Lamb and Red Wine

Viime lauantaina pysyttelin ihan vain kotosalla, sillä pyhäpäivän takia kaikki paikat olivat kiinni.  Tiesin olevani kotona koko päivän niin ajattelin, että silloin olisi hyvä tilaisuus tehdä jotakin pitkään kypsyvää ruokaa. Tein lammasta ja hauduttelin sitä miedolla lämmöllä melkein seitsemän tuntia. Lampaan hautuessa kerkesin ihailla myös ruusukaaleja. Ne on kauniita ne.  Lampaan vierelle tein gratiinin kukkakaalista, parsakaalista ja ruusukaalista. Ruoan kanssa nautiskelimme Israelilaista punaviiniä.

Lammas

Tarvitset:

800g lammasta, 0,3 dl lihalientä, muutama ruokalusikallinen kahvia, valkosipulia, yrttejä (rosmariinia, salviaa..) ja hivenen suolaa ja öljyä.

Ota lammas hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita lammas muiden ainesten kanssa pataan ja hauduttele sitä 120 asteessa niin kauan kuin vain jaksat. Vähintään kumminkin viisi tuntia, sillä muuten lampaasta ei tule mureaa.

Kaaligratiini:

250g ruusukaalia, 300g kukkakaalia, 300g parsakaalia, 3 dl maitoa, 2 dl kermaa, suolaa, pippuria, parmesaania.

Keitin kukkakaaleja ja parsakaaleja hivenen ennen uuniin laittamista. Halkaise ruusukaalit ja lisää ne hivenen pehmenneiden parsakaalien ja kukkakaalien kanssa uunivuokaan. Lisää maito, kerma ja parmesaaniraaste. Paista gratiinia 200 asteessa noin 50 minutttia.

___________________________________________

Lamb:

800g lamb, 0,3 dl of broth, a few tablespoon of coffee, garlic, herbs (rosemary, sage ..), and a little bit of salt and oil.  

Take the lamb into a room temperature before cooking. Put the lamb in a pot with other ingredients and stew  it in 120 degrees for as long as you can. At least for five hours, because otherwise the lamb is not as tender it could be.

Gratin:

250g Brussels sprouts, 300g cauliflower, 300g broccoli, 3 dl of milk, 2 dl of cream, salt,pepper and Parmesan cheese.

Cook cauliflower and broccoli a little bit before putting those in the oven. Cut the Brussels sprouts. Add Brussels sprouts into a casserole dish with slightly softened broccoli and cauliflower. Add the milk, cream and Parmesan cheese. Bake the gratin at 200 degrees about 50 minutes.


You may also like

20 Comments

 1. Tällai lounasaikaan tulee kyllä vesikielelle, kun katsoo näitä sun reseptejä. Tota lammasta täytyy kyllä kokeilla viikonloppuna! Ostitteko karitsaa vai ihan lammasta?
  Tein tällä viikolla yksi ilta kun oli hirveä makeanhimo niin sitä mitä teit yksi aamu aamupalaksi eli luonnonjugurttia pähkinöitä hunajassa, meillä ei ollut päärynöitä niin korvasin ne mandariineilla. Vei makeanhimon hyvin pois ja oli samalla myös hyvä iltapala. :)

  1. Ihan lammasta ostettiin. Kannattaa antaa lampaan hautua kunnolla, sillä mitä kauemmin se siellä on, niin sen mureampaa lihasta tulee.

   Oi mahtava juttu! Kiva kun kokeilit. Tulee aina niin hyvä mieli kun kokeilette reseptejäni :)))

   1. Tehtiin eilen alkupalaksi valkosipulileipiä niistä tuli ihania. Huomenna sitten lammasta. Kiva kun kirjotat reseptit englanniksi niin poikaystäväkin pystyy lukea :) ollaan saatu oikein uutta inspiraatiota kokkaukseen kun löysin blogisi. Mites se sinun kokkikirja onko se tulossa ulos?

 2. Tällai lounasaikaan tulee kyllä vesikielelle, kun katsoo näitä sun reseptejä. Tota lammasta täytyy kyllä kokeilla viikonloppuna! Ostitteko karitsaa vai ihan lammasta? Tein tällä viikolla yksi ilta kun oli hirveä makeanhimo niin sitä mitä teit yksi aamu aamupalaksi eli luonnonjugurttia pähkinöitä hunajassa, meillä ei ollut päärynöitä niin korvasin ne mandariineilla. Vei makeanhimon hyvin pois ja oli samalla myös hyvä iltapala. :)

 3. Näissä reseptipostauksissa itseäni häiritsee se, että itse ruuasta tai annoksista ei ole kuvaa. Esim tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa tuo hifistely on mielestäni viety liian pitkälle jolloin itse asia jää valitettavasti sivuseikaksi. Itse en pidä tuollaisista tekotaiteellisista otoksista.

  Reseptistä kiitokset :)

  1. No tässä kävi nyt sellainen juttu, että poikaystävä oli liian nopea tyhjentäessään muistikortin. Nappasin muistikortilta kuvia ja luulin ottaneeni myös annoskuvan, mutta epähuomiossa en ollutkaan siirtänyt sitä koneelle. Minulla on myös tuosta padasta kunnon kuva, missä näkyy liha ja yrtit, mutta jotenkin se ei sopinut blogini tyyliin. Kokeilin sitä aluksi, mutta sitten päädyin tuohon kuvaan :)

   Kiitos kommentistasi :)

 4. Näissä reseptipostauksissa itseäni häiritsee se, että itse ruuasta tai annoksista ei ole kuvaa. Esim tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa tuo hifistely on mielestäni viety liian pitkälle jolloin itse asia jää valitettavasti sivuseikaksi. Itse en pidä tuollaisista tekotaiteellisista otoksista.Reseptistä kiitokset :)

 5. Oi, kuulostaa herkulliselta ja kuvat ovat tosi nättejä, etenkin tykkään tosta ruusukaali kuvasta! Kämppikseni toi tuoretta salviaa ja rosmariinia Italiasta, hyvä syy kokeilla tätä reseptiä kun on kerrankin yrttejä kotona :)

  1. Heippa!

   Voitko tehdä minua yhtään vihreämmäksi :D?! Olen tosissani harkinnut yrttilampun ostoa, sillä tällä hetkellä yrtit kuolee ruukkuihin kahdessa päivässä. Ja ne yrttiruukut, ne ei sitten toimi! Teilläpäin lammasta saakin varmasti monessakin muodossa :)

 6. Oi, kuulostaa herkulliselta ja kuvat ovat tosi nättejä, etenkin tykkään tosta ruusukaali kuvasta! Kämppikseni toi tuoretta salviaa ja rosmariinia Italiasta, hyvä syy kokeilla tätä reseptiä kun on kerrankin yrttejä kotona :)

 7. Tuo ruusukaalikuva (Brysselinkaali, hih!) on aivan ihana! On ne tosiaan kauniita vihanneksia.

  En ole koskaan kokeillut lammasta mutta laitetaan resepti talteen, vaikuttaa mainiolta talvipäivän herkulta!

  1. Hih, arvasinkin että kommentoisit tähän noista ruusukaaleista :)
   Tässä bloggaamisessa on sekin hyvä, että oppii englanniksi aineksien nimiä :)

   Jep, talvisin kun on aikaa tehdä patoja ja ehkä ruokahaluakin syödä vähän tuhdimmin :)
   Mun suosikki pataruoista on ehdottomasti burgundinpata! Se jos mikä on hyvää :)))

 8. Tuo ruusukaalikuva (Brysselinkaali, hih!) on aivan ihana! On ne tosiaan kauniita vihanneksia. En ole koskaan kokeillut lammasta mutta laitetaan resepti talteen, vaikuttaa mainiolta talvipäivän herkulta!

 9. Ihan lammasta ostettiin. Kannattaa antaa lampaan hautua kunnolla, sillä mitä kauemmin se siellä on, niin sen mureampaa lihasta tulee.Oi mahtava juttu! Kiva kun kokeilit. Tulee aina niin hyvä mieli kun kokeilette reseptejäni :)))

 10. No tässä kävi nyt sellainen juttu, että poikaystävä oli liian nopea tyhjentäessään muistikortin. Nappasin muistikortilta kuvia ja luulin ottaneeni myös annoskuvan, mutta epähuomiossa en ollutkaan siirtänyt sitä koneelle. Minulla on myös tuosta padasta kunnon kuva, missä näkyy liha ja yrtit, mutta jotenkin se ei sopinut blogini tyyliin. Kokeilin sitä aluksi, mutta sitten päädyin tuohon kuvaan :)Kiitos kommentistasi :)

 11. Heippa!Voitko tehdä minua yhtään vihreämmäksi :D?! Olen tosissani harkinnut yrttilampun ostoa, sillä tällä hetkellä yrtit kuolee ruukkuihin kahdessa päivässä. Ja ne yrttiruukut, ne ei sitten toimi! Teilläpäin lammasta saakin varmasti monessakin muodossa :)

 12. Hih, arvasinkin että kommentoisit tähän noista ruusukaaleista :)Tässä bloggaamisessa on sekin hyvä, että oppii englanniksi aineksien nimiä :)Jep, talvisin kun on aikaa tehdä patoja ja ehkä ruokahaluakin syödä vähän tuhdimmin :)Mun suosikki pataruoista on ehdottomasti burgundinpata! Se jos mikä on hyvää :)))

 13. Tehtiin eilen alkupalaksi valkosipulileipiä niistä tuli ihania. Huomenna sitten lammasta. Kiva kun kirjotat reseptit englanniksi niin poikaystäväkin pystyy lukea :) ollaan saatu oikein uutta inspiraatiota kokkaukseen kun löysin blogisi. Mites se sinun kokkikirja onko se tulossa ulos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*