Matkakuumeilua

Havahduin tässä yksi päivä, että siitä on kulunut kolme vuotta kun lähdin Aasiaan vaihtoon. Samalla myös ehkä havahduin vähän siitä, että minulla on ihan hirmuisen kova ikävä niitä ihmisiä ja aikoja. En tiedä onko  minulla enää koskaan mahdollisuutta viettää tuollaista elämää Aasiassa, toivottavasti lomia ainakin.

Olen monet kerrat kannustanut teitä menemään vaihtoon tai ainakin reppureissaamaan jos vain elämäntilanne antaa periksi.  Näin opiskelujen viimeistelyvaiheessa kehotan teitä edelleen niin tekemään. Jos tilanne olisi nyt toisenlainen, niin lähtisin vielä kerran Aasiaan. En ehkä vaihtoon, mutta vaikka töihin tai vain matkustelemaan.

Ensi kerralla yrittäisin kivuta sinne Kaakkois-Aasian huipulle, MT. Kinabalulle, vielä kerran. Vähän on nimittäin jäänyt kaivelemaan ;). Vuorikiipeilyn jälkeen voisin lepuutella jalkojani joko Tiomanilla tai Borneon Sibuanilla. Loppuloman voisin viettää Vietnamissa vaellellen, Sumatralla seikkaillen tai Chiang Maissa chillaillen. Enkä myöskään unohtaisi niitä ‘Areja‘ ;)

Onko teistä kukaan suuntaamassa Aasiaan nyt tulevana talvena? Itse en ainakaan näillä näkymin pysty lähteä Aasiaan ihan heti, mutta pian saan edes vähän helpotusta sillä Malesiassa asuva ranskalainen professorini on tulossa Suomeen opettamaan. Täten saan edes pienen palan Kuala Lumpuria taas itselleni :)

_________________________________

Few days ago I realized that three years ago I left to Asia. At that same time I felt that I miss those people and moments so bad. I don’t know that do I ever have same kind of opportunity to live same kind of life anymore, but I really hope I do.

I have encouraged you many times to go for exchange. If you don’t have ’time’ for exchange, please, go at least for backpacking! My studies are at the final point at the moment and if the situation would be different, I would leave for Asia for one more time. Maybe not for exchange this time, but to work.

Next time I really would conquer the highest peak of SE Asia. Trust me, some day I will be on the top of MT. Kinabalu! After climbing I would rest my feet at either in Tioman or Sibuan. I would wander around Vietnam, cycle around Sumatra, and chill out in Chiang Mai.

You may also like

48 Comments

  1. Jos matkalle haluaa edullisesti ja kätevästi, niin matkakuvien katsominen on mitä parhain tapa :)
   Sopii erittäin hyvin äkkinäisiin kaukokaipuun puuskiin ;)

 1. Kuva susta kiven päällä hyppimässä on ihan mielettömän hieno! <3 Kommentoin ekaa kertaa blogiisi mutta sulla on kyllä ihana blogi. Reseptit on hyviä (pääsiäiscupcakesit on kaveripiirini ja mun lemppari kun tein niitä kerran juhliin. Nyt niitä saa olla aina juhlissa tarjoiluna! nam :) ja kuvat ihania. Ihan mielöttämän magee kuva, näytät ihan keijulle!

  1. Hei,

   kiva kun kommentoit :)

   Se on minulle paras palkinto kun te kommentoitte :))

   Olen niin pahoillani etten ole kerennyt nyt viime aikoina oikein leipoa. Huomenna tosin ajattelin niin tehdä ja illalla vielä kokata ystävieni kanssa. Niin eiköhän näitä reseptjä ole tulossa pian :)

   Voi kiitos, se kuva on ystäväni ottama :)

 2. Kuva susta kiven päällä hyppimässä on ihan mielettömän hieno! <3 Kommentoin ekaa kertaa blogiisi mutta sulla on kyllä ihana blogi. Reseptit on hyviä (pääsiäiscupcakesit on kaveripiirini ja mun lemppari kun tein niitä kerran juhliin. Nyt niitä saa olla aina juhlissa tarjoiluna! nam :) ja kuvat ihania. Ihan mielöttämän magee kuva, näytät ihan keijulle!

  1. Hihi, olin taas varustautunut patikointireissuun todella hyvin. Mekko päällä vaikka metsään mentäisi. Lopulta kävi niin, että toi viidakon kosteus osottautui niin kuumaksi niin menin mekko päällä vilvoittelemaan tuonne veteen :)

 3. Ihania kuvia – aivan ihania, tuohon kivillä hyppely-kuvaan minäkin kiinnitin huomioni. Oi miten nätti kuva – maisema ja sinä! <3

 4. Wonderful pics! They make me dream! I have only been once to Asia (Hong Kong) and therefore the trip was more “skyscrapers” than “nature and meeting people”. So, I especially regret this. I would like to visit more places like you did!
  Un bacione,
  Novella

  1. Ciao Novella!

   Well, but Hong Kong is great!I really liked it a lot! I even tried to spot the pink dolphins (without success unfortunately). Hong Kong is so westerner and asian at the same time and I felt at home immediately. We will have time to see the world, Novella. Next summer I try to come to Italy for at least few weeks, I really need it and I miss my brothers so much <3

   Btw. FYI, I'll be in Milan in 24-26.10 :)

   1. Yes, you’re right! Westerner and asian at the same time! And, of course, you have to try to come to Italy for more days so that we can see each other and talk “live” :) 2 days in October are few :( unfortunately I can’t fly to Milan, it’s too far from where I live :( Really wish I could come to visit you, too! Maybe one day it will happen! :)

    1. I understand you very well that there is not any point to come to Milan just for one coffee :)

     But we will have time to chat, trust me :) I hope that my brothers have time to drive to see me. They live in Bassano so it’s couple of hours from Milan<3

 5. Wonderful pics! They make me dream! I have only been once to Asia (Hong Kong) and therefore the trip was more “skyscrapers” than “nature and meeting people”. So, I especially regret this. I would like to visit more places like you did!Un bacione,Novella

  1. Voi Nanna, vapaaehtoistyö olisi myös minun unelmissa. Jos en saa nyt mitään järkevää tekemistä kehiteltyä itselleni, niin olen ajatellut lähteä jonnekin kauemmas tekemään jotain millä olisi oikeasti joku syvempi merkitys. Olen tiedostanut sen, että se on nyt ‘now or never’.

   Uskon, että tulevaisuus tuo mukanaan uskomattomia kokemuksia. Toivottavasti kerkeät ja pystyt jossain vaiheessa jakamaan Gambian kokemuksiasi :)

   P.S oletko nähnyt elokuvan Valkoinen Masai?
   http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/valkoinen-masai

   Vaikka sinulla se näennäinen ‘husband’ onkin, niin suosittelen silti katsomaan tämän elokuvan ;)

   1. Enpä ole nähnyt tuollaista elokuvaa mutta ehdottomasti iso kiitos vinkistä, täytyy katsoa vielä ennen lähtöä :)

    Ja niistä unelmista pitää tehdä totta eikä vain elää haaveillen, sen ainakin itse ymmärsin viime talvena kun päätin tästä lähdöstäni :) Toivottavasti sinäkin pääsisit tekemään jotain unelmiesi juttua ulkomaille :) Ja juu, bloggailen sitten paikan päältä kuulumisiani ja kokemuksia :)

 6. Upeita kuvia :) Itse lähden ensi kuussa toteuttaan unelmiani Afrikkaan, lähden sinne vapaaehtoistyöhön :) Upeita kokemuksia odotellessa!

 7. Olin Bangkokissa vaihdossa talvella 2009-2010 ja matkusteltiin silloin todella paljon ympäri Aasiaa. Itse asiassa nykyinen mieheni kosi minua Mt.Kinabalun huipulla :) Me nimittäin päästiin aivan huipulle ja se oli yksi ihanimmista hetkistä koko puolen vuoden aikana. Me tehtiin se kahdessa päivässä mikä oli hyvä, mun jalat eivät ole koskaan olleet niin kipeitä kun sen vuorikiipeilyn jälkeen!

  1. Hei,

   Olin tuohon saman ajan KL:ssä ja ystäviäni oli tuolloin Bangkokissa samaan aikaan. Olette varmasti olleet samassa koulussa. Oleskelin tuolloin aika paljon kavereiden nurkissa reissujen väleissä ja Boss Towerin nurkat tuli hyvin tutuiksi :)

   Voi miten ihana juttu :´). Siitä huipusta saa kyllä parempaa kosimispaikkaa etsiä. Kiitos kun kerroit<3

   No me (=pojat) alettiin pihistelemään asumuksista ja päätettiin että kiivetään huipulle yhdessä päivässä. Siis olihan se mahdollista, mutta ei se nyt millään lailla mitään kivaa puuhaa ollut kun päässä humisi ja kun samalla yrittää tehdä elämäsi liikuntasuoritusta tyhjällä vatsalla :D

   I know, en kävellyt pariin päivään kunnossa. Mutts kaikesta huolimatta on vuorikiipeily mieleenpainuvin kaikista jutuista mitä olen koskaan tehnyt :)

 8. Olin Bangkokissa vaihdossa talvella 2009-2010 ja matkusteltiin silloin todella paljon ympäri Aasiaa. Itse asiassa nykyinen mieheni kosi minua Mt.Kinabalun huipulla :) Me nimittäin päästiin aivan huipulle ja se oli yksi ihanimmista hetkistä koko puolen vuoden aikana. Me tehtiin se kahdessa päivässä mikä oli hyvä, mun jalat eivät ole koskaan olleet niin kipeitä kun sen vuorikiipeilyn jälkeen!

 9. Hihi joulukuussa lähtö neljäksi kuukaudeksi!! Pakko mennä ja olla spontaani, vaikka opiskelut siitä kärsiikin. Eipä tarvi katua joskus myöhemmin =)

  1. Oh, pientä vihreyttä havaittavissa täälläpäin :))

   Niin no joo, kuka nyt noita puolia vuosia laskeskelee. Sitä paitsi, sulla on todennäköisesti edessä töitä seuraavat 30 vuotta eteenpäin eli ehkä näitä omia lomia on ihan hyvä ottaa kun niihin tulee mahdolisuus :) Eli N-A-U-T-I!

   Mietin itsekin, että viitsinkö lähteä vaihtoon ja onneksi lähdin. Näin niin paljon ja opin myös siellä koulunpenkilläkin jotakin. Kaikista tärkeimpänä kumminkin nään ne ystävyyssuhteet mitä siellä loin. Hyvänä esimerkkinä on siitä, että professorini tulee meille pian kylään :)

 10. Hihi joulukuussa lähtö neljäksi kuukaudeksi!! Pakko mennä ja olla spontaani, vaikka opiskelut siitä kärsiikin. Eipä tarvi katua joskus myöhemmin =)

 11. Jos matkalle haluaa edullisesti ja kätevästi, niin matkakuvien katsominen on mitä parhain tapa :)Sopii erittäin hyvin äkkinäisiin kaukokaipuun puuskiin ;)

 12. Hei,

  Tulipa postaus sopivaan aikaan! Olen sen verran uusi lukijasi etten ollut törmännyt vielä näihin matkakuviin ja -kertomuksiin.

  Olemme lähdössä marraskuussa Singaporeen ja sieltä viikoksi johonkin lähistölle (2-3 tunnin lentomatka) rantalomailemaan. Reissasitko mahdollisesti juuri marraskuun aikaan yllä mainituissa paikoissa ja häiritsikö monsuunikausi? Haarukoimme rantakohdetta vielä Malesian, Vietnamin ja Indonesian välillä.

  1. No hyvä juttu, jos tästä oli jotakin hyötyä :)

   Siis monihan yhdistää Singaporen kanssa nimenoman Tiomanin. Tioman on Singaporen ja Malesian rajalla ja sinne pääsee kätevästi bussilla. Singaporesta menee bussi kaupunkiin nimeltä Mersing. Mersingistä menee saarelle lautalla n. 3 h.

   Me oltiin siellä syyskuun ja lokakuun tienoilla. Kysyin silloin hostellin omistajalta,että uskaltaako Tiomanille mennä jouluksi niin hän sanoi ettei kannata kun ikinä ei voi olla varma että miten monsuuni vaikuttaa. Sitä paitsi ne käärmeet tulevat silloin rannalle,yök!

   No itse suosittelisin sinulle ehdottomasti Borneota. Se on upein paikka missä olen ollut. Lentomatka olisi ehkä juuri sen 3h. Tässä nyt kumminkin hauan muistuttaa, että ne upeimmat paikat eivät ole missään luksushotellien keskuudessa, eli pitää olla aika rennolla asenteella liikkeellä :)

   Vietnamiin en menisi rantalomalle, sillä se liika turistisuus ainakin minua häiritsi eikä siellä Na Trang/Mui Ne välillä edes ollut oikein mitään upeita rantoja, vaan sameaa vettä, turisteja ja kite-surffaajia. Eli ei Vietnamiin ainakaan. Indonesiassa en ole käynyt muuten kuin Sumatralla, mutta kaikki kehuvat Gilin saaria :)

 13. Hei,Tulipa postaus sopivaan aikaan! Olen sen verran uusi lukijasi etten ollut törmännyt vielä näihin matkakuviin ja -kertomuksiin. Olemme lähdössä marraskuussa Singaporeen ja sieltä viikoksi johonkin lähistölle (2-3 tunnin lentomatka) rantalomailemaan. Reissasitko mahdollisesti juuri marraskuun aikaan yllä mainituissa paikoissa ja häiritsikö monsuunikausi? Haarukoimme rantakohdetta vielä Malesian, Vietnamin ja Indonesian välillä.

 14. Hei, kiva kun kommentoit :)Se on minulle paras palkinto kun te kommentoitte :))Olen niin pahoillani etten ole kerennyt nyt viime aikoina oikein leipoa. Huomenna tosin ajattelin niin tehdä ja illalla vielä kokata ystävieni kanssa. Niin eiköhän näitä reseptjä ole tulossa pian :)Voi kiitos, se kuva on ystäväni ottama :)

 15. Hihi, olin taas varustautunut patikointireissuun todella hyvin. Mekko päällä vaikka metsään mentäisi. Lopulta kävi niin, että toi viidakon kosteus osottautui niin kuumaksi niin menin mekko päällä vilvoittelemaan tuonne veteen :)

 16. Ciao Novella!Well, but Hong Kong is great!I really liked it a lot! I even tried to spot the pink dolphins (without success unfortunately). Hong Kong is so westerner and asian at the same time and I felt at home immediately. We will have time to see the world, Novella. Next summer I try to come to Italy for at least few weeks, I really need it and I miss my brothers so much <3Btw. FYI, I'll be in Milan in 24-26.10 :)

 17. Voi Nanna, vapaaehtoistyö olisi myös minun unelmissa. Jos en saa nyt mitään järkevää tekemistä kehiteltyä itselleni, niin olen ajatellut lähteä jonnekin kauemmas tekemään jotain millä olisi oikeasti joku syvempi merkitys. Olen tiedostanut sen, että se on nyt ‘now or never’. Uskon, että tulevaisuus tuo mukanaan uskomattomia kokemuksia. Toivottavasti kerkeät ja pystyt jossain vaiheessa jakamaan Gambian kokemuksiasi :)P.S oletko nähnyt elokuvan Valkoinen Masai?http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/valkoinen-masaiVaikka sinulla se näennäinen ‘husband’ onkin, niin suosittelen silti katsomaan tämän elokuvan ;)

 18. Hei, Olin tuohon saman ajan KL:ssä ja ystäviäni oli tuolloin Bangkokissa samaan aikaan. Olette varmasti olleet samassa koulussa. Oleskelin tuolloin aika paljon kavereiden nurkissa reissujen väleissä ja Boss Towerin nurkat tuli hyvin tutuiksi :)Voi miten ihana juttu :´). Siitä huipusta saa kyllä parempaa kosimispaikkaa etsiä. Kiitos kun kerroit<3No me (=pojat) alettiin pihistelemään asumuksista ja päätettiin että kiivetään huipulle yhdessä päivässä. Siis olihan se mahdollista, mutta ei se nyt millään lailla mitään kivaa puuhaa ollut kun päässä humisi ja kun samalla yrittää tehdä elämäsi liikuntasuoritusta tyhjällä vatsalla :DI know, en kävellyt pariin päivään kunnossa. Mutts kaikesta huolimatta on vuorikiipeily mieleenpainuvin kaikista jutuista mitä olen koskaan tehnyt :)

 19. Oh, pientä vihreyttä havaittavissa täälläpäin :))Niin no joo, kuka nyt noita puolia vuosia laskeskelee. Sitä paitsi, sulla on todennäköisesti edessä töitä seuraavat 30 vuotta eteenpäin eli ehkä näitä omia lomia on ihan hyvä ottaa kun niihin tulee mahdolisuus :) Eli N-A-U-T-I!Mietin itsekin, että viitsinkö lähteä vaihtoon ja onneksi lähdin. Näin niin paljon ja opin myös siellä koulunpenkilläkin jotakin. Kaikista tärkeimpänä kumminkin nään ne ystävyyssuhteet mitä siellä loin. Hyvänä esimerkkinä on siitä, että professorini tulee meille pian kylään :)

 20. Yes, you’re right! Westerner and asian at the same time! And, of course, you have to try to come to Italy for more days so that we can see each other and talk “live” :) 2 days in October are few :( unfortunately I can’t fly to Milan, it’s too far from where I live :( Really wish I could come to visit you, too! Maybe one day it will happen! :)

 21. No hyvä juttu, jos tästä oli jotakin hyötyä :)Siis monihan yhdistää Singaporen kanssa nimenoman Tiomanin. Tioman on Singaporen ja Malesian rajalla ja sinne pääsee kätevästi bussilla. Singaporesta menee bussi kaupunkiin nimeltä Mersing. Mersingistä menee saarelle lautalla n. 3 h. Me oltiin siellä syyskuun ja lokakuun tienoilla. Kysyin silloin hostellin omistajalta,että uskaltaako Tiomanille mennä jouluksi niin hän sanoi ettei kannata kun ikinä ei voi olla varma että miten monsuuni vaikuttaa. Sitä paitsi ne käärmeet tulevat silloin rannalle,yök!No itse suosittelisin sinulle ehdottomasti Borneota. Se on upein paikka missä olen ollut. Lentomatka olisi ehkä juuri sen 3h. Tässä nyt kumminkin hauan muistuttaa, että ne upeimmat paikat eivät ole missään luksushotellien keskuudessa, eli pitää olla aika rennolla asenteella liikkeellä :)Vietnamiin en menisi rantalomalle, sillä se liika turistisuus ainakin minua häiritsi eikä siellä Na Trang/Mui Ne välillä edes ollut oikein mitään upeita rantoja, vaan sameaa vettä, turisteja ja kite-surffaajia. Eli ei Vietnamiin ainakaan. Indonesiassa en ole käynyt muuten kuin Sumatralla, mutta kaikki kehuvat Gilin saaria :)

 22. Olen myös käynyt tuolla kyseisellä vesiputouksella viidakon keskellä! Meinasi kyllä usko loppua sinne patikoidessa, kun mitään kunnollisia “tienviittoja” ei ollut. Halusin jopa luovuttaa, kun olin varma, että eksymme kohta. Onneksi jatkoimme kuitenkin matkaa, kun määränpää oli noin upea! Meidän perässämme saapui vielä kaksi perhettä pienten lastensa kanssa :O

  1. Hihi, I know. Ja kun oikeasti luulin taas kerran etä menen “kävelylle”, FAIL! Joku länsimaalainen oli silloin vuonna 2009 kuollut noille putouksille kun hän oli luullut tuota lätäkköä syvemmäksi :(

   Lapsia en kyllä tonne veisi, en edes Tiomanille. Juaralla näin nimittäin myrkkykäärmeitä meidän asumuksesta 100 metrin päässä. Ja kun sieltä ei niin nopeasti pääse edes minnekään sairaalaan :/

   Luulimme niitä aluksi rottakäärmeiksi ja poikaystävä sanoi minulle monta kertaa joealla, että kanotoi ihan siihen sen käärmeen vierelle niin saadaan hyvä kuva :D.

 23. Olen myös käynyt tuolla kyseisellä vesiputouksella viidakon keskellä! Meinasi kyllä usko loppua sinne patikoidessa, kun mitään kunnollisia “tienviittoja” ei ollut. Halusin jopa luovuttaa, kun olin varma, että eksymme kohta. Onneksi jatkoimme kuitenkin matkaa, kun määränpää oli noin upea! Meidän perässämme saapui vielä kaksi perhettä pienten lastensa kanssa :O

 24. Hihi, I know. Ja kun oikeasti luulin taas kerran etä menen “kävelylle”, FAIL! Joku länsimaalainen oli silloin vuonna 2009 kuollut noille putouksille kun hän oli luullut tuota lätäkköä syvemmäksi :(Lapsia en kyllä tonne veisi, en edes Tiomanille. Juaralla näin nimittäin myrkkykäärmeitä meidän asumuksesta 100 metrin päässä. Ja kun sieltä ei niin nopeasti pääse edes minnekään sairaalaan :/Luulimme niitä aluksi rottakäärmeiksi ja poikaystävä sanoi minulle monta kertaa joealla, että kanotoi ihan siihen sen käärmeen vierelle niin saadaan hyvä kuva :D.

 25. I understand you very well that there is not any point to come to Milan just for one coffee :)But we will have time to chat, trust me :) I hope that my brothers have time to drive to see me. They live in Bassano so it’s couple of hours from Milan<3

 26. Enpä ole nähnyt tuollaista elokuvaa mutta ehdottomasti iso kiitos vinkistä, täytyy katsoa vielä ennen lähtöä :)Ja niistä unelmista pitää tehdä totta eikä vain elää haaveillen, sen ainakin itse ymmärsin viime talvena kun päätin tästä lähdöstäni :) Toivottavasti sinäkin pääsisit tekemään jotain unelmiesi juttua ulkomaille :) Ja juu, bloggailen sitten paikan päältä kuulumisiani ja kokemuksia :)

 27. Tioman on kyllä aivan ihana paikka, olin siellä (ja Singaporessa ja Kuala Lumpurissa) toissakeväänä :) vaan yks käärme nähtiin, ne varaanit enemmän pelotti :D seuraavat reissut suuntautuu vähän eri suuntaan (Bostoniin ja New Yorkiin parin viikon päästä, Lontooseen myöhemmin syksyllä ja Dominikaaniseen tasavaltaan jouluna), mutta tammikuuks oon vähän katsellut Kiinan reissua :)

  Jos muuten kiinnostaa käydä katsomassa parit kuvat tuolta alussa mainitsemaltani Aasian reissulta, niin kirjoitin kesällä aiheesta postauksen blogiini http://inmotionblogi.blogspot.fi/2012/07/reissussa-monipuolinen-aasia.html

 28. Tioman on kyllä aivan ihana paikka, olin siellä (ja Singaporessa ja Kuala Lumpurissa) toissakeväänä :) vaan yks käärme nähtiin, ne varaanit enemmän pelotti :D seuraavat reissut suuntautuu vähän eri suuntaan (Bostoniin ja New Yorkiin parin viikon päästä, Lontooseen myöhemmin syksyllä ja Dominikaaniseen tasavaltaan jouluna), mutta tammikuuks oon vähän katsellut Kiinan reissua :) Jos muuten kiinnostaa käydä katsomassa parit kuvat tuolta alussa mainitsemaltani Aasian reissulta, niin kirjoitin kesällä aiheesta postauksen blogiini http://inmotionblogi.blogspot.fi/2012/07/reissussa-monipuolinen-aasia.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*