistä ei ole pohjoismaista kotoisin, mutta tullaan ainakin toistaiseksi asumaan täällä. 

  Minulla meni melkein vuosi, kun Tukholma alkoi tuntua 100% kodilta, sai omia kavereita (muitakin kuin miehen ystäväporukka) ja pystyi ilmaisemaan itsensä ruotsiksi ilman, että  tarvitsee miettiä lauseita etukäteen. 

  Paljon tsemppiä!

  -faduj

 39. Onnea uuden työmahdollisuuden johdosta! Tietysti surettaa, että Suomi menettää yhden parhaimmista bloggaajistaan mutta onnesi on tietysti tärkein <3 Luin tämän kirjoituksen matkalla töihin, ja meinasi aamukeksi mennä väärään kurkkuun, sen verran jännittävä kirjoitus oli. Ja itselle myös yllättävä. Toivottavasti jatkat kirjoittamista, tekstejäsi on ilo lukea :)

   

  xxx

  E

  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 40. Ihania uutisia Sofie!!! Olen noin vuoden verran ahkerasti seurannut blogiasi, ja minulle on todella pistanyt silmaan, miten usein olet Pariisissa vieraillut ;) Ihanaa, kun paasette muuttamaan saman katon alle. Itse tassa hieman haikeana tata kirjoittelen, silla omat tyoni Ranskassa ovat tulossa paatokseen ja edessa on muutto takaisin Suomeen uusien toiden pariin! Jotenkin mulla on kuitenkin sellainen olo, etten ma sinne Suomeen kokonaan jamahda, siita pitaa tuo ei-Suomalainen poikaystava huolen. Onneksi paasen nyt seurailemaan sitten sun Pariisin arkea, ettei ihan hirvea Ranskan ja Pariisin ikava iske.

 41. Voi kuinka ihanaa! Oli ilo lukea niitä pieniä “sivulauseita” ja kepeitä lausahduksia… Sydämellisesti Onnea tulevaan<3

 42. Oi kuinka ihanaa! Sinähän olet jo nyt niinkuin pariisitar:) Todella mukavaa että pääsette vihdoin todellakin yhteen, kaukosuhde ei ole maailman ihanimpia asioita, mieheni työn vuoksi olen joutunut sanomaan heipat omalle uralleni moneksi vuodeksi, tosin meillä on pieniä lapsia joiden takia ei haluta olla ripoteltuna koko perhe pitkin maailmaa:) 

  Tämä tuo minulle omia muistoja mieleen sillä alunperin viitisen vuotta sitten kun suunnittelimme muuttoa Suomesta miehen työn perässä Pariisiin, päädyimmekin Hollantiin ja sitä kautta Saksaan nyt elokuussa suuntaamme San Franciscoon. Sitä ei siis koskaan tiedä mitä kaikkea elämä tuo tullessaan kun vain antaa sille mahdollisuuden!

   

  Onnea sinulle todella paljon!

   

  Sissi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*