Last Friday in Paris

Pakkailujen ja kaiken muun lomassa vietimme tällä viikolla myös viimeisen perjantain Pariisissa. Pidempään blogiani lukeneet tietävät, että perjantait ovat yleensä olleet meidän date night -päiviä. Viimeinen perjantai-ilta kului siis yhteisen illallisen merkeissä.

Avec Sofié blog l Last Friday in Paris

Meinasi jäädä nämä kuvat julkaisematta tärähtäneiden kuvien ja roskaisen maan takia. Mutta sitten mietin että, sellainen Pariisi on. Vähän tärähtäneen boheemi ja paikoittain aika roskainen. Menkööt siis tämän kerran ;)

Avec Sofié blog l Last Friday in Paris

Takana näkyy Rue Bachaumont, joka on kotikatuni. Kotikatuni on Rue Montorgueilin sivukatu, mutta en ole sitä yksityisyyteni takia aiemmin teille kertonut. Rue Montogueil on monesta asiasta tunnettu, mutta tunnetuin teos kadusta taitaa olla Claude Monetin pensselistä. Kadulta löytyy myös suklaapuoti sekä leipomo, jotka ovat tehneet herkkuja Marie Antoinettelle. Paljon historiaa liittyy siis noille kohta entisille kotikulmille.

Avec Sofié blog l Last Friday in Paris

Historia on ollut kouluaikoina yksi lempiaineistani ja sen takia Pariisissa asuminen on ollut mielenkiintoista. Ne luetut kirjat ovat konkretisoituneet, kun on käynyt eri paikoissa ja nähnyt esimerkiksi viinikellarin salakäytävän joka on vienyt aikoinaan Louvreen.

Avec Sofié blog l Last Friday in Paris

Amsterdamissa minua odottaa taas uudet historian kappaleet ja yksi ehkä mielenkiintoisimmista asioista on, että Anne Frankin kotitalo on parin sadan metrin päässä kodistamme. Olen lukenut Annen päiväkirjan monen monta kertaa aiemminkin, mutta ehkä luen sen taas uudelleen vähän erilaisesta näkökulmasta. Hollannilla on muutenkin historiallisesti niin paljon annettavaa ja varsinkin New Yorkin historia ja Hollannin vaikutus kaupungin syntyyn on jotain sellaista, josta toivon lukevani ja oppivani paljon lisää.

Jos ja kun tulette Pariisiin, toivon että käytte näillä kotikulmillani. Korttelista löytyy paljon ihania ravintoloita, sekä söpöjä liikkeitä. Kortteli on ihan Louvren kulmilla, eli museokierroksen jälkeen voitte tulla katsomaan Monetin maalaamaa katua ja miltä sama katu näyttää melkein 150 vuoden jälkeen.

Tämä postaus ei varmaankaan jää viimeiseksi Pariisi-postaukseksi, mutta kovin montaa niitä ei enää ole tulossa. Jos Pariisi-vinkkejä kaipaatte, niin Paris Lately -sarjastani niitä voitte lueskella tai Paris -tagin alta löytyy monta Pariisiin liittyvää juttua. Instagramista löydätte myös vinkkejä #avecsofieinparis -tagin kautta.

 

You may also like

6 Comments

 1. Au revoir Paris, sinun kohdallastasi, tällä erää. Minulle se on edelleen SE kaupunki , jonne voisin palata uudelleen ja uudelleen. Kävin ensikerran siellä 17-vuotiaana ja rakastuin täysin. Ahmin kaiken mitä löysin kirjallisuudesta, musiikista, historiasta, taiteesta, muodista ja kielestä , kaupunki merkitsi minulle paljon. Ja merkitsee edelleenkin. Vaikkakin tiedostan myös kurjat puolet, mistä olet kertonut. No, mukavaan paikkaan muutat jälleen. Poikkean siellä toukokuussa itsekin. Kaikkea hyvää toivotan uusiin seikkailuihin. Mistä muuten on ihana Chanel-tyyppinen jakkusi? Kaunis ja eäväpintainen kuosi.

  1. Heippa, ymmärrän hyvin. Matkakohteena Pariisi on ihana ja varmastitulevaisuudessa viikonloput Pariisissa tulevat olemaan se meidän juttu.

   Asuminen täällä on eri asia. Olen ehkä aika suomalainen tässä asiassa, sillä minä haluan kunnon kodin ja rauhallisen ympäristön.

   Amsterdam on aina ollut minun suosikkipaikkojani. Olen niin iloinen, että pääsemme sinne juuri ennen joulua :)

   Jakku on Zarasta ja tykkään siitä valtavasti :)

 2. Kaunis olet näissäkin kuvissa; olivatpa tärähtäneitä tai maa roskainen :) (tykkään ihan älyttömästi tuosta jakustasi!)

  Pariisissa en ole koskaan käynyt. Se on yksi niistä monista paikoista, joissa pitäisi ehtiä käydä tässä elämässä. Voi kehveli, kun finanssipuoli on monestakin syystä ollut viime vuodet niin tiukalla, ettei matkakassa ole oikein päässyt kertymään… Ja tätä nykyä pitäisi ottaa tietenkin tuo jälkikasvukin mukaan :) Pienemmän matkustuslistalla olivat viimeksi keskusteltaessa Turkki ja Kiina (!) ja isommalla Espanja… Katsotaanpa sitten, mihin sitä suunnataan, kun matkakassa on koossa :D

  Ihanaa päästä seuraamaan elämääsi Amsterdamissa! Kaikkea hyvää ja ihanaa uuteen kotiinne! <3

  1. Heippa, kiito :)

   Se on kyllä ihana. Pidin sitä elokuussa tosi paljon, mutta sitten se jäi muutamaksi kuukaudeksi kaappiin, mutta nyt taas on käytössä :)

   No mutta se hyvä juttu Pariisissa on, että se on ja pysyy. Eli sinne ehtii vaikka vähän myöhemminkin. Se tosin muuttuu koko ajan niin olen ottanut kaduista kuvia ja kun seuraavan kerran menen kaupunkiin, voin verata mikä on esimerkiksi kotikadussani muuttunut.

   Toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen lomakohteesta :)

   Kiitos paljon ja kiitos varsinkin siitä, että olet pysynyt mukanani nämä vuodet <3 On ihanaa kun on teitä vakiolukijoita, sillä teidän kommenttien kautta tiedän niin paljon myös teistä ja teidän elämistä . On kiva tietää, että kenelle kirjoittaa :)

 3. Näytät tosi levänneeltä ja kauniilta! Asuin pari viikkoa tuossa takanasi ja vaikka rakastan Pariisia en viihtynyt. Oli alkoholisoitunut vuokraemäntäni, virtsan tuoksu, Chateletin aseman huumeet.. Uskoakseni sulle jää ihanat muistot, vaikka elämäsi taisi olla aika “valmis” opinnot ja muut paketissa ennen Ranskaan muuttoa. Lisäksi olit matkustanut paljon. Mulle 6eme ja 7eme 5eme olivat niitä paikkoja joissa viihdyin tuosta kadusta muistan kun pakoilin vuokraemäntää :) Mulla on usein ikävä Ranskan kieltä ja aloitin romaanisen filologian opiskelun tässä muun ohella. Bonne chance a Amsterdam!

  1. Heippa,

   kiitos. Varmasti kun tietämättömyys-stressi on poissa, niin olen saanut paremmin nukuttua ja pystynyt keskittymään jollain lailla muuhun kun stressaamiseen tulevasta.

   Voi ei, sun kahteen viikkoon on mahtunut totaalisen ikävä Paris experience :/. Huumeisiin en ole yllätyksekseni täällä pahemmin törmännyt. Tosin en enää kahteen vuoteen ole käyttänyt metroa juuri lainkaan, vaan olen kävellyt paikasta toiseen. Menin lähinnä ainoastaan lentokentälle metrolla, muuten kävelin.

   I know. Pariisissa ei tuoksu ruusut vaikka niitä kuvissa onkin. Onkohan sen takia joka paikka täynnä parfyymeja ja tuoksukynttilöitä?

   Pidän itse 6:sta ja 7:sta myös paljon. Mietimme silloin maaliskuussa noille asuinalueille muuttoa, mutta sitten tilanne vaihtui aluksi Sveitsiksi ja loppujen lopuksi Hollantiin.

   Merci beaucoup et bonne chance a toi aussi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*