Lomalle Etelä-Ranskaan – toivepostaus QA- muodossa

Saan tällä hetkellä niin paljon maileja ja kysymyksiä eri kanavissa Etelä-Ranskaan liittyen, että ajattelin kirjoittaa niistä ihan oman postauksen. En nimittäin millään pysty vastailemaan kaikkiin kysymyksiin ja minulla on siitä vähän huono omatunto, eli parempi näin, kun saan kaikki vastaukset saman postauksen alle. Haluaisin vastata kaikkiin kysymyksiin mitä saan, mutta tällä hetkellä se on mahdotonta ja en halua vaikuttaa tympeältä jos en vastaa. Tähän postaukseen voitte kysellä vielä lisää ja kiinnitän tämän osaksi blogini sivupalkkia, niin postaus on helposti löydettävissä. Suosittelen vielä lukemaan tagin South of France alla olevia postauksia, sillä siellä on vinkkejä niin postauksissa kuin myös kommenteissa, joita olen teiltä saanut.

Avec Sofié blog l Teracce living

Vuokraammeko kotiamme?

Tämän kysymyksen saan varmaan tällä hetkellä kerran päivässä. Ja jos näitä kysymyksiä miettii, niin varmaan kannattaisi. Tällä hetkellä jopa vältän kodistamme postaamista Instagramissa, sillä tiedän että saan sen jälkeen taas kysmyksiä joihin en voi vastata myötävästi. Asumme täällä nyt niin kauan kuin voimme ja emme vuokraa kotiamme. Tästä on tullut rakkaampi paikka mitä aluksi kuvittelimme, niin emme halua vuokrata kotiamme ulkopuolisille. Ehkä tulevaisuudessa, mutta silloinkin koko vuokraus-rumban ulkoistan jollekin muulle.

Saint-Paul-de-Vence

Millainen hintataso Etelä-Ranskassa on?

Kysytte paljon hintatasosta ja sen suhteen on varmasti monenlaista vastausta. Täällä kun paikalla on niin paljon väliä, että missä syö tai vuokraa asunnon tai hotellin. Kaikkea on laidasta laitaan. Hintatasoon vaikuttaa niin suuresti alue missä on. Nizza on tässä lähiseuduilta edullisimmista päästä ja Cap Ferrat varmasti kallein. Nizzasta saattaa saada asunnon vuokratuksi viikoksi suhteellisen edullisestikin, mutta nyt sesonkina kaikki hinnat pompahtavat pilviin. Asunnonviikkovuokrat ovat varmasti viikolta 2000 euron yläpuolella, jos yhtään isomman tai modernimman asunnon haluaa. Yksiöstä esimerkiksi meidän kylässä joutuu yöltä maksamaan 200 euroa tai enemmän. Kaikki tosin riippuu mihin aikaan olet tulossa Etelä-Ranskaan.

Avec Sofié blog l Gardening

Missä kannattaa yöpyä?

Itse ne ole kovinkaan montaa yötä hotellissa ollut. Pari kertaa Cannesissa ja yhden yön täällä meidän kylässä, joten hotelleista minulla ei ole kovinkaan hyvää kuvaa. Moni kavereista on yöpynyt esimerkiksi Nizzan Le Meridien -hotellissa ja sijaintinsa tähden se on todella kiva. Siitä pääsee liikkumaan paikasta toiseen. Täällä on myös paljon Air BnB-asuntoja ja jos ei halua välttämättä hotellia, suosittelen asunnon tai talon vuokraamista. Hotellit ovat heinä-elokuussa ihan täynnä, joten suosittelen olemaan skarppina varauksien kanssa, että saa varmasti yöpaikan.

Mitä kyliä ja kaupunkeja suosittelisit?

Näitä omia suosikkeja on aina vähän vaikea listata, sillä jokaisella on ne omat suosikkinsa ja omat kokemuksensa. Joku haluaa rauhaa, toinen bailata. Itse pidän pienemmistä paikoista tai vaikkapa Antibesistä, mutta Nizza ei ole koskaan ollut suosikkini. Käyn siellä tekemässä välttämättömimmät asiat, mutta se on ollut minulle vähän epämiellyttävä paikka jo ennen terrori-iskuja. Monaco ja Cannes on minusta enemmänkin aikuisille kuin lapsille ja Antibes on minusta lapsiperheille. Nämä ovat taas minun omia näkökulmia ja jokainen voi tehdä itse omansa. Se riippuu niin paljon mitä lomalta haluat. Omat suosikkini ovat Eze ja Saint-Paul de Vence päiväretkille. Kannattaa ottaa vaan auto tai juna alle ja lähteä itse tutkiskelemaan, niin löytää ne omat juttunsa. Näissä loma-asioissa on todella vaikea antaa mielipidettä suuntaan tai toiseen kun se riippuu niin paljon siitä mitä haluaa, mihin on tottinut ja onko reissannut paljon. Kirjoitan totta kai omasta ja lapsettomasta lähtökohdasta, joten en osaa antaa täydellistä vastausta kaikille. Tuskin kenellekään.

Avec Sofié blog l LV Sunscreen

Mitä rantoja suosittelisit?

Omista lähtökohdistani ajatellen, viihdyn paremmin pienillä rannoilla. En pidä Nizzan tai Cannesin rannoista nimenomaan terrorismin takia ja mieluummin olen jossakin suojassa. Täällä välttämättä tulee ajatelleeksi turvallisuutta melkein koko ajan, niin sen takia kartan isoimpia rantoja. Itse pidän meidän kotirannasta tai Cap Ferratin puolella olevasta Paloma Beachista tai Plage Passablesta. Passablessa olen melkein kerran viikossa ja sinne pääsee kätevästi kotikylän laiturista pienellä veneellä. Heinä- ja elokuussa tosin jopa rantatuolit kannattaa varata etukäteen, sillä nekin saattavat olla täyteen bookattuja jo monta viikkoa eteenpäin. Kannattaa lukea postaukseni The Hidden Beaches of South of France, niin pääsette lempirannalleni.

Avec Sofié blog l Podcast on how to balance with blog and work

Kannattaako Monacoon mennä?

Tämän on yksi yleisemmistä kysymyksistä mitä saan. Monaco on tosi erilainen paikka näistä muista. Se ei ehkä ole se oma suosikkini ja en ymmärrä miten siellä joku viettää viikon loman. Tai no ymmärrän kyllä. Monacossa on paljon kauniita hotelleja, clubeja ja ravintoloita. Kaiken tämän kääntöpuolella on myös selkeä prostituutio ja escort-toiminta, mitä ainakin minun on vaikea katsella. Olen ehkä vähän vanhanaikainen ja minua häiritsee tällainen toiminta, niin mieluummin olen poissa Monacosta varsinkin iltaisin. Monaco on yllättävän pieni, mutta jos joku kysyy, että menisitkö päiväreissulle, niin vastaukseni on kyllä.

Missä kannattaa tehdä ostokset?

Jos esimerkiksi haluaa ostaa vaatteita tai sisustusjuttuja, niin menisin Nizzaan. Se on kumminkin isoin näistä kaupungeista. Täältä tosin löytyy myös ulkoilmaostoskeskus, jonne lasten kanssa suuntaisin. Lapsille ottaisin uikkarit mukaan, sillä ostoskeskuksesta löytyy paljon vesisuihkuja, jossa lapset voivat juoksennella. Polygone Riviera sijaitsee Cagnes sur Mer:ssa ja noin 30 minuutin päästä Nizzasta. Ostoskeskus on jenkkityylinen ja todella uusi ja monella tapaa erittäin viehättävä. Parkkipaikat ovat isot ja samasta paikasta saa kaiken.

Avec Sofié blog tells about living in France with Scandinavian eyes

Mitkä ovat kivoja paikkoja lapsille?

Minun on vaikea välillä antaa suosituksia lapsiperheille, kun en oikein tiedä mitä kaikkea pitäisi ottaa lapsellisena huomioon. Oman näkemykseni mukaan Antibes vaikuttaa kivalta paikalta lapsille, kun taas Nizza voi olla aika iso ja meluinen paikka varsinkin silloin, jos lapsia on enemmän. Kaikki tosin riippuu myös perheen asenteesta ja elämäntavasta. Toiset vievät lapsia eripaikkoihin kuin toiset.

Avec Sofié blog tells about living in France with Scandinavian eyes

Tarvitseeko autoa vuokrata?

Meillä ei ollut autoa ensimmäisenä kahtena vuotena, mutta vuokrasimme auton usein, jos halusimme tehdä road trippejä. Täällä on myös hyvä sähköautoverkosto, jota käytimme ennen kauppareissuihin paljon. Junaverkko lähijunineen on niin toimiva, että ilman autoakin pärjäisi, jos haluaisi eikä tarvitsisi liikkua paikasta toiseen. Jos tosin on lasten kanssa liikkeellä, vuokraisin auton, jos aikoo nähdä muutakin kuin yhden kylän. Lähijuna on todella kätevä ja sillä pääsee melkein kaikkialle, mutta heinäkuussa se muistuttaa Pariisin metron aamuruuhkia, joten lasten kanssa se voi olla hieman epämiellyttävä kokemus. Auton vuokraamisesta voitte lukea Autolla Etelä-Ranskassa -postauksestani. Meidän kylässä lasten kanssa auton kyllä tarvitsee, sillä jos asunto on rinteessä, voi rattaiden työntäminen olla todella haasteellista. Nizzassa jos aikoo ainoastaan pysytellä, niin autoa ei tarvitse. Riippuu niin paljon matkakohteesta.

Pariisista junalla Etelä-Ranskaan?

Pariisista junalla etelään tulee noin kuudessa tunnissa. Junaliput ovat touko- ja elokuun välillä pilvissä, joten en suosittele lentämistä Pariisiin ja junan ottamista sieltä alaspäin, sillä junat ovat tällä hetkellä täynnä lippujen hinnat menopaluulle voi olla jopa 500 euroa. Junat ovat monesti myös ihan täynnä, joten paikkoja ei ole välttämättä edes tarjolla.

Avec Sofié blog l LV Sunscreen

Mikä on paras kuukausi tulla Etelä-Ranskaan?

Tähän on varmasti monen montaa vastausta, mutta itse olisin poissa täältä heinä- ja elokuussa, jolloin turisteja on äärettömän paljon. Lempikuukauteni ovat touko- ja syyskuu, jolloin ei myöskään ole niin porottavan kuuma. Sinkkuystävilleni suosittelisin tosin heinä- ja elokuuta, sillä silloin täällä on ehkä enemmän clubeilla ihmisiä mitä syyskuussa. Kaikki riippuu niin paljon siitä, millaisella fiiliksellä olet liikkeellä ja oletko yksin vai perheellinen. Oma suosikkikuukauteni on aina syyskuu.

Toivottavasti pystyin vastailemaan suurimpaan osaan yleisimmistä kommenteista, joita tällä hetkellä saan. Kysykää vain postauksen kommenttiboksissa lisää, niin muutkin saavat tiedon sitä kautta paremmin kuin suljetuissa keskusteluissa. Ihanaa loppuviikkoa!

 

You may also like

8 Comments

 1. Tiedän hyvin tuon “anna vinkkejä lapsiperheille” -tunteen. Minulla oli juuri kylässä ystäväni miehensä ja kahden pienen lapsen kanssa täällä Kööpenhaminassa. Koitin googletella lapsiystävällisiä ravintoloita ja huomasin että joissain ravintoloissa joissa itsekin olen nauttinut hyvästä ruuasta ja seurasta oli myös leikkihuone ja vaipanvaihtotilat. Ei tuollaisia yksityiskohtia vain kertakaikkiaan huomaa kun niille ei ole tarvetta. Samoin läheisen metroaseman vieressä oli iso leikkipuisto, jota en ole 2-vuoden aikana huomannut vaikka olen ohi kulkenut melkein päivittäin. Tuntuu uskomattomalta, mutta niin se vaan menee.

  Jos itse lähtisin kyselemää neuvoja bloggarilta, kysyisin syystä että bloggari tuntuisi oman tyyliseltäni ja hänen kiinnostuksen kohteensa ja mieltymyksensä tuntuisi blogitekstien perusteella jo ennestään yhteneviltä omieni kanssa.

  1. Heippa,

   niin, ymmärrän hyvin. Minä taas bloggaajana tunnen myös velvollisuutta pitää silmiäni auki vaikka minulla ei lapsia olekaan. Saan nimittäin niin paljon kysymyksiä jo blogin ulkopuolellakin. Ja jos on ensimmäinen lomareissu beben kanssa, niin totta kai kaikki askarruttaa ja ihmetyttää. Ja Ranska tuntuu jollain lailla olevan Suomalaisille hieman tuntematon esimerkiksi Espanjaan verrattuna.

   Ranska on tosin helppo paikka lapsien kanssa tulla, sillä Ranska on jollain lailla lapsiystävällisempi mitä Suomi minun mielestä. “Perheet Safkaa”- ilmiö on minusta yksi hyvä esimerkki siitä miten Ranskassa ei ikinä tarvitsisi tehdä mitään liikettä sen suhteen, sillä totta kai perhe syö yhdessä myös ravintolassa.

   Mutta kun viettää aikaa lapsiperheen kanssa monta päivää, huoma niiden omien mielikuvien olevan aika kauakana siitä oikeasta lapsiarjesta :) Hyvää silmienavaamista.

 2. Suomi-Riviera seuran sivuilla on vuokrattavana huoneistoja yksityishenkilöiltä, pääasiassa suomalaisilta. Oikea asunto voittaa yleensä hotellihuoneen ja aamiaisen, lounaan ja illallisen voi aina syödä ulkona, jos ei viitsi itse laittaa. Hinnatkin ovat mielestäni ihan kohtuullisia.

  1. Hieppa, kiitos vinkistä. En tästä tiennytkään :)

   Niin, jos olisin täällä lomalla niin olisin varmasti koko ajan vain jossakin kahvilassa enkä malttaisi istua hotellin ravintolassa.

 3. Tosi kivoja vinkkejä, täytyy pitää nämä mielessä! Musta on kiva kun vastaat aina niin pitkästi sulle tulleisiin kommentteihin. Vaikken ite usein kommentoikaan, niin on kiva tietää että vastaat :)
  Teidän koti on super kaunis!

  1. Heippa,

   kannattaa pitää mielessä :)

   Voi kiitos paljon kommentista – tuli hyvä mieli!
   Mun mielestä se on osa mun työtä bloggaajana vaikka joskus en vain kiireiltäni ehdi. Nyt vain on ollut niin paljon sposti-tulvaa, että en ole oikein millään ehtinyt vastailla kaikkeen.

   Kiitos – pidän tästä itsekin. Skippasin jopa lomamatkan kun haluan olla mieluummin kotona :D

 4. Heippa!

  Hyvin kirjoitettu postaus. :-) Etelä-Ranska on niin ihana paikka. Teidän kotiseutu on todella kaunis, olen siellä päin käynyt. Kerran vuokrasimme “scooterin” ja ajelimme Monacoon. Se oli kyllä mieletön kokemus: Hurahtelimme ympäri Monacon kaupunkia , kalleimpien hotelien ja ravintoloitten ohi – “like a free bird” – ilman että olisimme jättäneet rahaa Monacoon.

  Viime vuonna kävin St. Tropezin lähellä. Sielläkin on ihania kyliä ja mahtavia uintipaikkoja. La Croix-Valmer, Ramatuelle, Cap Taillat … :-)

  1. Heippa,

   kiitos! Yritin olla aika suorasanainen, sillä yleensä muuten postaukset jäävät aika “ihana sitä ja ihana tätä”-linjalle.

   Ooh , mikä ihana tapa nähdä se maa. Ja se onnistuu nimenomaan scootterilla! Tulee mieleen lempielokuvani, joka sijoittuu tänne “Hinnasta Viis”. Katso jos et ole nähnyt. Audrey Tatou hurauttelee elokuvassa juurikin scootterilla pitkin serpentiiniteitä.

   Tuo seutu on minulle täysin tuntematonta. Haluaisimme mennä sinne, mutta kaikki aina pelottelevat ruuhkilla ja huonolla tiellä. Ehkä sitten syksymmällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*