Mexico City, Guadalajara, and Tulum on my mind

Tiedän, että Suomessa on nyt paukkupakkaset, niin ajattelin lähettää lämpöä näin virtuaalisesti. Ranskassakin ovat ilmat viilenneet ja voi olla että saamme Pariisiin myös lunta – ihanaa! Minusta Suomi on muuten kauneimmillaan juurikin kylmissä lämpötiloissa, joten nauttikaa.

Planning a trip to Tulum and Guadalajara

Noin vuosi sitten sain kuulla, että ystäväni menee Meksikossa naimisiin. Pistin tämän suuren päivän jollain lailla taka-alalle, sillä silloin tuntui että häihin on vielä ikuisuus. No eipä ole enää, sillä reilun kuukauden päästä lähden pienelle Meksikon kiertomatkalle. Kun noin kauas lähtee, haluaa sitä nähdä monta kohdetta eikä vain yhden. Häät ovat Guadalajarassa, mutta haluan nähdä matkallani myös kaupungin vilskettä ja sitä rantaa. Eli menen myös Mexico Cityyn ja kaikkien instaajien paratiisiin, Tulumiin.

Planning a trip to Tulum and Guadalajara

 

Te ketkä olette blogiani pidempään lukeneet, tiedätte että joudun ylittämään itseni tällä matkalla lentopelkoni takia. Joudun ylittämään Atlantin sellaisella reitillä, millä en mielelläni matkustaisi ja joudun myös lentämään yrityksillä joista en ole koskaan kuullut yhtään mitään. Sanoinkin ystävälleni, että toivon että hän ymmärtää miten paljon arvostan ystävyyttämme, että pelostani huolimatta tulen heidän häihinsä.

Planning a trip to Tulum and Guadalajara

En ole koskaan ollut Väli- tai Etelä-Amerikassa, joten tämä on monella tapaa uudenlainen matka. Olen aina mieltänyt, että pitäisin Meksikosta, sillä kuka nyt ei tacoista ja värikkäästä kulttuurista pitäisi? Joten luvassa on siis myös ruokaloma. En malta odottaa kaikkia hedelmiä sekä mausteisia liharuokia.

Planning a trip to Tulum and Guadalajara

Kun kuulin häistä, mietin heti että Tulumiin on päästävä. Olen keräillyt paljon inspiraatiota jo Pinterestiin, mutta jos teillä on jotain käytännön vinkkejä Meksikosta niin ne olisi enemmän kuin tervetulleita. Olen vuokraamassa myös auton, sillä Tulumiin ei pääse oikein muulla tavalla. Eli autonvuokraamiseen liittyviä kokemuksia ottaisin myös vastaan enemmän kuin mielelläni. Olen auton jo varannut Cancunista ja lueskellut kokemuksista, mutta toivottavasti teiltä saisi myös jotain vinkkejä etenkin turvallisuuteen liittyen.

Nyt vain siis teetä kuppiin, villasukat jalkaan ja ajatukset lämpimään!

………………………………………………………..

Around year ago, my friend told me that he is getting married in Mexico with his girlfriend. My first thought was, I couldn’t miss this opportunity to celebrate their love and also discover a colorful country I’ve never been before. Last April the February 2016 felt so far away so I haven’t been even thinking my trip so much, but now I’m literally counting the days.

The wedding is in Guadalajara, but I’ll stay also couple of days in Mexico City and Tulum. If you are same kind of wanderlust like me, you probably have noticed that Tulum has been the place to be especially in the past two years. You probably have seen all those dreamy beaches and cute cabanas on the beach. Tulum is a total opposite from the lively Cancun. According to Pinterest, it’s a peaceful and natural place what you don’t want to miss.

While I’m in Mexico, I also go to Mexico City for a few days. This is my firs time in Central America and I’m looking forward to it. I have had a feeling, that I would love Mexico and while I’ve been searching information, I have got super excited about my upcoming adventure. I know this is the perfect way to usher in the year 2016.

Any tips?

You may also like

27 Comments

 1. Ihanaa, kun pääset lämpimiin maisemiin! <3 Omasta kokemuksesta voin sanoa, että väli-Amerikassa liikenne on mitä on, joten jos ei ole ihan pakko autoa vuokrata niin maksaisin mieluummin lentokenttäkuljetuksesta Tulumiin. Muistelen ainakin itse joskus selvittäneeni että Cancunin kentältä menee joko suora bussiyhteys tai bussi Playa del Carmenin kautta Tulumiin ja lisäksi isoimmilla hotelleilla on shuttle service. Tulum taas on sen verran pieni paikka, että siellä helpoin on liikkua taksilla pidemmät matkat. :) Meksikon rannikko siellä on sen verran turistisoitunutta, että on varsin turvallista verrattuna muihin alueisiin Meksikossa, mutta liikennekäytännöt muuten voivat olla kuin villistä lännestä ;)

  1. Heippa, lueskelin tuosta kuljetuksesta mutta sitten löysin muutaman blogipostauksen joissa kerrottiin, että auton vuokraus ei ole huono idea. Ainoa suuri miinus liikenteen lisäksi oli tankkauksiin liittyvät huijaukset.

   Jep, Tulumissa mennään kävellen tai Taksilla, ei siellä taida olla kuin yksi katu edes?

   Kiitos tästä. Pitää nyt hivenen mietiskellä mitä tekisi..Käyn myös kaivelemassa arkistojasi jos sieltä löytyisi lisää fiilistelyä :)

 2. Muistelen perheemme vuoden takaista Meksikon matkaa edelleen suurella lämmöllä. Tulumin (ja Tulumin ihanan rannan) lisäksi suosittelen mitä lämpimimmin retkeä Akumeliin. Siellä koin matkamme (ja luultavasti yhden koko elämäni) hienoimmista elämyksistä snorklatessamme merikilpikonnien kanssa. Luonnonrannalla siis. Kilppareiden elinoloja turvattiin sillä, että kaikkien on käytettävä kelluntaliivejä ettei ravintona oleva aluskasvillisuus tallaantuisi. Me otimme kuljetukset perheellemme suoraan hotellilta, mikä oli verraten edullistakin. Ihanaa Meksikon matkaa!

  1. Ei ei ei – lisäät vain matkakuumettani!
   Merikilpikonnia <3 <3

   Olen kerran ollut Malesiassa tälaisella saarella missä mies hautoi haudottamossa kilpikonnien munia, sillä alkuperäisväestö ei ymmärtänyt miksi niitä piti suojella. Tulee niin hyvä mieli kun kuule, että snorklaus ja sukeltaminen otetaan vakavasti vielä jossakin. Liian monta kuollutta riuttaa Thaimaassa ja Malesiassa olen nimittäin nähnyt :(

   Koitko, että siellä oli turvallista kantaa kameraa mukana? Mietin vain nyt että millä kameralla lähden matkaan..

   1. Menetin kyllä sydämeni niille kilpikonnille. Ja tuntui että niiden suojelu huomioidaan ko. rannikolla.
    Kannoimme koko pariviikkoisen matkamme ajan järjestelmäkameraa mukanamme, emmekä kokeneet siinä ongelmaa. Pienellä vedenalaiskameralla saimme taltioitua kilpparitkin kuvamuistoiksi ❤️

    1. Hei!
     Minun sydäntäni lähellä ovat delfiinit, kilpikonnat ja kirahvit. Kilpikonnien elämää meren alla seuranneena tulee niin ihana olo kun näkee että niistä pidetään huolta ja niiden tulevaisuus turvataan. Suurin unelmani olisi nähdä pikkukilppareiden vaellus pesästä mereen. Se olisi upeaa!

     Hyvä tietää,että kameran kanssa voi heilua. Mexico Cityssä tosin pidän sitä laukussa varmasti suurimman osan ajasta,mutta Tulim on tunnelmaltaan varmasti letkeämpi :)

     Ihanaa viikonloppua <3

 3. hei

  Sofi Fahrman ( sofis snapshots) joulukuun lopun blogikirjoituksessaan kertoi omia Tulum suosikkejaan. Kannattaa lukea…

  Sanna

 4. Olen lähdössä viikon kuluttua ensimmäistä kertaa Meksikoon. Olemme ensimmäisen viikon Cancunissa ja toisen Playa del Carmenin lähistöllä. Kiinnostavia päiväretkikohteita ovat esim. Tulum, Akumel, Isla de Mujeres ja Cosumel. Äidiltäni sain joululahjaksi rahat delfiinien kanssa uintiin. ☺

  1. anteeksi kriittisyyteni, mutta en kyllä suosittele lantillakaan kannattamaan sitä bisnestä – delfiinit elävät vankeudessa ja turistit maksavat, että pääsevät uimaan niiden kanssa.

   Ja pahoittelut, jos tarkoititkin meriretkeä, jossa uidaan villidelfiinien kanssa.

   1. Uskon että tässä tarkoitetaan nimenomaan meriretkeä.

    Nämä ovat tosi vaikeita kysymyksiä ja olen esimerkiksi pienenä käynyt aina Korkeasaaressa katsomassa eläimiä ja jos minulla olisi lapsia, veisin heidät varmasti edelleen eläintarhaan.

  2. Heippa,

   oi ihanaa <3 Voiko matkaasi seurata esimerkiksi Instassa? Olisi kiva virittäytyä matkatunnelmaan. Nimimerkillä 39 pv jäljellä :D

   Tuossa Api sanoikin tuosta Akumelista, että kannattaa mennä. Voi miten ihanaa. Olen snorklaillut, mutta en sukellellut ja kaksi kertaa olen nähnyt merikilpikonnia. Delffiineitä tai haita en ole nähnyt vaikka olen käynyt ns. spoteilla uimassa.

   Tuo delffiinien kanssa uiminen on varmasti upea kokemus, niin kauniita kun ovat <3 Ihana äiti!

 5. Hei, kuullostaa seikkailulta vailla vertaa. Jos itse olisin tuonne matkalla ja vuokraisin auton se ei sitten olisi mikään pieni kinnerimuna vaan ihan kunnon maastoauto. Sama pätee USA:n puolella ja sen parempi, mitä enemmän on peltiä ympärillä. Mukavaa Meksikon reissua! Tässä ei voi välttyä pieneltä matkakuumelta, mutta kärsin samasta ‘viasta’ enkä pakon jälkeen enää kovasti kaipaile näitä Atlantin yli meneviä lentoja. ;-)

  1. Hei sinä !

   Hihi, muistelen jenkkien autovuokrausreissua jolloin sain isomman auton eteeni mitä koko kotini oli silloin suurin piirtein. Jeps, peltiä pitää olla ympärillä.

   Niin, se ei ole kiva kaveri varsinkaan ihmiselle joka rakastaa matkustamista. Minua ei pelota lentää muualla kuin Atlantin yllä ja tämä tuleva 12 tuntia ei tule olemaan minulle tai matkakumppaneilleni mitenkään miellyttävä. PItää varmaankin valvoa edelliset päivät, että olen niin puhki koneessa että en voi muuta kuin nukkua.

   Ihanaa alkanutta viikkoa ja tsemppiä seuraaviin lentokertoihin <3

 6. Moikka Sofie,

  Olen asunut Meksikossa useaan otteeseen vuodesta 2002 ja matkustanut maan pohjoisesta etelään ja idästä länteen ja Tulum oli (ainakin silloin kymmenen vuotta sitten) ehdottomasti maagisin, hienoin ja ihanin. Upeampia rantoja on vaikea löytää kuin mitä Playa del Carmenin ja Tulumin lähistöllä on.
  Voisin kirjoittaa Meksikosta (kulttuurista, ruoasta, ihmisistä, matkoista etc) vaikka kirjan mutta jos pitäydyn postauksessasi mainituissa aiheissa, alla pari kommenttia:
  1. Ei ole hauskempaa tapahtumaa maailmassa kuin meksikolaiset häät. Olen ollut kymmenissä meksikolaisissa häissä ja ne on yksinkertaisesti WOW. Parhaat bileet ikinä. Joka ainoa kerta, ENJOY!!!
  2. Itse yrittäisin järjestää Tulumissa enemmin kuljetuksen, sillä kuskin ja kuljettajan järjestäminen on edullista ja helppoa. Jos kuitenkin päädyt vuokraamaan auton, OLE EXTRA VAROVAINEN niin liikenteen kuin maantierosvojenkin osalta ja vältä erityisesti ajamista pimeällä. Muista myös, että poliisit ovat usein korruptoituneita ja saattavat pysäyttää turisteja vain saadaakseen rahaa. Tee siis suunnitelma valmiiksi, jos näin käy.
  Tulumin kylässä on tosiaan vain pari hassua katua mutta hotellit, pyramidit ym. mageat mestat ovat rannalla, jonne on automatka “keskustasta”. Jos siis valitset hotellia, ehdottomasti rannalta. Hotellitarjonta on räjähtänyt sen jälkeen, kun itse kävin siellä mutta itse suosisin kategoriaa “mitä pienempi boutique hotelli, sitä parempi”. Tulumissa on upein näkemäni tähtitaivas ja sen näkee parhaiten mitä enemmän luonnon keskellä hotelli sijaitsee.
  3. Mexico Cityssä on hyvin tärkeää millä alueella hotellisi sijaitsee ja miten siellä liikut. Oma suosikkini on Condesa mutta myös Roma on noussut viime vuosina trendikkäänä. Polanco on hienostoalue jossa hienoja hotelleja, fine diningiä ja hyvää shoppingia mutta vähemmän elämää. Historiallisessa kaupunginosassa kävisin vain kiertoajelulla, en pitäisi majapaikkaa.
  4. Muista maistaa “Tacos al Pastor” (parhaat löytyy Mexicossa El Califa nimisestä Taqueriasta Condesasta Avenida de Leonilta. Jos menet, maista myös “gaonas”.) , juo “Michelada” (vaikka et pitäisi oluesta) ja laadukasta tequilaa jota ei kumota kerralla vaan maistellaan sivistyneesti “sangritan” kera.
  5. Huumesota on riehunut hurjana viime vuosina ja kaukana ovat olleet ne ajat jolloin yksin matkustin ympäri Meksikoa missä vain. Tilanne on kuitenkin käsittääkseni hieman rauhoittunut mutta turvallisuuteen tulee kiinnitää erityistä huomiota ja pitää silmät ja korvat auki mitä ympärillä tapahtuu. Vastapainona kuitenkin mainittakoon, että meksikolaiset ovat ystävällisin, huolehtivaisin, hauskin ja yksinkertaisesti hurmaavin kansa minkä olen koskaan tavannut , joten sinusta pidetään varmasti hyvää huolta.

  Jos haluat lisää vinkkejä, huikkaa niin vastaan mielelläni.

 7. Tzinzi, olipa hyvä että mainitsit näistä maantierosvoista. Olimme Houstonista ajamassa San Parde Islandille, ja lähellä Meksikon rajaa, keskellä ei mitään oli isä lapsensa kanssa tienpuolessa. Mies olisi varmasti pysähtynyt ennen olisi sanonut, että kaasu pohjaan! No takaisin tullessa taas “keskellä ei mitään” olikin poliisiratsia, ja meillä passit unohtuneet kotiin. Oli varmasti meidän onni ettemme joutununeet vankilaan, sillä vihainen sheriffi sanoi, että tämä on sitten viimeinen kerta. Kyllä siinä hetken aikaa täristiin kun saimme jatkaa matkaa. Ikinä en enää lähde tuollaisille tuntemattomille seikkailuille, vaikka määränpää olkin tiedossa. Oli aika lähellä sekin ettei iso haukka rämähtänyt tuulilasiin.

  1. Hui, nyt kuulostaa seikkailulle!

   Niin, valitettavasti lapset eivät ole näissä maissa (tai Euroopassakaan usein enään) mitään muuta kuin työvälineitä. Jotenkin sitä on joutunut kovettamaan itsensä ja sulkemaan silmänsä ja rahapussinsa. Kun näkee huumattuja lapsia joka päivä kadulla makaamassa, ei enää ole ehkä niin naiivi näissä jutuissa.

   Ajamme onneksi keskellä päivää ja Yacatan on turisteja täynnä, niin sen pitäisi olla aika hyvin siivottu.

 8. Heippa,

  et tiedä miten onnelliseksi teit minut tällä kommentilla – kiitos siitä! Tulen varmasti kyselemään sinulta lisävinkkejä, eli varoitan jo nyt.

  Uskon, että nämä häät tulevat olemaan ikimuistoiset kolme päivää. Juhlallisuudet kestävät siis kolme päivää ja tilaisuuksia on erilaisia. En vain oikein tiedä mitä kuuluu laittaa päälle? Mitä värejä yms?

  Olen aikamoinen matkasuunnittelija ja Tulum on ollut ainakin viimeiset kaksi vuotta listallani. Olen katsellut kuvia Instagramista ja Pinterestistä ja oh nou mitä rantoja! Siis valitsimme nimenomaan pikkuisen cabanan rannalta ja kun ovet aamulla avaan, on edessä meri <3 En kestä, enkä malta odottaa! Hotellitarjontaa oli kaikenlaista ja resortin sijaan menen tällaisessa kohteessa mieluummin pikkuiseen boutique-tyyppiseen vaihtoehtoon.

  Lueskelin tuosta autoilusta Meksikossa ja koska autoilemme päivällä, niin luotan kuskiimme. Onneksi näytän niin paikalliselta, niin toivotaan että maantierosvot pysyvät poissa. Jeps, strategia pitää olla aina valmiina kun reissaa jos viisumit menevät umpeen tai rosvot tulevat tielle :D

  Wau, olenpa osunut oikeaan, sillä varasin huoneen nimenomaan Condesasta. Kun ei ole käynyt maassa tai kaupungissa on tosi vaikea valita mistä hotellin ottaa. Condesa vaikutti kuvien perusteella niin mielenkiintoiselta. Kiitos näistä vinkeistä, laitan ne ylös ja lähettelen sitten virtuaalisia postikortteja sinulle <3

  Olen seurannut jostain kumman syystä näitä Meksikon huumesotia uutisista aina ja huomasin, että he vihdoin nappasivat huumekartellin kuninkaan ja ovat siirtämässä häntä nyt Yhdysvaltoihin.

  Uskon, että tästä tulee unohtumaton matka, laitan sinulle varmasti vielä mailia - kiitos tosin jo näistä vinkeistä!

  1. Olipa kiva, jos viestini ilahdutti! Olen aina niin innoissani ja myötäonnellinen, kun joku on lähdössä “sieluni kotimaahan” ja erityisesti jos matka sisältää aitoja kontakteja meksikolaisten kanssa kuten esim. häät!
   Hääpukeutuminen riipuu suuresti siitä, missä ja mihin aikaan häät pidetään. Ovatko ne päivällä, illalla, puutarhassa, sisätilassa…? Meksikossa on valtavat luokkaerot ja pukeutuminen ja juhlallisuudet riippuvat myös morsiusparin sosioekonomisesta taustasta.
   Olen melkein varma, että kaapistasi löytyy mainioita vaihtoehtoja mutta sen sijaan jos pukukoodina miehille on “guayabera”, saattaa avecisi olla hyvä pistäytyä paikallisessa vaatekaupassa ennen häitä ellei hän ole aikaisemmin osallistunut juhlallisuuksiin Lattareissa. Pukeutumis-, häälahja- ym etiketistä on ehkä enemmän kirjoitettavaa, kuin mitä tähän kommenttiosioon mahtuu, joten jos haluat lisää vinkkejä, laita mulle reippaasti sähköpostia, autan tosi mielelläni ja elän innostuksessa mukana, hih.

   1. Totta kai – kun ensimmäinen kerta Meksikossa ja kun suomalaista “tukiverkkoa” ei täältä Internetin syövereistä oikein löytynyt. Tai muutenkin Meksikosta on aika vähän selaista käytännön informaatiota saatavilla. Sinulle riittäisi hommaa ;)

    Oi, veikkaan että tästä tulee kaikessa värikkyydessään myös minun sieluni kotimaa. Miten ihanaa!

    Siis no kun en tiedä, kun kutsu ei ole vielä tullut perille – kuukausi häihin. Manana! Mutta siis perheen tausta on ns. yläluokkaa ja sukujuuret tulevat jonkun mutkan kautta saksasta. Ystäväni on ranskalainen ja hän menee siis meksikolaisen naisen kanssa naimisiin.

    No emme ole osallistuneet ja olen vain Pariisin kaduilla nähnyt lattarihääkulkueita ja oh wow sitä värikirjoa.

    Laitan sinulle viestiä sillä en oikein ole selvillä tuosta lahjapolitiikastakaan. Tai mistään nyt ylipäänsä.

    Gracias!

 9. Viime tiistaina Meksikosta palanneena tässä omat kokemukseni.
  Lensin Meksiko Cityyn josta bussilla Queretaroon jossa vietimme viikon. Ihana kaupunki jossa kiva vanha kaupunki.
  Lensimme Meksiko Citysta Cancuniin josta olimme vuokranneet auton. Lentokentältä on kaikilla autovuokraamoilla kuljetus heidän toimipisteeseen jotka sijaitsee hiukan kentän ulkopuolella. Autolla taisi mennä noin 5 minuuttia. Vuokraamossa (Alamo) oli paljon porukkaa ja homma kestää joten hyvät hermot mukaan. Olin varannut 5 ovisen henkilöauton mutta saimme tilalle Chryslerin minivanin joka olikin kiva yllätys.
  Valtatie 307 joka menee rantaa pitkin on hyvässä kunnossa ja poliisien check pointeja on tiheässä. Liikennettä on mutta mielestäni ei sen enempää kuin suomessakaan.
  Retornoja eli paikkoja joissa voi tehdä U-käännöksen on paljon koska liittymiä,ei juuri ole.
  Tuo yie on niin hyvin liikennöity ettei mitään maantierosvoja tarvinnut pelätä. Huoltoasemia on koko ajan ja kun ei jätä mitään arvokasta autoon ei onglemaa.
  Asuimme vuokratalossa Chemuyil nimisessä pienessä kylässä 20 km ennen Tulumia.
  Kylää vastapäätä on ihana kilpikonniensuojeluranta jossa kävimme uimassa.
  Tulumiin ja muualle voi hyvin ajaa ja vartioituja parkkipaikkoja on hyvin. Maksavat muutaman euron.
  Kävimme Tulumin raunioilla ja sinne kannattaa mennä heti aamusta ennen 9 koska sen jölkeen sinne landaa miljoona turistibussia ja miljoona ihmistä.
  Me onnistuttiin missaamaan Justin Bieber ( luojan kiitos ) parilla päivällä kun tyyppi oli käynyt raunioilla pelleilemässä.
  Toiset hieman isommat rauniot Chichen Itza ovatvparin tunnin ajomatkan päässä mutta näkemisen arvoiset myös.
  Kävimme snorklaamassa Cozumelilla ja se oli hieno reissu myös. Playa Del Carmen kamala turistirysä mutta paljon ravintoloita ja baareja. Kävimme yhtenä iltana siellä syömässä.
  Meitä huijattiin kerran huoltoasemalla kun tyyppi väitti että annoin 20 $ vaikka annoin 200 $ joten kannattaa olla tarkkana. Muuten ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia.
  Varaudu että englantia ei puhuta kuin turistikohteissa.
  Paluumatkalla ilta ja yksimpäivä Meksiko Cityssa ja Frida Kahlon kotimuseo on käymisen arvoinen paikka mutta etenkin viikonloppuna kannattaa mennä heti aamusta.
  Kaikkialla halpoja taco paikkoja ja ruoka on todella hyvää.
  Itse lensin Iberialla Madridin kautta ja ei muuta valittamista kuin se aettä laukkuni tulinkommen päivän päästä vasta koska Madridissa ainoastaan tunnin vaihto.
  Paikan päällä lensimme Cancuniin Viva Aerobusilla joka on paikallinen halpalentoyhtiö mutta ei mitään valittamista. Kaikki toimimhyvin ja koneet uusia.
  Sisko lensi Lontoosta Aero Mexicolla ja siitäkään ei valittamista.
  Meksiko on ihana maa ja lähtisin heti uudestaan.
  Ihanaa matkaa!

  1. Heippa,

   kiitos viestistäsi <3

   Oli ihan pakko oikein syventyä tähän kommenttiisi ajan kanssa, sillä luin sen muutaman kerran (eilen ja tänään).

   Ihana kuulla, että tuo autoilu sujui niin mallikkaasti siellä. Se on itseasiassa ollut yksi pelkoni. En nimittäin tykkää autoilusta mitenkään erikoisemmin ja varsinkin Meksikossa se voi olla eksoottinen kokemus.

   Tuonne kilpparirannalle on pakko päästä!

   Onneksi toinen meistä puhuu espanjaa, niin ei haittaa vaikka sitä kieltä ei osaisikiaan kunnolla.

   Playa Del Carmenin varmasti skippaan kokonaan, sillä en ole nyt hakemassa mitään muuta kuin rantaa ja pikkumökkiäni.

   Kiitos paljon näistä lentoaiheisista kommenteistä - niitä tarvitsin.

   Mahtavaa, täällä lasketaan päiviä kuumeisesti ja mietitään mistä löydetään uikkarit näin talvella. Enää reilu 30 yötä!

   1. Kiva että vinkeistä oli apua. Pahoittelut kirjoitusvirheistä. iPadilla välillä hankala kirjoittaa .
    Oikein ihanaa reissua!

 10. Hei Sofié,
  eksyin blogiisi pitkän tauon jälkeen ja innostuin heti kun huomasin, että olet lähdössä Meksikoon :)

  Olen käynyt Meksikossa jo 3 kertaa (seuraavan kerran olen menossa pääsiäisen aikoihin) ja nähnyt jo aika paljon. Olen naimisissa meksikolaisen kanssa, joten minulle Meksikossa liikkuminen yms. on aina ollut suhteellisen helppoa, vaikka en espanjaa puhukaan.

  Todella hyviä vinkkejä on osanneet muutkin Meksiko-matkaajat antaa, mutta tässä vielä muutama:

  Mexico city on mahtava kaupunki, toivottavasti laskeudutte aamu- tai iltahämärän aikaan, jotta näette kuinka valtava paikka se on. Kaupungissa on valtavasti nähtävää, mutta kannattaa käydä katsomassa historiallista keskustaa, Frida Kahlon talo (mikäli on Fridan elämästä ja taiteesta kiinnostunut), Coyoacan (kaupunginosa) ilta-aikaan kun ihmiset ovat kaduilla syömässä, lapset leikkimässä, nuoret pussailemassa. Julkisilla kulkuvälineillä (metrolla) uskaltaa kyllä liikkua päiväsaikaan ihan hyvin. Se on huomattavasti nopeampaa, kuin taksilla ajelu. Muuta näkemistä: Bellas Artes, Garibaldin aukio, Palacio Nacional, etc. Löytyyhän näitä vinkkejä matkaoppaista :)

  Riviera Mayalla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Rantaviivaa pitkin kulkee yksi ainoa tie, joka on tiheään poliisiasemien siivittämä. Kannattaa pitää auto ns. moitteettomassa kunnossa, jotta poliiseilla ei ole mitään huomautettavaa. Mutta uskoisin, että harvemmin autovuokraamojen autoja pysäytellään. Vaikka bussilinjoja varmasti on vähän joka suuntaan, niin tuo omalla autolla kulkeminen kuitenkin helppoutta, koska välimatkat on pitkiä.

  Cancunia en voi suositella, ellei tykkää kreisibailaamisesta. Siellä on ostosmahdollisuudetkin melko heikonlaiset, perinteiset meksikolaiset tuotteet on tosi kalliita ja Zarahan nyt on meilläkin.

  Tulum, Akumal, Chichen Itza, Valladolid… Itse olen käynyt sekä Xel-hassa että Xcaretissa, tykkäsin molemmista, vaikka ovatkin turisteille suunnattuja. Xcaretissa oli paljon nähtävillä eläimiä ja meksikolaista kulttuuria. Xel-hassa pääasiassa snorklailtiin ja nukuttiin riippukeinuissa. Kannattaa tsekata jos jompikumpi kiinnostaa. Myös erilaiset maanalaiset joet (cenotes) on myös kokemuksen arvoisia.

  Jos possua syötte niin cochinita pibil on herkullista! Ruokajuomana kannattaa ottaa agua frescoja, eli hedelmävesiä. Makuina esim. lime, tamarindo, flor de jamaica. Vedet on todella raikkaita ja maukkaita.

  Paljon olisi kerrottavaa, jos haluat kuulla lisää jostain yksityiskohdasta niin laita toki vaikka meiliä! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*