Parempi Pasta

Pastat ovat sellaisia ruokia joita menisi tähän nassuun niin paljon kuin vain tarjottaisiin. Pasta on kumminkin minunlaiselle ihmiselle ehkä se pahin vihollinen, mutta siltikin aina silloin tällöin heikon hetken tullen löydän itseni pastalautasten ääreltä. Kesällä tuli herkuteltua ehkä vähän liikaakin, joten pieni elämäntaparemontti on (taas kerran) meneillään. Pastat ei siihen nyt luonnollisestikaan kuulu, joten kuvan annoksessa pasta on korvattu nauhamaisella porkkanalla ja kesäkurpitsalla.

Kasvisnauhojen seasta löytyy tosin lempipastakastikkeeni eli ragù. Olen teille aiemminkin mainostanut suussa sulavaa Pasta al Forno -reseptiäni, mutta siis jos ei niitä sydämiä sulatella burgundinpadallani, niin kokeilkaapas italialaisten veljieni ragú-kastiketta ;)

Resepti:

Ragú

Oliiviöljyä, 400 g jauhelihaa, 200 g pekoniviipaleita eli pancettaa, 1 varsiselleri, 2 porkkanaa, 2 sipulia, 1 dl kuivaa valkoviiniä, 600 g tomaatteja (murskattuna), muskottipähkinää, suolaa, pippuria.

Pilko kasvikset ihan pieniksi palasiksi. Kuumenna öljy pannussa ja freesaa sipulit, porkkanat ja selleri. Pilko pekoni pieniin paloihin ja lisää se kasvisten sekaan. Kun pekoni on kypsynyt lisää naudanliha. Kun naudanliha on kypsynyt, lisää viini. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia. Ragù maistuu sitä paremmalta mitä kauemmin sitä keittää.

Kasvisnauha

porkkanaa, kesäkurpitsaa, vettä & suolaa.

Ostin vähän aikaa sitten Stockmannilta sellaisen kapistuksen, jolla saa kätevästi erilaisista juureksista ja kasviksista ohutta nauhaa. Siitä uudesta keittiökaverista innostuneena olenkin syönyt pastan ja muiden tilalla kevyesti keitettyjä kasviksia.

Pese kasvikset ja kuori porkkanat. Tee apuvälineellä kasviksista nauhamaisia suikaleita ja lisää ne kiehuvaan suolaveteen. Keitä kasvisnauhoja ihan vain muutaman minuutin ajan.

______________________________________________

Pasta is something that I could eat as much as offered. Sadly, pasta is probably the worst thing that I could eat. Anyhow, every now and then the weak moment comes and I find myself in front of delicious pasta. In order that I could to eat delicious pasta sauce, pasta is replaced by a strip-shaped carrots and zucchini.

The portion that can be seen in the pictures includes ragú and gently cooked carrots and zucchini. The recipe for the ragú I’ve borrowed from my Italian brothers and the recipe was used also in my Pasta al Forno recipe.

Recipe:

Ragù

Olive oil, 400 g of minced meat, 200 g of pancetta, 1 celery, 2 carrots, 2 onions, 1 dl of dry white wine, 600 g of tomatoes (crushed), nutmeg, salt and pepper.

Chop the vegetables into really small pieces. Heat oil in a pan and fry onions, carrots and celery. Chop the bacon into small pieces and add it to the pan with vegetables. When the bacon is cooked add minced meat. When minced meat is cooked properly, add wine. Let the sauce simmer for 15 minutes. When the wine has evaporated, add crushed tomatoes, salt, pepper and nutmeg. Simmer over with low heat for at least 45 minutes. Ragù tastes better the longer you cook it.

 Vegetable pasta

carrots, zucchini, water & salt.

A short time ago I bought new device that cuts the veggies into thin ribbon-like shape and therefore the pasta is replaced with the vegetables in this recipe.

Wash the vegetables and peel the carrots. Cut ribbon-like strips from the vegetables and add them to the boiling salt water. Boil the vegetable ribbons, just for a few minutes.

You may also like

42 Comments

 1. Oih, ihanan näköistä! Meillä on vastaavaa tehty myös kuorimaveitsellä porkkanaa ja kesäkupitsaa suikaloiden. Ja olen paistanut suikaleet pannulla oliiviöljyssä…pitääkin kokeilla välillä keittämistä :)

  Sinulla on todella viehättävä blogi! Täällä piipahtaa mielellään kauniita kuvia katselemaan :)

 2. Oih, ihanan näköistä! Meillä on vastaavaa tehty myös kuorimaveitsellä porkkanaa ja kesäkupitsaa suikaloiden. Ja olen paistanut suikaleet pannulla oliiviöljyssä…pitääkin kokeilla välillä keittämistä :)Sinulla on todella viehättävä blogi! Täällä piipahtaa mielellään kauniita kuvia katselemaan :)

  1. No niin, se on ehkä vähän ikävä, mutta en itse ole mukana näissä kampanjoiden suunniteluissa tai myynnissä. Joten en voi vaikuttaa siihen mitä mainoksia sivuillani on.

  1. Hih, eikös olekin. Ostin lautaset muutama vuosi sitten Aannankadulla sijaitsevasta Zanosta (lopetti vuosi sitten), mutta olen nähnyt lautasia edelleen sisustuskaupoissa :)

 3. Oi että, tämän tyyppinen pastakastike on ollut ehdotonta herkkuani jo piiiitkään! (: Kokkailin itsekin jonkin aikaa sitten hieman vastaavanlaista ragúa, joka maustui tähtianiksella. Pata sai muhia uunissa mukavat 5 tuntia, ja kyllähän se sitten olikin aivan suussa sulavaa. (:

  Pitääpä ensi kerralla kokeillakin tuollaista kasvisnauhaa kastikkeen kaveriksi. Täälläkin on yksi pastahiiri, joka söisi vaikka sitten pelkkää pastaa valkosipulilla niin paljon kuin napa vetäisi… (;

  1. Hmm. Tähtianikselle. Pitää kokeilla! Niin, näissä kastikkeissa tai padoissa se on nimeonomaan niin, että mitä kauemmin niin sen parempi :)

   Hih, vähän pelottaa tuleva italian matka, sillä tulen varmaan yhtenä pastapallona takaisin, sillä minulla ei ole minkäänlaista stoppia pastan kanssa :D
   Niin, ja sitä valkosipulia pitää myös olla ;)

 4. Oi että, tämän tyyppinen pastakastike on ollut ehdotonta herkkuani jo piiiitkään! (: Kokkailin itsekin jonkin aikaa sitten hieman vastaavanlaista ragúa, joka maustui tähtianiksella. Pata sai muhia uunissa mukavat 5 tuntia, ja kyllähän se sitten olikin aivan suussa sulavaa. (: Pitääpä ensi kerralla kokeillakin tuollaista kasvisnauhaa kastikkeen kaveriksi. Täälläkin on yksi pastahiiri, joka söisi vaikka sitten pelkkää pastaa valkosipulilla niin paljon kuin napa vetäisi… (;

 5. Hmm, kiitos vinkistä. Voisin kokeilla tuota sinun tapaasi ensi kerralla :)))Kiva kuulla että pidät blogistani :))

 6. No niin, se on ehkä vähän ikävä, mutta en itse ole mukana näissä kampanjoiden suunniteluissa tai myynnissä. Joten en voi vaikuttaa siihen mitä mainoksia sivuillani on.

 7. Hih, eikös olekin. Ostin lautaset muutama vuosi sitten Aannankadulla sijaitsevasta Zanosta (lopetti vuosi sitten), mutta olen nähnyt lautasia edelleen sisustuskaupoissa :)

 8. Hmm. Tähtianikselle. Pitää kokeilla! Niin, näissä kastikkeissa tai padoissa se on nimeonomaan niin, että mitä kauemmin niin sen parempi :)Hih, vähän pelottaa tuleva italian matka, sillä tulen varmaan yhtenä pastapallona takaisin, sillä minulla ei ole minkäänlaista stoppia pastan kanssa :DNiin, ja sitä valkosipulia pitää myös olla ;)

 9. Moikka,millä laitteella noi kasvisnauhat teit? Oliko sitä helppo käyttää? Pakko saada samanlainen laite!:)

 10. Kiitos reseptistä! Juuri nousimme tyytyväisinä pöydästä, otin reseptin heti kokeiluun. Kävin myös hakemassa Stockalta kapistuksen, jolla pitäisi saada porkkanasta ym. nauhaa. Ihastuin nimittäin ajatukseen pastan korvaamisesta jollain terveellisemmällä. Oliko kapistuksen nimi julienneraastin? Mitä muuta sillä voisi kesäkurpitsan, porkkanan ja esim. salaattiin tulevan kurkun lisäksi raastaa?

  1. Hei Maria :)

   Mahtavaa, että kokeilit reseptiä näin nopeasti! Siis kiitos kun muistutit raastimen nimestä, sillä en millään saanut sitä päähäni :)))

   No tekisin sillä esimerkiksi jonkun kivan hedelmäsalaatin ja raastaisin omenoita ja päärynoitä esimerkiksi. Raastimen avulla vihanneksista ja hedelmistä saa niin kauniin muotoisia ja se ulkonäköhän on puoliruokaa, eikös niin ?:)

 11. Kiitos reseptistä! Juuri nousimme tyytyväisinä pöydästä, otin reseptin heti kokeiluun. Kävin myös hakemassa Stockalta kapistuksen, jolla pitäisi saada porkkanasta ym. nauhaa. Ihastuin nimittäin ajatukseen pastan korvaamisesta jollain terveellisemmällä. Oliko kapistuksen nimi julienneraastin? Mitä muuta sillä voisi kesäkurpitsan, porkkanan ja esim. salaattiin tulevan kurkun lisäksi raastaa?

 12. Hei Maria :)Mahtavaa, että kokeilit reseptiä näin nopeasti! Siis kiitos kun muistutit raastimen nimestä, sillä en millään saanut sitä päähäni :)))No tekisin sillä esimerkiksi jonkun kivan hedelmäsalaatin ja raastaisin omenoita ja päärynoitä esimerkiksi. Raastimen avulla vihanneksista ja hedelmistä saa niin kauniin muotoisia ja se ulkonäköhän on puoliruokaa, eikös niin ?:)

 13. Hejsan, täällä myös yksi pastahiiri. ;) Voisin syödä sitä joka päivä mutta yrtän rajoittaa pastan nauttimisen viikonlopulle. Monta viikkoa ilman pastaa olisi jo kidutusta. Ragù kuuluu myös omiin lemppareihini. Omani teen juurisellerillä ja punaviinillä. Tuo kapistus olisi kyllä aivan mahtava idea, voisi useammin syödä niitä ihania pastakastikkeita ja on paljon mukavampi syödä niitä feikkipastan kanssa kuin ainoastaan pilkottujen vihannesten kanssa. :) Italian reissut ovat kyllä pastahirmujen unelma. Ja lomalla saa syödä pastaa sekä lounaaksi että illalliseksi. :) Mihin päin Italiaa olet lähdössä?

  1. Hei pastahiirulainen :)

   Niinhän se vähän menee. Minulla on taas vähän jonkinasteista keliakiaa, niin en saisi syödä sitä ollenkaan :((
   Voitko kuvitella, että monella italialaisella ystävälläni on keliakia. Se on jo vääryys, sillä Italiassa ruokavalion perusta on vehnä.

   Niin, itseään on helppo huijata. Ja itseasiassa, kasvikset eivät edes haittaa sillä kastike on niin maistuvaa jo itsessään, niin ei siihen rinnalle tarvita oikeaa pastaa.

   Lähden Milanoon tämän kuun lopussa työmatkalle. Eli se ei ole lomailua vaan töitä, mutta jo Italiaan pääsemineen tuntuu sinällään lomalta :)

 14. Hejsan, täällä myös yksi pastahiiri. ;) Voisin syödä sitä joka päivä mutta yrtän rajoittaa pastan nauttimisen viikonlopulle. Monta viikkoa ilman pastaa olisi jo kidutusta. Ragù kuuluu myös omiin lemppareihini. Omani teen juurisellerillä ja punaviinillä. Tuo kapistus olisi kyllä aivan mahtava idea, voisi useammin syödä niitä ihania pastakastikkeita ja on paljon mukavampi syödä niitä feikkipastan kanssa kuin ainoastaan pilkottujen vihannesten kanssa. :) Italian reissut ovat kyllä pastahirmujen unelma. Ja lomalla saa syödä pastaa sekä lounaaksi että illalliseksi. :) Mihin päin Italiaa olet lähdössä?

 15. How do you do it? Seriously, how do you do it? Not eating pasta with such a delicious sauce, but using a healthy alternative? Is there no craving inside you? I could tear my hair out, I wished for so much willpower :)
  But then, you write, pasta is the worst thing for you. Is it because of your figure or health-wise (gluten, for example)?
  Your Italian brothers? Are you (partly) Italian?

  I am tempted to try it, as I am on a major weightloss mission and my biggest downfall is that I am “ze big nibbla”. I need to put something into my mouth all the time, more or less. So I found solutions for work already (carrots, cucumber, paprika), and also for evenings (paprika, cucumber, carrots), or for the road (cucumber, car… you get the idea…), but I could do with some basic exchange. I mean, pasta is delicious, one of my favourite foods and I don’t want to give it up. But until I learned proper portion control and until my brain has realized that small portions also fill you up, substituting pasta for striped veggies sounds just like an idea.

  Simone**

  1. It’s easy when you look at the mirror. JUST KIDDING :D!

   The main reason is that my body does not accept gluten that well. I feel so bad when I eat something that includes gluten :(

   No, I wish I would. They are just my soul mates who I’ve known for over 10 years. We met when we were on a language trip in Brighton when we were ‘young’ (this sounds bad :D). But I’m sure that I was Italian in my previous life ;)

   Try it! If the sauce is good, you don’t need pasta! Vegetables are healthy and delicious, you can do it! Have you seen my ‘get fit’ Pinterest board? It gives me inspiration to to the gym and work out :)

   Good that you liked my idea Simone :))

 16. How do you do it? Seriously, how do you do it? Not eating pasta with such a delicious sauce, but using a healthy alternative? Is there no craving inside you? I could tear my hair out, I wished for so much willpower :)But then, you write, pasta is the worst thing for you. Is it because of your figure or health-wise (gluten, for example)?Your Italian brothers? Are you (partly) Italian?I am tempted to try it, as I am on a major weightloss mission and my biggest downfall is that I am “ze big nibbla”. I need to put something into my mouth all the time, more or less. So I found solutions for work already (carrots, cucumber, paprika), and also for evenings (paprika, cucumber, carrots), or for the road (cucumber, car… you get the idea…), but I could do with some basic exchange. I mean, pasta is delicious, one of my favourite foods and I don’t want to give it up. But until I learned proper portion control and until my brain has realized that small portions also fill you up, substituting pasta for striped veggies sounds just like an idea.Simone**

 17. Hei pastahiirulainen :)Niinhän se vähän menee. Minulla on taas vähän jonkinasteista keliakiaa, niin en saisi syödä sitä ollenkaan :(( Voitko kuvitella, että monella italialaisella ystävälläni on keliakia. Se on jo vääryys, sillä Italiassa ruokavalion perusta on vehnä.Niin, itseään on helppo huijata. Ja itseasiassa, kasvikset eivät edes haittaa sillä kastike on niin maistuvaa jo itsessään, niin ei siihen rinnalle tarvita oikeaa pastaa. Lähden Milanoon tämän kuun lopussa työmatkalle. Eli se ei ole lomailua vaan töitä, mutta jo Italiaan pääsemineen tuntuu sinällään lomalta :)

 18. It’s easy when you look at the mirror. JUST KIDDING :D!The main reason is that my body does not accept gluten that well. I feel so bad when I eat something that includes gluten :(No, I wish I would. They are just my soul mates who I’ve known for over 10 years. We met when we were on a language trip in Brighton when we were ‘young’ (this sounds bad :D). But I’m sure that I was Italian in my previous life ;)Try it! If the sauce is good, you don’t need pasta! Vegetables are healthy and delicious, you can do it! Have you seen my ‘get fit’ Pinterest board? It gives me inspiration to to the gym and work out :)Good that you liked my idea Simone :))

 19. Kiitos reseptistä, se pääsi heti kokeiluun ja nam! Miehen mielestä tämä oli parasta “jauhelihakastiketta”, jota hän on maistanut. Kerrankin olin myös itse tyytyväinen kun enemmän ne kokkaukset on sellasia sotkuja ja joko liian mauttomia tai maustettuja. Vaan mahtokohan muuten toi miehen parasta kastiketta -kommentti liittyä mun kastikkeisiin vai kastikkeisiin yleensä, hmmm :)

 20. Kiitos reseptistä, se pääsi heti kokeiluun ja nam! Miehen mielestä tämä oli parasta “jauhelihakastiketta”, jota hän on maistanut. Kerrankin olin myös itse tyytyväinen kun enemmän ne kokkaukset on sellasia sotkuja ja joko liian mauttomia tai maustettuja. Vaan mahtokohan muuten toi miehen parasta kastiketta -kommentti liittyä mun kastikkeisiin vai kastikkeisiin yleensä, hmmm :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*