On the teracce

carrara3

Kirjoittelin teille heinäkuussa että tilasimme terassihuonekalumme Italiasta. Huonekalutilaukset tuppaavat usein myöhästelemään, joten olimme varautuneet että emme saa terassihuonekaluja ajallaan. Parempi myöhään näin marraskuussa kuin ei milloinkaan. Eikö niin?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidän itse enemmän italialaisista huonekaluista kuin ranskalaisista. Myös Pariisissa käytännössä kaikki huonekalumme ovat Italiasta ja sen takia emme lähteneet sisustamaan ranskalaisilla huonekaluilla myöskään täällä etelässä. Tämä etelä kun on minusta muutenkin enemmän Italiaa kun Ranskaa, niin huonekalut sopivat tänne hyvin.

Terassin pöytä oli ehkä se asia mitä olin odottanut eniten. Halusin terassille ison pöydän, sillä kesällä varsinkin terassilla ollaan varmasti enemmän kuin missään muualla. Olen viime vuosina unelmoinut marmorisesta pöydästä, mutta valitettavasti sellaista ei Pariisiin voi ostaa, sillä muuten koko koti olisi yhtä marmoria. Sen takia oli selvää, että marmoripöytä tulee etelän kodin terassille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pöytä on nyt näin talvella huputettuna odottamassa lämpimiä kesäiltoja ja grillijuhlia. Olen tosin juonut tällä viikolla muutamat aamukahvit vielä ulkona pöydän ympärillä, mutta iltaisin auringon laskettua ei ulkona voi oikein oleilla. Pöytä sai kaverikseen Vitran Panton -tuolit valkoisena tietenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terassi alkaa olemaan nyt valmis muuten, mutta talomme pinta saa vielä uuden maalikerroksen, jotta se olisi hivenen raikkaampi. Sitruunapuut ovat myös kokeneet kohtalonsa, joten taidan pitäytyä ihan vain kaktuksissa tästä lähtien. Oi kesä – tule takaisin!

 

 

 

You may also like

1 Comment

  1. Aivan ihana kesäolkkari. Ja tietysti siellä etelässä taitaa toimia pidempäänkin kuin vain kesän. Olen itse aivan innoissani kohtuu isosta parvekkeestani, jota olen päässyt sisustelemaan muutettuani “uuteen” asuntooni parisen vuotta sitten.
    Ja kokemuksesta voin vinkata , että älä luovuta vielä niiden sitruunapuiden kanssa. Sain viime kesän aikana elämäni ensimmäistä kertaa kesäkukat selviämään koko kesästä ilman suurempia kuihtumisia. Yleensä viimeistään juhannuksen tienoilla olen saanut vaihtaa jo kertaalleen kuolleet kukat ensimmäistä kertaa uusiin ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*