Packing tips

Matkustan lähes poikkeuksetta aina vain käsimatkatavaroillani. Haluan että matkantekoni sujuu jouhevasti ja että matkatavarani ovat koko ajan lähietäisyydelläni. Matkatavaroideni paino koostuu lähinnä kameratarvikkeistani. Tälläkin hetkellä kannan mukanani erilaisia linssejä kahteen kameraan ja muita välttämättömiä kameratarvikkeita. Tästä syystä minun pitää minimoida muiden tavaroideni paino.

Vaatteeni eivät yleensä paina niin paljon, mutta naisten kosmetiikkatuotteet sitäkin enemmän. Yleensä tajuan vasta pakatessani, että kuinka montaa tuotetta päivittäin oikein käytän. Olen löytänyt ratkaisun näihin matkatavaroiden ylipaino-ongelmiin, täytettävät muovipurkit nimittäin! Olen jopa löytänyt suihkupullot hiuksiinjätettäville hoitoaineilleni. Täytän purkit lempituotteilani ennen matkaa joten lempituotteeni kulkevat kätevästi mukanani eivätkä lisää matkalaukun painoa.

_____________________________________

Usually I travel only with my hand luggage because I like that travelling goes smoothly. The most of the weight of my luggage comes from my camera equipment. That’s why I have to do everything to minimize the weight of my other belongings.

My clothes doesn’t usually weight that much, but my beauty department even more ;). Yesterday when I was packing I realized that how many different products I use daily. Too many I think?

Couple of years ago I found a solution for my luggage problems, plastic bottles and jars. I even found a spray bottle to my leave-In hair conditioner sprays. How cool is that? Now my favorite beauty products travel easily with me without causing any overweight problems.

You may also like

40 Comments

 1. Miten ihmeessä onnistut matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla? Itsehän en ikinä pysty tuohon, vaikka haluaisin. Minullakin kameratavarat painavat melkoisen paljon ja vaikka kuinka yritän karsia vaatteita ja hius- ja meikkijuttuja niin silti on aina ihan hirveästi tavaraa. Yleensä yritän varautua kaikkeen mahdolliseen, mitä matkalla vaan voi tapahtua :D

  1. Tottapuhuakseni olen kyllä joskus joutunut heittämään muutaman vaatekerroksen päälleni ja suurimman hymyni huulilleni, jotta ei tulisi sanktioita. Tällaiset minireissut kyllä onnistuvat muutamalla vaatekappaleella ja muu tila jää tekniikalle :) Voin ottaa hotellissa kuvan kantamuksistani :)

   Kukaan ei ikinä usko, että minä pystyn pakkaamaan oikeasti vain “kaiken tarpeellisen”. Lähdin vaihtoon myös pelkillä käsimatkatavaroilla;kamera+läppäri+pari mekkoa ja havainnakset :)

   Kotiinpaluu oli sitten toinen juttu. Lähetin nimittäin postin kautta 40 kg tavaraa :D

 2. Miten ihmeessä onnistut matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla? Itsehän en ikinä pysty tuohon, vaikka haluaisin. Minullakin kameratavarat painavat melkoisen paljon ja vaikka kuinka yritän karsia vaatteita ja hius- ja meikkijuttuja niin silti on aina ihan hirveästi tavaraa. Yleensä yritän varautua kaikkeen mahdolliseen, mitä matkalla vaan voi tapahtua :D

 3. Tottapuhuakseni olen kyllä joskus joutunut heittämään muutaman vaatekerroksen päälleni ja suurimman hymyni huulilleni, jotta ei tulisi sanktioita. Tällaiset minireissut kyllä onnistuvat muutamalla vaatekappaleella ja muu tila jää tekniikalle :) Voin ottaa hotellissa kuvan kantamuksistani :)Kukaan ei ikinä usko, että minä pystyn pakkaamaan oikeasti vain “kaiken tarpeellisen”. Lähdin vaihtoon myös pelkillä käsimatkatavaroilla;kamera+läppäri+pari mekkoa ja havainnakset :)Kotiinpaluu oli sitten toinen juttu. Lähetin nimittäin postin kautta 40 kg tavaraa :D

 4. Mä olen myös näitä jotka haluavat matkustaa vain käsimatkatavaroiden kanssa. Perinteisten lentoyhtiöiden kanssa onnistun usein näitä rajoituksia myös taidokkaasti venyttämään…
  Toisaalta se on mukavuudenhalua mutta käytännössä usein myös itsensä kiusaamista. Ymmärrän myös heitä jotka kiroavat kaltaisiani.
  Tiedostan että minä ja kaltaiseni aiheutamme hampaiden kiristelyä erityisesti tietyillä lennoilla jotka ovat meidän muka-kiireisten business-henkilöiden suosiossa. Ongelmia tulee jos kaikki tahtovat toimia kuin minä! Ennen push-backiä on cabin crewllä hommaa kun yrittävät etsiä kaikille niille nyssäköille turvallista paikkaa…
  Ymmärrän siis miksi jotkut lentoyhtiöt on niin tiukkoja näissä käsimatkavarasäännöissä, mutta silti kiroan mielessäni kun se sattuu omalle kohdalle. :-)

  1. Mua vähän hävettää myöntää, mutta checkaan itseni aina sisään itse jotta niin en joudu tiskille. Näin kukaan ei pääse punnitsemaan laukkujani ;)

   Käsimatkatavaroilla lentäminen on vain niin paljon kätevämpää :))

   1. Haha, eihän siinä ole mitään hävettävää että hoitaa check-inin itse netissä! Itsekin teen niin aina kuin mahdollista (tai tekstarilla tms). Tiskille menen vain pakon edessä. Ei riitä kärsivällisyys jonoissa seisomaan!
    Mutta jotkut lentoyhtiöt syynää käsimatkatavaroita myös portilla, ei tietenkään enää painoa, vaan nyssäköiden määrää ja “one piece of luggage” tarkoittaa todella vain yhtä laukkua (mikä shokki!!). Ryanair ja Easyjet ilmeisimpinä esimerkkeinä mutta myös jotkut “perinteisemmät” Bryssels Airlines esimerkiksi, varsinkin jos kone on pieni (esim. Embraer) tai täynnä ja matkustat halvimmalla lipulla (koneen takaosassa) joskus myös AirBaltic.
    Minähän mielellään ottaisin matkalaukun, käsilaukun ja/tai läppärilaukun kaikki käsimatkatavaraksi (ja vaikka vielä jonkun taxfree-pussukan…) ja tämän suhteen pitää välillä olla tarkkana.

 5. Mä olen myös näitä jotka haluavat matkustaa vain käsimatkatavaroiden kanssa. Perinteisten lentoyhtiöiden kanssa onnistun usein näitä rajoituksia myös taidokkaasti venyttämään… Toisaalta se on mukavuudenhalua mutta käytännössä usein myös itsensä kiusaamista. Ymmärrän myös heitä jotka kiroavat kaltaisiani. Tiedostan että minä ja kaltaiseni aiheutamme hampaiden kiristelyä erityisesti tietyillä lennoilla jotka ovat meidän muka-kiireisten business-henkilöiden suosiossa. Ongelmia tulee jos kaikki tahtovat toimia kuin minä! Ennen push-backiä on cabin crewllä hommaa kun yrittävät etsiä kaikille niille nyssäköille turvallista paikkaa… Ymmärrän siis miksi jotkut lentoyhtiöt on niin tiukkoja näissä käsimatkavarasäännöissä, mutta silti kiroan mielessäni kun se sattuu omalle kohdalle. :-)

 6. Oh dear…miten tuo voi onnistua? :) Täytyy varmaan muuttaa omaa “tarvin tän, tän, tän, tän, tän tän-strategiaa”… lisää vinkkejä pliis! ;)))

  1. Hyvin se onnistuu ;)

   Tuota strategiaa pitää muuttaa :D Tietenkin riippuu että millaiselle matkalle menee, mutta ei sitä kahden päivän matkalle ihan hirveästi tavaroita tarvita. Mekko, farkut ja pari paitaa :)

 7. Oh dear…miten tuo voi onnistua? :) Täytyy varmaan muuttaa omaa “tarvin tän, tän, tän, tän, tän tän-strategiaa”… lisää vinkkejä pliis! ;)))

 8. Pakkaaminen on tosiaan taitolaji. Onneksi olen opetellut sitä jo vuosia, joten melko vähäisellä tavaramäärällä pärjää.

  Pitkälle matkalle lähdettäessä voi matkakokojen sijaan ottaa mukaan vaikka reilusti vajaan shampoopullon, sillä takaisin sitä ei tarvitse raahata ja tilaa tulee tuomisille. Yleensä otan myös rantalomille mukaan vanhan pyyhkeen, jonka voi loman päätteeksi jättää hotellille.

  1. Minä olen vasta viimeisesn kolmen vuoden aikana oppinut tehokkaaksi pakkaajaksi :)

   Je, juuri noin olen tehnyt, mutta nyt kun minulla on noita täytettäviä pulloja, niin ne ovat minulla automaattisesti mukana. Vanhan pyyhkeen mukaan ottaminen on muuten hyvä vinkki.

 9. Pakkaaminen on tosiaan taitolaji. Onneksi olen opetellut sitä jo vuosia, joten melko vähäisellä tavaramäärällä pärjää.Pitkälle matkalle lähdettäessä voi matkakokojen sijaan ottaa mukaan vaikka reilusti vajaan shampoopullon, sillä takaisin sitä ei tarvitse raahata ja tilaa tulee tuomisille. Yleensä otan myös rantalomille mukaan vanhan pyyhkeen, jonka voi loman päätteeksi jättää hotellille.

 10. Oi me ollaankin sitten ku kaks marjaa;) Mä otan myös lähes aina vain käsimatkatavarat ja mulla on juuri tuollaiset muovipullot mukana kosmetiikkaa varten!!:)
  Se on niin ihanaa, kun ei väsyneenä tarvii jäädä matkan jälkeen odottelemaan matkalaukkua:) Käsimatkatavara laukkuun mahtuu just kaikki tarvittava:)

  1. No hei!

   Hieno juttu!
   Mä en tykkää siitä jännittämisestä, että tuleeko laukku perille vai ei. Nimenomaan, viikon lomallakaan ei yleensä ihan hirveästi varsinkaan kesäisin tarvitse. Jos ostoksia on kertynyt, niin laitan ne kaikki aina isoon paperikassiin :)

 11. Oi me ollaankin sitten ku kaks marjaa;) Mä otan myös lähes aina vain käsimatkatavarat ja mulla on juuri tuollaiset muovipullot mukana kosmetiikkaa varten!!:) Se on niin ihanaa, kun ei väsyneenä tarvii jäädä matkan jälkeen odottelemaan matkalaukkua:) Käsimatkatavara laukkuun mahtuu just kaikki tarvittava:)

 12. Minä taas en ymmärrä, mitä ihmettä ihmiset kantavat niissä ruumalaukuissaan. Itse en ole enää aikoihin saanut käsimatkatavaroita enempää tavaraa mukaan, vaikka reissujen pituudet ovat vaihdelleet kahdesta viikosta kuukauteen. Vaihtoonkin lähdin yhdellä 60 litran rinkalla ja kaveri myöhemmin sanoi, että hän oli kauhuissaan katsonut miten vähän minulla on tavaraa mukana.

  1. Olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Usein huomaan, että kun olen tullut lomalta, että en ole pitänyt juuri mitään mukaan pakkaamiani vaatteita, sillä olen ostanut matkalta kumminkin niin jotain uutta.

   Minäkin lähdin vaihtoon ihan vain käsimatkatavaroilla :)
   Takaisin oli tosin vähän enemmän tuotavaa :D

 13. Minä taas en ymmärrä, mitä ihmettä ihmiset kantavat niissä ruumalaukuissaan. Itse en ole enää aikoihin saanut käsimatkatavaroita enempää tavaraa mukaan, vaikka reissujen pituudet ovat vaihdelleet kahdesta viikosta kuukauteen. Vaihtoonkin lähdin yhdellä 60 litran rinkalla ja kaveri myöhemmin sanoi, että hän oli kauhuissaan katsonut miten vähän minulla on tavaraa mukana.

 14. Mua vähän hävettää myöntää, mutta checkaan itseni aina sisään itse jotta niin en joudu tiskille. Näin kukaan ei pääse punnitsemaan laukkujani ;)Käsimatkatavaroilla lentäminen on vain niin paljon kätevämpää :))

 15. Hyvin se onnistuu ;)Tuota strategiaa pitää muuttaa :D Tietenkin riippuu että millaiselle matkalle menee, mutta ei sitä kahden päivän matkalle ihan hirveästi tavaroita tarvita. Mekko, farkut ja pari paitaa :)

 16. Minä olen vasta viimeisesn kolmen vuoden aikana oppinut tehokkaaksi pakkaajaksi :)Je, juuri noin olen tehnyt, mutta nyt kun minulla on noita täytettäviä pulloja, niin ne ovat minulla automaattisesti mukana. Vanhan pyyhkeen mukaan ottaminen on muuten hyvä vinkki.

 17. No hei!Hieno juttu!Mä en tykkää siitä jännittämisestä, että tuleeko laukku perille vai ei. Nimenomaan, viikon lomallakaan ei yleensä ihan hirveästi varsinkaan kesäisin tarvitse. Jos ostoksia on kertynyt, niin laitan ne kaikki aina isoon paperikassiin :)

 18. Hei!Ostin tuon spray-pullon vaihtoa varten kolme vuotta sitten Stockmannilta. Luulisi, että sieltä saa niitä edelleen :)

 19. Olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Usein huomaan, että kun olen tullut lomalta, että en ole pitänyt juuri mitään mukaan pakkaamiani vaatteita, sillä olen ostanut matkalta kumminkin niin jotain uutta. Minäkin lähdin vaihtoon ihan vain käsimatkatavaroilla :)Takaisin oli tosin vähän enemmän tuotavaa :D

 20. Haha, eihän siinä ole mitään hävettävää että hoitaa check-inin itse netissä! Itsekin teen niin aina kuin mahdollista (tai tekstarilla tms). Tiskille menen vain pakon edessä. Ei riitä kärsivällisyys jonoissa seisomaan! Mutta jotkut lentoyhtiöt syynää käsimatkatavaroita myös portilla, ei tietenkään enää painoa, vaan nyssäköiden määrää ja “one piece of luggage” tarkoittaa todella vain yhtä laukkua (mikä shokki!!). Ryanair ja Easyjet ilmeisimpinä esimerkkeinä mutta myös jotkut “perinteisemmät” Bryssels Airlines esimerkiksi, varsinkin jos kone on pieni (esim. Embraer) tai täynnä ja matkustat halvimmalla lipulla (koneen takaosassa) joskus myös AirBaltic. Minähän mielellään ottaisin matkalaukun, käsilaukun ja/tai läppärilaukun kaikki käsimatkatavaraksi (ja vaikka vielä jonkun taxfree-pussukan…) ja tämän suhteen pitää välillä olla tarkkana.

 21. Nuo pikkupullot ja purkit on minulle tuttu juttu jo kauan mutta sitä ihmettelen miten voit ottaa meikit ja muut kosmetiikan mukaan käsimatkatavaroihin kun on se “100ml-nesteitä-kielto”???? niihin kun lasketaan jopa huulipunat&mascarat (joita minä en kyllä näytä:-) vaan pakkaan muuhun laukkuun.-Anne

 22. Nuo pikkupullot ja purkit on minulle tuttu juttu jo kauan mutta sitä ihmettelen miten voit ottaa meikit ja muut kosmetiikan mukaan käsimatkatavaroihin kun on se “100ml-nesteitä-kielto”???? niihin kun lasketaan jopa huulipunat&mascarat (joita minä en kyllä näytä:-) vaan pakkaan muuhun laukkuun.-Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*