Mirazur – my favorite (star) restaurant

Palataanpa hetkeksi hieman taaksepäin ja vappuun. Niin kuin kerroin, sain vapuksi yllätysvieraita, ruokarakastajia. Pelkästään se ei riittänyt, että ystäväni tulivat tänne yllätykseksi, vaan he olivat myös varanneet pöydän ravintolasta nimeltä Mirazur. Mirazur on listattu maailman 11:sta parhaimmaksi ravintolaksi ja Ranskan parhaimmaksi ravintolaksi. Mauro Colagrecon ravintola löytyy täältä kodin läheltä, Mentonin pikkuisesta kylästä.

Mirazur

*Picture taken from a picture.

mir5

Mirazur sijaitsee sananmukaisesti kiven heiton päästä Italian rajasta, sillä ravintolan ovelta kävelee minuutissa rajan toiselle puolen. Minulle oli hivenen omituista, että ravintola sijaitsee nimenomaan tässä pienessä kylässä, mutta toisaalta on kiva, kun kaikki paikat eivät ole keskittyneet esimerkiksi Cannesiin.  Ei vain heti ensimmäisenä tule mieleen, että yksi maailman parhaimmista ravintoloista olisi nimenomaan Mentonissa ja niin rajan tuntumassa.

mir4 mir3

Olen käynyt muutaman kerran Michelin-tähdellä varustetussa ravintolassa. Kaikki ovat olleet aika erilaisia ja on vaikea laittaa niitä järjestykseen, mutta Mirazur on kyllä aika lähellä ykköspaikkaa. Ehdottomasti paras Michelin-ravintoloista paras missä olen Ranskassa syönyt. Mauro on argentiinalainen, joten hänen annoksissaan on vivahteita myös hänen kotimaastaan eikä pelkästään Ranskasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mir6

Mirazur

Tällä hetkellä juhlitaan Mirazurin kymmenettä vuotta ja sen takia söimme 12 ruokalajin lounaan, joka koostui ravintolan parhaimmista annoksista. Koko lounas oli yhtä ilotulitusta ja taisi siinä tulla myös vedet hieman silmiin, sillä ruoka oli kertakaikkisen ihanaa.  Vaikea oli sanoa mikä oli lempiannokseni, mutta omia suosikkejani olivat hummeri sekä pastamaisesti tarjoiltu kalmari.

Mirazurista saa myös lounasta, joten jos ei halua syödä monen ruokalajin päivällistä, niin ravintolasta saa myös pienemmän nälän annoksia. Suosittelen lämpimästi käymään, jos olette tulossa Etelä-Ranskaan kesälomalle. Vaikka hyvää ruokaa saa Etelä-Ranskasta muutenkin, mutta Mirazur on käymisen arvoinen paikka.

………………………………………………………

While ago my friends were visiting me in south of France, and as a surprise they had booked a table from a star restaurant called Mirazur. Our first of May brunch could have not been better. Mirazur is ranked as the world’s 11th best restaurant and the best restaurant in France. I was literally in tears when I was eating all the beautiful creations that Mauro Colagreco created for us.

Mirazur situates surprisingly in the little village, in Menton. Menton is in the border to Italy and maybe the least known village in south of France. In the other hand, it is actually nice that not everything is located in Cannes. If you come to south of France while you are having your summer vacation, don’t forget to have a lunch or dinner in Mirazur. You won’t be disappointed.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*