Le petit jardin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

terassi9 terassi5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä ollaan tehty töitä viimeiset 24 tuntia oikein urakalla. Saimme kotimme avaimet iltapäivästä ja avasimme kotimme oven illalla. Siitä lähtien ollaan täällä purettu muuttolaatikoita, kasattu kalusteita ja saatu projektia hivenen etenemään. Vielä on tosin pikkaisen duunia jäljellä…

Koska olemme puhuneet tästä unelmasta jo kauan, oli meillä kotona kaapit ja nurkat täynnä “etelän tavaratoita”. Kuvassa näkyvät tikkaat esimerkiksi raahasin viime lokakuussa Amsterdamista junalla mukanani, vaaleat kukkaruukut Israelista ja viinilaatikon Italiasta.  Nuo kupariset ruukut olen saanut blogini kautta Jotexilta (kiitos – ne ovat ihanat). Kun on ollut selkeä visio miltä sen unelman pitää näyttää, niin sitä kohden on ollut helpompi mennä.

Tänään ajelimme Italian puolelle kasviostoksille ja sieltä mukana tuli sitruunapuita ja muita. Olin nähnyt Pinterestissä joskus tuollaisen kaktus-istutuksen enkä ole saanut sitä mielestäni. Tänään kun tulimme Italiasta kotiin alkoikin kaktuksien istutus ja vihdoinkin sain nuo tikkaatkin nurkista lojumasta.

Syy miksi tähän asuntoon varsinkin ihastuin oli nimenomaan meidän terassi. Se on tämän kodin sydän ja siellä varmaan oleillaan kaikista eniten. Vihdoinkin minulla on joku ulkopaikka missä voin rauhassa tehdä näitä omia projektejani. On hassua miten paljon sitä onkaan Pariisissa ollessa kaivannut ulkona olemista ja rauhallisia paikkoja.

Te tiedätte että en ole mikään maailman mainion viherpeukalo ja sen takia uskon, että kaktus-kaverini ovat loistava vaihtoehto tänne terdelle. Basilikat nimittäin vetivät aivan varmasti viimeisen henkäyksen kun kannoin ne kotiin sisälle… Toivottavasti sitruunapuut eivät.

You may also like

14 Comments

 1. Oi, hyvältä näyttää! Succulents ja kaktukset on aika helppoja pitää hengissä. Succulentit ovat täällä tosi suosittuja, meilläkin on niitä patiolla jonkun verran. Minulla on itsellä kanssa menossa sitruspuu-kokeilut:)

  Aika hassua että asutaan toisella puolella maailmaa mutta samanlaisella kasvuvyöhykkeellä. Me asutaan myös ” mediterranean climate”

  1. Hihii, en edes tiennyt niiden nimiä, eli kiitos kun sivistit..

   Toivotaan että kokeilut ovat onnistuneita. On niin ahdistavaa kun kukat kuolevat niin nopeasti ainakin minun käsittelyssä..

   Hih, teillä on siellä Palo Altossa aika hyvät kelit kukkien kasvatukseen ;)

 2. Edellisen ja tämän postauksen kuvia katsellessa, ei voi kuin odottaa lisää ihanuuksia. Onnea teille tästä uudesta “kesäkodista”.

 3. Aivan ihania istutuksia! Harmi, että suomessa tämä ulkokasvien kausi on niin lyhyt. Succulentit ovat kyllä minunkin mieleen, haaveilen myös kaktusistutuksesta–ne ovat ihania.

  1. Niin, se on harmillista. Mutta minulla oli Suomessa sellainen herbie-yrttikasvattamo. Se on oikeasti todella hyvä keksintö, sillä saa yrttejä ympäri vuoden.

 4. Onnea uuteen kesäkotiin! Paikka on mitä viehättävin, viime kesänä tuli tuossa ihanassa kylässä käytyä Nizzan matkan yhteydessä. Lisää kuvia odotellessa :)

 5. No niin Sofié, tästä se sitten alkaa… ja näemme millainen viherpeukalo sinusta kehittyy. Mehikasvit on söpöjä ja kivasti laitoit ne ystäviemme suosikkiviinilaatikkoon. ;) Aina pitää olla yksi rahapuu kotona. Harmi vaan että niihin tullut joku ihme sairaus, ettei ehdi viedä keväällä ulos nauttimaan auringosta. Meidän uuden talon julkisivuremontti saatiin juuri valmiiksi, ja ostin sen kunniaksi ison kukkivan Dalian parvekkeen ja meidän iloksemme.. Ensi keväänä sitten enemmän kasvillisuuutta ja yrttejä kehiin…

  1. Hihii, jee -vihdoinkin on oma “piha”! No sepäs sattui :)

   Ehkä johtuu siitä että olen maalta kotoisin ja ympärillä on aina ollut vihreää, niin sen takia mikään muu ei oikein tunnu kodilta muuten kuin tämän tyyppinen pieni keidas missä on vettä ja vihreyttä.

   Ihanaa, että olet saanut rempan valmiiksi! Nyt sitten vain ensi kevättä odottelemaan :)

 6. Onnea uuteen kotiin! :) On varmasti ihanaa kun teillä on nyt koti tuolla, voin kuvitella, että Pariisin vilskeestä on mukavaa päästä tuonne rentoutumaan. :)

  Muuten, mulle tuli vain yhtäkkiä mieleen, että sulla taisi olla joitakin Efva Attlingin koruja? Tai siis ainakin ne rusettikorvikset mulle tuli vain mieleen. Ihan vain siksi kysyin, kun itse mietin jonkun hänen (pienen, siron ja hopeisen) kaulakorunsa ostamista… Mietin näiden kahden väliltä, mutten vielä ole osannut päättää: http://www.efvaattling.com/take-no-shit-pendant-small/p/2119 http://www.efvaattling.com/mini-pencez-necklace-silver/p/1649

  Tosin tuosta jälkimmäisestä vähän mietin, että voiko sen ostaa itse itselleen(siis kun siinä on se teksti, mutta ei kai sen niin väliä ole)…

 7. Kiitos <3

  Joo ja kun en ole Pariisi-fani elämisen kannalta. Se on ihana paikka viikonloppulomailla, mutta ei asua. Sen takia minut joutuu varmasti raahaamaan kohta takaisin sinne..

  Joo niitä paljon :)

  Minulla on tuo pencez de moi .koru ja se on todella ihana. Ei tuo take no shit myöskään huono ole,, Ei ole väliä. Itselleni ostin sen ja olen ostanut lahjaksi kahdelle ihanalla naiselle samanlaiset lahjaksi <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*