Mascarpone-Apple Pie


Inspiroiduin Kinuskikissan ja Cocon omenaherkuista niin paljon, että päätin kokeilla Kinuskikissan omenapiirakan reseptiä.  Tein piirakan pienessä kiireessä, joten jouduin käyttämään valmista murotaikinaa pohjassa. Ystävänäni, joka ei ikinä käyttäisi valmistaikinapohjaa maistoi piirakkaa ja kehui täytettä ja myöskin piirakan pohjaa. Naurahtaen sanoin neitoselle, että valitettavasti kyseessä on valmispohja. Eli kai ne valmistuotteetkin voivat joskus olla hyviä :)
Resepti tässä;
1 paketti murotaikinaa
Täyte à la Kinuskikissa
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl  vaaleaa siirappia

Mittaa maito kulhoon ja sekoita sekaan vaniljakastikejauhe. Laita vaniljaseos jääkaappiin hetkeksi. Kun seos on jähmettynyt lisää mascarponejuusto. Lisäsin vielä hivenen sokeri ja vaniljasokeria mukaan, vaikka niin ei alkuperäisessä ohjeessa olekaan. Laita täyte piirakkapohjan päälle. Pese/kuori omenat ja leikkaa niistä muutaman millin paksuisia lohkoja. Asettele ne limittäin täytteen päälle. Lorauta päälle vielä hivenen  siirappia, ja halutessasi myös hieman sitruuna, jotteivat omenat tummuisi. 

Paista 45 minuuttia 200 asteessa.

You may also like

4 Comments

  1. Heippa! Tämä sun uusi blogi näyttää niin kivalta ja herkulliselta! Omppupomppupiirakka näyttää myös todella namilta, minäkin käytin kiireessä valmispohjaa, oli ihan jees! Mä niin palaan tänne vielä, tiedän et oot niin taitava kokki ja valokuvaaja! :)

  2. COCO: kiva kun kipaisit täällä :)Joo, ainakin sunnuntain valmispohja oli tosi hyvä:)Mä tykkään kovasti lukea postauksiasi, niissä on niin kiva fiilis ja sanakieli, kuvat kermana päällä!Tervetuloa uudelleen!

  3. Heippa! Tämä sun uusi blogi näyttää niin kivalta ja herkulliselta! Omppupomppupiirakka näyttää myös todella namilta, minäkin käytin kiireessä valmispohjaa, oli ihan jees! Mä niin palaan tänne vielä, tiedän et oot niin taitava kokki ja valokuvaaja! :)

  4. COCO: kiva kun kipaisit täällä :)Joo, ainakin sunnuntain valmispohja oli tosi hyvä:)Mä tykkään kovasti lukea postauksiasi, niissä on niin kiva fiilis ja sanakieli, kuvat kermana päällä!Tervetuloa uudelleen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*