Mitä tulee paikalle kun sinä tulet paikalle

Mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle? Tuo lause näkyi tällä viikolla Maaret Kallion pitämässä koulutuksessa, jota oli kuuntelemassa myös kummitätini.  Kumitätini jakoi kuvan tilaisuudesta ja presentaation slidesta omassa FB:ssaan ja nappasin sen sieltä mieleeni.

Kysymystä mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle, on jokaisen meistä varmasti hyvä miettiä olimme sitten missä tahansa tilanteessa. Kun tulemme töistä kotiin, kun avaamme työpaikkamme ovet tai kun menemme ravintolaan. Joka hetkessä olemme käytännössä muiden kanssa tekemisissä ja lähettelemme erilaisia signaaleja ja meidän tulisi nimenomaan miettiä sitä millaisia signaaleja lähetämme.

Näin kun on itse aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mietin myös paljon millaisia signaaleja, arvoja ja mielikuvia itsestäni lähetän teille joka päivä kuvien, postausten tai storyjen kautta. Toki ei kaikkea aina voi miettiä hyvin tarkkaan ja omalle persoonalle pitää olla uskollinen, mutta ehkä olisi välillä hyvä myös miettiä millaisia mielikuvia bloggaajana ja influencerina olo jättää jälkeensä. Eli ei pelkästään sitä mitä tulee paikalle, kun sinä tulet paikalle, vaan myös minun tapauksessani, millaisia mielikuvia haluan itsestäni ikuistettavan eri kanaviini.

Vaikka minulla ei olisi kaupallista sosiaalisen median presenssiä ja olisin ihan omana itsenäni aktiivinen sosiaalisessa mediassa, tulisi minun mietittyä myös millaisia mielikuvia ja asioita haluan itsestäni jakaa. Toki meillä kaikilla on huonoja päiviä aina välillä, mutta niille negatiivisille asioille tai arkipäiväisille valituksille ei saisi antaa likaa tilaa.

Entisessä työpaikassani meillä ei ollut omia työpisteitä, vaan valetelimme huoneesta toiseen fiiliksen mukaan. Näin ollen ei myöskään ollut vierellä sitä samaa työkaveria joka aamu. Vietämme työpaikalla paljon aikaa ja jos vieressä istuu joka päivä monta tuntia sama valittava ihminen, se negaatio tarttuu. Kun jaoin Instagramin Storyssä tällä viikolla Maaret Kallion ajatuksen ja myöskin sen mitä yritän viedä itse toimistolle, sain teiltä monelta viestin, että voi kuinka moni miettisi tätä asiaa tullessaan töihin.

Tänään kun menet sitten ystävän juhliin, kauppaan tai vaikka ravintolaan, mieti mitä viet sinne mukanasi kukkakimpun, kauppakassin tai sateenvarjon lisäksi. Viet mukanasi energiaa, mielipiteitä oman itsesi lisäksi. Mieti mitä haluat viestittää ja millä tavalla.

You may also like

2 Comments

  1. Palasin lukemaan tätä postausta vielä uudestaan. Meillä on vain tämä yksi elämä ja ei ole ollenkaan samantekevää miten sen käytämme. Postauksesi sisältävät sopivasti kauneutta ja tällaista viisautta, yhdistelmä, joka todella vetoaa minuun lukijana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*