My Monaco picks

Olen siitä ehkä aiemminkin maininnut, mutta Monaco ei ole mikään suurin suosikkini Etelä-Ranskan paikoista. Kesällä käyn siellä syömässä tai terassilla istuskelemassa, mutta joka kerta mieleen tulee, että mitä muuta siellä voi tehdä? Monaco on niin pieni paikka ja varsinkin turistikauden ulkopuolella se on äärettömän hiljainen.

Avec Sofié blog l Monaco and South of France

Monaco on myös monella tavalla hieman outo maa. Maalaistyttönä suljen silmäni ympärillä tapahtuvista asioista ja toivon että katsoisin jotakin epämiellyttävää elokuvaa. Elämä etelässä kun voi olla välillä hieman omia arvoja vastaan. Jos täällä tosin aikoo olla pidempiä aikoja, toisten arvoille pitää antaa tilaa ja hyväksyä, että kaikki ei ole aina samalla tavalla mitä sitä itse toivoisi. Kaikilla ei ole samanlaisia tavoitteita elämälle mitä minulla tai sinulla.

Avec Sofié blog l Monaco and South of France

Näin tammikuussa suurimmat turistilaumat olivat poissa ja perjantaina Monaco oli täysin tyhjillään. Kävin muutamassa suosikkipaikassani kahvilla ja syömässä ja nautin hiljaisesta ja miellyttävämmästä Monacosta.  Café de Paris on klassikkokahvila ja tunnettu niin ylihintaisista kahvista kuin myös näyteikkunamaisesta terassista.  Terassilta käsin voi katsella mielenkiintoisia asukokonaisuuksia ja ohikulkevia ihmisiä – parempaa kuin mikään televisiosarja.

Avec Sofié blog l Monaco and South of France

Hotel Hermitagen terassi on taas kesäisin mitä ihanin paikka. Ruokaa tosin siellä ei kannata tilata (todella huono kokemus), mutta kyllä siellä teet ja skumpat juo samalla kun kuuntelee lokkeja ja katselee merta. Hotel Hermitage on varmasti yksi ihanimmista hotelleista mitä Monacossa on. Tuntee olonsa prinsessaksi, vaikka kävelee vain aulan poikki.

Avec Sofié blog l Monaco and South of France

Yksi koko etelän lempiravintoloitani on Mozza. Mozza on pieni italialainen ravintola, jossa keittiöstä ja salista oikeasti löytyy italialaisia hääräilemästä. Olen näiden italialaisten ravintoloideni kanssa hieman nirso, joten uskallan suositella tätä ravintolaa nirsoimmillekin. Täällä uskaltaa syödä, vaikka ei olla Italiassa.

Jos nyt olisi ollut kesä, niin olisin varmasti käynyt myös Monacon Nikki Beachillä. Siellä näkee myös oikeita prinsessoja, sillä viime kesänä bongailin Lindan kanssa ruhtinas Charlenen myös hotellin kattoterassilta. Uimaan en ole vielä ikinä Nikki Beachillä mennyt, mutta auringosta on tullut nautittua sitäkin enemmän.

Avec Sofié blog l Monaco and South of France

Sushia menisin syömään joko Nobuun tai Buddha Bariin. Nobussa sushit ovat paremmat, mutta Buddha Barin ulkoterassi on kesällä todella kiva. Kumpaakin ravintolaan tekisin pöytävarauksen varsinkin turistikautena.

Jos olette miettimässä kesälomianne, niin varaisin Monacoa varten maksimissaan kaksi päivää. Tosin riippuu lomailijasta, mutta jos tykkää autenttisesta meiningistä, niin en käyttäisi lomapäiviäni Monacoon, vaan pienimpiin kyliin.

You may also like

4 Comments

  1. Monacossa käynti jäi lomallamme tosi lyhyeksi, juotuamme elämämme kalleimmat drinkit Café de Parisin terassilla, ja käveltyämme kasinon edustalla, mies ilmoitti n. parin tunnin vierailun riittäväksi. Se siitä Monacosta. Muilta osin rannikko oli kyllä satumaisen kaunista.

    1. Haha, ymmärrän hyvin. Meinasin taas pyötyä kun maksoin 27 euroa kahdesta kahvista :D

      Jos ei halua juhlia tai katsoa autoja, niin en minäkään Monacossa oikein viihdy kauempaa. Muutaman vierailun jälkeen olen tosin löytänyt sieltä kivojakin paikkoja :)

      Se on!

  2. Pakko niuhottaa, Charlene taitaa olla ruhtinatar kummiskin. ;) Joo, Monaco on tylsä. En tykkää, mieluummin Italiaan tai Ranskaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*