My favorite chia pudding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untitled-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syön aamuisin yleensä kreikkalaista jogurttia hunajan kanssa. Noin vuosi sitten tosin löysin chia-siemenet ja sen jälkeen olen ripotellut niitä aamu- ja välipaloihini. Chia-vanukkaita näkyy ainakin Ranskassa, mutta varsinkin Yhdysvalloissa niitä on kahviloiden aamupalavalikoimissa. En tiedä mikä on tilanne Suomessa? Chia-siemenissä on paljon proteiinia, niin luulisi meidän proteiinikansan hurahtaneen siemeniin täysin.

Ennen kun menen nukkumaan, laitan seuraavan aamun aamupalan jo jääkapiin valmistumaan. Tykkään siementen sammakonkutumaisesta koostumuksesta, niin laitan yleensä siemeniä aika reippaalla kädellä aamuherkkuuni. Vältän normaalin maidon juomista koti-oloissa ja sen takia käytän joko sokeroimatonta soija- tai mantelimaitoa. Kun välillä kumminkin kaipaan makeutta, sekoitan seoksen sekaan hivenen kookossokeria hunajan tai stevian sijasta. Oletteko ikinä korvanneet normaalin sokerin kookossokerilla? Jos ette, niin suosittelen lämpimästi.

Chia-vanukkaat ovat loistava vaihtoehto aamuhetkiin, jos vaikka puuro tai jogurtti ei aina maistu. Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja aamiaiskupit laitetaan jääkaappiin yön ajaksi. Helppoa ja hyvää!

You may also like

3 Comments

  1. Käytän chian siemeniä tuorepuuron seassa antamaan rakennetta. En tosin taas pidä ollenkaan siitä sammakonkutumaisesta rakenteesta, joten yleensä vetäisen ainekset sileämmäksi blenderissä illalla ja aamulla puuro on mukavan paksuhkoa, mutta tasaista.

  2. Olen ihan noviisi chia-siementen suhteen, joten minkä verran noita siemeniä käytetään esim. yhden hengen annokseen aamiaisjogurttia? Maistuvatko ne miltään/joltain?

    Kiitos kivasta ja kauniista blogista :)

  3. Ihanan raikkaan näköinen aamiaisannos! Itsekin tykkään ripotrllaa chiaa moneen ruokaan. Sulatettuihin pakastemansikoihin chiaa sekoittamalla saa helposti ja nopeasti hilloa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*