Mustikkaa puurossa ja välipalassa

Kaupallinen yhteistyö: Maitomaa

 

Tänään pääsen kertomaan teille mahtavasta välipalasta yhteistyössä Maitomaan kassa. Tämä puuroihminen on hyvin onnellinen, että Maitomaa on lanseerannut täysjyväkaurasta ja marjoista tehdyn välipalajuoman, jossa on vain hedelmien omaa sokeria. Tarvitsen välipaloja pitkin päivää ja erilaisia aktiviteetteja, niin minunlaiselleni ihmiselle nämä ovat pelastus. Miehelleni myös, sillä ei tule nälkäkiukkua niin usein kun näitä purnukoita on lähestyvillä. Enää ei tarvitse olla sitä ”anti bitch baria” vaan nälkäkiukussa auttaa kaurainen marjajuoma.

Juomaa on kolmessa eri maussa; mustikka, puolukka ja mango. Oma suosikkini mauista on mustikka, sillä mustikka on lempimarjani. Maitomaa tunnetaan enemmänkin maitovalmisteista ja raejuustoista, mutta Juicy Oats – välipalajuoma on heidän ensimmäinen täysin kasvispohjainen tuotteensa. Juoma sopii siis myös vegaaneille loistavasti välipalajuomaksi.

Olen saanut testailla muutaman viikon eri makuja eri tilanteissa ja suureksi avuksi välipalat ovat olleet minulle kesken työpäivän, kauppa- tai torireissuilla. Usein sitä lähtee kauppaan tai markkinoille tyhjän vatsan kanssa, niin on ollut kätevää, kun on ollut kaapissa välipalajuoma, jolla on tyrehdytetty se suurin nälkä.

Halusin kokeilla välipalajuomaa myös uunipuurossa ja tein syksyisen omena-päärynäpuuron hiljattain. Näin aamiais- ja puuroihmisenä, sitä haluaa testailla erilaisia aamupaloja ja sen takia halusin yhdistää kanelin, kauran ja mustikan maut yhdessä päärynän ja omenien kanssa. Syksyllä varsinkin tulee tehtyä uunipuuroja, joten on kiva kokeilla eri variaatioita tekemällä perinteiset reseptit uudestaan.

Tarvitset uunipuuroon:

3 dl kaurahiutaleita

2 päärynää

1 omena

6 taatelia

1 purkki kaurajuomaa nesteeksi

Kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.  Pese ja /tai kuori päärynät ja omenat. Leikkaa omenat ja päärynät kauniiksi lastuiksi. Lado suurin osa hedelmistä vuoan pohjalle, mutta jätä muutama päärynä sivuun ja käytä sitä koristeena myöhemmin. Lisää kaurahiutaleet hedelmien päälle. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja ripottele paistoksen päälle.  Lisää kanelia. Kaada kaurajuoma hedelmä ja hiutaleseoksen päälle. Laita päärynäviipaleet paistoksen päälle. Laita puuro uuniin 20-30 minuutiksi.

Jos etsitte terveellistä ja luonnonmukaista välipalaa teidän arkirutiineihinne, suosittelen kokeilemaan Maitomaan Juicy Oats – juomia. Niistä lisää pääsette lukemaan heidän sivuiltaan ja voitte samalla tutustua, että miten vastuullisesti ja luonnonmukaisesti he tuottavat niin maito- kuin kauravalmisteensa.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*