Matto- ja tuolikriisejä

Mitä tulee sisustukseen, taistelen itseni kanssa aika usein. Haluaisin pitää enemmän klassisista elementeistä, mutta sitten kumminkin päädyn aina modernimpien ja jollain lailla kylmien sisustusjuttujen pariin. En tiedä johtuuko se siitä, että olen aika usein suhteellisen moderneissa hotelleissa, joista puuttuu ns. sellainen cozy-fiilis vai olenko tosiaan niin skandinaavinen, että pidän mieluummin puhtaista ja hyvin simppeleistä pinnoista.

Avec Sofié blog l Seletti Inception

Meillä oli kaksi vaihtoehtoa kodillemme. Toinen oli enemmän klassisempi ja tämä toinen aika todella moderni. Taistelin itseni kanssa, että kumpi olisi parempi, sillä jo kodin peruselementit vaikuttavat paljon siihen miltä koti tulee näyttämään. Kuten ehkä arvata saattaa, valitsimme modernimman ja jollain lailla ehkä jopa hieman hauskemman kodin. En tiedä miksi minulle tulee mieleen sirkus kodistamme. Ehkä se on, kun on keinu keskellä huonetta ja lasikatto tuomassa valoa. Kotimme on ollut aikoinaan ilmeisesti osa vanhaa koulua, joten olohuone löytyy myös vanhalta esityslavalta, jonne pitää kiivetä portaita pitkin. Eli jos puheita haluaa pitää, niille on myös lava.

Hyvin persoonalliseen, mutta ihanaan kotiin olemme siis muuttamassa. Mieheni rakastaa kaikkea hyvin erikoista, joten tämä koti oli nimenomaan hänen mieleensä. Minulle tärkeintä oli iso keittiö, valoisuus ja LATTIALÄMMITYS.

Avec Sofié blog l Suomiloma

Kun olen nyt katsellut tulevan kotini kuvia, olen ollut hyvin eksyksissä huonekalujen kanssa. Toisaalta sinne sopisi myös rustiikkiset yksityiskohdat, mutta pääpaino on kyllä aika modernissa sisustuksessa. Olen varmaankin taas kääntymässä Kartellin Ghost-tuoleihin. Minulla on niitä ollut jo kymmenen vuotta, mutta en ole niihin edelleenkään kyllästynyt ja ne sopivat niin hyvin tulevaan kotiin.

Avec Sofié blog Nespresso

Tiedostan tosin, että kodista tulee aika kylmä, jos sinne ei lisää myöskin hieman lämpöisyyttä tekstiilein ja sen takia olen sujauttamassa pöydän ympärille myös ainakin yhden Gubi:n samettisen Beetle -tuolin. Olen kyseisiä tuoleja ihastellut jo yli kaksi vuotta, kun näin ne ensimmäisen kerran kotikadun Hotel Bachaumont -hotellissa. Siitä asti olen samettituolia ihaillut, mutta kodin toinen päättäjistä ei niistä ole edelleenkään ollut oikein innoissaan.

Avec Sofié blog l Cubi chair
Picture: Charlotte Jardfors

Kotimme lattia on lakattu betonilattia, joten mattoja pitäisi lattioille löytää. Uskonkin, että aloitan samanlaiset mattokriiseilyt mitä blogikaimani Noora. K ja Home via Laura. Matot ovat ainakin itselleni jotain sellaista mihin oma sisustusintoni aina jollain lailla tyssää. Olen enemmänkin valaisin- ja istuinihmisiä. Tiedostan, että matot ovat todella tärkeä osa koko kokonaisuutta, mutta kun niiden valitseminen ja sovittaminen ovat niin hankala osa koko rumbassa. Se on varmasti yksi syy miksi meillä ei ole mattoja.  Nyt tosin uudessa kodissa niitä pitäisi olla tuomassa hieman kotoisuutta.

Avec Sofié blog l Raparperipiirakka

Enää kaksi kokonaista viikkoa, niin olen uudessa kodissamme ja sitten vihdoin näette pienen ripauksen tästä tulevasta valoisasta ”sirkuksesta”. Blogin takia on myös ihanaa, että valoa riittää kodissamme, sillä lasikatto takaa sen, että valo pitäisi olla saatavilla myös pimeimpänä vuodenaikana. Blogin pitäminen marras- ja joulukuussa ilman valoa on aika haastava, joten nyt pitäisi olla parhaat mahdolliset puitteet valoisille kuville pimeimpänä vuodenaikana :)

You may also like

7 Comments

 1. Hei

  Matoista…..itse ostan kaikki matot Carpetvistan kautta. Varsinkin vintage-malliston matot todella hienoja. Olen itse ollut kaikkiin ostoksiin todella tyytyväinen. Super nopea ja ilmainen toimitus.
  Sanna

 2. Itse ihastuin Furninovan Densy-mattoon etsiessäni uuteen (hyvin skandinaavisen korkeakiiltoiseen :D) asuntoomme eläväpintaista mattoa. Pelkäsin kyllästyväni kuvioituun mattoon, vaikka edellisessä asunnossamme oli upea turkkilainen matto, mutta nyt kaipasin jotain seesteisempää koska meillä on paljon taidetta seinillä. Tuo matto on jotenkin super upea pinnaltaan, väri riippuu siitä mistä suunnasta valo tulee ja mihin suuntaan nukka on “harjattu”. Väriä ei olla vielä päätetty, mutta luulen, että päädymme turkoosiin. Tsemppiä mattokaupoille! En malta odottaa kuvia asunnostanne!

  1. Heippa,

   Furninovaa olen juuri miettinyt, mutta heillä ei ole jälleenmyyjää Amsterissa. Minulla oli ennen aika samanlainen matto Töölössä kuin Densy ja pidin siitä tosi paljon. Jotain samanlaista olen siis uuteen kotiin myös etsimässä :)

   Tykkään nimenomaan siitä kiillosta, sillä vaikka matto on aika yksinkertainen, se on samalla tosi elegantti ja ajaton :)

   Välillä minulla on berberitkin mielessä, mutta se ei ehkä ole ihan minun tyylinen matto vaikka upeita ne ovatkin. Mieletöntä käsityötä :)

 3. Hei! Onnea uuteen kotiin!

  Itse tykkään sisustuksista joissa on yhdistelty uutta ja vanhaa ja kun mukaan lisätään vielä jokin yllättävä elementti niin johan päästään asiaan.

  Mattojen osalta kannatan isoja mattoja, mitä suurempi tila sitä isompi matto.

  1. Heippa,

   Pidän myös vanhan ja uuden yhdistämisestä. Uudessa kodissa se myös on paikallaan, sillä vaikka koti on moderniksi remontoitu, näky siellä jälkiä entisestä :)

   Niin, iso matto on nimenomaan hankinnassa, sillä tilaa on olohuoneessa vaikka kuinka paljon :)

 4. Nuo Gubin samettiset tuolit on niin unelmat ♥. Ja matot… täällä mattokriiseily tais päättyä juuri kun posti toi eilen kaksi uutta mattoa :). Koirat oli niin innoissaan uusista pehmeistä matoista niin olkkarissa kuin makuuhuoneessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*