My dress code – mekkokoodi

Monella meistä on ne omat luottoasut. Toisille ne ovat farkut, toisille valkoinen paita ja toisille mekot. Normaalisti arkisin kääriydyn nimenomaan farkkuihin ja valkoiseen paitaan. Ne vain näyttävät aina hyvältä yhdessä muutaman asusteen kera. Kesäisin taas puen ylleni pelkästään mekkoja tai hameita joissa on mukava olla ja jotka käyvät helposti minkälaiseen tilanteeseen tahansa, rannalle tai illalliselle.

Avec Sofié blog / my dress code

Ylläni on muutama vuosi sitten ostettu Mangon kutakuinkin neliön mallinen pitkähkö paituli. Mekko tai paituli on vilahdellut päälläni ja blogissa aina kesän tullen ja samalla mekolla jatketaan myös tänä kesänä. Yksinkertainen malli ja hempeä väri kun sopivat mihin tahansa kesäpäivään  tai –iltaan mainiosti asusteita muuttamalla.

Avec Sofié blog / my dress code

Omaan kesäiseen vaatekaappiin kuluvat myös värit, joten ne talviset harmaat, mustat ja valkoiset saavat myös väriä rinnalleen. Vaatekaappini puhkeaa myös kukkaan kesän kynnyksellä, sillä vaatekaappiin palaavat myös rohkeammat sävyt pastelleja unohtamatta. Ihan kanariankeltaista ei tosin ole vielä näkynyt, mutta pinkki ja kaikki punaisen sävyt löytävät tiensä kesäisin omalle värikartalleni.

Avec Sofié blog / my dress code

Avec Sofié blog / my dress code

Jos muutenkin mietin pukeutumistani, panostan ehkä enemmän asusteisiin kuin itse asuun. Tämän takia minulta löytyy monet aurinkolasit. Isot aurinkolasit ovat minulle ehkä se täkein asuste, sillä haluan samalla suojata kasvojani säteilyltä ja liialta auringolta. Ihailin vuoden verran Diorin so real -aurinkolaseja, mutta niihin tuli jonkinasteinen someähky, eivätkä ne alituisen sovittamisen jälkeen millään sopineet kasvojen muotooni. Täten päädyin ostamaan muutama kuukausi sitten Pradan Cinemat. Lasit eivät ehkä ole niin klassiset, mutta rikkovat muuten suhteellisen tyttömäistä pukeutumistani kivasti.

Avec Sofié blog / my dress code

Yksi asia mistä en luovu ja joita pitäisin mieluusti jalassa kesät ja talvet ovat ballerinat. Niihin panostan myös mieluusti ja ballerinakokoelmani kasvaa vuosi vuodelta, kun taas korkkarikokoelma pienenee koko ajan. Kesäisin ei siis mennä korkkarit jalassa, vaan ballerinoin.  Varsinkin kun Etelä-Ranskassa olemme, ei tämä vuoristomaastokaan oikein sovi koroille, paremminkin retkeilykengille.

Avec Sofié blog / my dress code

Kesäasuni koostuu siis auttamattomasti mekoista, aurinkolaseista ja ballerinoista. Kesämekkoja on tullut hamstrattua varsinkin Majesta viime aikoina, niin voisin mielelläni tehdä katsauksen kesämekkotärppeihin, että mistä suosittelen niitä hankkivan ja mikä on merkkien kokopolitiikka.  Varsinkin kun nykyään ostokset tehdään enemmänkin vaatteisiin liittyen Internetin virtuaalikaupoissa eikä välttämättä fyysisissä putiikeissa.

Avec Sofié blog / my dress code

Sunnies / Prada

Dress / Mango

Bag / Rebecca Minkoff

Arm candy / Celine & Hermès

Scarf / Balmuir *

Ballerinas / Pretty Ballerinas

If I had to describe my summer wardrobe with few pieces that I always wear, it’s simple: dresses, sun glasses, and ballerinas. I would happily like to wear jeans shorts, but I’m a dress kind of a girl. If I can avoid wearing long pants, I do.

For a Finn, the days you can wear summer dresses are limited. Therefore, I wear dresses as much I can during the summertime.  It makes me happy when I can just wear dresses, feel the wind in my bare thighs, and carelessly look a bit more feminine. Even though I don’t live in Finland now, every spring I get as excited about the dress season as I did when I lived in my home country.

If I give another look to my wardrobe, I see that I don’t skimp on accessories. I’d rather buy a nice pair of sunnies instead of a shirt. That’s why  my nice collection of sunglasses just keeps expanding.

You may also like

7 Comments

  1. Joo, postaus kesämekoista, mistä löytyy hyviä ja eri merkkien kokopolitiikasta, kiinnostaa! Sulla on aina niin kivoja mekkoja. Suomesta on joskus vaikea löytää monikäyttöisiä tyylikkäitä mutta sopivan rentoja mekkoja, ja nettikauppojen jättimäinen valikoima taas sekoittaa ainakin muun pään. :)

    1. Heippa, kiva jos kiinnostaa. Itse olen sen ainakin viineistään nyt huomannut kahden vuoden sisällä, että miten erikokoisia ranskalaiset merkit ovat.

      Kiva kuulla jos pidätte mekoistani, ne ovat omia vaatekaapin suosikkejani myös.

  2. Mekkopostaus ja vinkit mistä ostaa täydellisiä kesämekkoja kiinnostavaa kovasti.
    Ihastelin usein kauniita mekkojasi täällä blogissa :) Erityisesti kiinnostaisi kuulla Majen mekoista, niiden laadusta ja koosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*