Matkustaminen Italiaan kesällä 2020 – mitä tulee ottaa huomioon

Avec Sofié Blog l Matkustaminen Italiassa kesällä 2020

Olin toki iloinen siitä, että pääsin näkemään ystäviä kesällä Italiassa, mutta odotin mielenkiinnolla varsinkin sitä, että miten Italia on varautunut turistikauteen.  Ja tietenkin myös, että miten minun turistina piti toimia nyt toisin. Toki olen ollut Ranskassa koko kevään tiukassa karanteenissa hanskat kädessä ja maski kasvoilla, mutta liikkuminen turistisessa Venetsiassa oli mielenkiintoinen kokemus. Venetsia oli ensimmäiset päivät tyhjillään, mutta silti kaikki olivat varuillaan ja tuntui, että Italia ainakin Venetsian osalta oli on top of things.

Avec Sofié Blog l Matkustaminen Italiassa kesällä 2020

Tiedän, että moni siellä miettii, että lähteäkö ulkomaille ja millaista turistikohteissa on. Meillä suomalaisilla on varmaan hivenen ehkä epäluuloja etelän maihin verrattuna korkeiden kuolin lukujen osalta niin halusin kirjoittaa omasta Venetsian kokemuksestani. Suosittelen myös vertaamaan matkakohteiden lukuja Suomen lukuihin, niin saa paremman käsityksen, että millainen eri maiden maakunnissa tilanne on ollut. Monissa paikoissa on ollut keskittymiä ja sen takia maana esimerkiksi Italia kuulostaa todella pahalta, mutta kun katsoo Veneton lukuja, huomaa siellä tilanteen olleen hallinnassa.

Avec Sofié Blog l Matkustaminen Italiassa kesällä 2020

Hotellissa

Olimme hotellimme ensimmäiset asiakkaat moneen kuukauteen ja selkeästi henkilökunnan eleistä näki, että miten he olivat odottaneet turistien palaamista ja normaaliin työrytmiin pääsemistä. Hotellimme alueella oli maskipakko, lämpötilamme mitattiin päivittäin ja aamupala kannettiin pöytiin. Mihinkään ei siis saanut koskea omin käsin.  Desinfiointipisteitä oli joka paikassa ja varsinkin hissin edessä, sillä toivottiin, että kun mennään hissin, kädet desinfioidaan ennen nappien painalluksia.

Avec Sofié Blog l Matkustaminen Italiassa kesällä 2020

Ravintolassa

Ravintolassa toiminen oli Venetsiassa tiukempaa mitä Etelä-Ranskassa omiin kokemuksiini perustuen. Pöydästä ei saanut poistua ilman maskia edes naistenhuoneeseen. Maski piti olla koko ajan kasvoilla muuten kuin syödessä. Etelä-Ranskassa minua ei ole komennettu Venetsian tavoin maskin pitämisestä kasvoilla, jos olen poistunut naistenhuoneeseen, joten koin että Italiassa ollaan tässä maskipakossa todella tiukkoja. Paperisia menuja ei myöskään enää ollut pienimmissäkään paikoissa, vaan menu oli QR-koodin takana ja puhelimen kautta selailtiin digitaalisia menuja.

Avec Sofié Blog l Matkustaminen Italiassa kesällä 2020

Ostosksilla

Kaupassa käyminen oli samanlaista mitä Ranskassa. Monessa liikkeessä mitattiin kuume samalla tavalla mitä Ranskassa. Kun menet kauppaan sisään, kädet desinfioidaan ja maski pitää olla kasvoilla. Vaatteita ei myöskään ole saanut sovittaa kaikissa liikkeissä, ja koskea saa vain tavaroihin mitkä aikoo ostaa. Tämän tavan toivon jatkuvan pidemmälle syksyyn ja myös toimistotiloissa, jotta toiselta aallolta säästytään. Turhan koskettamisen välttäminen ja maskit kasvoilla sisätiloissa toivottavasti säästävät meidät isommalta toiselta aallolta.

Toivon, että tästä postauksesta oli hyötyä teille lomaa miettiville. Tämä postaus on vain Venetsiaa liittyen, joten en tiedä miten esimerkiksi Sisiliassa on tilanne. Minulle jäi sellainen olo, että Venetsia on ottanut ainakin todella tarkasti kaikki käytännöt käyttöön, jotta turistit voisivat matkailla turvallisesti ja että talous saataisiin turistien kautta taas turvattua.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

 

You may also like

5 Comments

 1. Kiitos Sofie, hyvä ja informatiivimen katsaus siihen mitä matkustaessa esim. Italiaan tulee huomoida. Vähän hurjalta, mutta samalla turvalluselta tuntuu.

 2. Heippa, maskit ja kuumeen mittaukset ovat Ranskassa arkipäivää, niin siihen olen tottunut jo täällä. Jos tulee Suomesta Ranskaan tai Italiaan, voi tuntua oudolta kun ei maskipakkoa Suomessa ollut :)

 3. Kunpa joka paikassa olisi maskipakko. Taalla Briteissa avattiin pubit ja ravintolat eilen (4.7.) ja social distancing katosi saman tien.

  Junissa ja metroissa on mukamas maskipakko, mutta kukaan ei tarkista kaytetaanko niita vai ei. Mieheni joutui yksi paiva menemaan toimistolle ja oli aivan kauhuissaan kun oli junassa ainoa maskinkayttaja. Olen kaynyt monta kertaa viime viikkojen aikana ruokakaupassa ja maskinkayttajana olen siella selvasti vahemmistossa. Kauheaa kun taalla on edelleen tuhansia tartuntoja joka viikko ja yli sata kuolemaakin

 4. Auts. Tuntuupa omituiselta. Eihän lockdownista ole sitten välttämättä mitään apua jos ei varauduta paremmin sen uudelleen leviämiseen. Tämä on valitettavaa myös Hollannissa. Vasta ensi viikolla julkisessa liikenteessä on pakko käyttää maskia ilmeisesti.

  Ranskassa ollaan oltu todella tarkkoja koko kevään ajan, nyt huomaa vähän rentoutumista, mitta silti sisätiloissa on kaikilla maskit.

  Puhuin itseasiassa rannalla brittimiehen kanssa joka asuu Monacossa ja hänellä oli myös hyvin hälläväliä asenne. Toki ymmärrän hyvin, että tämä on tuonut enemmän jo nyt henkisiä kuolemia ja kohta itsemurhia kun taloudelliset vaikutukset alkavat näkyä. Kyllä vähän ahdistaa mitä tulee tapahtumaan kun ei täällä ole samanlaisia tukiverkostoa mitä Suomessa esimerkiksi.

  Venetsiassa sen tajusi, että millainen katastrofi on edessä jos kaupunki on pelkästään turismin varassa. Menetetään varmaan siellä yrityssukupolvi ja monen ihmisen elanto tämän takia :/

  Ymmärrän, että ihmiset eivät halua matkustaa, mutta ymmärrän miksi tänne halutaan turisteja. Ei lomakohteiden talous kestä valitettavasti ja sen takia maskeja on hyvä pitää, että saataisiin edes jonkilainen tasapainon hiven.

 5. Venetsian toimet kuulostaa todella hyviltä mielestäni! Barcelonassa on maskipakko, mutta kuumetta ei mitata täällä (en ainakaan ole missään törmännyt), en ole tosin paljoa sisätiloissa ollut paitsi yhden yön Barcelonan ulkopuolella Costa Bravalla hotellissa. Täällä kanssa nuo QR-koodimenut lähes joka ravintolassa. Vähän vaihtelee paikoittain tuo henkilökunnan käyttäytyminen – kaikilla maskit (tarjoilijoilla), mutta sen käyttö vähän välillä “mas o menos” (niin näin).. Joskus nenä esillä yms. Riippuu ihan paikasta ja tyypistä. Oltiin viime viikolla autokaupoilla niin vähän ärsytti autokauppiaan maskittomuus, myös toimistossa auton papereita tehtäessä.. ja yritti vielä kätellä (en suostunut :D). Osassa paikoista ollaan taas megatarkkoja. Aika tapauskohtaista siis. Kadulla näkee paljon maskeja, mutta myös maskittomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*