Little piece of Italy

Rakkaat ystäväni saapuivat meille torstaina. Täällä on ollut aika perinteinen italialainen meininki, pojat kokkaa ja siivoa ja minun ei tarvitse tehdä mitään. Tähän voisi todellakin tottua. Heidän kanssa ollessani mietin usein, että tekevätkö italialaiset naiset kotona mitään sillä pojat tekevät aina kaiken. Siis aivan kaiken. Tämä mietiskely ei nyt liity pelkästään tähän kertaan, sillä olen nähnyt miten pojat kohtelevat myös omia tyttöystäviään.

Eilen he tekivät minulle risottoa keräämistäni suppilovahveroista, mutta tänään on ragùn vuoro. On ihana seurata miten heillä jokaisella on selkeästi niin voimakkaita mielipiteitä ruoan suhteen ja miten intohimoisesti he omistautuvat keittiölle. Voin vain katsella vierestä kun he tekevät ruokaa ja sanailevat että miten valkosipuli tulee pilkkoa vai saako sitä edes pilkkoa.

Teille uusimmille lukijoilleni tiedoksi, että olemme tutustuneet yli kymmenen vuotta sitten kun olin Brightonissa kielikurssilla. He olivat silloin Brightonissa interreilaamassa ja olemme pitäneet tiivisti yhteyttä siitä lähtien. Tuntuu todella hyvältä nähdä heitä taas ja saada Italia edes hetkeksi luokseni. Tämä viikonloppu meneekin aika pitkälti ruoan ympärillä, joten jaan herkkuhetket parhaimpani mukaan teidän kanssa. Yksi heistä on arkkitehti ja suuri suomalaisen designin fani, niin kerrankin saan yhtä innokkaan kaverin kauppa- ja kaupunkikierroksille. Muumimukeja on kuulemma taas vietävä tyttöystävälle tuliaisiksi. Näistä muumimukeistakin on jo tosin väitelty sillä yksi heistä väitti kiven kovaan niiden olevan Barbapapoja eikä Muumeja.

___________________________________________

My dear Italian friends came to Finland on Thursday. Since then, my home has been filled with smell of garlic and loud discussions. I would say that it’s quite Italian atmosphere at my home at the moment. Boys cook, clean and do everything else as well. I don’t know what exactly is my function at the moment. When I’m with them, I really wonder that what is the function of Italian women? Do they just look good? These thoughts does not rise only because of these past few days, because I’ve seen how most of them treat their own girlfriends.

Yesterday they made mushroom risotto for me from the mushrooms I picked few weeks ago. Today one of them will make ragù to all of us, which is the favorite of my boyfriend. It’s wonderful to see how they have so strong food related opinions and how passionately they are devoted on cooking. I can only watch and listen when they argue how garlic should be chopped, or should it even be chopped in the first place ;)

You may also like

24 Comments

 1. Oleiletko kenties Venetsiassa? :)
  Olen itse pari kevättä sitten käynyt Italiassa ja olin myös pari päivää Venetsiassa johon ihastuin heti. Aivan mahtava paikka!

  Nauti reissustasi! :)

  1. Hei,

   en ole, vaan ihan kotona Suomessa. Olin siellä Milanossa viime viikonloppuna, mutta italialaiset ystäväni ovat täällä käymässä. Sen takia otsikko viittaa Italiaan :)

 2. Oleiletko kenties Venetsiassa? :)Olen itse pari kevättä sitten käynyt Italiassa ja olin myös pari päivää Venetsiassa johon ihastuin heti. Aivan mahtava paikka!Nauti reissustasi! :)

 3. Moi! Olen jo pitkään lueskellut sun blogia vähintään kerran viikossa. Tän aamunen vierailu vaan oli tosi paha pettymys nimittäin en saa blogista auki muuta kuin mobiiliversion. Luen blogeja aina puhelimella (Samsung Galaxy Sll) ja siihen mobiiliversiot vaan on liian tönkköjä ja yksinkertaistettuja. Esimerkiksi sun ottamat kuvat, joista yleensä tykkään tooosi paljon jää postimerkin kokosiks ja ei voi zoomata. Muissa Indiedaysin blogeissa en oo samaan törmännyt. Voisiko asialle tehdä jotain niin että jostais sais vaikka valittua web-version päälle..? Kiitos jo etukäteen jos otat asian käsittelyyn! :)

  1. Kiitos paljon viestääsi.Yritän korjata asian asap. Sivustolla tehdän paljon remonttia inspirationin takia niin voi johtua siitä. Mutta yritän korjata asian tämän päivän aikana.

   Kiitos kun huomautit asiasta :)

  2. Hei Jasmiini,

   Blogiin tosiaan tuli uusi layout-päivitys, jossa on nimenomaan ollut tarkoitus ottaa huomioon myös mobiilikäyttäjät. Olemme aikojen kuluessa saaneet runsaasti palautetta siitä, että blogeista *ei* ole ollut olemassa mitään mobiiliversiota…

   Tämän hetkinen sivupohja tosin on vasta ensimmäinen yritys tuohon suuntaan, ja siinä varmaankin on vielä jotain lastentauteja, joten meille voi luonnollisesti laittaa parannus-/korjausehdotuksia osoitteeseen indiedays(at)indiedays.com (tai suoraan minulle hannu.matilainen(at)indiedays.com).

   Varsinaista erillistä “näytä normaaliversio” -nappia tämänhetkiseen sivupohjaan ei harmillisesti saa, ainakaan helposti. Tälläisessä ratkaisuissahan tuo normaali- ja mobiilisivusto on erotettu siten, että mobiiliversio löytyy kokonaan eri osoitteesta, esim. m.sivusto.com (jos normaaliversio on http://www.sivusto.com). Nyt blogia kohti käytössä on vain yksi sivusto, joten ainoa vaihtoehto oli saada toimimaan se myös mobiilisti.

   Nykyinen ratkaisu on toteutettu ns. responsiivisesti, eli sivusto sopeutuu käyttäjän näytön kokoon sopivaksi.

   Eli meillä on ns. normaali versio, ipad-vaaka, ipad-pysty sekä mobiiliversiot sivustosta, jotka on tehty kyseisiin näyttöihin sopivaksi.

   Tarkoitus on, että missään kokoversiossa ei ole karsittu mitään, mutta esim. tekstin koko tai kuvien leveys on sopeutettu näytön kokoon sopivaksi, jotta tekstiä olisi helppo lukea.

   Kuvista pitäisi olla myös mahdollisuus saada isompi versio auki, jos bloggaaja on vain kyseistä ominaisuutta käyttänyt. Tämä tosin voi olla ohjeistuken paikka meille, sillä ei ole ehkä aina ilmeistä, miten tuo toimii kun kuvia lisää postaukseen.

   Mobiilikäytöstä tosin on mahdotonta saada ihan samanlaista kokemusta kuin työpöytäkäytöstä, johtuen juuri näyttöjen koosta. Palautteen perusteella voimme kuitenkin aina yrittää parantaan :)

   Hannu / Indiedays Oy

   1. Vau kun palautteeseen vastataan näin huolellisesti! Kyllä nousi koko firman osakkeet mun silmissä. Innolla odottelen tulevia parannuksia mobiililaitteiden kanssa.

   2. Oi, olen kyllä lukijan otettu kun vastataan näin perusteellisesti!

    Odotan innolla uutta layout-muutosta! Olen pitkään lukenut blogeja kännykällä (iPhone) ja koska Indiedays-blogeista ei ole mobiiliversioita (tai mitään applikaatiota kännykkään), niin blogit ovat jääneet välistä. Toivottavasti saatte muutoksen toimimaan, parantaa ainakin tämän lukijan käyttäjäystävällisyyttä.

 4. Moi! Olen jo pitkään lueskellut sun blogia vähintään kerran viikossa. Tän aamunen vierailu vaan oli tosi paha pettymys nimittäin en saa blogista auki muuta kuin mobiiliversion. Luen blogeja aina puhelimella (Samsung Galaxy Sll) ja siihen mobiiliversiot vaan on liian tönkköjä ja yksinkertaistettuja. Esimerkiksi sun ottamat kuvat, joista yleensä tykkään tooosi paljon jää postimerkin kokosiks ja ei voi zoomata. Muissa Indiedaysin blogeissa en oo samaan törmännyt. Voisiko asialle tehdä jotain niin että jostais sais vaikka valittua web-version päälle..? Kiitos jo etukäteen jos otat asian käsittelyyn! :)

 5. Kiitos paljon viestääsi.Yritän korjata asian asap. Sivustolla tehdän paljon remonttia inspirationin takia niin voi johtua siitä. Mutta yritän korjata asian tämän päivän aikana.Kiitos kun huomautit asiasta :)

 6. Olet niin onnekas – pienikin pala Italiaa on taivaallista! Goditi!xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 7. Thih, törmäsinkin teidän kööriin torstai-iltana, kun pojat vetivät johdollasi tomerina matkalaukkujaan Sokoksen edessä olevaa ratikkapysäkkiä kohti. En kuitenkaan uskaltautunut tuikituntemattomia moikkaamaan, vaikka itsekin olen viime vuonna asunut Italiassa viitisen kuukautta. Ihanaa loppuaikaa teille! Nauti hyvästä seurasta ja ruoasta :)

  1. Hih,

   no heidän kanssa pitää nimenomaan ottaa johtajan rooli, sillä muuten mistään ei tulisi mitään. He ovat kolmekymppisiä, mutta välillä kyllä tunnen itseni paimentavaksi äidiksi :D. Superihania tyyppejä kaikki, mutta heidän rento elämänasenne on välillä vähän liian rento.

   Hauskaa, että olet nähnyt meidät :)

   Missäpäin italiaa olet asustellut?

   Kiitos, minä nautin!

 8. Thih, törmäsinkin teidän kööriin torstai-iltana, kun pojat vetivät johdollasi tomerina matkalaukkujaan Sokoksen edessä olevaa ratikkapysäkkiä kohti. En kuitenkaan uskaltautunut tuikituntemattomia moikkaamaan, vaikka itsekin olen viime vuonna asunut Italiassa viitisen kuukautta. Ihanaa loppuaikaa teille! Nauti hyvästä seurasta ja ruoasta :)

 9. Hei, en ole, vaan ihan kotona Suomessa. Olin siellä Milanossa viime viikonloppuna, mutta italialaiset ystäväni ovat täällä käymässä. Sen takia otsikko viittaa Italiaan :)

 10. Hih, no heidän kanssa pitää nimenomaan ottaa johtajan rooli, sillä muuten mistään ei tulisi mitään. He ovat kolmekymppisiä, mutta välillä kyllä tunnen itseni paimentavaksi äidiksi :D. Superihania tyyppejä kaikki, mutta heidän rento elämänasenne on välillä vähän liian rento. Hauskaa, että olet nähnyt meidät :)Missäpäin italiaa olet asustellut? Kiitos, minä nautin!

 11. Hei Jasmiini, Blogiin tosiaan tuli uusi layout-päivitys, jossa on nimenomaan ollut tarkoitus ottaa huomioon myös mobiilikäyttäjät. Olemme aikojen kuluessa saaneet runsaasti palautetta siitä, että blogeista *ei* ole ollut olemassa mitään mobiiliversiota…Tämän hetkinen sivupohja tosin on vasta ensimmäinen yritys tuohon suuntaan, ja siinä varmaankin on vielä jotain lastentauteja, joten meille voi luonnollisesti laittaa parannus-/korjausehdotuksia osoitteeseen indiedays(at)indiedays.com (tai suoraan minulle hannu.matilainen(at)indiedays.com).Varsinaista erillistä “näytä normaaliversio” -nappia tämänhetkiseen sivupohjaan ei harmillisesti saa, ainakaan helposti. Tälläisessä ratkaisuissahan tuo normaali- ja mobiilisivusto on erotettu siten, että mobiiliversio löytyy kokonaan eri osoitteesta, esim. m.sivusto.com (jos normaaliversio on http://www.sivusto.com). Nyt blogia kohti käytössä on vain yksi sivusto, joten ainoa vaihtoehto oli saada toimimaan se myös mobiilisti.Nykyinen ratkaisu on toteutettu ns. responsiivisesti, eli sivusto sopeutuu käyttäjän näytön kokoon sopivaksi. Eli meillä on ns. normaali versio, ipad-vaaka, ipad-pysty sekä mobiiliversiot sivustosta, jotka on tehty kyseisiin näyttöihin sopivaksi.Tarkoitus on, että missään kokoversiossa ei ole karsittu mitään, mutta esim. tekstin koko tai kuvien leveys on sopeutettu näytön kokoon sopivaksi, jotta tekstiä olisi helppo lukea.Kuvista pitäisi olla myös mahdollisuus saada isompi versio auki, jos bloggaaja on vain kyseistä ominaisuutta käyttänyt. Tämä tosin voi olla ohjeistuken paikka meille, sillä ei ole ehkä aina ilmeistä, miten tuo toimii kun kuvia lisää postaukseen.Mobiilikäytöstä tosin on mahdotonta saada ihan samanlaista kokemusta kuin työpöytäkäytöstä, johtuen juuri näyttöjen koosta. Palautteen perusteella voimme kuitenkin aina yrittää parantaan :)Hannu / Indiedays Oy

 12. Vau kun palautteeseen vastataan näin huolellisesti! Kyllä nousi koko firman osakkeet mun silmissä. Innolla odottelen tulevia parannuksia mobiililaitteiden kanssa.

 13. Oi, olen kyllä lukijan otettu kun vastataan näin perusteellisesti!Odotan innolla uutta layout-muutosta! Olen pitkään lukenut blogeja kännykällä (iPhone) ja koska Indiedays-blogeista ei ole mobiiliversioita (tai mitään applikaatiota kännykkään), niin blogit ovat jääneet välistä. Toivottavasti saatte muutoksen toimimaan, parantaa ainakin tämän lukijan käyttäjäystävällisyyttä.

 14. Italian juttujasi on ihana lueskella, omasta elämästä kun puolet on Italiaa nykyisin.

  Se mikä pisti hymyilemään tässä jutussa, on kertomasi fakta Italialaisista miehistä. En saa tehdä mitään, kun tuo toinen puolikas sille päälle sattuu (eli melkein koko ajan), mutta kuitenkin välillä on osattava olla vähän “äiti” ;)

  Ihanaa syksyä, toivottavasti saat vielä hetken nauttia Italiasta kotona!

 15. Italian juttujasi on ihana lueskella, omasta elämästä kun puolet on Italiaa nykyisin. Se mikä pisti hymyilemään tässä jutussa, on kertomasi fakta Italialaisista miehistä. En saa tehdä mitään, kun tuo toinen puolikas sille päälle sattuu (eli melkein koko ajan), mutta kuitenkin välillä on osattava olla vähän “äiti” ;) Ihanaa syksyä, toivottavasti saat vielä hetken nauttia Italiasta kotona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*