Mekko viiden vuoden takaa ja uudet asusteet

Avec Sofié blog l Itsenäisyyspäivä

Olen tällä hetkellä Suomessa ja syy minkä takia on tietenkin itsenäisyyspäivä. Meillä on tiedossa upeat juhlat, jonne on kutsuttu 200 itsenäisyysjuhlijaa. On varmaankin itsestäänselvyys, että näitä juhlia ei jätetä välistä varsinkaan, kun Suomi täyttää sata vuotta.

Avec Sofié blog l Itsenäisyyspäivä

Suomalaisuuteni sekä jonkinlainen kansallisylpeyteni on noussut varsinkin viimeisen kahden vuoden aikana. Olen aina ollut ylpeästi suomalainen, mutta kun kotimaata katsoo kauempaa, korostuvat ne hienot arvot joita kannan suomalaisena aina mukanani. Tasa-arvo, puhtaus ja toisten kunnioittaminen ovat varsinkin arvoja, joita seuraavat minua minne sitten ikinä menenkin.

Avec Sofié blog l Itsenäisyyspäivä

 

Avec Sofié blog l Itsenäisyyspäivä

Ensi viikon juhlat ovat iltapukujuhlat, jonne voi tosin laittaa muutakin kuin pitkän puvun. Kun katsoin muuttorumbassa vaatekaappiani, löytyi sieltä WhyRedin musta mekko, jonka olen ostanut opiskeluaikoinani Vaasasta. Muistan miten silloin mekon ostaminen kirpaisi, mutta taas sen näkee, että kun löytää omanlaisensa asun, kestää se aikaa ja käyttöä vuodesta toiseen.

Kun mekkoa pari viikkoa sitten sovittelin, hirvitti hivenen, että mahtuuko se enää päälle ja olisiko aika suunnata sittenkin ostoksille. Ilokseni mekko mahtui jopa ylleni, joten juhlien mekkokriiseiltä säästyttiin.

Mekon kaveriksi, ostin Miu Miu :n korvakorut sekä sormuksen, mutta muuten asusteina säilyvät lempilaukkuni, YSL:n clutch sekä vakiokorkkarini Aquazurralta. Kun on niin sanotusti klassikkojutut kaapissa, ei sitä joka juhliin tarvitse kaikkea ostaa uudelleen ja uudelleen.

 

Avec Sofié blog l Itsenäisyyspäivä

Yritän vähän kaikessa pitää mielessä sen ajatusmaailman, että pidän vaatteistani, sohvastani tai vaikka tauluistani pidemmän aikaa, jotta ei tulisi tehtyä niin paljon heräteostoksia. Sen takia yritänkin usein aina ostaa esimerkiksi suhteellisen klassisia tai hillittyjä vaatteita tai sisustusjuttuja, jotta silmä katselee niitä vähän kauemminkin. WhyRedin mekkoni on juuri yksi niistä asioista, jotka ovat olleet matkassani hyvin pitkään.

You may also like

4 Comments

 1. Juurikin näin. Olen huomannut, että jos ostan joskus jonkun vaikkapa edullisemman ns. kertakäyttötuotteen, en pidä siitä enää hetken päästä tai yllä toista kertaa. Mutta vaikka joskus hieman kirpaisee, kannattaa kuitenkin sijoittaa vähän enemmän laadukkaaseen ja mieleiseen asiaan, niin siitä on iloa pitkäksi aikaa. Kalliimpi, hyvin valmistettu ja suunniteltu tuote kestää aikaa paremmin. Itse suosin mustia asuja ja hankin sitten laukut ja kengät ym. asusteet hieman näyttävämpiä.

  1. Heippa,

   kuulostat ihan minulta :)

   Niinpä, juuri niin. Nuorempana tuli ostettua juuri sellaisia yhden illan mekkoja, mutta enää ei niinkään. Oli ilo kun mekko mahtui päälle monen vuoden jälkeenkin!

   Mietin sitä myös vähän niin, että kun sijoittaa enemmän, sitä ehkä myös sitoutuu eri tavalla kuin 50 euron mekkoon :)

 2. Onpa kaunis asukokonaisuus! Itse olen pohtinut Aquazurran korkkareita hääkengikseni, mutta 10.5 cm korot ovat itselleni liikaa. Ilmeisesti osassa malleja on matalampi korko, minkä korkoiset korot sinun korkkareissasi ovat?
  Jatka Janette samaan malliin, teet upeaa työtä ja blogiasi ja instaasi on aina ilo seurata :).

  1. Heippa,

   kiitos – näette siitä varmasti parempia kuvia sitten myöhemmin :)

   Siis olen niin tykästynyt Aquazurran korkkareihin, että en muita edes enää ostaisi. Niin hyvät jalassa ja tulee varmasti käytettyä useamminkin. Olikohan tässä (ja parissa muussa mallissa) 7,5 tai 8,5 cm. Ne ovat niin ihanat jalassa <3

   Kiitos niin paljon - ihana kommentti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*