Paleo seed bread – eli tutummin siemenleipä

[mittaustagi]

En tiedä muistatteko kun joskus kaksi vuotta sitten tein tätä siemenleipää? En syö yleensä paljon viljatuotteita ja kotona gluteenitonta linjaa pitää varsinkin Pampulani. Croisantteja olen varmaankin syönyt yhtä paljon mitä kuvia on Instagram-feedissäni ja turhaan olen etsinyt Pariisista Paleo – tai raakaravintolaa. Leipä kun on ranskalaisessa ruokakulttuurissa niin vahvasti ihan jo historian takia, niin täällä ei ole raakaruokaa tai paleopaikkoja samalla lailla esillä mitä esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa tai Tanskassa. Kyllä täällä niitä varmasti jossakin on, mutta kertaakaan en ole vielä tähän mennessä törmännyt.

Recipe for gluten free paleo seed bread

Minua varmasti pidettäisiin jopa vähän outona jos alkaisin kovaan ääneen puhumaan liian leivän syömisestä sillä leipä kun on samalla tavalla perusjuttuja mitä maito on suomalaisessa ruokapöydässä. Syön viljatuotteita, mutta kotona yritän käyttää toisen osapuoleni takia vaihtoehtoisia jauhoja. Tämä toisen osapuolen gluteenittomuus on välillä hieman haastavaa, mutta kaikin puolin mukava juttu kun voi kokeilla uusia tuotteita ja erilaisia tapoja tehdä ruokaa tai leipoa.

Recipe for gluten free paleo seed bread

Joskus kun haaveilen kunnollisesta ruisleivästä, sopii siemenleipä mainiosti korvaamaan tämän suomalaisen herkun. Leivän päälle sopii mainiosti niin voi, hummus tai avokadotahna ja miksei perinteisiä lohileipiäkin voi siemenleivästä tehdä. Eli hoi kaikki te ketkä etsiskelette hyvää siemenleipäreseptiä. Tätä on testattu ja varsinkin syöty.

2,5 dl kikhernejauhoja (käy mitkä tahansa muutkin jauhot).

2 dl kurpitsansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl Chiaa

5 kanamunaa

suolaa maun mukaan

1 dl vettä

Sekoita kaikki siemenet ja jauhot isossa kulhossa. Lisää sekaan vesi, suola ja kananmunat. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin verran.

…………………………………………………………….

 

I’m not on a gluten-free diet, but since the past 3 years I haven’t eaten so many wheat products. At home we follow the gluten-free diet because of my other half. Sometimes it is frustrating, but in the other hand, it makes you think other ways to do your favorite bakings and meals.

As in Finland (or overall in the Nordics) it’s the milk that finds its way to every table; in France it’s the bread. The history of the bread goes back a long way, and it’s an institution. If I would start acting as a normal Finn and talking about all the dangers of white flour and gluten, the French would think of me as a weird person. This has actually happened once when I opened my mouth to my Italian friend about eating pasta every day. “Pasta is healthy and light,” she answered.

Since I came to France, I’ve literally dropped eating bread. As mom taught me “don’t eat the white bread,” and this sentence comes to mind when I see croissants in the pâtisseries. Therefore, you can probably count all the croissants I’ve eaten in my Instagram feed – they just look so pretty in pictures.

I do miss my dark bread sometimes. But it doesn’t exist in France, and that’s why I make my own bread from seeds. This is a gluten-free bread recipe, and it also follows the paleo diet. This recipe is easy, fast and delicious. Hope you like it.

2,5 dl of chickpea flours

2 dl of pumpkin seeds

1 dl of linseeds

1,5 dl of sunflower seeds

0,5 dl chia seeds

5 eggs

1 dl of water

salt

Mix the seeds with the flour. Add water, salt and eggs. Mix until smooth. Add the mixture into the bread tin and bake for one hour in 180 degrees.

You may also like

4 Comments

  1. Asuin itse Ranskassa ja söin siellä säännöllisesti mitä mainioita ruislimppua, joten kyllä sieltäkin ruisleipä tunnetaan. Omani ostin aina toripäivänä torilta. En tiedä mikä ruisleivän menekki oli, mutta varmistin haluamani leipämäärän aina tilaamalla edellisviikolla ja aina sitten oli oma satsi herkkuleipää odottamassa myyjällä. Joten ruisleivän himossa kannattaa tutkia torien tarjonta, ainakin etelän asumuksessanne toripäivä varmasti on viikottain.

    1. Heippa! Ihanko oikeaa ruisleipää?? No meillä on etelän kylässä tori, mutta en ole kurkannut leipätarjontaa. Pariisissa en ole koskaan törmännyt muihin kuin sekaleipiin.

      Kiitos vinkistä, pitääpä kurkata!

      1. Joo, mikä mainiointa ruisleipää se oli. Ei tosiaankaan mitään sekaleipää. Ihan vesi tulee kielelle kun sitä muistelee, harvoin Suomessa olen saanut yhtä hyvää. Joten mene ihmeessä katsomaan torin tarjonta, meillä ainakin ruisleipää löytyi pariltakin torilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*