Oeuf à la coque ja pääsiäispöydän kaunistaja

Avec Sofié blog l Oeuf à la coque

Yksi asia mitä viimeistään Ranskassa opin oli kananmunan syöminen todella monella eri tavalla. Viime viikolla tein egg in a hole -leipiä ja tänään saatte toisen todella perinteisen ranskalaisen aamiaisreseptin, oeuf à la coquen. Ajattelin, että voisin kerran viikossa tästä lähtien jakaa jonkin aamiaisidean, sillä aamiaiset kun ovat ehkä se suurin herkkuni. Aamiaissarja sopisi muutenkin hyvin blogiini, sillä viikonloppuisin on enemmän aikaa panostaa ruokaan ja myöskin nauttia siitä, niin erilaiset aamiaiset sopisivat myös varmasti teillekin.

Avec Sofié blog l Oeuf à la coque

Oeuf à la coqueta syödään yleensä leivän kanssa, mutta koska meillä on keliaakikko kotosalla, syödään perinteinen aamiainen parsan kanssa. Tämä vaihtoehto aamiaiseksi on tosin todella ihana vaihtoehto varsinkin nyt pääsiäisen alla. Oeuf à la coque on todella helppo tehdä, mutta kaunistaa pöytää enemmän, kuin perinteinen munakas.

Avec Sofié blog l Oeuf à la coque

Reseptiin et muuta tarvitse kuin mini-parsaa, kananmunia, pekonia ja myös vaaleaa leipää jos parsa ei maistu. Kananmunan keittämisessä saa tosin olla tarkkana ja varmaankin sellainen 3 minuuttia ainakin kaasuliedellä oli sopiva aika. Kananmunan pitää olla keskeltä todella löysä, jotta leipää tai parsaa on helppo dipata kananmunaan. Pesin parsat ja kietaisin pekonin niiden ympärille ja laitoin parsatangot kuumalle pannulle muutamaksi minuutiksi.

Avec Sofié blog l Oeuf à la coque

Virallisia munakuppeja minulla ei ole, mutta Ultima Thule -lasini osoittautuvat taas oikein oivallisiksi aamiaislaseiksi. Tarjoilisin oeuf à la coquen raikkaan salaatin kera, sillä kananmuna ja suolainen pekoni vaativat raikastusta rinnalleen. Nyt kun on myös appelsiinien aika, niin vaikka endviini-appelsiini -salaatti toimisi hyvin näiden rinnalla sekä toisi myös kauniisti väriä pääsiäispöytään.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

 

Ihanaa sunnuntaita!

You may also like

6 Comments

 1. Ooh, mika aamiainen! Jospa liittyisin seuraan, nyt kun tuo Eurostar aloitti suoran junayhteyden Lontoosta Amsterdamiin… 😊

  Aamiaiset ovat kylla niin parhaita. Paras asia lomalla on istua ulkona ja juoda ties monettako aamukahvia aamuauringon paistaessa. Sita odottaessa…

  Mukavaa sunnuntaita sinne!

  1. Heippa, tervetuloa :)

   Se on niin mahtavaa, kun junayhteys aukesi! En ole lentomatkustaja, niin junayhteydet ovat itselle se ihanin tapa matkustaa :)

   No niinpä! Vuosi sitten oli jo melkein kesä, mutta tänään Pariisissa ja Luxissa on satanut lunta?! Amsterdamissa ei ole ollut lunta, mutta miinusasteita on täälläkin. Omituinen kevät.

   Kiitos samoin :)

 2. Nykyään on hyvin gluteenittomia leipätuotteita tarjolla kauppojen valikoimissa, myös sellaisia esipaistettuja sämpylöitä, jotka kotiuunissa käytyään ovat ihanan rapeakuorisia, näin tuollaiselle aamiaiselle juuri passeleita.:)

  Hyvää sunnuntaita !

  1. Heippa,

   niin varmasti Suomessa, mutta täällä en ole vielä törmännyt. Jos joku on Hollannissa pielessä, niin se on leipätarjonta. En oikein voi edes itsekään täällä edes leipää syödä kun laadukkaita leipiä ei ole tarjolla.

   Pitää käydä leipäkaupoilla vaikka Belgiassa, että pöytään saa jotakin muuta kuin kumista paahtoleipää.

 3. Oletko löytänyt ruokakaupan nimeltä Marqt? Mielenkiintoista muutenkin kuulla mitä pidät sen ruokatarjonnasta.

  1. Heippa, olen!! Käyn siellä monta kertaa viikossa ja itseasiassa olen kirjoittamassa tästä ruokakauppakulttuurista pian myös blogiin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*