Päiväretki Buranoon l Se pastellinen kanaalikylä

Avec Sofié Blog l Burano island Venice Veneto

Olen ollut monen monta kertaa Venetsiassa, mutta olen aina pysytellyt pääsaarien lähettyvillä. Kaksi viikkoa sitten kun olimme Venetsiassa, halusin nähdä jotakin uutta myös. Muutama viikko sitten tekemääni reissun onni oli, että lämpötila ei ollut yli kolmekymmentä astetta eikä turisteja ollut juuri ollenkaan. Se joka on käynyt Venetsiassa heinäkuussa ymmärtää, että mistä puhun. Nyt pystyi liikkumaan hyvin eri saarille ja nauttimaan kesäpäivistä ilman hurjaa paahdetta ja massoja.

Yleensä kuulee ihmisten käyneen Muranon lasisaarella, mutta ei niinkään tällä pitsistä tunnetulla Buranon saarella. Pohjois-Italia on mielenkiintoinen siinä mielessä, että monilla eri kaupungeilla tai alueilla on joku tietty teollisuuden ala; Muranossa se on lasi ja Buranossa se on ollut pitsi. Nykyään Buranossa ei taideta kovastikaan enää nyplätä, vaan asukasluku on muutaman tuhannen verran ja paikallinen väestö näytti aika ikääntyvältä.

Buranoon pääsee helposti lautalla tai vesitaksilla Venetsian puolelta. Taksimatka kestää sellaisen puoli tuntia. Normaalioloissa olisimme menneet lautalla, mutta emme halunneet käyttää julkisia kulkuvälineitä pandemian takia ja sen takia vesitaksi toimi loistavasti.

Burano on tunnettu pitsin lisäksi myös värikkäistä taloista, ja ne ovat varmaankin tänä päivänä se suurin syy miksi ihmiset haluavat nähdä tämän pienen saaren. Mitään sen kummempaa ei saarella siis ole, joten muutaman tunnin reissu riittää hyvin. Koko päivää siellä en suosittele viettävän, sillä saari on todella pikkuinen. Mutta muutaman tunnin reissu, vaikka aamupäivästä tälle pastellisaarelle sopii hyvin ja näkee sen ns. työläispuolen myös Venetsiasta. Erilaista loistoa mitä pääsaarella :)

Tiedän, että monikaan teistä ei tänä kesänä ole välttämättä suuntaamassa Venetsiaan tai Italiaan, mutta laittakaa Burano listalle, jos vaikka ensi kesänä olette Pohjois-Italiaan suuntaamassa. Tiedostan, että ulkomaan matkavinkit eivät välttämättä tänä kesänä kovastikaan auta, mutta toivottavasti pääsette näiden kuvien kautta edes virtuaalimatkalle. Ja Italia pysyy siellä varmasti, niin on tulevaisuuden matkoille jotain uutta nähtävää.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

 

You may also like

5 Comments

 1. Lämmin kiitos näistä virtuaalimatkoista. 💝Rakastan italiaa ja mieheni mukaa olen varmast ollut aiemmassa elämässäni italialainen. Hän sanoo, että moodini muuttuu heti kun siellä olemme. Monesti minua siellä on luultukin paikalliseksi. Toivottavasti vielä joskus pääsen sinne turvallisesti matkustamaan.

 2. Heippa,

  Ole hyvä ❤️

  Ymmärrän niin hyvin. Minun moodi muuttuu myös. Minusta tulee paljon rennompi ja olen siellä paremmalla tuulella kun esimerkiksi Ranskassa. Se on outoa, mutta kyllähän sen ymmärtää kun on iloisia kasvoja vastassa ja kaikki on niin bellezzaa 🙉

  Pääset varmasti! Kunhan nyt ihmiset pitäisivät maskeja sisätiloissa niin toiselta aallolta varmasti säästytään :)

 3. Buranossa on pari erinomaista ravintolaa Riva Rosa ja Gato Negro. En jättäisi syömättä jos retkeilee siellä. Ensimmäisessä oli erinomainen lounas ja hyvät viinit. Toiseen ei edessä päästy koska pöytävalaisin vaaditaan etukäteen.

 4. Oi tätä iPad:n tekstinkorjausta…. pöytävalaisin ja pöytävaraus lienee sama asia…

  Buranossa on pari erinomaista ravintolaa Riva Rosa ja Gato Negro. En jättäisi syömättä, jos retkeilee siellä. Ensimmäisessä oli erinomainen lounas ja hyvät viinit. Toiseen ei edes päästy, koska pöytävaraus vaaditaan etukäteen.

 5. Hei!

  French touch -soittolistasi on kovassa kuuntelussa, koska teet sille jatkoa? Teethän :) Italia- tai kesäteemaa kenties?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*