LADURÉE


Hyinen tuuli, tihkusade, märkä asfaltti, tai vaihtoehtoisesti, valojen loistoa, korkokenkien kopinaa ja toinen toistaan upeinpia liikkeitä. Siinä minä olin, Champs Elyseellä  jonottamassa leivoksia yhteen maailman tunnetuimpaan leipomoon. Siinä jonossa minä vasta tajusin, että joku muukin oli pyhiinvaeltanut Marie Antoinette-maailmaa kuvastavaan kahvilaan. Poikaystävä oli shokissa, “jonottaako ihmiset oikeesti leivoksia”, Pariisissa kyllä. Mutta oli se sen arvoista, vaikka väentungoksen takia en ihan kaikkea pystynyt näkemään pituuteni takia, pysyin vain tiiviissä jonossa ja odotin vuoroani. Jos mielii syömään tai kahville, niin veikkaan, että pöytäväraukset tehdään jo hyvissä ajoin. Niinpä nappasin macaronsit mukaani ja kippistelin niitä ystäväni kanssa Champs Elyséellä valojen loistossa ja Riemukaaren varjossa.  Olin onnellinen.

Icy wind, drizzle, wet asphalt, or alternatively, amazing lights, high heels clicking and amazing boutiques. There I was, in Champs Elysées in a line to bakery, which is maybe one of the most famous one. In the line I realized that there is also some other pilgrims with me who wants to be  even a second in the Marie Antoinette’s world. My boyfriend was in shock, “people really wait outside in the line in December because of pastries”, in Paris yes. But it was worth of it, even though because I’m quite short I couldn’t see everything clearly, I just stayed in the line and waited my turn. If you want to have a table, I guess you have to reserve it in advance..I took my macarons with me and ate them in the lightning of Champs Elysées and in the shadow of Triumphal Arch. I was happy.
Kävelimme seuraavana päivänä vielä toisiin myymälöihin, joista ostin teetä (Marie Antoinette ja vanilja), kaakaojauhetta ja kynttilöitä. Nyt minulla on oma pieni Ladurée kotonani, eikä tänne tarvitse edes jonottaa!Next day we went to other Ladurée shop and I bought some tea, cocoa and candles. Now I have my very own little Ladurée at my home.

You may also like

34 Comments

 1. Absolutely white:Hih, meille tytöille hieman naureskeltiin, että ostammeko teetä oikeasti pelkkien pakkauksien takia :) Taidan myöntää, että suurin syy miksi ostin noin monta purkkia oli juurikin nuo purkit. Sitten kun purkit on tyhjiä, varastoin niihin kyllä jotain muuta ja laitan ne kauniisti esille:)B: <3

 2. Hinnat vaihtelivat hieman. En nyt ihan tarkkoja hintoja muista, mutta teet ja kaakaot olivat 10-15 e ja kynttilät n.30 e.

 3. Käyn Pariisissa pari kertaa vuodessa työmatkalla. Hotellini on melko lähellä Laduréen Bonaparten liikettä, josta olen pari kertaa käynyt hakemassa macaroon-leivoksia tuliaiksi itselle ja muillekin. Pääasiassa kauniiden rasioiden takia, vaikka kyllähän leivoksetkin maittavia ovat. Siippani onneksi ymmärtää näyttävien pakkausten päälle ja on osannut ihastella niitä…Seuraava reissu on helmikuussa, ehkäpä ehdin taas käymään Laduréella. Olen jo muutaman kerran katsellut/haistellut suloisen makeaa BobBon-suihkugeeliä, ehkä tällä kertaa ostan sitä.

 4. Lumo:Työsi kuullostaa kyllä kovin mielenkiintoiselta :))Niin, nuo rasiat ovat kyllä aivan ihania. En tiedä miksi, mutta koen, että niillä saisi kauniisti koristeltua juuri kylpyhuoneen tai meikkipöydän. Katselin Laduréen hajuvesipuolloa ihan vain sen pullon takia, mutta jätin sen kauppaan, ehkä ensi kerralla :) Olin itseasiassa aika yllättynyt, että miten laaja heidän valikoimansa oli! Mutta täytyy sanoa, että tuotteiden esillepano ainakin Champs Elyséellä oli mielestäni todella kehno. Olisin varmasti ostanut muutakin, mutta kun tuotteet oli aseteltu myyjien taakse, niin en edes nähnyt kaikkea. Luulisi, että hekin haluaisivat lisämyyntiä? Ajattelin laittaa heille pienen palautteen, että tuotteiden esillepanossa olisi hurjan paljon parannettavaa. Kun liikkeessä oli niin hirmuinen ruuhka, niin en erikseen viitsinyt koko ajan kysellä, että onko teillä sitä tai tätä.

 5. Se on kyllä hassua että välillä siellä on huikeat jonot, välillä saa tepastella sisään ja tehdä tilauksen saman tien. Jouluna Champsin Laduréessa oli kaksi eri myyntipaikkaa, toinen lahjoja ostaville ja toinen itselleen ostaville asiakkaille. Palvelu pelasi tosi näppärästi, ja jonotus pari päivää ennen Joulua oli ehkä viitisen minuuttia, siis sen aikaa kun menee makuja valitessa ;)Laduree on muuten juuri avannut siihen lähistölle shamppanjabaarin, itse en valitettavasti nyt Jouluna ehtinyt käymään, mutta varmasti käyn seuraavalla kerralla :)

 6. Absolutely white:Hih, meille tytöille hieman naureskeltiin, että ostammeko teetä oikeasti pelkkien pakkauksien takia :) Taidan myöntää, että suurin syy miksi ostin noin monta purkkia oli juurikin nuo purkit. Sitten kun purkit on tyhjiä, varastoin niihin kyllä jotain muuta ja laitan ne kauniisti esille:)B: <3

 7. Käyn Pariisissa pari kertaa vuodessa työmatkalla. Hotellini on melko lähellä Laduréen Bonaparten liikettä, josta olen pari kertaa käynyt hakemassa macaroon-leivoksia tuliaiksi itselle ja muillekin. Pääasiassa kauniiden rasioiden takia, vaikka kyllähän leivoksetkin maittavia ovat. Siippani onneksi ymmärtää näyttävien pakkausten päälle ja on osannut ihastella niitä…Seuraava reissu on helmikuussa, ehkäpä ehdin taas käymään Laduréella. Olen jo muutaman kerran katsellut/haistellut suloisen makeaa BobBon-suihkugeeliä, ehkä tällä kertaa ostan sitä.

 8. Lumo:Työsi kuullostaa kyllä kovin mielenkiintoiselta :))Niin, nuo rasiat ovat kyllä aivan ihania. En tiedä miksi, mutta koen, että niillä saisi kauniisti koristeltua juuri kylpyhuoneen tai meikkipöydän. Katselin Laduréen hajuvesipuolloa ihan vain sen pullon takia, mutta jätin sen kauppaan, ehkä ensi kerralla :) Olin itseasiassa aika yllättynyt, että miten laaja heidän valikoimansa oli! Mutta täytyy sanoa, että tuotteiden esillepano ainakin Champs Elyséellä oli mielestäni todella kehno. Olisin varmasti ostanut muutakin, mutta kun tuotteet oli aseteltu myyjien taakse, niin en edes nähnyt kaikkea. Luulisi, että hekin haluaisivat lisämyyntiä? Ajattelin laittaa heille pienen palautteen, että tuotteiden esillepanossa olisi hurjan paljon parannettavaa. Kun liikkeessä oli niin hirmuinen ruuhka, niin en erikseen viitsinyt koko ajan kysellä, että onko teillä sitä tai tätä.

 9. Se on kyllä hassua että välillä siellä on huikeat jonot, välillä saa tepastella sisään ja tehdä tilauksen saman tien. Jouluna Champsin Laduréessa oli kaksi eri myyntipaikkaa, toinen lahjoja ostaville ja toinen itselleen ostaville asiakkaille. Palvelu pelasi tosi näppärästi, ja jonotus pari päivää ennen Joulua oli ehkä viitisen minuuttia, siis sen aikaa kun menee makuja valitessa ;)Laduree on muuten juuri avannut siihen lähistölle shamppanjabaarin, itse en valitettavasti nyt Jouluna ehtinyt käymään, mutta varmasti käyn seuraavalla kerralla :)

 10. Kävin pari vuotta sitten Ladureen pienemmässä myymälässä Bonabartella. Se oli aikainen sunnuntai-aamu ja LAduree oli ainoa liike koko alueella kun oli auki. Olipa ihana astua hyisestä ulkoilmasta sellaiseen satumaailmaan! Kaikkein huvittavinta oli, että jonossa edessäni oli eräs erittäin tunnettu suomalainen näyttelijäpariskunta! Pieni on Pariisikin!Hyvä idea muuten laittaa purkit vaikka kylppäriin koristeeksi! Vanulappuja tai -puikkoja yms.

 11. Kävin pari vuotta sitten Ladureen pienemmässä myymälässä Bonabartella. Se oli aikainen sunnuntai-aamu ja LAduree oli ainoa liike koko alueella kun oli auki. Olipa ihana astua hyisestä ulkoilmasta sellaiseen satumaailmaan! Kaikkein huvittavinta oli, että jonossa edessäni oli eräs erittäin tunnettu suomalainen näyttelijäpariskunta! Pieni on Pariisikin!Hyvä idea muuten laittaa purkit vaikka kylppäriin koristeeksi! Vanulappuja tai -puikkoja yms.

 12. Maija: Nyt jonoa oli ulos asti, mutta mikäs siinä jonottaessa, kun kumminkin tiesi että jonotus palkitaan :) Mutta veikkaan, että jonoon vaikutti venäläiset turistit, jotka juhlivat jouluaan silloin sekä se, että Ladurée oli yksi harvoista kahviloista silloin pyhänä auki.Aika kiva toi samppanja-baari. Näin vain sen, joka sijaitsi myymälän takaosassa. tila oli tosi kivasti suunniteltu ja sisustettu :) Mutta ensi kerrallekin pitää jäädä jotain nähtävää :)

 13. Tirlitii:Minulla oli vähän samanlainen fiilis, kun astuin sinne sisälle ja katsellessani niitä leivoksia :) Mentiin Bonaparten myymälän ohi, mutta sisällä en kerennyt käymään.Hih, monta kertaa on tullut kyllä sellainen olo, että maailma on todella todella pieni!Juuri vanulapuille ja muille olinkin niitä kaavaillut :)

 14. Maija: Nyt jonoa oli ulos asti, mutta mikäs siinä jonottaessa, kun kumminkin tiesi että jonotus palkitaan :) Mutta veikkaan, että jonoon vaikutti venäläiset turistit, jotka juhlivat jouluaan silloin sekä se, että Ladurée oli yksi harvoista kahviloista silloin pyhänä auki.Aika kiva toi samppanja-baari. Näin vain sen, joka sijaitsi myymälän takaosassa. tila oli tosi kivasti suunniteltu ja sisustettu :) Mutta ensi kerrallekin pitää jäädä jotain nähtävää :)

 15. Tirlitii:Minulla oli vähän samanlainen fiilis, kun astuin sinne sisälle ja katsellessani niitä leivoksia :) Mentiin Bonaparten myymälän ohi, mutta sisällä en kerennyt käymään.Hih, monta kertaa on tullut kyllä sellainen olo, että maailma on todella todella pieni!Juuri vanulapuille ja muille olinkin niitä kaavaillut :)

 16. Ih ku ihanan söpöjä pakkauksia! Mä rakastan kaikkia kauniita pakkauksia ja tilpehööriä =)Upeat kuvat myös! Mä en osaa tuota syväterävyyden säätelyä ollenkaan.

 17. Ih ku ihanan söpöjä pakkauksia! Mä rakastan kaikkia kauniita pakkauksia ja tilpehööriä =)Upeat kuvat myös! Mä en osaa tuota syväterävyyden säätelyä ollenkaan.

 18. Maria: Arvasin, että tykkäisit kanssa :) Nuo purkit taisikin olla suurin syy siihen, että miksi teetä ja kaakaota tuli kotiin raahattua :)Kiitos! Odottelen vain, että milloin pääsisin taas kuvaamaan luonnonvalossa, no ei mene enää kauaa :) Oma pieni studiovarustus olisi kyllä enemmän kuin tervetullut!

 19. Maria: Arvasin, että tykkäisit kanssa :) Nuo purkit taisikin olla suurin syy siihen, että miksi teetä ja kaakaota tuli kotiin raahattua :)Kiitos! Odottelen vain, että milloin pääsisin taas kuvaamaan luonnonvalossa, no ei mene enää kauaa :) Oma pieni studiovarustus olisi kyllä enemmän kuin tervetullut!

 20. Ilmapallomatka: Niin on!Olisi ollut ihana ottaa kunnon kuvia leivoksista, ehkä kesällä siten! Olisi ihana saada noita purkkeja ihan vain ilman mitään tekstejä!

 21. Ilmapallomatka: Niin on!Olisi ollut ihana ottaa kunnon kuvia leivoksista, ehkä kesällä siten! Olisi ihana saada noita purkkeja ihan vain ilman mitään tekstejä!

 22. Hanna:Kiva, että hupsahdit! Kiitos paljon! Valokuvaaminen on yksi rakkaimmista harrastuksistani, niin tuollaiset kommentit nostattavat paljon suunpieliäni :)

 23. Hanna:Kiva, että hupsahdit! Kiitos paljon! Valokuvaaminen on yksi rakkaimmista harrastuksistani, niin tuollaiset kommentit nostattavat paljon suunpieliäni :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*