OOTD – Michelin nainen

Paris winter ootd

Viime aikoina ei ole tullut napattua käytännössä yhtään  OOTD – asujuttua monesta syystä. Ensinnäkin, no t-a-l-v-i. On pimeää ja kuvia ei tule napattua arkisin ollenkaan. Toiseksi, sisälläni on tuntunut pieni Michelin –nainen. On vain ollut sellainen henkinen pöhötys omassa kropassa. Tämä pöhötys alkoi varmasti sieltä ranskankoulusta jossa istuin penkissä 8 tuntia päivässä tentattavana ja liikkumattomana. Tähän liikkumattomuuteen kun lisätään ranskalainen ei-niin-kovin-kevyt ruokakulttuuri, pöhötys nousi samaa tahtia kun oma ärsyyntyminen omaan kroppaan. Eli siis se oma peilikuva ei kerta kaikkiaan ole miellyttänyt loppuvuodesta.

Paris winter ootd

Kun joulu ja ranskankoulu oli ohi, loppui ruokatottumuksistani alkoholi ja kakut. En juo ranskalaisittain lasillista kerran päivässä, mutta turhia kaloreita kertyi samaa tahtia mitä kalenteri aftereista. Olen aina mieluummin syönyt kuin juonut kalorini, mutta Ranskassa saattaa mennä tämä kakkukerhoilu hieman överiksi. Ja niinhän se meni. Söin kauniin leivoksen monta kertaa viikossa ja vaikka muuten syön aika kevyesti, mutta kakut alkoivat näkyä muuallakin kuin vaa’alla. Aiemmin se ei tosin haitannut kun kävin salilla ja juoksemassa, mutta ranskan immersion takia en kerta kaikkiaan jaksanut muuta kuin vain olla ja möhnöttää iltaisin sohvalla.

Paris winter outfit -ootd

Tammikuun toisena päivänä juotiin viimeiset skumpat ja syötiin viimeiset brunssit. Kerran olen mini-pavlovan syönyt, mutta muita kakkuja en. Ja millainen olo on? Kerrassaan fantastinen. Lenkkeily taas luistaa, mieli on virkeämpi ja energia on ihan erilaista ilman tuttuja sokeripiikkejä. Eli tämä tällainen tammikuun detox oli kyllä hyvä päätös – suosittelen. Kyse ei ole ollut varsinaisesti laihdutuksesta, vaan käytännössä elintapojen muutos ja liian sokerihiireilyn lopetus.

Ehkä tästä hivenen paremmalla fiiliksellä omaa peilikuvaa taas katsoen voi asukuvat palata myös blogiin. Eli kunhan tämä toppatakkikausi taas hellittää on teillä muutakin nähtävää kuin reseptit ja muut elämän fiilistelyt. Ei skål vaan detox!

Coat / Massimo Dutti

Knit / Filippa K *

Pants / Zara

Beanie / Balmuir *

Scarf / Mulberry

Bag / Rebecca Minkoff

Shoes / Massimo Dutti 

Earrings / Gauhar *

…………………………………………………….

 

It’s been a while since I’ve written an OOTD post. There are many reasons and the main is of course that it’s winter. I don’t like to take my pictures indoors and lately it has been so dark after 6 that there hasn’t been a good time to take any pictures during the weekdays. And to be very very honest, I haven’t felt so great about my figure.

Last fall I went through some hectic time of my life and tried to balance with everything. Between the balancing, I didn’t have time to do my morning runs or yoga trainings. And it felt when I tried to put my jeans on and also the bad habits were felt also inside. That’s why I didn’t want to take any pictures from myself.

France would be fantastic if the bad eating culture wouldn’t show anywhere. But if you are little sugar mouse like me, it does show. And when you add their heavy dishes on top, you can’t basically stay in shape without heavy exercise. And that’s why there hasn’t been so much about me on the blog lately.

When the January second came, I cut all the champagne and cute cakes from my diet. Usually I eat quite lightly and one meal a day is enough for me, but when I added all the sugar pastries into my diet, it wasn’t how I wanted to threat my body or myself. So in the whole month I’ve only eaten one piece of cake and now I feel much better. Therefore, this “cakeless” and “champagneless” diet continues.

It’s a weird feeling what diet can do to you, physically and mentally. I’ve always been quite conscious about my eating habits and therefore it has a huge effect on my whole well-being. Now when I feel much better, there will be more OOTD pictures (hopefully soon without a jacket) in the future.

 

 

You may also like

15 Comments

 1. Olen samanlaisella kuurilla mitä sinä (täällä tosin rasitteena raskauskilot). Olisi kiva nähdä ruokapäiväkirjasi, vaikka Snäpin kautta sitä tuleekin jo seurattua!

  Kiitos mahtavasta ja avoimesta blogista!

  1. Teretulemast kerhoon!

   No snäppi on hyvä tapa nähdä mitä syön. Siellä olenkin jo vähän valottanut näitä tottumuksiani. Se on vain harmi kun ne häviävät niin nopeasti.

   Oleppas hyvä – tätä on ihana kirjoittaa kun tietää miten mahtavia tyyppejä siellä on ruudun toisella puolella!

 2. Kuulostaa niin hyvältä ja hieno juttu! On kyllä uskomatonta, miten paljon ruokavalio ja syömistottumukset vaikuttavat – ulkonäköön, mutta erityisesti fiilikseen! Leivos tuo sen hetkellisen ilon, mutta terveellinen ruokavalio pitkäaikaisemman hyvän olon

  1. Jep, hieno on fiilis!

   Olen aika tarkka mitä syön, mutta kakkujen kohdalla se homma usein karkaa. Ulkonäköön vaikuttaa suuresti mitä syön ja ihan unen laatuun. Yksikin lasia skumppaa illalla ja en nuku koko yönä. En tiedä mistä johtuu??

   Ranskassa on oikeasti aika vaikea syödä terveellisesti ja hyvin. Täällä on bistrot täynnä hampurilaisia ja ranskalaisia (tämä on itseasiassa yllättävää). En ole ranskiksia syönyt käytännössä ikinä ennen kuin muutin tänne. No, eipä tule syötyä enään. On ikävä kunnollista suomalaista ruokaa ja varsinkin kalaa.

   1. Ihan sama juttu täällä, ‘huono’ ruoka ja varsinkin se lasi tai pari viiniä, niin uni ei ole yhtään niin laadukasta! Johtuu ehkä alkoholin piristävästä vaikutuksesta, en tiedä… Oppia ikä kaikki, itsekin koitan kuunnella kroppaa ja antaa sille enimmäkseen niitä hyviä ruokia. Mutta ‘paheet’ on kyllä ehdottomasti hyvä suklaa, viini ja leivonnaiset. Ja se on joskus ihan ok!
    Kiitos postauksesta, luen myös mielelläni muista hyvistä aiheeseen liittyvistä ruokavinkeistä!

 3. Ihana postaus just oikeeseen aikaan, sillä mä oon (tosin vasta kolmatta päivää) kanssa vähän detoxilla. Aattelin ottaa ihan elämäntavaksi, niin hyvältä tuntuu jo tässä vaiheessa! Nimimerkillä – en ole käynyt puoleentoista vuoteen vaakalla, työterveystarkastuksessa kävin ja J Ä R K Y T Y I N ! Ruokavalio on mullakin suhteellisen terveellinen, siis ilman kaikkia sokeriherkkuja ja croissantteja, niimpä päätin jättää ne pois tässä vaiheessa, kehtaa sitten kesällä kulkea pienemmissä hepeneissä ;) Innokkuus vain yltyi, kun luin postauksesi!

  1. Minä en ole käynyt vaa-alla muuten kuin 2,5 vuotta sitten terveystarkastuksessa. Vaakaan en niinkään usko, vaan hyvään oloon ja se millainen fiilis on itsellä.

   Hang in there! Se sokerihimo tulee ja menee ja suosittelen esimerkiksi viikunoita välipalaksi. Ne on makeita ja sisältää paljon kuitua.

   Tsemppiä sinne!

  1. Hih, no älä nyt ahdistu! Saa munkkejakin joskus syödä. Itse menen näissä asioissa aina ykeensä äärimmäisyyksiin ja se on joko tai . Kroppa tosin tarvitsi kunnon herätyksen sieltä sokeriunilta :)

 4. Niin tuttu juttu, tarvitsee hetken mässäilykauden jälkeen ihan totaalista breikkiä kaikista herkuista, että pystyy taas palaamaan normaaliin :)

  Sen voin kuitenkin kertoa, että vaikka sinä itse tuntisitkin pientä pöhötystä niin olet silti Suomen kauneimpia naisia!

  1. Jep, se on sellainen sisäinen olotila mitä on vaikea selittää. Vaikka miten kilot paikallaan, mutta silti jos se olo on sisältäpäin niin ei se vaaka kerro sitä oikeaa tilannetta.

   Voi kiitos – heh, kauneus on katsojan silmissä :*

 5. Hei! Olen metsästänyt tämän tyylisiä bikerkenkiä jo useamman vuoden. Nyt koitan saksalaisen ystävän kautta saada tilattua Massimo Tuttilta nämä samat bikerit kun sinulla. Vastaako näiden kenkien koko sinulla normaalia kengänkokoasi? Pohdin kuumeisesti, koska nettikaupan mittataulukon mukaan minun pitäisi ostaa normaalikokoa isompi koko senttimetreissä mitattuna (tuumissa mitattuna taas voisi mennä se normaalikin koko, ilmeisesti taulukko ei ole ihan tarkka). Olisi mahtavaa jos ehtisit vastata. Ihana asukokonaisuus, kiitos näistä tyylivinkeistä!

   1. Kiitos tuhannesti vastauksesta. Hyvä tietää. Ehkä uskallan ottaa normaalikoon myös. Kiva kuulla että kengät on ollut laadukkaat. Itsekin etsin juuri sellaisia ajattomia ja pitkäikäisiä kaiken sään kenkiä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*